Dodaj do ulubionych

Dzis manifestacja!

30.07.06, 01:58
religiapokoju.blox.pl/2006/07/Pamietajcie-o-demonstracji-1.html
Obserwuj wątek
    • gajasirocco Ostrzały KAny- zginęło 22 dzieci-arabskich!!!!!!!! 30.07.06, 12:15
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=902&w=46077484&a=46082269
    • gajasirocco Dzis manifestacje na całym świecie-stop wojnie! 30.07.06, 12:29
      stopdestroyinglebanon.com/WarOnLebanon/nfblog/?page_id=12
    • elapietrusiak daruj sobie 30.07.06, 16:45
      mogłbys juz to sobie darowac, bo to troche niesmaczne !

ciekawe, cz ktos w ogole przyszedł na te manifestacje , czekamy na relacje
      • stanrick Re: daruj sobie 30.07.06, 18:38
        Co jest niesmacznego w podaniu linka do informacji?Jezeli Masz natomiast na
        mysli tragedie w Libanie to wystarczyloby zadac sobie odrobine trudu i spojrzec
        na godzine wyslania postu.
        • elapietrusiak Re: daruj sobie 30.07.06, 19:38
          naprawde, ciezko Ci pomyslec ;/ stwierdziłam moj Drogi ,ze piekny dzien
          wybraliscie sobie na maifestacje - ta kw sam raz - jest ze tak powiem , co
          oblewac ;/ ot co jest niesmaczne i nie sądze ze na tym forum potrzeba takich
          INFORMACJI ...
          • stanrick Re: daruj sobie 30.07.06, 20:12
            elapietrusiak napisała:

> naprawde, ciezko Ci pomyslec ;/ stwierdziłam moj Drogi ,ze piekny dzien
            > wybraliscie sobie na maifestacje - ta kw sam raz - jest ze tak powiem , co
            > oblewac ;/ ot co jest niesmaczne i nie sądze ze na tym forum potrzeba takich
            > INFORMACJI ...

Jak widac jednak nie ja mam problem z mysleniem.Ponawiam wiec pytanie dlaczego
            uzywasz sformuowania "Wy"?To ze podalem link na ktory natrafilem w necie?Czyzby
            bylo w tym cos zdroznego?Czyzby ten "medal" mial tylko jedna ,jedynie sluszna
            strone strone?
            • gajasirocco Wojna jest zawsze zła!!!!!!! 30.07.06, 20:36
              Pomyśl, ze giną nasi przyjaciele, znajomi, dzieci...teraz nie czas na
              zastanawianie się nad stroną medalu, teraz wszyscy powinniśmy jednym głosem
              powiedzieć; "STOP WOJNIE"!!! Trzeba bezwarunkowo zakończyć atakowanie Libanu,
              nie mogą ginąć cywile, tylko dlatego, że komuś nie podoba się jakaś partia.
              STOP każdej wojnie w każdym zakątku świata!
    • elapietrusiak Re: Dzis manifestacja! 30.07.06, 17:11
      swoja droga to doskonale trafiliscie - mam mowic ile osob, ba! DZIECI zginelo,
      przez te cala OBRONE ????
      wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3516263.html

nie no... pozostaje mi nic innego,jak tylko zyczyc Wam... ekhym... udanej
      demonstracji...

• gajasirocco Teraz zrozumię kipiacych z nienawiści Arabów!!!!!! 30.07.06, 17:43
        "54 zabitych, w tym 36 dzieci - to - według informacji libańskich służb
        ratowniczych - najnowszy bilans ofiar izraelskiego porannego bombardowania
        leżącej w południowym Libanie Kany"-dzisiejszy poranek 30-7

"Cóż - jeden z izraelskich generałów niedawno mówił, iż za każdą rakietę
        wystrzeloną w stronę Izraela zbombarduje 10 dużych domów mieszkalnych...
        By utrzymać "prawidłową" statystykę, iż na jedną ofiarę izraelską ma przypadać
        co najmniej 10 arabskich trupów. Więc teraz ZA JEDNYM RAZEM zabito tylu
        Libańczyków, ilu Izraelczyków w czasie CAŁEGO obecnego konfliktu...
        Oczywiście winien jest Hesbollach - bo z tych 22 dzieci pewnie kilka by w
        przyszłosci chciał zrekrutować, bo te matki urodziłyby
        nastepnych "terrorystów"...
        Izrael ostrzegał? Groźba zabicia jest w całym Libanie. Ewakuować się morzem
        moga tylko cudzoziemcy, Izrael tubylców nie przepuszcza. Ewakuować się lądem?
        Bombardowane drogi, mosty, atakowany szlak do Syrii. Uciekać samolotami?
        Zniszczone lotniska. Przepraszam, ale jakoś nie słyszałem, by Hesbollach miał
        na nich swoje mysliwce i bombowce.
        To jest wojna totalna przeciw ludności cywilnej.
        Ale tym lepsza zabawa - jak w mrowisko, jak w zamknięty wybieg dla zwierząt
        rzucać granaty, bo któreś jest ponoć wściekłe...
        Innego izraelskiego generała, byłego lotnika, pytano co czuje pilot zrzucający
        bomby na miasta i wioski.
        - Czuje, że samolot robi się lżejszy !
        Więc z przyczyn "humanitarnych", by nie ginęli ludzie (Izraelczycy) ataki
        prowadzone są głównie samolotami, rakietami, artylerią.
        Czy Izrael stał się, będzie bezpieczniejszy? Jak kiedyś Oriana Falliaci
        zatytułowała swój tekst - będzie "wściekłość i duma". Kolejne dziesiątki
        tysięcy Libańczyków, Palestyńczyków, Arabów kipiących nienawiścią, bo stracili
        bliskich, stracili domy i pracę, stracili nadzieję, iż ich kraj nie tylko
        odbuduje się po poprzedniej wojnie, ale i będzie rozwijał się."
      • stanrick Re: Dzis manifestacja! 30.07.06, 18:32
        Komu "Wam"?
        • gajasirocco STOP popierającym wojnę przeciw ludności LIBANu!!! 30.07.06, 19:13
          Tym którzy popierają totalną wojnę przeciw ludności cywilnej, tym , którzy
          nawołują do demonstracji przed ambasadami Syrii, Iranu, a nie widzą
          nieszczęścia ludności libańskiej, palestyńskiej, syryjskiej, tym, którzy są
          teraz ślepi, głusi...na krzywdę dzieci, kobiet, ludzi innego wyznania, tym,
          którzy są obojętni, bo ich ta wojna nie dotyczy!
        • gajasirocco Cały świat się sprzeciwia, lecz są też tacy.... 30.07.06, 20:49
          JUż niesmaczny był Twój poprzedni link:
          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=10662&w=45596836&a=45656278
          -dlatego Cię proszę: opamiętaj się i nie drażnij forumowiczów, bo jesteś wsród
          osób, którym giną teraz rodziny, znajomi, przyjaciele...Bomby spadają nawet na
          Raszidiję, obóz naszej Beduinki...Chesz być wśród nas, uszanuj żałobę, żal,
          gniew naszych forumowiczów!
          • stanrick Re: Cały świat się sprzeciwia, lecz są też tacy. 31.07.06, 09:25
            "Cały świat się sprzeciwia, lecz są też tacy" tzn.jacy?Ja tez jestem przeciwny
            temu obledowi,tyle ze ja widze bezsensowne ofiary po obu stronach,a nie tylko
            po jednej.Tak jak rakiety izraelskie morduja niczemu niewinnych ludzi,tak tez
            rakiety hezbollachu morduja takich samych ludzi po drugiej stronie.
            • gajasirocco Re: Cały świat się sprzeciwia, lecz są też tacy. 31.07.06, 10:24
              A dlaczego uważasz, że my nie widzimy ofiar po obu stronach???
              Nawołujemy do zaprzestania każdej wojny!!!
              Ale, to co wyprawia Izrael, to zbrodnie wojenne wobec cywilów!!!

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=902&w=46117468&a=46123525
              • stanrick Re: Cały świat się sprzeciwia, lecz są też tacy. 31.07.06, 11:08
                gajasirocco napisała:

> A dlaczego uważasz, że my nie widzimy ofiar po obu stronach???

O ofiarach po drugiej stronie jakos cicho tutaj,a przeciez to tacy sami
                niewinni ludzie.
                > Nawołujemy do zaprzestania każdej wojny!!!

Tu sie zgadzam,jak tez i w calosci popieram!
                > Ale, to co wyprawia Izrael, to zbrodnie wojenne wobec cywilów!!!

Tez sie zgadzam,ale trzeba tez jasno powiedziec ze to co wyprawia hezbollach
                wystrzeliwujac rakiety na slepo to tez jest zbrodnia wojenna!Tyle ze jak
                narazie o tym sie niedoczytalem,wiec dopisuje.Oni tez nie atakuja celow
                militarnych.Przeciez rownie dobrze do podobnej tragedii moglo dojsc po drugiej
                stronie.
                • hayet Re: Cały świat się sprzeciwia, lecz są też tacy. 31.07.06, 13:02
                  to ja moze znowu brzydko zalicytuje...nikt nie mowi o ofiarach bo ich nie ma az
                  w takiej skali jak jest w Libanie

moglyby byc ale nie sa...i jak narazie nie ma....tych tragedii...a 10 lat temu
                  tez przez przypadek zrobili to samo w Qanie?
            • hayet do stanricka 31.07.06, 11:01
              czy Ty potrafisz liczyc? o co Ci chodzi? idz na inne forum rozpowszechniac
              swoje madrosci.

nie denerwuj mnie, bo bede bardzo niemila, a nie chcialabym tego.

wczoraj ogladalam caly dzien Al Jazeer'e na zmiane z innnymi stacjami arabskimi
              i lzy same lecialy mi z oczu. przeplakalam praktycznie caly dzien ogldajac jak
              spod gruzuow wyciagaja martwe DZIECI!!! ile ich bylo...praiwe 40...a co zlego
              zrobily? to, ze sie schornily przed bombardowniaem izreaslim, ktory sie broni
              przed terrorem...smieszne to jest.
              jesxzcze niedawno mowilam, ze nie powinno sie mowic, ze Zydzi sa zli etc., ale
              teraz staje sie coraz bardziej antyzodwska....jak slysze jak ex ambasador Weiss
              mowi, ze najpierw leci samolot z ulotkami, zeby sie wynosic z lwasnego domu bo
              beda bombardowac i pozniej dopiero bombarduja to mnie szlag trafia, jak mozna
              byc tak bezczelnym.
              Izrael zachowuje sie teraz jak III Rzesza za czasow II WS.
              jestem strasznie zla, serce mnie boli...nie mam nikogo w Libanie, ale to
              przeciez nie powinno bylo sie wyadrzyc...jak mozna bylo na to pozwolic. Bush
              dal tym zbrodnialcom kilka dni na rozprawienie sie z Hezbollahem...dla mnie to
              jest rownoznaczne ze zgoda na mordowanie cywilow.

a co mowie teraz Izreal...ze im przykro i zbadaja cala sprawe, co mowi
              Rice...,ze jej przykro i teraz to powinno si zawiesic broni..a ja mam to
              gleboko w d ... co oni teraz mysla, powinno sie ich wszystkich osadzic za
              zbrodnie wojenne.

jaki jest bilans tej wojny? jaki stosunek Liban : Izrael?

Sharon w 1956 powiddzial, ze spali kazde dziecko i kobiete palestynska, bo oni
              sa grozniejsi od mezczyzny...i to chyba teraz robia, ale w Libanie, choc i o
              Palestynei tez nie zapominaja.

koniec
              • gajasirocco ['][']['][']['][']['][']-zapalamy coraz więcej 31.07.06, 11:11
                Niestety- to nie koniec.
                Bo Izrael znów ogłasza, ze nie ma zamiaru wstrzymać ognia...a w Libanie, Gazie
                zamiast "terrorystów" giną dzieci!
                Ta bezsilność, obojętność świata mnie wykańcza!
                Wojna musi być bezwarunkowo zakonczona!!!!!!!
                • stanrick Re: ['][']['][']['][']['][']-zapalamy coraz więc 31.07.06, 11:28
                  Ta,jak i inne nigdy nie powinna byla sie zaczac:-(Niestety najwieksza zaraza
                  tego swiata sa wszelkiego autoramentu politycy pchajacy zwyklych ludzi do
                  wzajemnego mordowania sie ,nienawisci w imie wszelkiej masci chorych ideologii.
                • gajasirocco ['][']['][']['][']['][']-zapalamy coraz więcej 31.07.06, 16:13
                  PRadio3-M.Żakowski z Bejrutu
                  "Słowa nie mają żadnego znaczenia. Izrael nie przestrzega zawieszenia broni i
                  kontynuuje naloty. Z gruzów wyciągnięto następnych 25ciał"
                  ..a wojna trwa dalej i nie widać końca tej tragedii (może Rice powinna grywać
                  na fortepianie, a rozejmem zająć się ktoś inny, kto ma serce zamiast bryły
                  lodu??)
                  • survey06 Re: Bombardowania Libanu..... 31.07.06, 17:32
                    W latach 1944-45, lotnictwo alianckie intensywnie i celowo bombardowało
                    niemieckie miasta, wsie i osiedla. Ciężkie i systematyczne bombardowania Drezna,
                    Frankfurtu, Hamburga, Hanoweru i Berlina miały pozbawić Niemców ducha i
                    dyscypliny walki. Naloty alianckie okazały się bardzo skuteczne i przyczyniły
                    się do szybszego zakończenie II-ej WŚ. W bombardowaniach alianckich zginęło
                    ponad milion niemieckich niewinnych cywilów. Amerykańskie bombardowania Tokio,
                    Yokohamy, Nagoya czy Osaki (na długo jeszcze przed zrzuceniem bomby A na
                    Hiroszima i Nagasaki) miały też na celu przyśpieszyć zakończenie IIWŚ w Azji. Te
                    masowe bombardowania, a szczególnie powstałe w ich wyniku pożary przyniosły
                    śmierć i cierpienie Japończykom liczonych w miliony. Ciężkie bombardowania miast
                    północno-koreańskich miały swój niekwestionowany wkład w szybsze zakończenie
                    wojny na Półwyspie Koreańskim. Pod gruzami znalazło śmierć setki tysiący
                    Koreańczyków i przybyłych im z pomocą ochotników chińskich.

Bombardowania przynoszą zawsze śmierć i zniszczenie i zawsze ludność cywilna
                    ponosi największe ofiary.

Bojówkarze Hezbollah chowający się pośród kobiet i dzieci po odpaleniu rakiety
                    nie są niczym innym jak okrutnymi mordercami i idiotami. Bo trzeba być cynicznym
                    barbarzyńcą i nie posiadać odwagi cywilnej (o honorze nawet nie wolno wspominać)
                    kryjąc się wśród ludności cywilnej przed pociskami i rakietami wroga, wiedząc
                    dobrze, że izraelski kontratak to kwestia 3-5 minut na teren, który jest
                    satelitarnie rozpracowany do każdego kamienia.

Lotnictwo wojskowe Izraela jest jednym z najlepszych w świecie. Jeżeli się
                    przyjrzeć ilości środków bojowych aktualnie zaangażowanych w konflikcie z
                    Hezbollahem do całego posiadanego potencjału, to każdy zdrowo myślący zauważy,
                    że Izrael powstrzymuje się od eskalacji działań. Niewątpliwie śmierć 500-600
                    osób cywilnych (o ile nie są terrorystami, bo zapewne znakomita większość ofiar
                    śmiertelnych z terrorem nic nie miała wspólnego) jest tragedią. Tylko może
                    wreszcie ktoś w Libanie sobie uświadomi ilu niewinnych ludzi może zginąć, jeżeli
                    Izrael zintensyfikuje (nieznacznie) działania swego lotnictwa? I czy o to
                    właśnie tak naprawdę chodzi Libanowi, Syrii, Iranowi i Hezbollah? O dalsze
                    ofiary, które mogą być liczone w tysiącach? Dysproporcja sił jest przeogromna.

A więc, zanim jednego dnia zginie 25.000-50.000 Libańczyków, a może i więcej,
                    może warto sobie taki kataklizm już teraz uzmysłowić i spowodować aby rząd
                    libański zdjął parasol ochronny z Hezbollah. Tylko czy przywódcy libańscy,
                    syryjscy a w szczególności irańscy sterujący Hezbollah potrafią uruchomić swoją
                    wyobraźnię? Oczywiście, ograniczenie aktywności nie będzie łatwym procesem,
                    gdyż od ponad 10-u lat Hezbollah ma carte blanche na swobodne i bezkarne
                    panoszenie się w Libanie. Najgorsze w tym wszystkim jest to, co nieraz
                    udowodnił, że liczy się wyłącznie jego racja – racja Hezbollahu – a nie interes
                    i prawa Libanu. I raczej nie zanosi się na lepsze jutro dla Libanu ani dla Izraela.
                    • mama_motyla Re: Bombardowania Libanu..... 31.07.06, 23:56
                      do survey06

nie moge pozwolic sobie nie skomentowac tego co napisales i nie zgodzic sie z
                      Toba w pewnych kwestiach:
                      "Bojówkarze Hezbollah chowający się pośród kobiet i dzieci po odpaleniu rakiety
                      nie są niczym innym jak okrutnymi mordercami i idiotami. Bo trzeba być
                      cynicznym barbarzyńcą i nie posiadać odwagi cywilnej (o honorze nawet nie wolno
                      wspomina )kryjąc się wśród ludności cywilnej przed pociskami i rakietami wroga,
                      wiedząc dobrze, że izraelski kontratak to kwestia 3-5 minut na teren, który jest
                      satelitarnie rozpracowany do każdego kamienia."

po 1 - nie wiem czy wiesz jak wielkie jest poparcie dla Hezbollahu wsrod
                      Libanczykow? Ci ktorzy wyrazaja sie o nim zle w tv europejskich to najczesciej
                      Ci rozzaleni po stracie blskich wogole w wyniku wojny, i rzzloszczeni faktem
                      staraty bliskich mowia ze to nie na ich rodziny winny spadac bomby Izraela
                      tylko na kryjówki bojownikow, z tym ze jesli poogladasz inne stacje tv pozyjesz
                      miedzy ludzmi ktorych sprawy tej wojny dotycza najblizej okaze sie, ze to
                      SPOLECZENSTWO daje przyzwolenie na walke przeciw najezccy i okupantowi,
                      barbarzyncy jakim jest tu IZRAEL
                      Dla mnie Hezbollah pozostaje organizacja bojowa, tak jak kiedys bylo dla
                      Polakow AK, mozecie sie z tym zgodzic lub nie, ale jak juz mowilam we
                      wczesniejszym poscie - jezeli wrog wymordowalby wszystkich moich bliskich - nie
                      odpowiedzialabym usmiechem - to uwazam za oczywiste i jasne
                      po 2
                      a jesli rzeczywiscie Izrael ma zamiar unicestwic Hezbollach to wlasnie przy tej
                      technologi jaka posiada jak piszesz, namierza wszystko do kamienia, najlepszy
                      wywiad, to powiedz mi prosze, ilu bojownikow Hezbollahu zginelo do tej pory????
                      jesli nie wiesz - to odpowiem, mniej niz masz palcow - a podobno ta wojna to
                      wlasnie przeciw nim a nie przeciw niewinnej spolecznosci libanskiej????

po 3 nawet wroga na wojnie trzeba miec godnego siebie, a jak pokazuja metody
                      walki Izraela sa dopiero BARBARZYSTWEM a jesli wchodzac w szczegoly -
                      Hezbollach i inne partie bojowkarzy czy to w Libanie czy w Palestynie czy
                      Iraku, sa zupelnie inaczej wyposazone wojskowo niz izraelskie sponsorowane
                      hojnie przez bushowskie zamety

nie dziwmy sie ze Palestnczycy nie chcac oddac swoich domow brutalnemu
                      okupantowi przywdziewaja zbroje z bomb i ruszaja na Izrael, bo juz dawno
                      kamienie nie wystarczaja by rozprawic sie z wrogiem, smialo wkraczajacych na
                      ICH ziemie!

"A więc, zanim jednego dnia zginie 25.000-50.000 Libańczyków, a może i więcej,
                      może warto sobie taki kataklizm już teraz uzmysłowić i spowodować aby rząd
                      libański zdjął parasol ochronny z Hezbollah."

- a moze zanim zginie xxxx Izraelczykow swiat otworzy wreszcie oczy i Ameryka
                      zdejmie parasol ochronny z IZRAELA?

a ten laskanie nie zgadza sie na tymczasowe chociazby zawieszenie broni... i TY
                      nazywasz kogos innego barbarzynca?
                      to ciekawe jakbys Ty sie czul, jesli nie moglbys dotrzec do ciała Twojej
                      Matki, czy Twojego nowonarodzonego dziecka, znajdującego sie pod gruzami
                      Twojego własnego domu?????????????

• gajasirocco "Mimo zawieszenia nalotów Izrael atakuje" ŻW 1-8 01.08.06, 09:45
                    www.zw.com.pl/apps/a/tekst.jsp?place=zw2_a_ListNews1&news_cat_id=1032&news_id=92155
              • stanrick Re: do stanricka 31.07.06, 11:21
                Ja tez ogladalem te same zdjecia,uczucia mialem takie same jak TY,ale chyba nie
                na miejscu jest pisanie o bilansie,i licytowanie sie po ktorej stronie jest
                wiecej ofiar.Taka sama tragedia jest kazda ofiara,kazde zycie,ale jak widze w
                przeciwienstwie do mnie Probojesz dzielic ofiary na pochodzenie,a to jest dla
                mnie nie do zaakceptowania.
                • mama_motyla Re: o wojnie raz jeszcze 31.07.06, 12:18
                  krew leje sie po kazdej ze stron i prawda jest ze dzieci i wogole niewinni
                  cywile gina po obu stronach, ale tak to na wojnach jest- to nie sredniowiecze
                  kiedy to wywolujacy wojne wskazywali miejsce bitwy, najczesciej obszar raczej
                  nie zaludniony, gdzei wojska stawaly twarza w twarz z wrogiem i bito sie do
                  ostatniego...
                  przy dzisiejszej technologi jaka dzieki Ameryce posiada Izrael az dziw bierze
                  ze nie stosunkowo czesto zdarzaja sie omylowe zrzuty bomb czy ostrzeliwania...
                  stad moja refleksja... klamstwem i bezczelnoscia sa wyrazy zalu ministerstwa
                  izraelskiego z powodu tragedii w Kanie, dla mnie oni doskonale wiedzieli gdzie
                  uderzaja i jakie to ma skutki... z reszta wojska izraelskie znane sa z
                  barabrzynskiego traktowania jencow wojennych, albo wlasnie cywili, nie szukac
                  daleko w Palestynie, mordy w bialy dzien o ktorych swiat milczy, bo zeby swiat
                  zaszumial tzreba ubic (przepraszam za slowo) blisko 40 dzieci!
                  znane mi sa z reportazy przypadki gwaltow, mordow kobiet w ciazy, wyrywaniem
                  nienarodzonych z rozdartuch nozem brzuchow ich matek i rzucanie nimi o sciane,
                  itd...
                  Pamietacie przypadek chlopca ktorego Izraelczycy zastzrelili kiedy upadl mu
                  tornister ? tlumaczyli sie ze pewnei mial w nim bombe.. no ale ponad 15
                  stzralow w kilkulatka? to morderstwo swiadome i zaplanowane!
                  znam wiele historii ktorych opowiedzenie tutaj zmroziloby kazdemu krew w
                  zylach, z tym ze nie slyszalam, a moze wy drodzy forumowicze? o wojskach
                  Hezbollahu ktorzy podobnie jak wyzej opisalam traktowali pojmanych badz
                  spotkanych dzieci i kobiety izraelskie?

jakimi ludzmi sa Ci, u ktorych w wojsku jest prawie polowa kobiet??? pamietacie
                  SSmanki z obozow koncentaracyjnych w II WS? tak mi sie to kojarzy i dzis. Jakie
                  to sa kobiety? jacy ludzie???

nawet w sredniowieczu, oglaszano 24 godzinny rozejm, badz dluzszy z uwagi na
                  swieta, zime, badz nawet po to, zeby pochowac rannych....
                  Izrael podobno sie zgodzil na 72 godzinne wstrzymanie ognia...no ale nie
                  dotrzymali kolejny raz slowa... i juz nad ranem, ostzrelali kolejne ziemie
                  LIBANCZYKOW

mowi sie o samobojcach ochotnikach, i nazywa sie ich terrorystami, a jesli by
                  Wam wymordowano w jednym momencie matke ojca, rodzenstwo, dalsza rodzine,
                  przyjaciol, sasiadow, zone, meza, dziecko, a wreszcie DZIECI? co byscie WY
                  zrobili? nei rozerwalibyscie serca by ulzyc swojemu cierpieniu? nie
                  ruszylibyscie na wroga???? ja bym pewnie tak zrobila...

i pragne wyjasnic tez tym ktorzy nie rozumieja samobojczych atakow, ze NIKT ich
                  nie wysyla? czesto marza by uderzyc we wroga swoim cialem, bo nie boja sie
                  smierci, a dla Arabow, Muzułumanow, ich zagrozona rodzina i ziemia ojczysta
                  jest sprawa honoru i dla ktorej nie tylko warto umrzec ale nalezy!
                  sa oni PEWNI ze ide na smierc z wlasciwego powodu, w ten sposob osiagna raj, i
                  nie ma to wiazku z fundamentalizmem czy ulomnym postrzeganiem swojej religii!

a jacy byli nasi dzieli powstancy??? na smierc nie szly tez dzieci ktorych
                  rodziny zginely chroniac ojczyzne???

[*] dla wszystkich ofiar chrzescianskich

`-,`-,-`-, galazka albo cos zielonego dla muzulumanow poleglych dla ojczyzny
                  (@) i kamien... nie zeby go rzucac ale zeby polozyc na grobach niewinnych
                  dzieci izraelskich
                  • mama_motyla Re: drobne literowki -wybaczcie 31.07.06, 12:26
                    wybaczcie mi lietrowki i bledy jezykowe, to z emocji..
                    oczywiscie mialam na mysli opatzryc rannych i pochowac poleglych ... a nie
                    pochowac rannych
                • hayet Re: do stanricka 31.07.06, 12:24
                  jasne, ze nie powinno sie lictyowac i to nieladnie, ale szlag mnie trafia jakc
                  zytam, ze izreal ma prawo sie bronic..oczywiscie, ale przed kim? przed dziecmi,
                  ktore sie zschronily wraz z rodzinami w domu?
                  Mowie NIE, a narazie lysz etylko o tym, ze to libanskie dzieci gina.
                  mysl sobie co chcesz, nie bardzo mnie to interesuje, alewiecej dzieci zginelo
                  po stronuie libanskiej...i to jest FAKT
                  • stanrick Re: do stanricka 31.07.06, 18:29
                    hayet napisała:

> jasne, ze nie powinno sie lictyowac i to nieladnie, ale szlag mnie trafia
                    jakc
                    > zytam, ze izreal ma prawo sie bronic..oczywiscie, ale przed kim? przed
                    dziecmi,
                    >
                    > ktore sie zschronily wraz z rodzinami w domu?

Dobrze Wiesz ze nie.
                    > Mowie NIE, a narazie lysz etylko o tym, ze to libanskie dzieci gina.
                    > mysl sobie co chcesz, nie bardzo mnie to interesuje, alewiecej dzieci zginelo
                    > po stronuie libanskiej...i to jest FAKT

Widzisz w tej tragedii jakakolwiek roznice?Dla mnie ofiary tego szalenstwa sa
                    po jednej i tej samej stronie,po stronie ofiar

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka