stanrick 30.07.06, 01:58 religiapokoju.blox.pl/2006/07/Pamietajcie-o-demonstracji-1.html Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gajasirocco Ostrzały KAny- zginęło 22 dzieci-arabskich!!!!!!!! 30.07.06, 12:15 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=902&w=46077484&a=46082269 Odpowiedz Link
gajasirocco Dzis manifestacje na całym świecie-stop wojnie! 30.07.06, 12:29 stopdestroyinglebanon.com/WarOnLebanon/nfblog/?page_id=12 Odpowiedz Link
elapietrusiak daruj sobie 30.07.06, 16:45 mogłbys juz to sobie darowac, bo to troche niesmaczne ! ciekawe, cz ktos w ogole przyszedł na te manifestacje , czekamy na relacje Odpowiedz Link
stanrick Re: daruj sobie 30.07.06, 18:38 Co jest niesmacznego w podaniu linka do informacji?Jezeli Masz natomiast na mysli tragedie w Libanie to wystarczyloby zadac sobie odrobine trudu i spojrzec na godzine wyslania postu. Odpowiedz Link
elapietrusiak Re: daruj sobie 30.07.06, 19:38 naprawde, ciezko Ci pomyslec ;/ stwierdziłam moj Drogi ,ze piekny dzien wybraliscie sobie na maifestacje - ta kw sam raz - jest ze tak powiem , co oblewac ;/ ot co jest niesmaczne i nie sądze ze na tym forum potrzeba takich INFORMACJI ... Odpowiedz Link
stanrick Re: daruj sobie 30.07.06, 20:12 elapietrusiak napisała: > naprawde, ciezko Ci pomyslec ;/ stwierdziłam moj Drogi ,ze piekny dzien > wybraliscie sobie na maifestacje - ta kw sam raz - jest ze tak powiem , co > oblewac ;/ ot co jest niesmaczne i nie sądze ze na tym forum potrzeba takich > INFORMACJI ... Jak widac jednak nie ja mam problem z mysleniem.Ponawiam wiec pytanie dlaczego uzywasz sformuowania "Wy"?To ze podalem link na ktory natrafilem w necie?Czyzby bylo w tym cos zdroznego?Czyzby ten "medal" mial tylko jedna ,jedynie sluszna strone strone? Odpowiedz Link
gajasirocco Wojna jest zawsze zła!!!!!!! 30.07.06, 20:36 Pomyśl, ze giną nasi przyjaciele, znajomi, dzieci...teraz nie czas na zastanawianie się nad stroną medalu, teraz wszyscy powinniśmy jednym głosem powiedzieć; "STOP WOJNIE"!!! Trzeba bezwarunkowo zakończyć atakowanie Libanu, nie mogą ginąć cywile, tylko dlatego, że komuś nie podoba się jakaś partia. STOP każdej wojnie w każdym zakątku świata! Odpowiedz Link
elapietrusiak Re: Dzis manifestacja! 30.07.06, 17:11 swoja droga to doskonale trafiliscie - mam mowic ile osob, ba! DZIECI zginelo, przez te cala OBRONE ???? wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3516263.html nie no... pozostaje mi nic innego,jak tylko zyczyc Wam... ekhym... udanej demonstracji... Odpowiedz Link
gajasirocco Teraz zrozumię kipiacych z nienawiści Arabów!!!!!! 30.07.06, 17:43 "54 zabitych, w tym 36 dzieci - to - według informacji libańskich służb ratowniczych - najnowszy bilans ofiar izraelskiego porannego bombardowania leżącej w południowym Libanie Kany"-dzisiejszy poranek 30-7 "Cóż - jeden z izraelskich generałów niedawno mówił, iż za każdą rakietę wystrzeloną w stronę Izraela zbombarduje 10 dużych domów mieszkalnych... By utrzymać "prawidłową" statystykę, iż na jedną ofiarę izraelską ma przypadać co najmniej 10 arabskich trupów. Więc teraz ZA JEDNYM RAZEM zabito tylu Libańczyków, ilu Izraelczyków w czasie CAŁEGO obecnego konfliktu... Oczywiście winien jest Hesbollach - bo z tych 22 dzieci pewnie kilka by w przyszłosci chciał zrekrutować, bo te matki urodziłyby nastepnych "terrorystów"... Izrael ostrzegał? Groźba zabicia jest w całym Libanie. Ewakuować się morzem moga tylko cudzoziemcy, Izrael tubylców nie przepuszcza. Ewakuować się lądem? Bombardowane drogi, mosty, atakowany szlak do Syrii. Uciekać samolotami? Zniszczone lotniska. Przepraszam, ale jakoś nie słyszałem, by Hesbollach miał na nich swoje mysliwce i bombowce. To jest wojna totalna przeciw ludności cywilnej. Ale tym lepsza zabawa - jak w mrowisko, jak w zamknięty wybieg dla zwierząt rzucać granaty, bo któreś jest ponoć wściekłe... Innego izraelskiego generała, byłego lotnika, pytano co czuje pilot zrzucający bomby na miasta i wioski. - Czuje, że samolot robi się lżejszy ! Więc z przyczyn "humanitarnych", by nie ginęli ludzie (Izraelczycy) ataki prowadzone są głównie samolotami, rakietami, artylerią. Czy Izrael stał się, będzie bezpieczniejszy? Jak kiedyś Oriana Falliaci zatytułowała swój tekst - będzie "wściekłość i duma". Kolejne dziesiątki tysięcy Libańczyków, Palestyńczyków, Arabów kipiących nienawiścią, bo stracili bliskich, stracili domy i pracę, stracili nadzieję, iż ich kraj nie tylko odbuduje się po poprzedniej wojnie, ale i będzie rozwijał się." Odpowiedz Link
gajasirocco STOP popierającym wojnę przeciw ludności LIBANu!!! 30.07.06, 19:13 Tym którzy popierają totalną wojnę przeciw ludności cywilnej, tym , którzy nawołują do demonstracji przed ambasadami Syrii, Iranu, a nie widzą nieszczęścia ludności libańskiej, palestyńskiej, syryjskiej, tym, którzy są teraz ślepi, głusi...na krzywdę dzieci, kobiet, ludzi innego wyznania, tym, którzy są obojętni, bo ich ta wojna nie dotyczy! Odpowiedz Link
gajasirocco Cały świat się sprzeciwia, lecz są też tacy.... 30.07.06, 20:49 JUż niesmaczny był Twój poprzedni link: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=10662&w=45596836&a=45656278 -dlatego Cię proszę: opamiętaj się i nie drażnij forumowiczów, bo jesteś wsród osób, którym giną teraz rodziny, znajomi, przyjaciele...Bomby spadają nawet na Raszidiję, obóz naszej Beduinki...Chesz być wśród nas, uszanuj żałobę, żal, gniew naszych forumowiczów! Odpowiedz Link
stanrick Re: Cały świat się sprzeciwia, lecz są też tacy. 31.07.06, 09:25 "Cały świat się sprzeciwia, lecz są też tacy" tzn.jacy?Ja tez jestem przeciwny temu obledowi,tyle ze ja widze bezsensowne ofiary po obu stronach,a nie tylko po jednej.Tak jak rakiety izraelskie morduja niczemu niewinnych ludzi,tak tez rakiety hezbollachu morduja takich samych ludzi po drugiej stronie. Odpowiedz Link
gajasirocco Re: Cały świat się sprzeciwia, lecz są też tacy. 31.07.06, 10:24 A dlaczego uważasz, że my nie widzimy ofiar po obu stronach??? Nawołujemy do zaprzestania każdej wojny!!! Ale, to co wyprawia Izrael, to zbrodnie wojenne wobec cywilów!!! forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=902&w=46117468&a=46123525 Odpowiedz Link
stanrick Re: Cały świat się sprzeciwia, lecz są też tacy. 31.07.06, 11:08 gajasirocco napisała: > A dlaczego uważasz, że my nie widzimy ofiar po obu stronach??? O ofiarach po drugiej stronie jakos cicho tutaj,a przeciez to tacy sami niewinni ludzie. > Nawołujemy do zaprzestania każdej wojny!!! Tu sie zgadzam,jak tez i w calosci popieram! > Ale, to co wyprawia Izrael, to zbrodnie wojenne wobec cywilów!!! Tez sie zgadzam,ale trzeba tez jasno powiedziec ze to co wyprawia hezbollach wystrzeliwujac rakiety na slepo to tez jest zbrodnia wojenna!Tyle ze jak narazie o tym sie niedoczytalem,wiec dopisuje.Oni tez nie atakuja celow militarnych.Przeciez rownie dobrze do podobnej tragedii moglo dojsc po drugiej stronie. Odpowiedz Link
hayet Re: Cały świat się sprzeciwia, lecz są też tacy. 31.07.06, 13:02 to ja moze znowu brzydko zalicytuje...nikt nie mowi o ofiarach bo ich nie ma az w takiej skali jak jest w Libanie moglyby byc ale nie sa...i jak narazie nie ma....tych tragedii...a 10 lat temu tez przez przypadek zrobili to samo w Qanie? Odpowiedz Link
hayet do stanricka 31.07.06, 11:01 czy Ty potrafisz liczyc? o co Ci chodzi? idz na inne forum rozpowszechniac swoje madrosci. nie denerwuj mnie, bo bede bardzo niemila, a nie chcialabym tego. wczoraj ogladalam caly dzien Al Jazeer'e na zmiane z innnymi stacjami arabskimi i lzy same lecialy mi z oczu. przeplakalam praktycznie caly dzien ogldajac jak spod gruzuow wyciagaja martwe DZIECI!!! ile ich bylo...praiwe 40...a co zlego zrobily? to, ze sie schornily przed bombardowniaem izreaslim, ktory sie broni przed terrorem...smieszne to jest. jesxzcze niedawno mowilam, ze nie powinno sie mowic, ze Zydzi sa zli etc., ale teraz staje sie coraz bardziej antyzodwska....jak slysze jak ex ambasador Weiss mowi, ze najpierw leci samolot z ulotkami, zeby sie wynosic z lwasnego domu bo beda bombardowac i pozniej dopiero bombarduja to mnie szlag trafia, jak mozna byc tak bezczelnym. Izrael zachowuje sie teraz jak III Rzesza za czasow II WS. jestem strasznie zla, serce mnie boli...nie mam nikogo w Libanie, ale to przeciez nie powinno bylo sie wyadrzyc...jak mozna bylo na to pozwolic. Bush dal tym zbrodnialcom kilka dni na rozprawienie sie z Hezbollahem...dla mnie to jest rownoznaczne ze zgoda na mordowanie cywilow. a co mowie teraz Izreal...ze im przykro i zbadaja cala sprawe, co mowi Rice...,ze jej przykro i teraz to powinno si zawiesic broni..a ja mam to gleboko w d ... co oni teraz mysla, powinno sie ich wszystkich osadzic za zbrodnie wojenne. jaki jest bilans tej wojny? jaki stosunek Liban : Izrael? Sharon w 1956 powiddzial, ze spali kazde dziecko i kobiete palestynska, bo oni sa grozniejsi od mezczyzny...i to chyba teraz robia, ale w Libanie, choc i o Palestynei tez nie zapominaja. koniec Odpowiedz Link
gajasirocco ['][']['][']['][']['][']-zapalamy coraz więcej 31.07.06, 11:11 Niestety- to nie koniec. Bo Izrael znów ogłasza, ze nie ma zamiaru wstrzymać ognia...a w Libanie, Gazie zamiast "terrorystów" giną dzieci! Ta bezsilność, obojętność świata mnie wykańcza! Wojna musi być bezwarunkowo zakonczona!!!!!!! Odpowiedz Link
stanrick Re: ['][']['][']['][']['][']-zapalamy coraz więc 31.07.06, 11:28 Ta,jak i inne nigdy nie powinna byla sie zaczac:-(Niestety najwieksza zaraza tego swiata sa wszelkiego autoramentu politycy pchajacy zwyklych ludzi do wzajemnego mordowania sie ,nienawisci w imie wszelkiej masci chorych ideologii. Odpowiedz Link
gajasirocco ['][']['][']['][']['][']-zapalamy coraz więcej 31.07.06, 16:13 PRadio3-M.Żakowski z Bejrutu "Słowa nie mają żadnego znaczenia. Izrael nie przestrzega zawieszenia broni i kontynuuje naloty. Z gruzów wyciągnięto następnych 25ciał" ..a wojna trwa dalej i nie widać końca tej tragedii (może Rice powinna grywać na fortepianie, a rozejmem zająć się ktoś inny, kto ma serce zamiast bryły lodu??) Odpowiedz Link
survey06 Re: Bombardowania Libanu..... 31.07.06, 17:32 W latach 1944-45, lotnictwo alianckie intensywnie i celowo bombardowało niemieckie miasta, wsie i osiedla. Ciężkie i systematyczne bombardowania Drezna, Frankfurtu, Hamburga, Hanoweru i Berlina miały pozbawić Niemców ducha i dyscypliny walki. Naloty alianckie okazały się bardzo skuteczne i przyczyniły się do szybszego zakończenie II-ej WŚ. W bombardowaniach alianckich zginęło ponad milion niemieckich niewinnych cywilów. Amerykańskie bombardowania Tokio, Yokohamy, Nagoya czy Osaki (na długo jeszcze przed zrzuceniem bomby A na Hiroszima i Nagasaki) miały też na celu przyśpieszyć zakończenie IIWŚ w Azji. Te masowe bombardowania, a szczególnie powstałe w ich wyniku pożary przyniosły śmierć i cierpienie Japończykom liczonych w miliony. Ciężkie bombardowania miast północno-koreańskich miały swój niekwestionowany wkład w szybsze zakończenie wojny na Półwyspie Koreańskim. Pod gruzami znalazło śmierć setki tysiący Koreańczyków i przybyłych im z pomocą ochotników chińskich. Bombardowania przynoszą zawsze śmierć i zniszczenie i zawsze ludność cywilna ponosi największe ofiary. Bojówkarze Hezbollah chowający się pośród kobiet i dzieci po odpaleniu rakiety nie są niczym innym jak okrutnymi mordercami i idiotami. Bo trzeba być cynicznym barbarzyńcą i nie posiadać odwagi cywilnej (o honorze nawet nie wolno wspominać) kryjąc się wśród ludności cywilnej przed pociskami i rakietami wroga, wiedząc dobrze, że izraelski kontratak to kwestia 3-5 minut na teren, który jest satelitarnie rozpracowany do każdego kamienia. Lotnictwo wojskowe Izraela jest jednym z najlepszych w świecie. Jeżeli się przyjrzeć ilości środków bojowych aktualnie zaangażowanych w konflikcie z Hezbollahem do całego posiadanego potencjału, to każdy zdrowo myślący zauważy, że Izrael powstrzymuje się od eskalacji działań. Niewątpliwie śmierć 500-600 osób cywilnych (o ile nie są terrorystami, bo zapewne znakomita większość ofiar śmiertelnych z terrorem nic nie miała wspólnego) jest tragedią. Tylko może wreszcie ktoś w Libanie sobie uświadomi ilu niewinnych ludzi może zginąć, jeżeli Izrael zintensyfikuje (nieznacznie) działania swego lotnictwa? I czy o to właśnie tak naprawdę chodzi Libanowi, Syrii, Iranowi i Hezbollah? O dalsze ofiary, które mogą być liczone w tysiącach? Dysproporcja sił jest przeogromna. A więc, zanim jednego dnia zginie 25.000-50.000 Libańczyków, a może i więcej, może warto sobie taki kataklizm już teraz uzmysłowić i spowodować aby rząd libański zdjął parasol ochronny z Hezbollah. Tylko czy przywódcy libańscy, syryjscy a w szczególności irańscy sterujący Hezbollah potrafią uruchomić swoją wyobraźnię? Oczywiście, ograniczenie aktywności nie będzie łatwym procesem, gdyż od ponad 10-u lat Hezbollah ma carte blanche na swobodne i bezkarne panoszenie się w Libanie. Najgorsze w tym wszystkim jest to, co nieraz udowodnił, że liczy się wyłącznie jego racja – racja Hezbollahu – a nie interes i prawa Libanu. I raczej nie zanosi się na lepsze jutro dla Libanu ani dla Izraela. Odpowiedz Link
mama_motyla Re: Bombardowania Libanu..... 31.07.06, 23:56 do survey06 nie moge pozwolic sobie nie skomentowac tego co napisales i nie zgodzic sie z Toba w pewnych kwestiach: "Bojówkarze Hezbollah chowający się pośród kobiet i dzieci po odpaleniu rakiety nie są niczym innym jak okrutnymi mordercami i idiotami. Bo trzeba być cynicznym barbarzyńcą i nie posiadać odwagi cywilnej (o honorze nawet nie wolno wspomina )kryjąc się wśród ludności cywilnej przed pociskami i rakietami wroga, wiedząc dobrze, że izraelski kontratak to kwestia 3-5 minut na teren, który jest satelitarnie rozpracowany do każdego kamienia." po 1 - nie wiem czy wiesz jak wielkie jest poparcie dla Hezbollahu wsrod Libanczykow? Ci ktorzy wyrazaja sie o nim zle w tv europejskich to najczesciej Ci rozzaleni po stracie blskich wogole w wyniku wojny, i rzzloszczeni faktem staraty bliskich mowia ze to nie na ich rodziny winny spadac bomby Izraela tylko na kryjówki bojownikow, z tym ze jesli poogladasz inne stacje tv pozyjesz miedzy ludzmi ktorych sprawy tej wojny dotycza najblizej okaze sie, ze to SPOLECZENSTWO daje przyzwolenie na walke przeciw najezccy i okupantowi, barbarzyncy jakim jest tu IZRAEL Dla mnie Hezbollah pozostaje organizacja bojowa, tak jak kiedys bylo dla Polakow AK, mozecie sie z tym zgodzic lub nie, ale jak juz mowilam we wczesniejszym poscie - jezeli wrog wymordowalby wszystkich moich bliskich - nie odpowiedzialabym usmiechem - to uwazam za oczywiste i jasne po 2 a jesli rzeczywiscie Izrael ma zamiar unicestwic Hezbollach to wlasnie przy tej technologi jaka posiada jak piszesz, namierza wszystko do kamienia, najlepszy wywiad, to powiedz mi prosze, ilu bojownikow Hezbollahu zginelo do tej pory???? jesli nie wiesz - to odpowiem, mniej niz masz palcow - a podobno ta wojna to wlasnie przeciw nim a nie przeciw niewinnej spolecznosci libanskiej???? po 3 nawet wroga na wojnie trzeba miec godnego siebie, a jak pokazuja metody walki Izraela sa dopiero BARBARZYSTWEM a jesli wchodzac w szczegoly - Hezbollach i inne partie bojowkarzy czy to w Libanie czy w Palestynie czy Iraku, sa zupelnie inaczej wyposazone wojskowo niz izraelskie sponsorowane hojnie przez bushowskie zamety nie dziwmy sie ze Palestnczycy nie chcac oddac swoich domow brutalnemu okupantowi przywdziewaja zbroje z bomb i ruszaja na Izrael, bo juz dawno kamienie nie wystarczaja by rozprawic sie z wrogiem, smialo wkraczajacych na ICH ziemie! "A więc, zanim jednego dnia zginie 25.000-50.000 Libańczyków, a może i więcej, może warto sobie taki kataklizm już teraz uzmysłowić i spowodować aby rząd libański zdjął parasol ochronny z Hezbollah." - a moze zanim zginie xxxx Izraelczykow swiat otworzy wreszcie oczy i Ameryka zdejmie parasol ochronny z IZRAELA? a ten laskanie nie zgadza sie na tymczasowe chociazby zawieszenie broni... i TY nazywasz kogos innego barbarzynca? to ciekawe jakbys Ty sie czul, jesli nie moglbys dotrzec do ciała Twojej Matki, czy Twojego nowonarodzonego dziecka, znajdującego sie pod gruzami Twojego własnego domu????????????? Odpowiedz Link
gajasirocco "Mimo zawieszenia nalotów Izrael atakuje" ŻW 1-8 01.08.06, 09:45 www.zw.com.pl/apps/a/tekst.jsp?place=zw2_a_ListNews1&news_cat_id=1032&news_id=92155 Odpowiedz Link
stanrick Re: do stanricka 31.07.06, 11:21 Ja tez ogladalem te same zdjecia,uczucia mialem takie same jak TY,ale chyba nie na miejscu jest pisanie o bilansie,i licytowanie sie po ktorej stronie jest wiecej ofiar.Taka sama tragedia jest kazda ofiara,kazde zycie,ale jak widze w przeciwienstwie do mnie Probojesz dzielic ofiary na pochodzenie,a to jest dla mnie nie do zaakceptowania. Odpowiedz Link
mama_motyla Re: o wojnie raz jeszcze 31.07.06, 12:18 krew leje sie po kazdej ze stron i prawda jest ze dzieci i wogole niewinni cywile gina po obu stronach, ale tak to na wojnach jest- to nie sredniowiecze kiedy to wywolujacy wojne wskazywali miejsce bitwy, najczesciej obszar raczej nie zaludniony, gdzei wojska stawaly twarza w twarz z wrogiem i bito sie do ostatniego... przy dzisiejszej technologi jaka dzieki Ameryce posiada Izrael az dziw bierze ze nie stosunkowo czesto zdarzaja sie omylowe zrzuty bomb czy ostrzeliwania... stad moja refleksja... klamstwem i bezczelnoscia sa wyrazy zalu ministerstwa izraelskiego z powodu tragedii w Kanie, dla mnie oni doskonale wiedzieli gdzie uderzaja i jakie to ma skutki... z reszta wojska izraelskie znane sa z barabrzynskiego traktowania jencow wojennych, albo wlasnie cywili, nie szukac daleko w Palestynie, mordy w bialy dzien o ktorych swiat milczy, bo zeby swiat zaszumial tzreba ubic (przepraszam za slowo) blisko 40 dzieci! znane mi sa z reportazy przypadki gwaltow, mordow kobiet w ciazy, wyrywaniem nienarodzonych z rozdartuch nozem brzuchow ich matek i rzucanie nimi o sciane, itd... Pamietacie przypadek chlopca ktorego Izraelczycy zastzrelili kiedy upadl mu tornister ? tlumaczyli sie ze pewnei mial w nim bombe.. no ale ponad 15 stzralow w kilkulatka? to morderstwo swiadome i zaplanowane! znam wiele historii ktorych opowiedzenie tutaj zmroziloby kazdemu krew w zylach, z tym ze nie slyszalam, a moze wy drodzy forumowicze? o wojskach Hezbollahu ktorzy podobnie jak wyzej opisalam traktowali pojmanych badz spotkanych dzieci i kobiety izraelskie? jakimi ludzmi sa Ci, u ktorych w wojsku jest prawie polowa kobiet??? pamietacie SSmanki z obozow koncentaracyjnych w II WS? tak mi sie to kojarzy i dzis. Jakie to sa kobiety? jacy ludzie??? nawet w sredniowieczu, oglaszano 24 godzinny rozejm, badz dluzszy z uwagi na swieta, zime, badz nawet po to, zeby pochowac rannych.... Izrael podobno sie zgodzil na 72 godzinne wstrzymanie ognia...no ale nie dotrzymali kolejny raz slowa... i juz nad ranem, ostzrelali kolejne ziemie LIBANCZYKOW mowi sie o samobojcach ochotnikach, i nazywa sie ich terrorystami, a jesli by Wam wymordowano w jednym momencie matke ojca, rodzenstwo, dalsza rodzine, przyjaciol, sasiadow, zone, meza, dziecko, a wreszcie DZIECI? co byscie WY zrobili? nei rozerwalibyscie serca by ulzyc swojemu cierpieniu? nie ruszylibyscie na wroga???? ja bym pewnie tak zrobila... i pragne wyjasnic tez tym ktorzy nie rozumieja samobojczych atakow, ze NIKT ich nie wysyla? czesto marza by uderzyc we wroga swoim cialem, bo nie boja sie smierci, a dla Arabow, Muzułumanow, ich zagrozona rodzina i ziemia ojczysta jest sprawa honoru i dla ktorej nie tylko warto umrzec ale nalezy! sa oni PEWNI ze ide na smierc z wlasciwego powodu, w ten sposob osiagna raj, i nie ma to wiazku z fundamentalizmem czy ulomnym postrzeganiem swojej religii! a jacy byli nasi dzieli powstancy??? na smierc nie szly tez dzieci ktorych rodziny zginely chroniac ojczyzne??? [*] dla wszystkich ofiar chrzescianskich `-,`-,-`-, galazka albo cos zielonego dla muzulumanow poleglych dla ojczyzny (@) i kamien... nie zeby go rzucac ale zeby polozyc na grobach niewinnych dzieci izraelskich Odpowiedz Link
mama_motyla Re: drobne literowki -wybaczcie 31.07.06, 12:26 wybaczcie mi lietrowki i bledy jezykowe, to z emocji.. oczywiscie mialam na mysli opatzryc rannych i pochowac poleglych ... a nie pochowac rannych Odpowiedz Link
hayet Re: do stanricka 31.07.06, 12:24 jasne, ze nie powinno sie lictyowac i to nieladnie, ale szlag mnie trafia jakc zytam, ze izreal ma prawo sie bronic..oczywiscie, ale przed kim? przed dziecmi, ktore sie zschronily wraz z rodzinami w domu? Mowie NIE, a narazie lysz etylko o tym, ze to libanskie dzieci gina. mysl sobie co chcesz, nie bardzo mnie to interesuje, alewiecej dzieci zginelo po stronuie libanskiej...i to jest FAKT Odpowiedz Link
stanrick Re: do stanricka 31.07.06, 18:29 hayet napisała: > jasne, ze nie powinno sie lictyowac i to nieladnie, ale szlag mnie trafia jakc > zytam, ze izreal ma prawo sie bronic..oczywiscie, ale przed kim? przed dziecmi, > > ktore sie zschronily wraz z rodzinami w domu? Dobrze Wiesz ze nie. > Mowie NIE, a narazie lysz etylko o tym, ze to libanskie dzieci gina. > mysl sobie co chcesz, nie bardzo mnie to interesuje, alewiecej dzieci zginelo > po stronuie libanskiej...i to jest FAKT Widzisz w tej tragedii jakakolwiek roznice?Dla mnie ofiary tego szalenstwa sa po jednej i tej samej stronie,po stronie ofiar Odpowiedz Link