Dodaj do ulubionych

WSPÓLNA INICJATYWA NA DRODZE DO PROMOCJI

13.05.06, 11:08
Witam. Zawodowo zajmuję się promowaniem personalnym, a do tego od zawsze
jestem związana z pisaniem, choc glównie amatorsko. Z doswiadczenia
zawodowego wynioslam dobra naukę - w grupie sila! Otaczając się ludźmi,
którzy, tak jak ty, "wiedzą co czynią i dokąd ich to zaprowadzi", mają pasję,
talen i cel, szybciej samemu dojdziesz do perfekcji i w piękny sposób
objawisz sie swiatu. Pomijajac już kwestię wzajemnej motywacji.
Wiem,ze jest wiele osób, które piszą, chcą pisać i robią to dobrze.
Promowalam ludzi zawodowo, teraz chcę zrobić to prywatnie, takze na użytek
wlasny. Co powiecie na profesjonalna witrynę internetową tworzoną od początku
do końca przez nas - kilku, kilkunastoosobowy zespól dziennikarzy amatorów.
Grafika, teksty - wszytko nasze. Dobierzemy sie na zasadzie wspólnych
zainteresowań, planów, celów. Różnić nas będzie styl pisania. Na stronie
zamieszczać będziemy swoje artykuly reportaże, felietony, eseje. Poprosimy
o "mentorstwo" znane i poważane osoby ze swiata mediów, które będą oceniać
nasze prace i slużyć radą. Do tego parę profesjonalnych tekstów o samym
dziennikarstwie (malo tego w necie). To przyciągnie ludzi zainteresowanych
tymi klimatami.
Ale glównie chodzi wlaśnie o naszą promocję wlasna ( tu moge wykorzystać
swoje skromne doświadczenie;). Tu zapracujemy na swoje "znane nazwisko", stąd
będziemy mieć dobrą baze wypadową do spredawania swoich tekstów do gazet.
Przy dobrej reklame i naszym profesjonalnym podejściu do sprawy, redatorzy
sami będą zaglądać na stronę, aby wylapać jakieś perelki tylko dla siebie...
Od strony formalnej ożemy dzialać też jako stowarzyszenie, kwestia
uzgodnienia.

Tak więc zainteresowani (amatorzy lub pól-amatorzy, dodajmy):
-dziennikarze
-graficy
-fotograficy
-wszelkiej masci specjalisci od technicznej strony przedsięwzięcia (np.
redagowania) ;)

Zapraszam do przedsięwzięcia na skalę krajową! Razem damy radę! :D Reszta
jeszcze o nas uslyszy;D

Obserwuj wątek
    • chihuahua1 Re: WSPÓLNA INICJATYWA NA DRODZE DO PROMOCJI 13.05.06, 14:40
      Jezdem jak najbardziej za i piszę się na to! Na razie uczę się pisać recenzje, ale chcę się jeszcze nauczyć pisać felietony i reportaże. Jak sie mam z Tobą skontaktować?

gg 1230661
    • wieslawa-siemiankowska Re: WSPÓLNA INICJATYWA NA DRODZE DO PROMOCJI 13.05.06, 16:09
      Utopijne mrzonki-promocją dla dziennikarza powinno być jego własne CV, a nie
      sztucznie stworzony twór.
      • mmmagdalena Re: WSPÓLNA INICJATYWA NA DRODZE DO PROMOCJI 13.05.06, 18:32
        Po pierwsze promocją dla dziennikarza nie jest jego CV tylko ARTYKULY. Po
        drugie - jeżeli na tysiąc CV przyniesionych do redakcji, w której, na dobrą
        sprawę, wszystkie etaty są już zajęte, zostanie pani "odkryta", to będzie Pani
        szczęściarą. Niestety, jedyną kreatywnośćią jaką można się wtedy poslużyć, to
        użycie różowej kareczki, zeby leżalo, pachnialo i robilo wrażenie na znudzonych
        redaktorach. Niektórzy wybierają drogę najmniejszego oporu, inni wolą wziąć
        sprawy w swoje ręce.
        Pracujac w promocji widzialam już nie jedną osobę z prawdziwym talentem, która
        plakala w rękaw z bezsilności. Talent i pasja to jedno, determinacja w dązeniu
        do celu to już calkiem inna sprawa. Media promują "ladne buźki" za to,że są
        ladne. Czy czlowiek nie ma prawa zaistnieć z bardziej inteligentnych
        przeslanek? Bo myślę że Ci, którzy próbują zdusić w zarodku każdą pozytywną
        inicjatywę innych ludzi, stworzoną na filarze wlasnej ciężkiej pracy i pasji, i
        nazywają ją do tego "sztucznym wytworem", mają powazne problemy z wlaściwym
        postrzeganiem najprostszych wartości w życiu każdego czlowieka.
        To tyle w odpowiedzi, pozdrawiam;P
        • wieslawa-siemiankowska Re: WSPÓLNA INICJATYWA NA DRODZE DO PROMOCJI 13.05.06, 20:48
          No ja myślę, że ten pseudo- filozoficzny wywód był całkiem zbędny, pracuję w
          zawodzie dziennikarza ponad 11 lat, wiele przeżyłam i wiele widziałam. I wiem
          jedno, jeżeli czlowiek sam własnymi pazurami nie wydrapie czegoś dla siebie,
          nie będzie w nim determinacji, własnej chęci i inicjatywy to niczego nie
          osiągnie ( pomijam tych z różnych " układów i układzików "- bo
          przekwalifikowane manikiurzystki na naczelne też widziałam ). Jestem
          prowadzącym w duzym koncernie medialnym i wierz mi,nikt z redaktorów nie łazi
          po jakiś stronach netowych, nie wyszukuje tam talentów - bo zwykle nie ma na to
          czasu. Trzeba po prostu na początku swojej drogi pukać, gdzie się da i mieć w
          sobie wiele samozaparcia, a najlepiej zacząć jeszcze na studiach- bo po może
          być ciężko. Więc wybacz nie jestem w stanie uwierzyć w to,że wypromujecie się
          przy pomocy strony netowej a " redakcje będą do Was pukać". Mrzonki, po prostu
          mrzonki.
          • wieslawa-siemiankowska Re: WSPÓLNA INICJATYWA NA DRODZE DO PROMOCJI 13.05.06, 20:49
            A CV dla dziennikarza rzecz bardzo ważna.
          • mmmagdalena Re: WSPÓLNA INICJATYWA NA DRODZE DO PROMOCJI 14.05.06, 13:31
            "...I wiem
            jedno, jeżeli czlowiek sam własnymi pazurami nie wydrapie czegoś dla siebie,
            nie będzie w nim determinacji, własnej chęci i inicjatywy to niczego nie
            osiągnie...".
            Przecież ja twierdzę dokladnie tak samo, tylko ujelam to innymi slowami! A
            strona, która pomoze nam pisać i doradzać sobie nawzajem, czyli innymi slowy
            szkolić warsztat, zamiast czekać, w tzw. miedzyczasie, bezczynnie na kogoś
            zlitowanie, to chyba jest jak najbardziej wlaściwa postawa. W związku z tym nie
            rozumiem po co tutaj ta ironiczna zgorzknialość.
    • tomcio_rogal Forum dla dziennikarzy (młodych i starych) 14.05.06, 11:52
      witajcie,
      myślę, że pomysł jest OK. Bez pomocy trudno jest zaistnieć w świecie
      dziennikarstwa. Stąd pomysł forum Dziennikarze dziennikarzom. Idea jest prosta.

Jedni chcą uprawiać dziennikarstwo, ale...
      - nie wiedzą od czego zacząć
      - nie wiedzą czy ich teksty/prace są czegoś warte
      - nie wiedzą gdzie się z nimi zwrócić
      - nie wiedzą jak walczyć o swoje (a trzeba czasami nieźle walczyć)
      - nie wiedzą....

a inni, to wszystko mają już za sobą.
      Dlaczego jedni nie mieliby pomóc drugim ?
      "Dziennikarze dziennikarzom" to miejsce spotkania tych
      "młodych" z tymi "starymi". Miejsce gdzie możnaby poddać swoją
      pracę krytyce innych, zapytać o coś już tych praktykujących (mam nadzieję że
      tych drugich nie zabraknie). Jakie to jeszcze będzie miejsce - zależy od Was.

Zaglądnijcie tam prosze, włączcie się w budowę i piszcie, piszcie
      i jeszcze raz piszcie.

adres forum:
      www.phpbbserver.com/dziennikarstwo/index.php?mforum=dziennikarstwo

pozdrawiam
      Tomcio Rogal

• mmmagdalena Re: WSPÓLNA INICJATYWA NA DRODZE DO PROMOCJI 14.05.06, 14:21
      Dziękuje Marcinie i Tomku za poparcie. Tomku, widzę,że nasze wizje mają ze sobą
      wiele wspólnego. Może uda nam się polączyć w przyszlosci obie koncepcje?
      pozdrawiam.
      • kania.s Re: WSPÓLNA INICJATYWA NA DRODZE DO PROMOCJI 19.05.06, 14:36
        ja mogę pomóc. Tylko ostrzegam - ja w pracę dziennikarską wkładam całe serce:)
        moje gg: 7036241 mail: kaska_syty@o2.pl pozdrawiam
        • mmmagdalena Re: WSPÓLNA INICJATYWA NA DRODZE DO PROMOCJI 21.05.06, 15:42
          To tak jak Ja. Napewno sie odezwę.
    • ithink.pl Najlepszą drogą promocji jest publikowanie... 16.05.06, 10:34
      ... dlatego też polecam serwis www.ithink.pl. który został stworzony z myślą o
      osobach, które wiele piszą, tworzą audycje video, audio bądź zajmują się fotografią.

W serwisie tym kazdy może publikować materiały dziennikarskie i poddaje się
      ocenie innych użytkownikó. Jest to bardzo dobra szkoła, która pozwala szlifować
      swój warsztat. Z drugiej strony jest to idealne miejsce do promocji siebie.
      jeden z autorów już został zauważony i zwerbowany na dziennikarz do jednego z
      magazynów młodzieżowych.

Każdemu polecam pisanie, ale wązne jest także publikowanie, a wraz ze wzrostem
      znaczenia dziennikarstwa obywatelskiego rosną możliwości budowania swojego wizerunku

Pozdrawiam,
      Rafal

• ithink.pl Re: Najlepszą drogą promocji jest publikowanie... 16.05.06, 10:36
        adres do rejestracji dla autorów www.ithink.pl/rejestracja.php
        • sweete2 Re: Najlepszą drogą promocji jest publikowanie... 17.05.06, 13:49
          Dziękujemy Marcinie, nie slyszalam o tym wiec jestem wdzięczna.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka