lusia_janusia 14.02.17, 09:41 c.d. linka forum.gazeta.pl/forum/w,11086,95633339,95633339,sprytne_raczki_.html#p137896280 Tak sobie poradzilam ze zlozeniem regalu do piwnicy: Tym razem szlo mi nieco powolniej ale dalam rade. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kendo Re: c.d ;;; SPRYTNE RACZKI ;;; 24.03.17, 08:23 no masz zaciecie techniczne w przeciwienstwie do mnie..ufffff nie dala bym rady jej zlozyc.. Odpowiedz Link
kendo Re: haft bialy ;;; 22.08.17, 14:50 od dawna nosze sie z tym zamiarem, nawet tu ksiazke kupilam a ten link w sieci znalazlam, cudooooooo, jasmin62.blox.pl/2010/01/Haft-bialy.html teraz moda na rozne hafty na ubraniu, chcialam cos na swetrach wychaftowac,, ciekawe czy mi sie uda?? www.google.se/search?q=bia%C5%82y+haft&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ved=0ahUKEwjA8tG68OrVAhXBFZoKHbMxDdAQsAQIJQ&biw=1280&bih=601 Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: >> zakonczony projekt << 22.08.17, 18:36 Lezaly sobie w szafie, przy szukaniu innej poszewki natknelam sie na zapomniane i postanowilam je troche ozywic, bo byly b.zaciemne. Zajelo mi to 2 dni z przerwami na "Maluszka". Odpowiedz Link
kendo Re: >> zakonczony projekt << 23.08.17, 10:57 *Lusia no fajnie wyszlo, ten ptaszek tez udany a na dole w rogu jego gniazdko niedokonczone w budowie,tak odbieram "Twoj polot fantazji" Odpowiedz Link
maria88 Re: >> zakonczony projekt << 23.08.17, 17:10 Fakt,że sprytne raczki ma Lusia. Kendo też bo wczesniej widziałam. Zdolne dziewczynki jestescie. Takie zajecie bardzo uspokaja i daje wiele przyjemnosci. Wiem, bo co nieco umiem zrobić ale stale brakuje mi czasu na te przyjemne robotki. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: >> zakonczony projekt << 23.08.17, 17:28 A mnie się jawi jako staw porośnięty trawą,a wcześniej myślałam,że to jeż a co to właściwie jest? Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: >> zakonczony projekt << 24.08.17, 07:06 Dziekuje, *Kendo, *Jaga, *maria88, no wlasnie na tej poduszcze z pawiem to mozna sobie fantazjowac, to miala byc stokrotka w pierwszym zalozeniu, ale ze na tym materiale nie moglam nic odbic zadnego wzoru, wiec wyszlo co wyszlo, ale ptaszka biala nitka fastrygowalam i pozniej po tej nici wyszywalam poprawiac kontrury, zeby bylo pdobne do ptaka, zajelo to dluzej czasu ale wyszlo, cierpliwosc dokladnie wytrenowalam, Odpowiedz Link
kendo Re: >> zakonczony projekt << 24.08.17, 07:59 *Mario,dziekuje *Jaga,no fajne mamy fantazje w zwiazku z Lusu haftem, wiem,ze sie nie obrazi za nasze fantazje do Jej haftu,bo przeciez kazdy czlowiek zawsze inaczej odbiera, ja znalazlam cudniaste haftowane ozdoby na hoinke, i chyba sie pokusze,mam akorat kawalek bialego polta,tylko,ze nici do haftowania w kraju zostawilam, poszukam,moze cos mam w swoim skladzie..., jak wykonam pare to pokaze. Odpowiedz Link
kendo Re: >> haft<< 27.08.17, 10:21 wczoraj nic w telewizorni ciekawego nie bylo wiec za igielke chwycilam i test zrobilam, przede wszystkim trzeba miec odpowiednie nici/material/i technike haftowania, jest ich kilka, test zakonczony,jak wypiore/podkrochmale/wytne-tu tez sie roznie wycina wychaftowany emblemat...pochwale sie swym "kiczem" moze ktos juz ma opanawana technike i zapoda wiecej rad co i jak?? Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: >> haft<< 27.08.17, 11:03 *Kendo czekam z niecierpliwoscia na ogladanie i podziwianie Twojego dziela... Odpowiedz Link
kendo Re: >> haft<< 27.08.17, 11:34 lusia_janusia napisała: > *Kendo czekam z niecierpliwoscia na ogladanie > i podziwianie Twojego dziela... > > chyba dowioze i zobaczysz,albo,jak bedzie tu, na razie musze wyciac szmatke,pozniej wyprac,podkrochmalic i,podprasowac, moze w praniu inaczej sie uloza nitki, bedzie probny ekzempel od chwalenia sie ,jakie to byly poczatki.. Odpowiedz Link
kendo Re: >> haft<< 30.08.17, 08:29 bedzie,bedzie aniolek,bo juz gotowy,ale musze na dziecie poczekac i przy nim zaczne wkladac zdjecia do laptopa.. wczoraj z bibljoteki pozyczylam ksiazke o "tajnikach haftu" poczytalam wstepne wskazowki jego i narobilam mase " bledow" nastepny bedzie na innym materiale /innymi nicmi/i pod uwage wezme wszystkie cenne wskazowki hatfowania Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: >> haft<< 30.08.17, 08:42 *Kendo ale sie zawzielaj, jak kiedys na drutowanie sweterkow i chystek. Jestem ciekawa tez tej ksiazki, chyba pojde do swojej bibla i tez jak jest na polce to wypozycze, kiedys widzialam, ale nie mialam intrese. Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: >> haft Aniolek 2017<< 30.08.17, 16:49 Kendo pokazuje swojego wykonanego pierwszy raz haftem aniolka, wydaje mi sie ze wyszedl dobrze jak na pierwszy raz, ale teraz juz poczytala madra ksiazke z biblioteki to pewnie nastepny wyjdzie super?... Przyjemnej pracki i kreatywnosci zycze Kendo. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: >> haft Aniolek 2017<< 30.08.17, 17:23 Poznałam,że to aniołek,to nie jest źle to pewnie aniołek osobisty. Odpowiedz Link
kendo Re: >> haft Aniolek 2017<< 30.08.17, 21:31 hi,hiiiiiiiiii, kiczowaty..,naszyje go gdzies na pamiatke, gdzies mialam inne plutno,ktore bardziej sie nadawalo na haft,to nastepnego wyhaftuje teraz wiem co i jak i nastepny powinien byc o "niebo lepszy" Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: >> haft Aniolek 2017<< 31.08.17, 08:41 *Kendo, wiedze ze naszla Cie ochota na haftowanie aniolkow, jak kiedys na robienie na drutach, teraz wieczory zaczynaja byc nieco dluzsze, za oknem wieje zimnym wiatrem, wiec mysle ze odpowiednio otulona kocem na balkonie w sloncu przyjemnie by sie haftowalo, Odpowiedz Link
kendo Re: >> haft Aniolek 2017<< 31.08.17, 10:01 lusia_janusia napisała: > *Kendo, wiedze ze naszla Cie ochota na haftowanie aniolkow, > jak kiedys na robienie na drutach, teraz wieczory zaczynaja byc > nieco dluzsze, za oknem wieje zimnym wiatrem, wiec mysle ze odpowiednio > otulona kocem na balkonie w sloncu przyjemnie by sie haftowalo, > > dokladnie, tak bede praktykowac haftowanie, ale puki co to chcialam "zrecyklinowac" sukienke,ktora sie skurczyla,uszyc poszewke ozdobna na kanape.. Odpowiedz Link
maria88 Re: >> haft Aniolek 2017<< 31.08.17, 10:14 Interesowałam sie tez hafciarstwem i miałam spory zbiór róznych wzorków. Musze sprawdzic czy po przeprowadzkach cos z tego zostało. Podręczniki to na pewno gdzies są. Aniołek Lusi jest fajny, ja nie miałam watpliwości co to jest. Odpowiedz Link