margheritka 02.11.04, 08:46 witam, czy ktoś ma jakieś konkretniejsze wiadomości na temat projektu wdrożenia SAPa w Nestle? pzdr margheritka Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
patata Re: SAP-Nestle 02.11.04, 10:26 Nestle to rollout systemu Szwajcarskiego. Rozwijany jest core w krainie Milki rollautowany na pozostałe kraje pozdrawiam Odpowiedz Link
margheritka Re: SAP-Nestle 02.11.04, 12:34 wielkie dzięki. co jakiś czas pojawiają się ogłoszenia o poszukiwanych pracownikach. ciekawe czy znaleźli już SAP Business Analyst. ktoś wie? pzdr patata napisał: > Nestle to rollout systemu Szwajcarskiego. > Rozwijany jest core w krainie Milki rollautowany na pozostałe kraje > > pozdrawiam Odpowiedz Link
mozdzins Re: SAP-Nestle 02.11.04, 16:38 margheritka napisała: > wielkie dzięki. co jakiś czas pojawiają się ogłoszenia o poszukiwanych > pracownikach. ciekawe czy znaleźli już SAP Business Analyst. ktoś wie? > Nie chcę Cię dołować ale SAP Business Analyst, przekładając z HR-owej nowomowy, to osobnik który nic innego nie robi tylko puszcza Bóg wie po co raporty na zamówienie kierownictwa :) W "średniowiecznych" firmach w Excelu w "renesansowych" w SAP albo innym ERP :) Odpowiedz Link
wicom Re: SAP-Nestle 02.11.04, 17:32 ciekawe czy ktoś na formu pracuje przy tym projekcie interesuje mnie jak daleko w tym rolloucie uwzgledniane sa kwestie specyficzne dla polski, i z jakiego systemu przenoszone sa dane do SAP? pozdrawiam Witek Odpowiedz Link
swiatka79 Re: SAP-Nestle 25.01.05, 10:35 Witam, Ja również miałam przyjemność pracować przez rok przy tym projekcie, Jest to globalny system dla Nestle, a wiec kwestie specyficzne dla kraju sa uwzgledniane w bardzo malym zakresie, Dane przenoszone są zarówno z SAPa, który wcześniej był wdrożony w niektórch obszarach, np. MM, HR, a także z innych systemów, które wcześniej funkcjonowały np. w FI. Niestety już rok nie mam styczności z Nestle, więc trudno mi powiedzieć co się tam teraz dzieje, wiem że jakieś pół roku temu zaczął się roll-out na kraje bałtyckie. Pozdrawiam swiatka Odpowiedz Link
margheritka Re: SAP-Nestle 03.11.04, 09:07 mozdzins napisał: > Nie chcę Cię dołować ale SAP Business Analyst, przekładając z HR-owej nowomowy, > > to osobnik który nic innego nie robi tylko puszcza Bóg wie po co raporty na > zamówienie kierownictwa :) bardzo dzięki;-) nie dołujesz mnie wcale. już i tak jest za późno, żeby aplikować na to stanowisko. pojawiło się kilka innych, chyba jeszcze ciekawszych. Odpowiedz Link
dekieronda Re: SAP-Nestle 11.11.04, 02:15 Witam, Miałem okazję i przyjemność pracować we Frankfurcie przy tym projekcie, a właściwie przy monitoringu tego projektu długo zanim Polska została dołączona, jak i po dołączeniu polskiego oddziału. Jako ciekawostke podam, że grupę monitorującą ten projekt od samego początku tworzyli w większości Polacy. Oczywiście w grupie byli również Niemcy (od 2 do 4), ale Polaków w "najeplszych czasach" było (jeśli się nie mylę) około 16. Polska stanowiła drugi rynek wprowadzony do projektu i była po Szwajcarii. Polski rynek nie jest "samodzielny", jest zlepkiem 4 państw; połączony z rynkami krajów nadbałtyckich, ale stanowi dla tych państw rolę nadrzędną. Cały projekt, czyli wprowadzenie wszystkich państw w Europie miał trwać do 2006 i nie polega jedynie na wdrożeniu SAPa, ale również kilku innych aplikacji. Pozdrowionka i powodzenia, Odpowiedz Link