samarytanin61 01.01.09, 13:31 Bez komentarza www.youtube.com/watch?v=UlTak5_WgKk Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
samarytanin61 Terrorysci z Gazy c.d. 01.01.09, 13:33 www.aljazeera.net/NR/exeres/67E65341-758D-4BC3-92B0-B539B0C7D793.htm Odpowiedz Link
absztyfikant Re: Terrorysci z Gazy 01.01.09, 14:02 pl.youtube.com/watch?v=8dPb1bF-s4M&feature=related pl.youtube.com/watch?v=qSwpAX1xvrc&feature=related pl.youtube.com/watch?v=bdnOzBFdi_4 Odpowiedz Link
samarytanin61 Re: Terrorysci z Gazy 01.01.09, 23:18 I to dziecinne opowiadanka opowazniaja was do zabicie tych dzici? Gratuluje naprawde trzeba wam dac order wielkie zaslugi dla ludzkosci, brawo Odpowiedz Link
samarytanin61 Re: Terrorysci z Gazy 01.01.09, 23:21 wiec i te dzieci tez trzeba zabic wedlug ciebie??? www.youtube.com/watch?v=7mO8CWSam2o Odpowiedz Link
samarytanin61 Re: Terrorysci z Gazy 01.01.09, 23:24 A moze te dzieci zabic co ty na to??? www.youtube.com/watch?v=DaiUE-wkE4U Odpowiedz Link
absztyfikant Re: Terrorysci z Gazy 02.01.09, 04:07 A gdzie ja do tego nawoluje? Pewnie juz slyszales, ze ten prosiaczek nie zyje. www.spiegel.de/img/0,1020,1394356,00.jpg Cahal ostrzegal jego rodzine, ale nie posluchali. Nic dziwnego! Pare lat temu odkomenderował swojego syna do ataku samobójczego w byłym osiedlu Elei Sinai (Gaza). Odpowiedz Link
samarytanin61 Re: Terrorysci z Gazy 03.01.09, 00:23 jacy miloszerni, alez naprawde zasluzyli sobie na kazdy medal przelania krwi osob niewinnych. "w celu zabicia jednego niewolno zabic innych postronnych osob" To nie moje slowa Bohaterze, to jest wyrok izraelskiego sadu najwyzszego. Szukaj lepszych pretekstow do obrony zabicia dzieci, kobiet i osob starszych. Moze ci sie uda. i uwazaj na swoje rece. Usprawidliwisz zabicie osob niewinnych!!! Juz do dzis zabito 47 dzieci. Jakos nie czytalem, ze to potepiasz, a tak wogole potepiasz???? Odpowiedz Link
absztyfikant Re: Terrorysci z Gazy 03.01.09, 06:15 Izraelska interwencja jest zgodna z prawem miedzynarodowym. Prawo stanowione przez izraelski sad najwyzszy nie ma tutaj zastosowania. Nie mam zamiaru szukac zadnych pretekstow, bo brzydze sie mordowaniem ludzi. Jestem tez przeciwnikiem kary smierci. Ale i jestem przeciwnikiem nadstawianie drugiego policzka hamasowkiej zarazie. Samarytaninie, to oni zerwali jednostronnie hudna. Liwni jezdzila z tym durniem Olmertem po arabskich stolicach i blagali o przedluzenie. Hamas tego nie chcial i nasilil ostrzal Izraela. Po co im to bylo? Ja wiem po co, bo to sa ekstremisci religijni, ktorzy karmia sie wojna jak alkoholik wodka. A co powiesz na mordowanie dzialaczy Fatahu przez nich? Jesli ktos jest tutaj winny, to jest to Hamas. Serce mi sie kraje jak ogladam trupy niewinnych dzieci, ale pamietaj o tym kto jest tutaj ofiara. To sa cywile, po obu stronach. Arabskiej i zydowskiej. I zreszta nie tylko. Pewnie nie pamietasz, bo nie byla glosna sprawa, ale w zeszlym roku mlody chlopak z Kolumbii, ktory pojechal sobie na krotki wolontariat do kibucu dostal kule w plecy od hamasowskiego snajpera z Gazy. I to ma byc walka o wolna Palestyne?????????? Pech chcial, ze znam jego historie. To nie byl izraelski zolnierz, to byl mlody czlowiek, zaden Zyd, ktory chcial zwiedzic katolickie miejsca w Ziemi Swietej i zginal tylko dlatego, ze Hamas postanowil sobie postrzelac. Zdaje sobie sprawe, ze jako czlowiek stamtad masz prawo (i ja Ci go nie odmawiam) do swojej optyki na te wojne, ktora nie zaczela sie wczoraj, ale mysl logicznie. A teraz o potepianiu. Potepiam Hamas, potepiam religijny ekstremizm. Znam ten kraj Samarytaninie i goraco chcialbym wierzyc w to, ze kiedys wszyscy razem usiadziemy przy dobrej baraninie i nargili rozmawiajac jak ludzie. Hamas nie buduje schronow. Mam Ci opowiadac o tym jak wlasne dzieci posyla na smierc? Ile piguim bylo do tej pory? Gdzie te wszystkie kraje arabskie to potepily? Co zo za gewer, ktory walczy chowajac sie w damascenskim bunkrze jak ta swinia Khaled Mashaal? Wierze w to, ze placzesz nad losem tych dzieci i ja placze razem z Toba, bo smierc dziecka to jest... Znasz arabski, ktory ja znam tylko fragmentarycznie. Nauczyles sie polskiego, to musialo byc trudne. Ja sie ucze arabskiego. Potrafie sie dogadac w bardzo prostych sprawach. Poznalem wielu fantastycznych Arabow w Palestynie. Oni brzydza sie juz ta nieustanna wojna. Izrael wyszedl z Gazy za Szarona. Dlaczego swiat arabski nie protestowal, gdy niszczono Gusz Katif? Przeciez to moglo sluzyc mieszkancom Gazy. Dlaczego? Wlacz sie w ruch pokojowy. Dla swoich dzieci, wnukow i dla samego siebie. Ja zrobilbym wszystko, by ten pokoj wreszcie nastal. Jednak tego sie nie da osiagnac, gdy hamasowscy dygnitarze odgrazaja sie kolejnymi zamachami, ktore maja wykonac dzieci Palestyny. To nie sa ludzie. To wsciekle psy. Zycze Tobie i Twojej rodzinie zebyscie zyli w pokoju. Nienawisc jest bezwzgldna, bez skrupułow i dlatego tak latwo moze zrealizowac swoje cele. Nie pozwolmy jej na to. pl.youtube.com/watch?v=5d_i2F2LlF8 إالى اللقاء قريبا وعليكم السلام Odpowiedz Link