lusia_janusia 01.03.15, 08:05 WWSZYSTKICH MILO WITAM I POZDRAWIAM W NOWYM MIESIACU MARCU. Mam nadzieje, ze Wszyscy sa zdrowi i pelni zycia, oby tak dalej. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lusia_janusia Re: >> MARZEC<< 01.03.15, 08:57 Poczytalam u *Jagi, ze u *Dorki Julka w szpitalu. *Dorka wspolczuje, mam nadzieje, ze jest pod dobra opieka i szybko wyzdrowieje. Trzymam kciuki za dla Wszystkich o zdrowie, Tegoroczny wirus jest bardzo zlosliwy, najbardziej cierpia dzieci, i dorosli tez z nim walcza, Trzymajcie sie zdrowo, jak najmniej przebywajcie w duzych skupiskach ludzkich, bo tam nawiecej jest chorobowych wirusow. Odpowiedz Link
maria88 Re: >> MARZEC<< 01.03.15, 09:38 Wklełłas piekne wiosenne pierwsze kwiatki LUSIU. Aż cieplej na duszy się robi. Udanego odpoczynku i zdrówka wszystkim życzę Odpowiedz Link
jaga_22 Re: >> MARZEC<< 01.03.15, 10:17 Jak pięknie masz teraz na wejściu Lusiu .Oj zatęskniło się za tymi skromnymi i uroczymi kwiatkami. Z rana na moment słonko zaświeciło i znowu pochmurno. Nie wierzę,że ma być +9,z rana było tylko na 0 i dalej zimno. Udanej Niedzieli Vistulanie. Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: >> MARZEC<< 01.03.15, 10:20 *maria.88, *Jago, dziekuje. Wam tez zycze przyjemnego, zdrowego, niedzielnego relaxu. Zolte kwiatuszki ujely mnie swoja uroda, pod rozlozystym kasztanem Odpowiedz Link
dorka556 Re: >> MARZEC<< 01.03.15, 14:46 Lusia dziękuję. Julka już się lepiej czuje, chociaż sterydy nadal dostaje. Nie wiem jak długo zostanie w szpitalu. Dobrze, że dzieci mogą teraz być ze swoimi mamami. Nie tak jak kiedyś, gdy pozwalali tylko przez chwilę popatrzeć przez szybkę na swoje dziecko. To było nieludzkie. Przez szybę wydawało mi się, że jest piękna pogoda. Wybrałam się na plażę, tym razem w Stogach. Niestety wietrzysko tak wiało, że zamiast na plaży wysiadłam w centrum i pochodziłam po Starym Mieście. Czołówka Lusi bardzo wiosenna, szkoda, że w realu jeszcze tego nie widać. Miłego popołudnia i wieczoru. Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: >> MARZEC<< 01.03.15, 15:20 *Dorka, diekuje, Wiem jak przezywasz pobyt Julki w szpitalu , chyba podwojniej sie martwisz jak jej rodzice, taka rola, niedola i radosci babci. To prawda sama bylam w szpitalu jako dziecko, i mimo ze mialam 8 lat, to tez plakalam, za rodzicami, ze ich nie bylo blisko mnie. Zdjecie na czolowce marca zrobilam 21 lutego, w zacisznych miejscach kwitna juz pierwsze kwiatki i sniezyczki, gdzie niegdzie widac juz wysokie listki krokusow, niebawem tez wystawia swoje kwitnace glowki, Przyjemnego popoludnia niedzielnego i smacznej kawki zycze Wszystkim, Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: >> MARZEC<< 02.03.15, 07:19 Po deszczowej niedzieli poniedzialek zapowiada sie w miare solneczny, jak slonce utrzyma sie przez caly dzien. Runde z "Maluszkiem" juz zaliczylam, wczesnie, bo do weta idzie, bedzie pod narkoza mial czyszczone zeby (podobno tutaj juz obowiazkowo daja narkoze do tego zabiegu) Troche planow jak zwykle, po poludniu do kolezanki na herbatke, po nowe wiesci ze swiata. WSZYSTKIM zycze przyjemnego dnia ze sloneczkiem i zdrowiem. Odpowiedz Link
dorka556 Re: >> MARZEC<< 02.03.15, 08:53 Lusia, Twoje ranniki niezmiennie wprowadzają mnie w dobry humor. Dzięki Ci za nie. Julka zdrowieje, to też pozwala jaśniej spoglądać na zaczynający się tydzień. Udanego tygodnia wszystkim. Widoczek z wczorajszego spaceru Długim Targiem. Dużo zwiedzających mimo porywistego, lodowatego wiatru od morza. Kamieniczki pięknie odnowione, takie wąziutkie, bo kiedyś podatek płaciło się od liczby okien. Bogacze mieli nawet po 3, na szerokość, trochę biedniejszym musiały wystarczać 2. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: >> MARZEC<< 02.03.15, 09:03 Witajcie... nie wiedziałam,że bogactwo liczyło się od ilości okien, ale zrozumiałe dlaczego. Słonko ciągle się ociąga,ale chyba da radę i wyjdzie. Udanego poniedziałku. Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: >> MARZEC<< 02.03.15, 09:17 *Dorka, dziekuje. To dobrze, ze Julce juz lepiej, nadzieje, ze wkrotce powroci do domu. Mlodzi chyba teraz musza poszukac prywatnej niani dla Julki, jak zlobek nie zdaje egsaminu.? Te kamieniczki podobne do tych ktore budowane sa w Jeleniej Gorze w rynku. Dawno temu bylam w Gdansku, mam nadzieje, ze jeszcze kiedys go odwiedze. *Jagus, cos zdjecie sie nie wkleilo, po drodze w falach sie chyba utopilo. Niemniej Witam Was , *Dorka, *Jage i zycze przyjemnego dnia. *SLO, chyba juz wydobrzala i pracusuje od rana. *maria.88, pewnie na spacerku ze swoim spieskiem. *Greis w stolicy z wnuczka przebywa. *Kendo, pewnie tez juz po sniadaniu z mama. *Xystos, ma podwojne obowiazki, zakupy, Boby Booy, sprzatania. Dozo sloneczka posylam tam gdzie go nie ma. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: >> MARZEC<< 02.03.15, 10:38 O! wkleiło się,ale niektóre tak mają jak się nie zapisze na komputer,to po jakimś czasie się kasują.Przyjechali od montowania szafy,no to cześć. Pewnie ze 4 godz. mam z głowy. Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: >> MARZEC<< 03.03.15, 09:01 *Jaga, mam nadzieje, ze szafa spelnia Twoje oczekiwania i bedzie dlugo Wam sluzyla jako potrzebny mebel i wypelnienie pokoju?. *Pia, cos sie nie pokazuje, moze znowu ma problemy ze swoim komputerem. Dzien rozpoczal sie b.wczesnie, sniadanie sie opoznilo, teraz dopiero kawe dopijam. Musze porowerkowac do przychodni i dowiedziec sie o swoje wyniki z badan, na ktorych bylam w ubieglym tygodniu. *"Maluszek" caly dzien, to mam wypelnione spacerki oprocz roweru, dobrze ze obiad mam gotowy. W nocy padalo, wiatr zdazyl osuszyc chodniki, wiec moze nie bedzie tak zle +3C ale bez slonca. Wszystkim Vistulanom zycze udanego dnia w zdrowiu i milym nastroju. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: >> MARZEC<< 03.03.15, 12:37 Cześć...rano było ładnie,niestety tylko na krótko. Jestem bardzo zadowolona z szafy.Gorzej,że Lenka nauczyła się odsuwać drzwi i wchodzić na półkę, trzeba pilnować,teraz oboje śpią u mnie. Miłego wtorku ze słoneczkiem życzę. Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: >> MARZEC<< 03.03.15, 13:03 *Jago, Lena to specjalna kocia, to chyba trzeba te drzwi w jakis sposob zablokowac. Odpowiedz Link
slo-onko Re: >> MARZEC<< 03.03.15, 14:18 przybiegłam powiedzien codzienne dzień dobry. rece mam pelne roboty po wolnym. ledwo wyrabiam się na zakrętach,ale już się wygrzebuje. miłego popołudnia wszystkim. Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: >> MARZEC<< 03.03.15, 14:34 *SLO, Juz jestes zdrowa i wypoczeta, to pracke szybko rozwiazujesz i do konca pracy sie obrobisz, a jutro bedzie wiecej luzu. Przyjemnego popoludnia-wieczoru zycze. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: >> MARZEC<< 03.03.15, 16:19 Sloo to uważaj na zakrętach,żebyś się nie wyłożyła. Jutro będzie lepiej. Odpowiedz Link
maria88 Re: >> MARZEC<< 03.03.15, 19:29 Teraz za oknem u mnie biało. Przyszła zima. Oby nie dokuczliwa i krótka. Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: >> MARZEC<< 03.03.15, 20:49 *maria.88 , to marzec zaskakuje pogoda, zeby tylko zdrowko dopisywalo. Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: >> MARZEC<< 04.03.15, 09:26 Pozdrawiam WSZYSTKICH na VISTULI, zyczac zdrowej i przyjemnej srody ze sloncem,. U mnie za oknem bez deszczu i sniegu, w planach szybkie spotkanie z kolegowna, ktora mieszka w innej dzielnicy a przyjedzie do centrum ze sprawami. Corka dzwonila. ze juz po rundzie z "Maluszkiem" do parku i nie jest wcale cieplo. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: >> MARZEC<< 04.03.15, 09:29 U mnie też coś mokrego leci,śnieg z deszczem,ale dosyć widno, to nie jest tak źle. Zamiast zjeść śniadanie to weszłam na komputer i nie mogę się oderwać od fotela,ale już czuję głodka. Trochę zieleni ,awokado ma piękną zieleń.Miłego dnia i dużo zdrówka. Odpowiedz Link
slo-onko Re: >> MARZEC<< 04.03.15, 12:27 Dziendoberek U mnie tez okropnie zimno,wieje i czekac tylko jak sypnie śniegiem. wczoraj rozmawiałam z Lublinem, u nich napadalo, u nas było slonce. dziś pewnie będzie na odwrot. Jagus,musze swoje kwiaty oddac na czas remontu do sąsiadki. gdybys była blisko to bys mi popilnowala,bo twoje ladnie rosna moichs zkoda mi,zeby nie obsiadl ich kurz wiec wedruja dwa pietrwa wyżej. dzisiaj posilkowac się będę z kabina i brodzikiem,kurier ma być o 14,15 wiec musze gonic na leb na szyje do domu. miluchnego dnia ze slonkiem bez wiatru. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: >> MARZEC<< 04.03.15, 13:25 Aaa remoncik,remoncik. ja już wszystko mam co sobie zażyczyłam,tylko trzeba jeszcze pomalować pokój.Powinno być odwrotnie,ale tak wyszło.Powstał plan,który natychmiast wprowadziłam w życie. Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: >> MARZEC<< 04.03.15, 15:46 *Jaga, avocado rosnie i pnie sie do gory, latem pewnie go wystawisz na balkon, to dostanie wiecej slonca i innego powietyrza. Ciekawe jakie durze drzewko uda Ci sie wychodowac. Z remontami tak bywa, ale jak sie samemu maluje, to sie tyle nie nabrudzi, bo bardziej sie uwaza. *SLO, masz troche urwanie glowy, wszystyko galopem zalatwiasz, uwazam ze dobrze pomyslalas o swoich kwiatach, ze beda zakurzone. Pozniej wniesiesz je do wysprzatanego mieszkanka. Pogoda nie raz nas jeszcze zaskoczy swoimi niespodziankami. Przyjemnego popoludnia zycze Wszystkim. Odpowiedz Link
dorka556 Re: >> MARZEC<< 05.03.15, 07:44 Też kiedyś miałam avokado, wyrosło duże i zaczęło brzydnąć. Wywaliłam. Posadziłam drugie i obcięłam czubek. Rozkrzewiło się. Przez jakiś czas było ładne, potem na kompost. Tak skończyły się moje przygody z avokado. Największa przyjemność to patrzeć jak kiełkuje a potem rośnie. Niestety do czasu. Piję kawę i zastanawiam się co by tu dzisiaj robić. Ponieważ już mi porządki w ogrodzie w głowie, może by tak pojechać do jakiegoś centrum ogrodniczego, przyjrzeć się roślinom a potem zamówić przez internet? Udanego dnia. Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: >> MARZEC<< 05.03.15, 08:12 *Dorka, dobrze myslisz, poogladac, poczytac, co by sie chcialo i zadecydowac, a to dobra forma w realu zawsze inaczej wszystko wyglada jak w katalogu. *Dorka, *Jaga, Aavocado nigdy nie sadzilam, ale corki sadzily pomarancze, cytryny, i tez do pewnego czasu roslo, obcinaly czubki, nasze mieszkania sa za suche do takiego eksperymentu, stwierdzilam. Dzisiaj czwartkowo, -2C, nawet bylam na rundzie z "Maluszkiem", od kiedy juz rano widno, to zrywa mnie z poscieli, pomaszerowal juz do swojego domku zeby wieczorem ponownie przyjsc. Wszystkim przyjemnego dnia zycze w zdrowiu i milym nastroju. Odpowiedz Link
slo-onko Re: >> MARZEC<< 05.03.15, 10:32 Witajcie w dość pogodny czwartek. na dzisiaj zapowiedzieli u nas + 8 i słonko,bedzie ladnie, bo już wynurza się zza chmur. siedze sobie w krótkim rękawku i dobrze mi z tym. internetowe zakupy sa cudowne, na kabinie z brodzikiem zaoszczedzilam 900 zl! a na suszarce do wlosow 20 od najtańszego sklepu,a od najdroższego 40 zl. dobrze,ze jest taka możliwość. w niedziele się w końcu wyprowadzam. co rusz mi się cos przypomina o czym jeszcze porozmawiać z ekipa. wczoraj zrobiłam rysunki-zgapki jak i co montować. miluskiego dnia. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: >> MARZEC<< 05.03.15, 11:01 Sloo ja sobie teraz nie wyobrażam innych zakupów jak przez internet. Pochmurno i brzydko,zaraz sobie poprawię humor. Co do awokado to racja,ale co jakiś czas powracam i sadzę. To bardziej łyse to starsze, nie wytrzymałam i oberwałam brązowiejące liście.To tak jak z kawą kiedyś było,za sucho. Zdrowego i udanego dnia. Odpowiedz Link
slo-onko Re: >> MARZEC<< 05.03.15, 11:08 to prawda Jagus, jest to często ułatwienie, jeśli wie się dokładnie co się kupuje,ale duza role gra cena. jakos odpukać nie sparzylam się na zakupach internetowych i tylko raz oddalam buty. czasami jednak warto zobaczyć na własne oczy jak wygląda, dotknąć, poczuc i zdecydować "kupic nie kupic potargować warto" Odpowiedz Link
maria88 Re: >> MARZEC<< 05.03.15, 11:24 O rana mam jakąś awarie w campie. Nie mogę nic wybrac w wyszukiwarce Firefoksa. Czy też tak macie? Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: >> MARZEC<< 05.03.15, 12:36 Ja na razie odpukac, jakos mi funkcjonuje, ale w ubieglym tygodni, uciekaly mi cale strony i bialy ekram mialam. *maria88, nie mam pojecia co Ci poradzic, bo sama sie na tym nie znam. Sproboj moze rady SLO?. Odpowiedz Link
xystos Re: >> MARZEC<< 05.03.15, 12:44 ja tez czasami tak mam,przechodze wtedy na CHROME i dziala ..albo na innego kompa przez innego operatora .. czasami "smutni panowie w czerni" sie nudza-jedyne lekarstwo to dac im nieco adrenaliny. Pzdr. Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: >> MARZEC<< 06.03.15, 08:00 Nigdy sama sie nie przelogowywalam na cos ínnego, nie wiem jak to sie robi, taka jest wyszkolona w tej kwesti.? Dzisiaj juz piatek, +4C za oknem, na razie slonka nie widac. Mam wolne od "Maluszka" az do wtorku, to wszystkie spacery bede uskuteczniac bez niego. WSZYSTKIM przyjemnego weekendu zycze w zdrowiu i spacerach przy sloncu. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: >> MARZEC<< 06.03.15, 09:37 Lusiu,żeby przejść na inną przeglądarkę,trzeba ją najpierw ściągnąć. oprócz Explorera,mam Firefoxa z którego korzystam,a jak coś mi szwankuje przechodzę na Chrome. Explorera na pewno Maria ma.A na razie niech Maria wyłączy i ponownie włączy komputer może się sam naprawi. niewiele napisała co się dzieje i co pokazuje. Dzień pochmurny podobno od niedzieli ma być ładniej i cieplej. Miłego odpoczynku albo satysfakcjonującej pracki. Odpowiedz Link
slo-onko Re: >> MARZEC<< 06.03.15, 11:26 Lubie paitki,mimo,ze teraz mam mase zajec, nastraja mnie to jednak optymistycznie. mimo to,ze w domu zawsze znajdzie się cos do robienia to nie ma presji rannego wstawania,oj nie lubie. fajnego dnia. Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: >> MARZEC<< 06.03.15, 14:26 *Jaga, no wlasnie Ty jestes duzo wiecej obeznana w kompi jak ja, ale moze jaby *maria88, napisala dokladniej, to bylaby szansa jej pomoc?. za Twoimi podpowiedziami. *SLO, mnie w srode sie wydawalo, ze jest piatek, a dzisiaj jak zwykle, bylam troche tu troche tam, na malym rynku juz wystawili stragany z warzywami, z kwiatami juz byly od lutego. Wiosne juz widac, krzewom pogrubily sia paki, tylko patrzec jak dostana listki. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: >> MARZEC<< 07.03.15, 09:31 To ja dziś pierwsza? śpieszę się,bo niedługo syn przyjedzie. Jeszcze pochmurno i mokro,mam nadzieję,że się poprawi po południu. Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: >> MARZEC<< 07.03.15, 10:14 Jaga, ale cudnosci naprodukowalas, Ja sobote rozpoczelam marszem sama bez "Maluszka", wieje zimnym wiatrem +8C, ale glowy mi nie urwalo, przyszlam cala do domu. Pomaglowalam to co popralam wczoraj i przedwczoraj, sniadanie tez juz zaliczylam, kawke dopijam z Wami, Tobie Jaga przyjemnych spotkan w gronie rodzinnym i pozostalym bywalcon na Vistuli zycze przyjemnego zdrowego dnia, slonca na niebie, przyjemnych spacerow w naturze. Ja chyba jeszcze sie gdzies wybiore, obiadek mam gotowy. Odpowiedz Link
slo-onko Re: >> MARZEC<< 07.03.15, 13:36 Jaki fajny dzien, bardzo sloneczny,nastraja do pracek i marszow. Sama jednak marszuje w domu,sprzatam, uporzadkowuje lazienke,pakuje w kartony co sie da. Jutro przenosze sie do tesciowej. troche musze zabrac, a nie wiem kiedy wroce po tygodniu,dwoch,a moze po trzech. musze troche zabrac rzeczy ze soba,w sobote ide do filharmonii na koncert to i jakas kiecke musze zapakowac i buty. troche zachodu ,ale oplaci sie,juz blizej poczatku robo,a nawet konca. milej soboty, slonecznych spacerkow, milych spotkac i chwil z bliskimi. Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: >> MARZEC<< 07.03.15, 18:05 *SLO, to cierpliwosci, cierpliwosci. Ale jak wyszykuja na nowo wszystko to dopiero bedzie pachniec nowym, na nowo bedziesz ukladac po nowemu i sie przyzwyczajac, Z pakowaniem tak jest i pozniej pozabezpieczac wszystkie drzwi zeby kurz sie nie przedostal, ale podejrzewam ze i tak bedziesz omiatala cale mieszkanie po finiszu. Piesek tez bedzie u tesciowej podejrzewam, Przyjemnego odpoczynku wieczorekim zycze. Dla WSZYSTKICH na VISTULI, chociaz tak malutko nas zostalo tez zycze przyjemnego wieczoru. Odpowiedz Link
maria88 Re: >> MARZEC<< 07.03.15, 19:48 Witam wieczornie. Dzionek nie był sły pogodowo bo nic nie padało i nie wiało. Psina miał chyba lepszy dzie. Chodzilismy na spacerek, jadł i pił. Nosek jest wilgotny i chłodny tylko jednak od czasu do czasu jeszcze kicha. Mam nadzieje że to "z górki" i obędzie się bez wizyty lekarskiej. Ugotowałam na dzis i na jutro więc zaraz idę szykować się do odpoczynku. Pozdrawiam wszystkich i życzę spokojnej nocki i dobrej niedzieli. Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: >> MARZEC<< 07.03.15, 20:03 *maria88, to pocieszajace, ze psinka ma sie juz lepiej, to Ty tez bedziesz czula sie sama dobrze. Tez zycze przyjemnego wieczoru dla Ciebie i dla VISTULAN. Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: >> MARZEC<< 08.03.15, 10:05 Piekna pogoda niedziela nas powitala, za oknem slonce, +1oC, wypije kawe i chyba wsiade na rower w plener. Jak wypilam kawe. Samych przyjemnosci przy dzisiejszym swiecie zycze naszemu damskiemu towarzystwu.(8marca) Odpowiedz Link
jaga_22 Re: >> MARZEC<< 08.03.15, 11:56 Dobrze,że jeszcze kawy nie piłam,to mnie obsłuży śliczny kogucik. Dobrze,że Marii piesk zdrowieje.Zadzwonił młodszy syn i złożył mi życzenia,ale dopiero jutro przyjedzie.A ja dostałam śliwki w czekoladzie, a rano upiekłam muffinki. no to trzymajcie się zdrowo. Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: >> MARZEC<< 08.03.15, 14:34 *Jaga, dziekuje. Zdrowko jakos dopisuje, zeby nie zapeszyc. Z kolegowna bylysmy na rowerach za miastem prawie 20 km u bocianow. Pogoda wymarzona na takie wycieczki dzisiaj. Uraczylysmy sie chalwa, herbatka z miodem +cytryna na wycieczce bylo przyjemnie. Przyjemnego popoludnia WSZYSTKIM zycze. Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: >> MARZEC<< 09.03.15, 08:31 Wczoraj mielismy najcieplejszy dzien w Szwecji o tej porze roku od 200 lat, +17C bylo w jednym z miast. U mnie bylo +15, wycieczka rowerowa sie udaala. To te bociany ktore zimuja w gniazdach, ale juz siedza parami i klekoca, podejrzewam, ze moga miec juz jajka, bo pogoda sprzyjala. Dwno nie rowerkowalam tak daleko poza miasto, 20 km, w domu odpoczywalam do wieczora, przyszla corka z "Maluszkiem" i zaliczylysmy torta oczywiscie przy wczorajszym swiecie. Poniedzialkowo Wszystkim zycze zdrowka i przyjemnosci na caly tydzien. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: >> MARZEC<< 09.03.15, 09:20 Witajcie... Piękną pogodę miałaś wczoraj Lusiu,moja nieco gorsza,dziś też tylko 12 st. i słonka na razie nie ma. Miłego Wam dnia Odpowiedz Link
greis52 Re: >> MARZEC<< 09.03.15, 09:40 pozdrawiam, spokojnego i wiosennego dnia życzę Odpowiedz Link
slo-onko Re: >> MARZEC<< 09.03.15, 12:47 Witajcie w poniedziałek. Zajadam śniadanko i mam chwile na pisniecie slowka. w pracce jestem od 10,taki rozwalony poranek, nie umialm się wdrozyc, ale jakos poszlo. od dzisiaj mam labe z gotowaniem obiadow. od dzisiaj tez mieszkam u swojej kochenj teściowej,ktoraz to będzie pichcila obiadki,a, ja po nich bede sprzatac. wszytsko ma swoje wady i zalety,to akurat jest wielka zaleta, odpadnie mi wymyślanie. będę dostarczycielem produktów, a w zamianz a to będę jej umilac popołudnia. mało tego, ziec ustawil mój smartfon jako modem do laptopa wiec i z internetu będę mogla korzystać. biegne zajrzeć do pieskow czy się sunia oszczeniła. miłego dzionka. Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: >> MARZEC<< 09.03.15, 15:53 Witajcie, *Jaga, *greis, *SLO, to milo was spotkac,, piekna pogoda rownez. Corka wyjezdza juz na wczasy w czwartek, jeszcze ostatnie zakupy robi No nie wiem, co wyjazd kupuje garderobe, sukienki, spodniczli, bo do ciepla sie wybieraja. Chodzilam z nia po sklepach, pierw w banku, w miedzy czasie na lunch buffe ja zaprosilam i dalej sklepy, Wrocilam, ja jeszcze zostawilam w miescie, moj kregoslup nie wytrzymal chodzenia po sklepach. Pije kompocik ze sliwek, *SLO, rano zagladalam do pieskow, jeszcze nic nie bylo, Wszyscy czekaj, glaskaja ja, az mnie to irytuje, bo nie dadza jej spokojnie lezec i odpoczywac przed rodzeniem?, co za ludzie?.... tez zaraz tam zagladne.. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: >> MARZEC<< 09.03.15, 18:49 Ojoj ,a ja myślałam,że Sloo czeka na swojego małego psiunka. Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: >> MARZEC<< 10.03.15, 07:55 Wtorek dzisiaj mamy, mzawka mnie przywital, na ulicach mokro widac. Dalszy ciag przgotowywania do podrozy corki, i mnie tez zaangazowala, przepieram jej kupione ciuszki, "Maluszek" do wieczora. Wszystkim przyjemnego, zdrowego dnia zycze ze sloneczkiem. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: >> MARZEC<< 10.03.15, 09:46 Witam ze słoneczkiem pięknym. To tylko z maluszkiem zostaniesz Lusiu,będziesz jeszcze więcej spacerowała. Udanego dnia Wszystkim. Kwiatki dostałam od syna. Odpowiedz Link
slo-onko Re: >> MARZEC<< 10.03.15, 10:21 a u mnie jak to mowi moja wnusia "gmła". szaro,ale jakos się trzymam. zjadłam jogurt z bakaliami i czekam na drugie sniadanie. Jagus moja sunia miał czas na szczeniaczki, czas minal,latka mijaja wiec już nadzieji nie ma miałam na myśli sunie z programu z kamera,dzisiaj tez nic nie widać,nic się tam nie dzieje. u nich chyba swita, sunia spi, nie ma opiekunek. przyjemnego dnia wszystkim. Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: >> MARZEC<< 10.03.15, 10:28 *Jago, Lenka zachwyca sie kolorem tulipanow, typowo wiosenne. *SLO, szefowa czuwa,spi na kanapie, dzisiaj podobno ma byc ostateczny termin czekania na szczeniaki, a sunia totalnie lezy, spi, wypoczywa. Przyjemnego poludnia dla Wszystkich zycze. Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: >> MARZEC<< 11.03.15, 07:34 explore.org/live-cams/player/service-dog-project-nursery-cam *SLO, Scarlot juz grzebie lapami sobie poslanie, wszyscy sa w pogotowiu, zaczyna sie proces rodzenia szczeniakow. Moze potrwac 10 godzin tak jak w pierwszym kulu. Od piatku wszycy oczekiwali i przescigali sie w typowaniu daty, a teraz w ilosci, ile sztuk urodzi. W pierwszym kulu miala 11 szt. Dzien wyglada, ze bedzie slonecznie na razie +5C Srodowo, samych przyjemnosci w zdrowiu dla WSZYSTKICH zycze. Odpowiedz Link
slo-onko Re: >> MARZEC<< 11.03.15, 09:14 dużo uśmiechu na dzisiaj. wlaczylam podgląd na sunie,moze uda mi się być świadkiem narodzin. ciekawe ile będzie dziewczynek,a ile chlopcow? Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: >> MARZEC<< 11.03.15, 10:29 *SLO, ja tez mam inne zajecia dzisiaj, i wlaczam od czasu do czasu, czasem jest pol na pol, albo przewaga chlopcow. Przyjemnego podgladania, zeby juz sie urodzil pierwszy, to co pol godziny, a pozniej w wiekszych odstepach przyjda nastepne szczeniaki. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: >> MARZEC<< 11.03.15, 13:22 Witam ...wiele się nie zmieniło od rana,słonko nie chce wyjść i tylko 7st. Widać,że to kobieta. Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: >> MARZEC<< 11.03.15, 14:49 *Jaga, Lenka jest dla mnie princessa, odkad ja pierwszy raz zobaczylam, to wiedzialam ze ma w sobie 100 % kobiety. Mamy tylko +10C z zimnym wiatrem, z "Maluszkiem" na rundzie musze glowe osczedzac i w beretce chodze, zeby nie dostac kataru. Przyjemnego popoludnia dla Wszystkich zycze. Odpowiedz Link
slo-onko Re: >> MARZEC<< 11.03.15, 17:10 wydaje mi sie,ze kazde stworzonka wie i czuje jakiej jest płci. czy to sunia, kotka lub inna samiczka potrafi zalotnie pokazac swoje ja i jest.... ladniejsze od plci drugiej Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: >> MARZEC<< 11.03.15, 17:17 *SLO, tez tak sadze, Jak jestem z "Maluszkiem" na rundzie, a on zobaczy jakiegos pieska jego wzrostem, to sie tak prezy i wyciaga, az sie smiac chce, ludzie to widza i sie usmiechaja. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: >> MARZEC<< 12.03.15, 07:51 Witam dziewczęta i chłopcy ,fajnie mi ,bo słonko świeci. Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: >> MARZEC<< 12.03.15, 07:53 Czwartkowo, za oknem +0C, slonce chyba wychodzi zza domow w moje okna. W nocy ogladalam narodziny szczeniakow, chyba juz sie wszystkie urodzily, jest 11 szt chyba a 2 widzialam urodzily sie niezywe. Pozniej bedzie wiecej sprawozdania. "Maluszek" juz przytupuje na runde, wiec zaczynam rutyny. WSZYSTKIM przyjemnego, zdrowego dnia zycze. Odpowiedz Link
slo-onko Re: >> MARZEC<< 12.03.15, 07:51 dobrego czwartku. naliczyłam 8 pieskow. czy to już koniec? Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: >> MARZEC<<Szczeniaki -SDP-USA 12.03.15, 09:09 Scarlot, jest importowana do USA z Dani, 3 lata stara, imiona wszystkich pieskow. Their names are #1 Bing (Crosby)#2 Gronk (2 chlopaki) #3 Vivien (Leigh) #4 Audrey (Hepburn) #5 Sophia (Loren) #6 Clark (Gable) #7-- #8 Mae (West) #9 Ava (Gardner) #10--- #11 Merle (Oberon) #12--- To zyjacych jest 9, jeszcze sie dokladnie nie doliczylam, bo leza jeden na drugim. ale ma byc 9 szt. *SLO. to widze ze 3 byly niezywe, ten ostatni jak bylam na rudzie z "Maluszkiem" nie przezyl, jak na taka duza ilosc walpow to szczeniaki duze, to byl jej 2 miot. Szefowa -Carlene (w burackowej bluzie ), odbierala porod pieskow, a Arlene w zoltym swetrze jej pomagala. Odpowiedz Link
slo-onko Re: >> MARZEC<<Szczeniaki -SDP-US 12.03.15, 13:02 doczytałam się. narodziny były w porze nocnej,wiec nie bylamw stanie obserwować,szkoda. teraz te słodkie maleństwa nieporadnie pelzna po mleczko. piękny widok. pieskowa mamusia nie zle musiala się wycierpieć, 12 szczeciaczkow,sporo. Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: >> MARZEC<<Szczeniaki -SDP-US 12.03.15, 13:20 *SLO, szefowa, plakala, jak nie dala rady tych 3 uratowac. ale one byly duzo mniejsze od tych pierwszych, nie mialy chyba szansy. Pozniej beda filmiki do ogladania. Odpowiedz Link
slo-onko Re: >> MARZEC<<Szczeniaki -SDP-US 12.03.15, 14:03 filmy z narodzin? to zapodaj linka jeśli będziesz mogla,bo sama nie dopilnuje. Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: >> MARZEC<<Szczeniaki -SDP-US 12.03.15, 14:14 SLO, przeczytalam teraz "DD" to jest drugi link co Kendo zapodala. Szefowa pisze, ze 3 noce nie spala jest zmeczona, zje sniadanie, chinskie jedzenie i zasiadzie do szczeniakow, pewnie na kanapie sie polozy i bedzie spala. Oczywiscie jak bedzie mozna sciagnac link to zamieszcze. Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: >> MARZEC<<Szczeniaki -SDP-US 13.03.15, 07:17 Za oknem widze sonce juz wstalo tez, w nocy bylo +0C, teraz temperaura rosnie +1C, Corka przyslala sms, ze juz dotarli na miejsce do hotelu szczesliwie, co caly czwartek tylko o tym myslalam. Dla pracujacych, maja weekend przed soba, miejmy nadzieje, ze pogoda dopisze w slonce. Samych przyjemnosci i zdrowka WSZYSTKIM zycze. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: >> MARZEC<< 13.03.15, 10:02 Witam ...u mnie deszczyk pada i tak prędko nie przestanie. Wcześnie wstałaś Lusiu,dostałaś wiadomość od córki,to już nie rozmyślaj na zapas,przyjedzie to opowie. Chyba lubię piątki. Życzę i Wam fajnego piątku. Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: >> MARZEC<< 13.03.15, 10:45 *Jaga, juz sie uspokoilam, bo to swiat drogi lecieli z 2 przesiadkami. Szczeniaki maja juz 2 dobe. Rozmawialam z Kendo, bo tez ciekawa nowych szczeniakow byla. Serdecznie nas WSZYSTKICH pozdrawia na Vistuli, i dziekuje za otrzymane pozdrowienia maszerowa rano z kijami i sniezek na nia proszyl. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: >> MARZEC<< 13.03.15, 11:06 Dzięki za pozdrowienia od Kendo i również ją pozdrawiam. Szczeniaczki jak rolmopsy okrąglutkie.I jak one się wszystkie pomieściły u mamy w brzuszku? Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: >> MARZEC<< 13.03.15, 14:40 *jago, dokladnie, tak jak okreslilas rolmopisiki, Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: >> MARZEC<< 14.03.15, 08:09 Ranek jasny, bedzie chyba troche slonca na niebie, "Maluszek" juz po rundzie i razem po sniadaniu, dopijam kawke, chyba musze odkurzyc, pomyslec co na obiad i bedzie czas na nastepna runde. I tak caly dzien. Przy sobocie dla Wszystkich duzo zdrowka zycze, przyjemnych spotkan w naturze przy slonecznym, blekicie nieba. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: >> MARZEC<< 14.03.15, 11:54 Cześć....za okno nie ma co patrzeć,szaro,mokro . Obiad już zrobiłam na 2 dni.Właściwie dziś nie mam już co robić, chociaż coś by się znalazło na upartego.. No to miłego dnia Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: >> MARZEC<< 15.03.15, 08:39 *Jago, w domku zawsze jest co robic, tylko i mnie rowniez jak Tobie, czasem odwroce glowe w inna strone i juz mam inne mysli odpoczywajac. Wczoraj po rundzie z "Maluszkiem" popelnilam rogaliki z nadzienem czekoladowym, wyszly b.b.b.dobre, dzisiaj na deser po sniadaniu polowka musialam sie z nim podzielic, bo mu smakowaly, po zimnej rundzie z parku. Wszystkim zycze przyjemnej niedzieli w zdrowiu i sloncem na niebie. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: >> MARZEC<< 15.03.15, 10:40 O! i znowu wpadłam na rogaliki, zagryzę czekoladką. Chyba idzie ku pogodzie,bo już nie siąpi.Z rana nie odwróciłam głowy i posprzątałam W KUCHNI. Skąd się tyle szklanek nabrało Idę parzyć podbiał dla córki ,bo znowu kaszle. Niestety na wiosnę trzeba poczekać rozsądnie. Lusiu Ty piekłaś te rogaliki z myślą o maluszku. Miłej niedziele ze spacerkiem. Odpowiedz Link
maria88 Re: >> MARZEC<< 15.03.15, 10:49 Witam wiosennie, bo jak takie piękne żonkile w czołówce to już naprawdę wiosna. Tak się składa i tak chyba będę miała do Swiąt, ,że brakuje mi czasu na net. Komputer też zaczyna mi wysiadać,więc muszę go oszczędzać zanim nie kupię drugiego. Słoneczko przedziera się przez chmurki, psinka tez powolutku wraca do zdrowia i wszystko "idzie z górki". Udanego wypoczynku życzę wszystkim. Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: >> MARZEC<< 15.03.15, 11:22 *Jaga, wesoly obrazek, dziekuje, to niedziele rozpoczelas kreatywnie, pogoda faktycznie plata nam niespodzianki, Ja tez w tygodniu pozwolilam sobie z gola glowa na spacerkach i wczoraj wieczorem bralam rutinosckorbin i panodli, bo cos mnie po miesniach zaczelo jakby grypowo straszyc. Dzisiaj juz dobrze sie czuje, ale musze wiecej zadabac o swoje zdrowie, szczegolnie jak ranki takie zmine, bo corka wraca dopiero prawie na swieta. *maria88, dziekuje, to zdjecie z ubieglego roku tez z marca, Wiosne sie czuje przez okno, ale trzeba wyjsc z pieskami, bo inaczej sie nie da, jak tak ladnie prosza., Przyjemnosci na niedzielele Wam zycze. Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: >> MARZEC<< 16.03.15, 07:02 Juz mamy srodek miesiaca marca i spodziewajmy sie wiosny, ale niestety, prognozy wszedzie zapowiadaja ochlodzenie, wczoraj wialo bardzo imnym wiatrem u mnie. Nowy tydzien z nowymi planami, dalej spacerki z "Maluszkiem" bez wzgledu na pogode, cieplo dlugie spacery, jak troche wiecej wieje, to beda krotsze. Przyjemnego poniedzialku ze zdrowkiem i sloneczna pogoda zycze Wszystkim. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: >> MARZEC<< 16.03.15, 09:53 Witam...jak ja nie lubię wiatru,ale w mieście potrzebny od czasu do czasu żeby wywiało ciężkie zatrute powietrze. Wczoraj mówił facet ekologiczny,że ci którzy mieszkają powyżej 4 piętra mają powietrze jak w parku.To po co będę schodziła na dół? Miłego poniedziałku,a święta się przybliżają Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: >> MARZEC<< 17.03.15, 09:35 Nie dla wszystkich byl mily poniedzialek i wtorek rownie, czekam w dalszym ciagu na ogledziny odzkodowania za spalenie w mojej komorce w piwnicy, wydzwaniam w te i spowrotem, zeby ktos przyszedl. Inaczej zycze WSZYSTKIM przyjemnego wtorku w zdrowiu i piekna pogoda. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: >> MARZEC<< 17.03.15, 09:50 Witam dziś ze słoneczkiem ... Lusiu,a nie mogą się z Tobą umówić na jakiś termin? przecież nic się już nie polepszy ani pogorszy. - Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: >> MARZEC<< 17.03.15, 10:13 Jaga, wszystko rozumien, ale zawsze jest tez zal, tracisz jakas czesc ze swojego zycia. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: >> MARZEC<< 17.03.15, 11:29 Przeczytaj u mnie co napisała Izis i ja z tym się zgadzam. Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: >> MARZEC<< 18.03.15, 08:08 'Jaga, to jest oczywiste, rozne sytuacje wymagaja od nas podejmowania decyzji i sie gdzenia z nimi. (niestety) Dzisiaj ma przyjsc z ubezpieczenia i dopiero bede wiedziala, co z tym wszystkim zrobic.? Wszystkim zycze przyjemnegej srody ze sloneczkiem i zdrowkiem. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: >> MARZEC<< 18.03.15, 09:19 Witam i miłego dnia życzę i bez kłopotów. Przesyłam Wam moje słonko Odpowiedz Link
maria88 Re: >> MARZEC<< 18.03.15, 09:26 Ja tez życzę udanego załatwiania spraw i zdrówka. Nie przeziębiajcie się i trzymajcie cieplutko. bo w marcu "jak w garncu". Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: >> MARZEC<< 19.03.15, 03:38 *Jaga, *maria88, dziekuje. Moje sprawy stoja w miejscu, jakis nieudolny ten wlasciciel, juz wiem jakie ponioslam straty, serce mi krwawi. Sen nie przychodzi a mysli kotluja sie w glowie, wiem ze po jakims czasie to przetrawie i pogodze sie z wypadkiem, ale pamiec zawsze robi swoje. Po kazdorazowym zejsciu do piwnicy zmieniam ubranie do prania i cala sie kapie zeby pozbyc sie zapachu czadu. Moze wlasciciel sie sprezy i przyspieszy oczyszcenie powietrza w piwnicy na tyle zeby wjesc do komorki i robic porzadki, sortujac ... a moze cos da sie uratowac???... KENDO POZDRAWIA NASZ WSZYSTKICH. Zycze WAM WSZYSTKIM pogodnego czwartu ze zdrowkiem. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: >> MARZEC<< 19.03.15, 09:59 Witam...Lusiu co się stało to się nie odstanie.Musisz się pogodzić ze stratą innej rady nie mam.A na razie nie wchodź tam, dopóki się nie wywietrzy.Czy tam nie ma okienek? przecież więcej lokatorów ma komórki to zobaczysz,czy jest jakiś ruch. Przestań się zadręczać i może zrób sobie spis rzeczy których najbardziej będziesz potrzebowała. I tak oto życie pisze scenariusze.Nikt się nie spodziewał. Spokojniejszego dnia życzę. Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: >> MARZEC<< 20.03.15, 08:18 Jaga, nie zadreczam sie, ale mysli same przychodza do glowy i przerabiaja to co sie stalo, okienek niestety nie ma w tej piwnicy. Do poniedzialku mamy wszyscy czekac, dzisiaj wstawia duza maszyne do oczyszczania powietrza. Witam WSZYSTKICH i pozdrawiam, zyczac przyjemnego piatku w zdrowiu i ze sloneczkiem. Odpowiedz Link
xystos Re: >> MARZEC<< 20.03.15, 09:49 obserwujcie zacmienie slonca-juz trwa ale przez ciemne okulary Odpowiedz Link
slo-onko Re: >> MARZEC<< 20.03.15, 10:47 dawno mnie tu nie byloz roznych powodow.zacmienie oglądam z okna,mam wizis na cale slonkow ciągu dnia i przy okazji cieplo,przyjemnie ogrzewa. niby wiosenne,ale powiew wiatru wciąż daje we znaki. przyjemnych wrazen podczaz obserwacji astronomicznych. u nas wszyscy naukowcy i milosnicy siedza pewnie z przyrządami i czynia badania i notuja zmiany. cisza na wydziale jak makiem zasial tylko radio ciuchutko nuci przyjemna melodie. miłego piateczku. Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: >> MARZEC<< 20.03.15, 15:41 prywatne zdjecie z obserwacji zacmienia slonca z ?hus, tam gdzie jezdzimy nad morze. Witam szanowne grono, przy piatku i zycze przyjemnego pololudnia i wieczoru. Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: >> MARZEC<< 20.03.15, 23:33 Przez te swoje klopoty jakos, nie jestem na czasie ze wszystkim. Duzo teraz czasu zabiera mi "Maluszek", bo najmniej 4 spacery uskuteczniam. A to dzisiaj niby pierwszy dzien wiosny, a u nas deszczowo bylo, a jutro podobno snieg z deszczem. Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: >> MARZEC<< 21.03.15, 00:50 Miejmy nadzieje, ze wiosna obdarzy nas dobrym samopoczuciem i sloneczna pogoda, chociaz deszcz tez jest potrzebny. >>>Jak po Benedykcie ciepło, to i w lecie będzie piekło.<<< >>>Benedykt groch w polu sieje, Wojciech (23.04) do owsa się śmieje.<<< >>>Benedykta Bożą mocą, dzionek już się równa z nocą.<<< Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: >> MARZEC<< 21.03.15, 00:55 Sobie wszyscy samacznie pewnie jspicie a ja jeszcze Markuje. Przespalam sie po poludniu i w nocy nadrabiam dzien. Przyjemnej soboty Wszystkim zycze. Odpowiedz Link
maria88 Re: >> MARZEC<< 21.03.15, 07:01 Ja tez czasem czuję po południu potrzebę snu i się kładę. Dobrze, że tak odpoczęłaś.Dzisiaj u nas zapowiada się dzionek bez opadów i teraz słoneczko ładnie świeci. Udanego sobotnio-niedzielnego wekendu życzę wszystkim a także dobrego nastroju. Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: >> MARZEC<< 21.03.15, 08:44 *maria88, dziekuje. Od wczoraj padalo i cala noc, przeszlam krotka runde z pieskiem, maly wygrzewa sie pod kolderka, sniadania nie chcial jesc, ale ja pojadlam chociaz braklo mi moich bulek, to zjadlam suche pieczywo z serem zoltym i wniogronem. Czekam jak przestanie padac i pojde dokupic mleko, oszczednie mialam do kawki ostatek. Czekam na kolezanke ma przyjsc a z druga chyba nic nie bedzie, bo umowilysmy sie na dlugi spacer - a tu deszcz pokrzyzowal nam plany. WESZYSTKIM slonca i zdrowka zycze na dzisiejsza sobote. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: >> MARZEC<< 21.03.15, 10:46 Witam i oby się Wam plany udały.U mnie nadal słonko świeci, mam ochotę coś zrobić,może i siły starczy. Odpowiedz Link
xystos Re: >> MARZEC<< 21.03.15, 19:43 zimno jak psi,wieje od wschodu aa ponoc tam teraz goraco jest Pzdr. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: >> MARZEC<< 21.03.15, 20:17 No tak gorąco,ale w innym znaczeniu.Dziś w nocy u nas ma być -1. Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: >> MARZEC<< 22.03.15, 08:11 Wczoraj wialo, i to porzadnie bardzo zimnym wiatrem, mimo to moja kolegowna chciala na spacerek, zakonczylysmy go ciepla herbatka z mala muffinka. W nocy przymrozilo, wszystkie samochody stoja biale, sloneczko swieci. Pozostaje mi dzisiaj z "Maluszkiem" dalej spacerowac. *Jagi grafik pokazuje, ze do swiat juz mamy tylko 2 tygodnie, i czekam na lepsza pogode zeby okna odswiezyc. Moze cos dobrego z nowej recepty bym upiekla? , jeszcze sie nie zdecydowalam. Przyjemnej niedzieli dla WSZYSTKICH zycze. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: >> MARZEC<< 22.03.15, 10:07 Witam ze słoneczkiem... Ochłodziło się ,w nocy było -2,ale słonko wynagradza. Muszę dokończyć przedwczorajsze mufinki.Nie chcą mi pogać, bo mężowi cukier rośnie,a córka się odchudza. Chyba będę piekła tylko po 6 szt. Miłych spacerów z maluszkiem. Odpowiedz Link
maria88 Re: >> MARZEC<< 22.03.15, 10:15 Witam marcowo. Na odmianę dzisiaj pochmurnie i powiewa chlodnym wiatrem. W nocy cos padało bo chodniki były mokre. Nie chce się wychodzić z domku. Spokojnej niedzieli. Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: >> MARZEC<< 23.03.15, 09:09 Wczoraj w nocy pisalam do WAS liscik, ale sie zle kliknelo i powedrowalo w eter. *Jaga, z tymi literkami to roznie bywa, mnie zawsze ucieka ..z.. a wbija sie ..x.., ale sie i tak mozna domyslec. *maria88, mam nadzieje ze nowy tydzien rozpoczal sie ze sloneczna pogoda u Ciebie, to okazja do dluzszych spacerkow z psinka. Dzisiaj sloneczko od rana ale zimno +4, nowy tydzien z nowymi przedsiewzieciami, troche mi sie nazbieralo, bo mam pod opieka nie tylko "Maluszka" od corki ale tez i jej mieszkanie, gdzie chodze i sprawdzam poczte, same wiecie jak to mieszkanie stoi puste. WSZYSTKIM, zycze zdrowka i przyjemnosci na caly tydzien. Odpowiedz Link
greis52 Re: >> MARZEC<< 23.03.15, 09:05 pozdrawiam serdecznie, jeszcze tydzień i wracam do domu na parę dni zobaczyć wiosnę w swoim ogrodzie ciepłych słonecznych dni wiosennych zyczę! Odpowiedz Link
kendo Re: >> MARZEC<< WITAM 23.03.15, 09:29 DOCZLAPALAM SIE DO KOMPA I pozdrawiam Was bardzo serdecznie z -4 stopnie zimna u podnuza SNIEZKI / MILEGO DNIA DLA WAS Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: >> MARZEC<< WITAM 23.03.15, 09:46 *greis, to milo ze sie odezwalas, wcale sie nie dziwie, ze tesknisz za swoimi widokami wiosny. *Kendo, tez niespodziewanie sie pojawija, milo i cieplutko witam. To Cie sprawdze od czasu do czasu, to poznalas chyba duzo nowych znajomych?. Czekam na pralke, rozwiesze i na rowerek i jeszcze kilka spraw do zalatwienia, ale bede zagladala tutaj. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: >> MARZEC<< WITAM 23.03.15, 10:01 Witajcie ...witaj Kendo.Miłą niespodziankę zrobiłaś. W nocy było -4 ale już słonko nadrabia. Greis parę dni i faktycznie wrócisz do zazielenionego ogródka,bo u mnie zawsze później wszystko się rozwija. Lusiu,to masz spacerki zapewnione. Odpowiedz Link
maria88 Re: >> MARZEC<< WITAM 23.03.15, 10:26 Witaj Kendo u nas tez mrozik ale ze słonkiem. Cieplutko się trzymajcie. Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: >> MARZEC<< WITAM 23.03.15, 10:32 *Jaga, no wlasnie, teraz juz mnie maly presa i musze sie unierac i wychodzic , *maria88, trzymam sie cieplutko, nawet ubralam ocieplane spodnie na runde z pieskiem bo zimny wiatr przewiewa do szpiku kosci. *Kendo moze jeszcze bedzie miala okazje zajrzec tutaj. Odpowiedz Link
kendo Re: >> MARZEC<< WITAM 23.03.15, 11:18 dzieki Wam Jaga,Maria,Lusia,dzis tylko troszke a na drugi tydzien bedzie czesciej od 9godz do 14 godzi,moze tez bede miec okazje cos kliknac, sloneczko juz sie rozswiecilo i bedzie pewnie cieplej.. Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: >> MARZEC<< WITAM 23.03.15, 13:42 Przez 2 godz. nie moglam sie wpisywac, na czerwono podali do wiadomosci, ze koryguja system. No to czekamy Kendo na Twoje wejscia. Odpowiedz Link
slo-onko Re: >> MARZEC<< 23.03.15, 14:52 dzień doberek w poniedziałek. Miluskiego dzionka! Witaj Kendus Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: >> MARZEC<< 24.03.15, 08:54 *SLO, Kendo gdzies sie dorwala do kompa i zrobila nam niespodzianke. Przedostatni wtorek w marcu na drugi tydzien w srode juz bedzie 1 kwietnia, Poki co male zachmurzenie, obieceli nawet przelotne opady i troche slonca. Przyjemnego wtorku w zdrowiu zycze wszystkim. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: >> MARZEC<< 24.03.15, 10:41 Witam,dziś jest pięknie ciepło i słonko,zrobiłam pranie i już się suszy na balkonie. A to moja niedobrota,chciała mi pomóc umyć okno i zrzuciła kwiatek oj miałam co zbierać,bo to storczyk. Odpowiedz Link
slo-onko Re: >> MARZEC<< 24.03.15, 12:58 Oj to spryciula z tej kendo,a już myslalam,ze napisze o szybkim urlopie i szybkim powrocie. no nic w tej sytuacji nie pozostaje jak ja pozdrowić wszystkim pozostałym zycze wszystkiego dobrego. Jagus, czytam o praniu na balkonie. czy mas ztylko suszarke balkonowa czy lazienkowa również? pytam,bo przed remontem miałam stojaca balkonowo-pokojowa i podsufitowa w łazience. tymczasem została mi tylko ta pokojowo-balkonowa, nie wiem jak będę sobie ardzic z wieksza iloscia prania? Odpowiedz Link
jaga_22 Re: >> MARZEC<< 24.03.15, 13:12 Sloo mamy suszarnię w bloku,ale trzeba zjechać windą na dół. W domu to tylko suszarka balkonowa na sznurku. lubię. jak tak wiaterkiem przewieje. Odpowiedz Link
slo-onko Re: >> MARZEC<< 24.03.15, 13:43 tez lubie, zima jednak się nie da. suszarnie tez mamy,ale żeby mi się tam chciało chodzic to bym nie powiedziała będę musiala sobie pocieszyć się stoajaca,choc ona miejsce zabiera w pokoju szczególnie kiedy ma się ograniczony metraz jak dla krasnoludkow. Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: >> MARZEC<< 24.03.15, 14:03 *Jaga, *SLO, dobrze miec pralke w domu i nie schodzic do prawlni w moi przypadku, zima musze zamawiac czas zeby wkladac swoje wyprane pranie do suszarek w pralni. Natomiast juz o tej porze piore i wieszam na balkonie, bo mamy prawie zamkniete podworko, tak, ze na ulice nie widac, a inni lokatary tez tak susza . *SLO, to chyba bedziesz prala czesciej male ilosci, zeby suszyc na domowej suszarce?. Odpowiedz Link
slo-onko Re: >> MARZEC<< 24.03.15, 14:24 Lusiu, piopre w domu, tylko suszarnie mamy wspolna z lokatorami w klatce. mój stojak na pranie miesci dwa prania czyli dużo,ale chodzi o to,ze sam wieszak zamjmuje miejsce. musze się jakos przyzwyczaić,nie ma co się lubi to się lubi co się ma. wszystkiego sa plusy i minusy. skonczyly mi się kapiele w pianie,zyskalam metraz w łazience. poszukuje ladngeo stoleczka w kolorze białym do łazienki. jeśli nie kupie gotowca to wygrzebie jakiś stary i sama pomaluje na bialo i zaloze fuksjowa poduszke. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: >> MARZEC<< 25.03.15, 11:12 O! to jeszcze nikogo nie ma? Witam z pięknym słoneczkiem i zabieram się do pracy,dopóki chęci są. Odpowiedz Link
slo-onko Re: >> MARZEC<< 25.03.15, 12:23 Jagus, ja jestem, my jesteśmy moza pogoda winna, zabrala wszystkich na spacer. Wiosna radosna ! Wiosnennych chwil i czynności milych na srode. Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: >> MARZEC<< 25.03.15, 15:36 *Jaga, *SLO, jestem, jestem....... ledwo zywa, Wczoraj otworzylam piwnice, rece idzie zalmac, nic sie nie nadaje do uzytku. Wszysztko poszlo na tipen(smietnik) to co zostawilam, na wszelki wypadek do wyprania,, zeby pozbyc sie okrepnego zapachu.... Pralam od samiutkiego ranka, jedno pranie nie pomoglo, zabraklo mi plynu do plukania. Porowerkowalam zeby dokupic, do prania do wody go wlewalam i do plukania, troche niby nie czuje, ale musi to ktos inny wachac, bo ja naokolo siebie czuje czad. Zjadalam juz obiadek tez, w miedzy czasie "Maluszek" w parade wchodzil i czas prania sie skonczyl, Zapakowalam odpowiednio w foliowe woki i tym razem wynioslam na strych???!!!, Jak bede przy silach to bede przepierala po troche jeszcze raz?. Najbardziej to mi szkoda puchowej koldy za ktora zaplacilam majatek., bo to byla specjalna dla alergikow. Pogode mamy nieszczegolna, caly dzien pochmurny. Przyjemnego popoludnia i wieczoru Wszystkim zycze. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: >> MARZEC<< 25.03.15, 16:38 No widzisz Lusia,trzeba było się przykrywać puchową kołderką, przecież była zima.Jak będzie ładna pogoda to może powieś u Kendo żeby się wywietrzyła na dworze,a potem jeszcze wypierzesz. U mnie jeszcze słonko świeci,to Tobie podsyłam. Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: >> MARZEC<< 25.03.15, 16:45 *Jaga, kolderke mialam przez cala zime, a tydzien temu zanioslam do piwnicy, i wzielam juz letnia koldre, bo pod zimowa bylo mi za goraco. Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: >> MARZEC<< 25.03.15, 21:45 *Jaga, ja mam ekstrem wyczulony wech, tak ze chyba na prozno ten moj dzisiejszy wysilek, praca i sroki, ktore zuzylam do tego wszystkiego. Jutro popakuje wszystko w worki i wyniose na strych i zobaczymy jak przyjedzie Kendo, bedzie cieplej to moze u niej bede wietrzyc.? Odpowiedz Link
slo-onko Re: >> MARZEC<< 26.03.15, 08:08 Dzien dobry w kolejnym dniu wiosny. Wszystkiego dobrego i super udanego dnia ! Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: >> MARZEC<< 26.03.15, 10:03 *SLO, suprer pracowinty dzien mam dzisiaj tez w pralni, dobrze ze pogoda byle jaka, to chociaz nie szkoda mi slonca. Wiosne mam tylko w kalendarzu, mam nadzieje,ze zdrowko dopisuje wszystkim i nastroje rowniez. Udanego dnia zycze dla WAS. KENDO WSZYSTKICH POZDRAWIA. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: >> MARZEC<< 26.03.15, 10:37 Witam...pogoda już nie taka ładna jak wczoraj,ale w nocy było +10 Słonko ledwo świeci za to wiaterek hula,aż gwiżdże,chyb zamknę drzwi na balkon. Dziękuję i również pozdrawiam Kendo. Odpowiedz Link
alfredka1 Re: >> MARZEC<< 26.03.15, 12:15 Pada deszcz i dobrze, ziemia spragniona dzdzu.. jest ciepło wiec będzie spacer wdeszczu. Pozdrawiamy serdecznie wraz z prośba byscie nie szalały z porządkami, jeszcze dużo dni wiosennych przed nami. Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: >> MARZEC<< 27.03.15, 08:03 *Alfredko, spokojnie, nie szaleje, ale musialam porobic to co zalegalo w foliowych workach po porzaze, narazie sie wietrzy, dzisiaj pozbieram i popakuje na nowo i wyniose na strych. Po jakims czasie otworze i bede wachac czy zapach spalenizny sie wypral. Zdrowka zycze dla Twojej calej rodzinki. Piatek rozpiescil nas sloneczna pogoda, na rundzie +5C do poludnia na pewno temperatura wzrosnie i bedzie cieplutko. Dzisiaj odpoczywam, troche sie wyspalam, bo polozylam sie wczesniej przed 23 wczoraj wieczorem, przyjemne spacerki beda w sloneczku. Wczoraj kupilam swierze filety ze sledzi to obiadek, smazone sledziki +ziemniaki +surowka z wlasnej kiszonej kapusty. WSZYSTKIM zycze przyejmnego piatku (bo to ostatni juz w maracu) w zdrowiu i miare kreatywnie. Odpowiedz Link
xystos Re: >> MARZEC<< 27.03.15, 09:52 Piekna pogoda,chyba po lunch'u wezme sie za wiosenne porzadki w domu-ogrod fachowiec juz ogarnol. Pzdr. ZEN Odpowiedz Link
jaga_22 Re: >> MARZEC<< 27.03.15, 11:20 Witam... dziś jest ładniej niż wczoraj a jeszcze rano mówili o deszczu.Na razie słonko świeci i jest cieplutko 20st . A ja od rana piorę,mąż mi naznosił rzeczy zimowe,to niech się pralka męczy.Ja jeszcze nie wiem co będę robiła,coś tam zrobię, na razie odkurzyłam i mam dosyć. Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: >> MARZEC<< 28.03.15, 09:40 *Jaga i masz racje, robota nie zajac, nie ucieknie. Ranek chlodny po nocnych opadach deszczu, sniadanko smakowalo z wczorajszymi sledzikami. Dopijam kawke i moze cos gdzies utkne,. Moglabym upiec jakies ciasto ale do wtorku to nie bedzie swieze, corka z chlopakiem sobie zamowili ..zebrowa babke...bo mi wychodzi najlepsza, a mnie sie chce marchewkowej babki i chyba upieke, orzechy wloskiem mam w domu. Tak sobie udekorowali sklepy wejscia. Na kolorowo, bo komuna przy wszystkich slupach latarniowych udekorowala na bialo niebiesko. o Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: >> MARZEC<< 28.03.15, 09:43 Przeciez tak nie chcialam szybko, i kliklo sie .. wyslij. WSZYSTKIM zycze przyjemnej soboty i milego odpoczynku. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: >> MARZEC<< 28.03.15, 10:17 Witam...już wczoraj popsuła się pogoda i zaczęło padać. Pewnie dziś już słonko nie wyjdzie. Miłej Wam Soboty. Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: >> MARZEC<< 28.03.15, 10:33 *Jasga, dziekuje, a ten rozowiutki swinski ryjek pewnie rozpromieni dzisiejszy dzien, u mnie tez byle jaka. Ludzie juz najezdzaja do miasta do nowo otwartej galerii, chyba sie przejde, widzialam tam kurtki z kapturami ew. na rower by mi sie przydala za 20% taniej, musze przymiezyc, walizke tez nowa musze kupic, bo wszystkie poszly do kasacji po podpaleniu, byla przecena na polowe ceny, ale... kabin..., plaskie do samolotow, na pierwszy rzut potrzebuje ... ekspanderat..., taka co mozna poszerzyc na glebokosc, jeszcze sie musze zastanowic. Bo potrzebuje wlasnie takie. Przyjemnego dnia dla Wszystkich zycze. Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: >> MARZEC<<zmiana czasu... 29.03.15, 08:58 na letni, przestawiamy zegarki do przodu o jedna godzine. z 2 na godz.3, Obowiązek przestawienia zegarków wynika z rozporządzenia Rady Ministrów z dnia 5 stycznia 2012 r. w sprawie wprowadzenia i odwołania czasu letniego środkowoeuropejskiego w latach 2012–2016. Zmiana czasu - z zimowego na letni - oznacza, że w nocy z 28 na 29 marca 2015 r. zegarek przestawimy z godziny 2:00 na 3:00 w nocy, czyli "do przodu", wskutek czego o godzinę krócej będą pracować zatrudnieni tej nocy pracownicy. Pracownik nie ponosi jednak negatywnych konsekwencji- za niewypracowaną godzinę pracodawcy musza wypłacić normalne wynagrodzenie za pracę. Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: >> MARZEC<<zmiana czasu... 29.03.15, 10:59 W sezonie letnim obchodzimy NIEDZIELE PALMOWA. Rozpadana deszczem mamy niedziele palmowa. Niemniej zycze WSZYSTKIM sloneczka(pewnie w Polce swieci na niebie?) I dobrego samopoczucia. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: >> MARZEC<<zmiana czasu... 29.03.15, 11:29 Witam...u mnie też już jest palemka. Słonko świeci zza 10-tej chmury ledwo się przebija,a ma padać. Witam i pozdrawiam milutko Odpowiedz Link
xystos Re: >> MARZEC<<zmiana czasu... 30.03.15, 03:16 Weekend sie skoczyl huuura ! Niech zyja poniedzialki ! Pzdr. Odpowiedz Link
kendo Re: >> MARZEC<<zmiana czasu... 30.03.15, 09:17 hwj, widze,ze niektorzy sie ciesza,ze weekend za nami, moja palmeka tez poswiecona i czas bedize na udekorowanie drzewek zajaczkami i jajeczkami, pozdrawiam Wszystkich zyczac udanego dnia Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: >> MARZEC<< 30.03.15, 09:19 *Xystos, tak nudno Ci w weekendy?. Rozpadany deszczem i sniegiem poniedzialek ostatni w marcu. "Maluszxek" nie chcial na spacerek, a jak ubralam mu deszczowke wcale nie byl pocieszony. Wyszedl tylko troszke na trawke i doslownie 3 razy podniosl noge i do domku zawrocil. Mam nadzieje ze w Polsce pogoda bezdeszczowa dopisuje, czego WSZYSTKIM zycze, kreatywnosci w prygotowywaniu sie do sw, Wielkanocnych. Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: >> MARZEC<< 30.03.15, 09:23 *Kendo, mila niesodzianka przy poniedzialku, Baterie mam slabe w przenosnym telefonie, wyjelam do naladowania, welaczylam stacjonarny telefon do sieci i komputer odmowil mi posluszenstwa. Myslalam ze juz sobie nie poradze, nie wchodzila zadna strona, dopiero sie sama domyslilam, ze to chyba ma zwiazke z kablami laczacymi, poprzelaczalam na stare kable i musze chyba dokupic nowe baterie do przenosnego telefonu. Przy okaxji zaputam siostrzenca, czy to ma zwiazek?. Odpowiedz Link
xystos Re: >> MARZEC<< 30.03.15, 09:51 Wredna pogoda-kwietniowa,jak w polskin przyslowiu trudno lubiec weekendy gdy polowica na wywczasach,nawet listowy na schnapsa niewpadnie,eeech. ZEN Odpowiedz Link
kendo Re: >> MARZEC<< 30.03.15, 10:50 Lusia,zapomnialas sobiemze koliduja podlaczenia z telefonem, mamy teraz przerwe i zaczelam klikac i drugie sniadanie zajadac, Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: >> MARZEC<< 30.03.15, 10:55 *Kendo to macie sobie wesolo i duzo nowych znajomosci. Z tymi telefonami, to bylo przyczyna, ale juz funkcjonuje. Miej sobie dobrze i pozdrow mame.' teraz na rowerek sie wybieram. "Maluszek" pod kolderka sie wygrzewa. Odpowiedz Link
slo-onko Re: >> MARZEC<< 30.03.15, 11:54 Szaro ,buro i ponuro od rana. na zmiane slonce i deszczu, najwięcej ciemnych chmur i wiatru. Mimo to zycze udanego dnia. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: >> MARZEC<< 30.03.15, 12:41 Witam Wszystkich i oczywiście Kendo... dopiero mogłam wejść bo nie miałam ani komputera ani telewizji,na szczęście wszystko teraz działa. Było deszczowo,a teraz słonko się pokazało,ale fajnie. Miłego Wam i sprawnego poniedziałku. Odpowiedz Link
maria88 Re: >> MARZEC<< 30.03.15, 12:42 Za oknem tak jak w przysłowiu "W marciu jak w garncu" Wieje zimnym wiatrem,kropi deszcz i od czasu do czasu błyska słonko. Psina juz okey ale nie chetnie w taką pogodę chce spacerować. Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: >> MARZEC<< 30.03.15, 13:00 *Kendo, to sie ucz, zebys nas pozniej doszkalala. Odpowiedz Link
kendo Re: >> MARZEC<< 30.03.15, 13:12 hi,hiiiii,no zawsze cos tam zostanie w glowie i za pomoca grubasnie wypasionej ksiazki poglebi sie wiadomosci.. to juz odlanczam sie od Was,bo beda organizacyjne wiadomosci PA..miejcie sobie cieplo Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: >> MARZEC<< 30.03.15, 13:15 *Kendo tez trzymaj sie cieplutko, pozdrow mame. Odpowiedz Link
slo-onko Re: >> MARZEC<< 30.03.15, 13:26 o Kendus, jak fajnie,ze naumialas się pisać z telefonu dla mnie to zbyt male,zebym mogla uczestniczyć na forum,dlatego tak rzadko bywam. dostep mam utrudniony i czasu mało. ale milo widzieć,ze wpadasz. przyjemnych chwil na wiosne Odpowiedz Link
xystos Re: >> MARZEC<< 30.03.15, 18:35 .. ja ten problem rozwiazalem - kupilem wiekszy telefon (5") i mocniejsze okulary. ZEN Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: >> MARZEC<< 30.03.15, 19:16 *SLO, *Xystos, do wszystkiego trzeba sie przyzwyczaic i chciec to posiadac. w przypadku telefonu. Odpowiedz Link
xystos Re: >> MARZEC<< 30.03.15, 19:34 Lusia,ja juz jestem duzym chlopcem i chciec znaczy miec,dobrze widze przez te mocniejsze okulary. Pzdr. ZEN Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: >> MARZEC<< 30.03.15, 20:02 *Xystos, ja juz mam nowa recepte na nowe okulary, tylko nie mam czasu zeby isc sobie je zamowic, oprawki juz tez wybralam, ale nie jestem do konca zdecydowana, Odpowiedz Link
kendo Re: >> MARZEC<< 31.03.15, 09:04 Slo, nie z komorki klikalam wczoraj, chodze na kurs komputerowy i klikam miedzy informacjami.. Xystos,ale cudujesz juz z nowosciami, jedno jest dobre,ze kupiles lepsze okulary,bedziesz widzial co sasiad w garze miesza, Wtajcie Zak\łogo i miejcie sobie dobrze Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: >> MARZEC<< 31.03.15, 09:15 WItam WSZYSTKICH, od rana sie spiesze, corka jest juz w pociagu z Kastrup- lotnisko z Kopenhagi, Wczoraj upieklam tiger babke, a dzisiaj zakrecilam marchewkowa, bo nie wiem jak sie ta pierwsza udala. Moze zdazy sie upiec zanim przyjada i zabiora "Maluszka". To mnie czeka wielkie sprzatanie , pranie po rezydencji psinki, to juz bede miala swiezo na swieta, i w drugi dzien swiat przychodzi znowu na sluzbe. Wszystkim zycze przyjemnego, zdrowego i slonecznega dnia, milych chwilek w prygotowywaniu do swiat. Odpowiedz Link
kendo Re: >> MARZEC<< 31.03.15, 09:27 Lusia to Maluszek bedzie przeszczesliwy,kiedy Mamcia go zabierze do swojego domku, widac mlodzi sie stesknili za slodkosciami od Ciebie, dostosuj tepo do stanu fizycznego i pracka jakos powoli sie ulozy. straszna zimnica Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: >> MARZEC<< 31.03.15, 09:41 *Kendo, tutaj tez zimno, jeszcze rano bylam sprawdzic w mieszkaniu u mlodej czy nie ma jakiej korespondencji, bo prosto jada do Jmiego. "Maluszek" byl zdziwiony, ze pusto, cicho, i nawet nie chcial wejsc na pokoje, tylko stal w hallu. Odpowiedz Link
xystos Re: >> MARZEC<< 31.03.15, 09:56 oracowity poranek-podatki rozliczone ..i zaplacone,niestety teraz wisze w sieci i na telefonie by dopiac moja emeryture ktora dostawal bede od maja-nielubie czekac az zadzwonia kolejka na drucie ... Piesek zakochany-niechce jesc i chudnie,i co minut pare chce na dwor-wietrzy mnie dokladnie Pogoda:szaro/buro pochmurnie i w porywach do +5*C - chlodno i wilgotnie .. a ty sie 2kendo" ucz,tylko ucz obecnie znajomosc e-mediow to tosamo co umiejetnosc czytania w sredniowieczu Pzdr. Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: >> MARZEC<< 31.03.15, 10:05 > .. a ty sie 2kendo" ucz,tylko ucz > obecnie znajomosc e-mediow to > tosamo co umiejetnosc czytania > w sredniowieczu *Xystos dobrze mowisz................... Odpowiedz Link
jaga_22 Re: >> MARZEC<< 31.03.15, 10:48 Witajcie Wszyscy .Ja jakoś ledwo mogę zdążyć ze wszystkim,a czas leci. Miłego wtorku. Odpowiedz Link
kendo Re: >> MARZEC<< 31.03.15, 10:51 witaj Jaga i reszta,juz uprzednio witana, Xystos,no toche cos tam zostaje w glowie z nowych wiadomosci,ktorych ja nie umialam, dziekuje za deklarowanie,bo chyba mi zrobiles? Lusia, Maluszek nie czul zapachow Mlodej i nie chcial pewnikiem dlatego wchodzic, tu sniezy/deszczy na zmiane.. miejcie sobie milo Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: >> MARZEC<< 31.03.15, 12:15 *Jago, do swiat jeszcze troche czasu to w swoim takcie chyba zdazysz. *Kendo, zmienili kod do drzwi, mloda dzwonila, a "Maluszek" zdziwiony, zszokowany, nawet nie szczekal jak zwykle, nie wiedzial do kogo ma pierw witac. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: >> MARZEC<< 31.03.15, 12:41 No to masz trochę luzu Luziu.Mnie nawet nie chodzi o przygotowania do świąt,bo pomalutku codziennie coś zrobię.Tyle,że cokolwiek robię, jak kiedyś było raz raz,to teraz jedna czynność się wlecze,a czas ucieka. Odpowiedz Link
xystos Re: >> MARZEC<< 01.04.15, 06:08 Prima Aprilis +2,8*C i siapi descz-futrzak tego nielubi i ja tez. Milego Dnia Zycze Odpowiedz Link
xystos Re: >> MARZEC<< 31.03.15, 12:43 Wszystko ci rozliczylem he he - podatki tyz. teraz znowu siapi deszcz ZEN Odpowiedz Link
slo-onko Re: >> MARZEC<< 31.03.15, 14:05 dzień doberek. u mnie w zasadzie kwiecień plecien ,bo przeplata. trochę zimy trochę lata. był snieg, deszcz, teraz swieci slonce. nie mogę nadazyc za pogoda. to ide znowu popracować,poprzerzucac papiery z biurka na biurko. fajnego popołudnia. Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: >> MARZEC<< 31.03.15, 14:48 *SLO, witaj, ale jeszcze mamy ostatni dzien marca. Przyjemnego popoludnia w ostatnich godzinach pracy i przyjemnego wieczoru w pieleszach domowych. Odpowiedz Link
xystos Re: >> MARZEC<< 31.03.15, 17:26 .. usch,w taka.pogode czegos mi.brakuje zardzewiec mozna ... Pzdr. ZEN Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: >> MARZEC<< 31.03.15, 18:38 *Xystos, polecem oliwki "Kalamati" oryginale z Grecji, do kupienia prawie w kazdym sklepie. Odpowiedz Link
slo-onko Re: >> MARZEC<< 31.03.15, 20:17 A moze kufel dobrego piwa? Ukoi pragnienie i ulula do snu sama tez zmykam, bez piwa,ale na film. Odpowiedz Link