lusia_janusia 01.05.19, 08:50 W m-c MAJU zycze Nam aby minal w zdrowiu i spelnianiu planow. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kendo Re: --- MAJOWO --- 01.05.19, 09:13 Piekne powitanie Lusia, mysle,ze bedzie udany maj, bo wszystko juz zazielenione zakwitniete i wesolo patrzy sie na swiat,jak budzi sie do zycia, milego swietowania Wsiem. Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: --- MAJOWO --- 01.05.19, 09:20 Witam... Kendo tak chyba bedzie, ja juz po sniadaniu i kawce, chyba sie wybiore na jakis wymarsz, cicho i spokojnie w miescie, chyba wszyscy powyjezdzali na dlugi weekend. Ja zostalam w domku, ale moze pozniej sobie wezme jakis urlopik. Przyjemnej srody Nam zycze. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: --- MAJOWO --- 01.05.19, 10:08 Witajcie. Ciekawa jestem od czego Lusia musi odpocząć,że musi brać aż urlop a może sama od siebie? Pogoda ładna i gdybym mogła,pewnie bym poszła do Łazienek. Może poprawi się troszkę po rehabilitacji ,jeszcze tylko 5 dni czekania. Odpowiedz Link
kendo Re: --- MAJOWO --- 02.05.19, 08:34 hej,hejjjjjjjjjjjjjjj, wieje okropniascie, chyba dzis pomacham raczkami i nozkami w domu w ramach marszu.. szkoda wychodzic z domu i lykac rozniastych alergenow.. a tak pozatem moze byc milego dnia Wsiem Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: --- MAJOWO --- 02.05.19, 10:18 Witam... W nocy 2x sie budzilam, rano dluzej pozwolilam sobie dospac, sniadanie i kawa rowniez opozniona. Faktycznie pogoda nie zacheca do wyjscia na spacery, ale to juz maj i blizej do lata i cieplych dni????.... Nic szczegolnego w planach nie mam na dzisiaj. Przyjemnego i cieplutkiego dnia Nam zycze. Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: --- MAJOWO --- 03.05.19, 06:22 Witam,,,, 3 Maj w Polsce swieto, u mnie normalny piatek, slonce juz wychodzi zza blokow, chyba troche organizacyjnie sie dzisiaj poswiece w domu z papierami. Przyjemnosci na piatek zycze dla Wszystkich. Odpowiedz Link
kendo Re: --- MAJOWO --- 03.05.19, 08:55 o,Lusia za skowronka dzis sie wpisala.. dzis pogodowo chyba bedzie bez wichury i cieplej, usch..tez na mnie papierzydla do sortowania czekaja, i jakos ochoty brak by sie za nie zabrac.. zycze udanego piateczku... Odpowiedz Link
jaga_22 Re: --- MAJOWO --- 03.05.19, 09:29 Witajcie....wczoraj było bardzo wietrznie,ale przynajmniej słonko było. Dziś czuję chłód i muszę coś cieplejszego nałożyć,bo dostałam gęsiej skórki. Miłego dnia A wczoraj było tak. Odpowiedz Link
xystos Re: --- MAJOWO --- 03.05.19, 15:58 przed chwilą śnieżyło i grzmiało, będzie kwietniowy maj. Odpowiedz Link
alfredka1 Re: --- MAJOWO --- 03.05.19, 16:04 Pośpieszyli się "święci Ogrodnicy" .. Dobrze , ze posiane jeszcze nie wzeszło . Wiatr nie ustał , na ulicach pusto mimo tylu imprez .... ..... Henryczku , pogoń snieżenie w kierunkku Finlandii , oni przyzwyczajeni ... Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: --- MAJOWO --- 04.05.19, 10:00 Witam... Pierwsza sobota maja, zimno za oknem wczoraj gradowalo, w srodkowej czesci kraju spadl snieg, na przyszly tydzien tez pogoda raczej kwietniowa bedzie, podobnie jak u Alfredki. Bzy kwitnace u Jagi i u nas tez w zacisznych miejscach rozkwitly. U mnie bez zadnych sprecyzowanych planow, moze na krotki marsz sie zdecyduje, obiadek mam gotowy. Przyjemnej soboty Nam zycze. Odpowiedz Link
kendo Re: --- MAJOWO --- 04.05.19, 10:09 bzy rozkwitly, tu,jak Lusia wspomina w zaciszu sa rozkwitniete i zapachem noc ciesza.. wieje i deszczylo noca, chlodno, tez mam marsz w planie, ale zobacze ile sil starczy, dopiero na zupine nastawilismy z Xystos, obieral wszystko i kroil,na "resztkach kaczki" bedzie smaczniutka przyjemnego weekendu Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: --- MAJOWO --- 05.05.19, 08:50 Witam... Pogoda nie nastraja na jakies och i ach... Wczoraj chodzilam w czapeczce cienkiej bo wialo zimnym wiatrem i dzisiaj chyba podobnie, wiedze przez okno. Najlepiej pod kocem na kanapie bo i kaloryfery tylko na pol gwizdka grzeja. Przyjemnej niedzieli dla Nas zycze. Odpowiedz Link
xystos Re: --- MAJOWO --- 05.05.19, 08:59 takie ciasteczka to grzech,plebana będzie w żołądku ściskać gdy w konfesjonale zaczniesz mu o swych kulinarnych grzechach opowiadać, miej litość nad Plebanem. Odpowiedz Link
kendo Re: --- MAJOWO --- 05.05.19, 08:59 *Lusia o z takim powitaniem to az "micha mi sie usmiechnela" deserk poobiedni super, wlasnie sloneczko swieci a chlodem powiewa, +4 stopnie bylo o 8:00 godz. milego relaksu niedzielnego Odpowiedz Link
jaga_22 Re: --- MAJOWO --- 05.05.19, 09:01 Witajcie... u mnie wcale nie jest lepiej z pogodą. Co prawda z krótkim rękawkiem,ale serdaczek na plecach. Dobrze,że chociaż grzejniki są letnie. Dobrze by było żeby jutro się wypogodziło i tak nie wiało,bo będę musiała rano jeździć na rehabilitację.Przy ładnej pogodzie to choć wymuszona,ale przyjemność. Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: --- MAJOWO --- 06.05.19, 08:26 Witam.... Pogoda bez wiekszych zmian od wczoraj.. U Jagi troche cieplej, bo krotki rekawek nosi, ja podwojne bluzki zeby bylo cieplo. Na tydzien plany urlopowe, zobacze jakie plany mi sie wykluja. Przyjemnego poniedzialku i tygodnia zycze Nam. Odpowiedz Link
kendo Re: --- MAJOWO --- 06.05.19, 09:15 witajcie, *jaga wczoraj slicznie sie przywitala. z pragnieniem na dzis z cieplejsza pogoda, tu wietrznie i przelotne ulewy.. mam tez do sklepu po zakupy, na caly tydzien zrobic. milych chwilek poniedzialkowych zycze Odpowiedz Link
xystos Re: --- MAJOWO --- 06.05.19, 12:04 Szczecin pod śniegiem też uroczo by wyglądał w Maju. Pozdrówka Odpowiedz Link
jaga_22 Re: --- MAJOWO --- 06.05.19, 12:21 Witajcie... wróciłam z rehabilitacji i dokończyłam śniadanie,bo nie zdążyłam. Teraz zajmują się moim barkiem i dłońmi,magnesy i krio. Jest jaśniutko na niebie,tylko dosyć zimno i dalej wiaterek. Spacerek miałam przyjemny. Miłego poniedziałku Odpowiedz Link
xystos Re: --- MAJOWO --- 07.05.19, 11:19 naforum.zapodaj.net/d3800a7d877d.jpg.html Corvus Coroner "Cornix" mieszkały koło nas,pół oswojone poświecilem gatunkowi Corvus ponad dwadzieścia lat obserwując ich zachowania,jedyne takie zachowania wśród ptaków porównywalne z zachowaniem ssaków stadnych typ Dzik lub Wilk. na całą szwecje tylko jeden ornitolog zawodowy poświecił się badaniom zachowań tego gatunku ptaków,mialem z nim mailowy kontakt twierdził że jestem jedynym ornitologiem amatorem obserwujacym zachowania tylko tego gatunku ptaków. Po wielkich bitwach tylko ptaki z gatunku Corvus dbały by niedopuścić do przeróżnych epidemi,to bardzo pożyteczne ptaki. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: --- MAJOWO --- 07.05.19, 13:35 Aha,to o takim urlopie pewnie wspominała Lusia. Dziś też byłoby ładnie gdyby nie wiatr. Dobrego dnia Odpowiedz Link
alfredka1 Re: --- MAJOWO --- 06.05.19, 22:24 Bywał pod śniegiem i w maju .... ale wyobraźnia nie chciała sie ruszyć i było ponuuuro , szaro i ... brrrr pozdrawiamy rodzinnie explore.org/livecams/babies/guide-dogs-of-america-nursery Odpowiedz Link
kendo Re: --- MAJOWO --- 07.05.19, 08:21 ja pamietam snieg w maju jeszcze jak bylam w kraju i do szkoly chodzilam.. *Alfredziu ogladam wszystkie te psiunki na tym portalu amerykanskim, * Jagusia prawdziwa wiosne pokazala z ielonoscia/ptaszydlem i kwitnacym bzem, dla Lusi dalam urlopik, corka ma wolne z pracy bo nocki pracowala i zabrala mame do siebie, beda mile spedzac wspolny czas, tu jak zwykle wieje i chlodno mimo sloneczka, milego dnia Wsiem... zastanawiam sie co u Marii, oby nic zlego sie nie stalo..?? Odpowiedz Link
kendo Re: --- MAJOWO --- 08.05.19, 09:04 witajcie w srodku tygodnia, za oknem pochmurnie/troszke powiewa i zaraz na masz sie wybieram, czlek sie lepiej czuje do wieczora po lekkim fizycznym wysilku, zycze udanego dnia a Jagusi udanych "zabiegow gimnastycznych" ciekawe czy bolaly cwiczenia czy masaze? Odpowiedz Link
pia.ed Re: --- MAJOWO --- 08.05.19, 10:58 U mnie jak zwykle slonecznie, a ja z utesknieniem czekam na deszcz, bo mam kilka torebek nasion, ktore chcialaby wysiac w naszym podworkowym ogrodku. Nie bawi mnie wyciaganie ciezkiego weza razem z kolowrotkiem z piwnicy, czy podlewanie konewka, wiec chce choc na poczatku wybrac wlasciwa "niepogode" . Odpowiedz Link
jaga_22 Re: --- MAJOWO --- 08.05.19, 14:51 Witam... długo dziś zabawiłam,bo jeszcze okulista musiał popatrzeć w moje oko. Wszystko w porządku,ładnie się goi. Co do rehabilitacji,to ani masaż,ani ćwiczenia,tylko magnesy i krio. Nawet ładnie,ale mogłoby być cieplej. To miejsce Myszki.ciekawe,że Lenka nigdy nie kładzie się na Myszki miejscu,najwyżej głowę położy. Ma swoje legowisko koło grzejnika. Miłego dnia. Odpowiedz Link
pia.ed Re: --- MAJOWO --- 08.05.19, 15:13 jaga_22 napisała: > Witam... długo dziś zabawiłam,bo jeszcze okulista musiał popatrzeć w moje oko. > Wszystko w porządku,ładnie się goi. To ile razy patrzyl Ci w oko? ... Ile razy patrzono ci w dziurke? Biedni ci Szwedzi. Nie maja tak dobrej opieki zdrowotnej . Odpowiedz Link
jaga_22 Re: --- MAJOWO --- 08.05.19, 17:33 Pia,są dwie kontrole po zabiegu,jedna na drugi dzień ,a druga po 3 tyg. A dziurkę jeszcze mam,następna wizyta 15-go maja. Odpowiedz Link
kendo Re: --- MAJOWO --- 09.05.19, 10:50 *Pia nareszcie dzis chyba juz wsieje swe nasionka.. *Jaga z oczkiem cieszy wiadomosc, a "dziurka dalej jest"...ech... Lenka starsza wiec wie ze trzeba respekt pokazac, mysle ,ze Myszka tez tak robi? dzis leje i wieje brrrrrrrrrrr witajcie i miejcie sobie ciplutko i przyjemnie, dobrze,ze kaloryfery grzeja... Odpowiedz Link
jaga_22 Re: --- MAJOWO --- 09.05.19, 11:55 Na szczęście i u mnie jeszcze są trochę ciepłe grzejniki.Rano było fajnie, słonko dalej jest,ale głowy urywa. Maj mi ucieknie i nie zdążę się nim nacieszyć. Dobrego dnia. Odpowiedz Link
xystos Re: --- MAJOWO --- 09.05.19, 17:20 diabetycy mają bardzo dobrą opiekę okulistyczną,z reguły raz na dwa lata a puźniej nawet raz w roku. ja tylko do czytania okularów używam ale daleko u sąsiada widzę wszystko bez lornetki,kruczy wzrok. Odpowiedz Link
pia.ed Re: --- MAJOWO --- 09.05.19, 17:53 Zanim wyszlam z domu, a mialam byc w miescie na godz. 12 00, deszcz przestal padac, zaswiecilo slonce, byl tylko lekki wiaterek, i zamiast przewidywanego zmokniecia zgrzalam sie. Podziwiam te wszystkie zielonosci u Jagi ... prawdziwa wiosna, a ja widze tylko kwitnace kasztany przy duzej, przelotowej ulicy. Mam wprawdzie olbrzymi park kilkaset metrow ode mnie, ale nie lubie spacerowac samotnie... . , Odpowiedz Link
kendo Re: --- MAJOWO --- 10.05.19, 10:13 pieknie kwitnaca wiosna u Jagi, tu bzy juz tez zaczynaja rozkwitac,kasztany paki dostawac, Pia, tu padalo calusienki dzien, na marszu nie bylam, ale za to zaraz ide,bo nie pada, ale mgliscie ,, milego piateczku zycze Odpowiedz Link
pia.ed Re: --- MAJOWO --- 10.05.19, 11:45 U mnie dzis niebo nieco zamglone, nie tak blekitne jak wczoraj, ale jest spokojnie i okolo 15 C. Kasztany zaczely ladnie kwitnac juz pare dni temu, bzy tez. To olbrzymie drzewo, ktore jest do wysokosci poddasza 5-pietrowgo budynku z lat 30-tych i ktore stoi na sasiedniej posesji, to chyba nie brzoza, albo bardzo stara brzoza... Z okna nie widze, ze kwitnie... Kiedy wyjde z domu to sprawdze . Odpowiedz Link
jaga_22 Re: --- MAJOWO --- 10.05.19, 12:42 Witam ... u mnie niebo lekko zachmurzone,trochę pokropiło,ale już się rozjaśnia i niecałe 14st. Zimno nie jest,bo bez wiatru wreszcie,ale słonka trudno wypatrywać. A to mój przystanek autobusowy którym dojeżdżam na rehabilitację. Było na zielono,to teraz na żółto - zielono Odpowiedz Link
kendo Re: --- MAJOWO --- 11.05.19, 18:16 juz zielono wszedzie,nawet i tu kwiata kasztany, zrobilam zdjecie wczoraj z marszu,pozniej zamieszcze, witajcie, jak mi sie nie chcailo kompa "odpalac", ale maluszek bocius z makowa mnie ciekawil.. chyba zostanie juz przy rodzicach na zawsze ze swa nozka, samych przyjemnosci zycze Odpowiedz Link
kendo Re: --- MAJOWO --- 12.05.19, 08:37 slonecznie/wietrznie, zadnych planow na dzis, nawet na marsz mi sie niechce.. udanej niedzieli zycze Odpowiedz Link
alfredka1 Re: --- MAJOWO --- 12.05.19, 12:14 To jest TO ..... pełny luz ... marzyłysmy o tym i mamy ) u nas słonecznie , w mieście najazd polityków .. kiermasze, baloniki ... zupełnie jak na odpuście .... Pozdrawiamy Odpowiedz Link
jaga_22 Re: --- MAJOWO --- 12.05.19, 13:16 Czekam na prawdziwą wiosnę,a jeszcze przyjdą chłodne dni. Odpowiedz Link
xystos Re: --- MAJOWO --- 13.05.19, 09:48 kiermasze,odpusty to lubię a z braku Lwów i Żyraf pokazują polityków,ile kosztuje bilet by te dziwadła obejżeć. Odpowiedz Link
pia.ed Re: --- MAJOWO --- 13.05.19, 10:52 U mnie jak zwykle piekna pogoda, tylko biale obloki na blekitnym niebie... Dostalam juz karty na glosoweanie do UE, ale jeszcze nie otworzylam kopert...Bede glosowala na te partie, na ktora glosuje od 12 lat. . Odpowiedz Link
kendo Re: --- MAJOWO --- 13.05.19, 11:26 poczatek tygodnia z nowymi planami, luz tez bedzie wziety pod uwage.. tu zapowiadaja stopniowe ocieplenie, mysle,ze wiatry i tak beda chodzic to ciepelko.. *Pia tez dostalismy juz te koperty i stoja na komodzie nie otwarte, bede w miescie zobacze czy gdzies wczesniej mozna zaglosowac,to bedzie miec spokoj.. milego startu na caly tydzien Odpowiedz Link
jaga_22 Re: --- MAJOWO --- 13.05.19, 12:44 U mnie słonka brak i nawet ciepłą czapkę założyłam,bo wiatr dalej hula. Dobrze ,że jeszcze kwitnie bez i kasztany,to oko ma na czym się zatrzymać. Dobrego początku tygodnia Ptaki mają dobre oczy,wszędzie wypatrzą jedzonko. Odpowiedz Link
maria88 Re: --- MAJOWO --- 13.05.19, 17:31 Witam. Dawno mnie nie bylo. Oboje zyjemy to chyba najwazniejsze. Nie pisałam bo musiałabym codziennie zanudzać Was tymi samymi informacjami. Opatrunki, okłady etc. codzienie. Chyba wypróbowałam wszystkie zioła tj. aloes, zyworódkę,babkę lancetowatą. Jednego dnia bylo okey a na drugi ropka itd.. Gips z łapki zdjęty, był obrzęk ale juz jest okey.Po zwichnieciu tylnej łapy psina ma przepuklinę i trzeba uważac aby często robił siku bo wtedy pęcherz nie uwięźnie w otworze. Dzisiaj odwiedzilismy weta bo pazurki trzeba bylo skrócic a przy okazji zdjagnozowanie ranki. Włos został ostrzyzony przy ranie i mam stosowac opatrunki z Trybiotyku /antybiotyk/ przez tydzień. Wet myslał żeby ranę wyciąć i zdjagnozować ale najpierw polecił ten antybiotyk. W ostatnich dniach zmarła moja najlepsza przyjaciółka. Nagły zgon zator płuc. Skrzep urwał się z nóg i koniec. Dzisiaj był pogrzeb ale w Lublinie. Nie pojechałam bo psiny nie mam z kim na cały dzień zostawić. Zimno tez się tez zrobiło a nie jestem ostatnio sama w dobrej kondycji. Pomodliłam się jedynie w Jej intencji. Widzę że u Was nic złego się nie dzieje. A jedynie Jagi dziurka podobnie jak psinki czeka na zagojenie się. Dobrego popoludnia ciepełka i słoneczka zyczę. U mnie tez zaczeli grzać i jest w domku przyjemnie. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: --- MAJOWO --- 13.05.19, 19:43 Witaj Mario,cieszę się,że już jesteś. Moim zdaniem już dawno wet. powinien to zrobić z psinką,a raczej z ranką. Nawet jak nie masz co pisać,to też napisz zawsze coś się znajdzie... pozdrawiam. Odpowiedz Link
kendo Re: --- MAJOWO --- 14.05.19, 13:32 pocieszajace.ze Maria sie odezwala z info. maja sobie w miare dobrze, wspolczuje odejscia przyjaciolki...-przytulam,modlitwa zawsze jest dla zmarlego pomocna--- tez uwazam,ze wet powinien dawo wziasc proby z ranki..nameczy sie psiunek i Ty przy nim.. witajcie Zalogo, tu tez poranki zimne,ludziska w czapkach do pracy sie udaja, podczas dnia cieplej ,ale wietrznie, ptaszydla to takie sanitariusze oczyszczajace chodniki/trawniki z resztek jedzenia.. zycze udanego dnia i zdrowka wszystkim Odpowiedz Link
jaga_22 Re: --- MAJOWO --- 14.05.19, 14:35 O! jest wreszcie Kendo,nie ma jak wyjść na spacer,bo zimno, to otworzyła komputer.Zimno,tylko 7st. wieje i mżawka. Dobrze,że trochę grzeją grzejniki. Może jutro będzie cieplej.Ja też założyłam dziś ciepłą czapkę Im bardziej na dworze nieprzyjemnie,to w domku jest przytulniej. Odpowiedz Link
maria88 Re: --- MAJOWO --- 14.05.19, 16:06 Witam Kochani. Piękny bez od JAGI. W domu mam podobny we flakonie i cudnie pachnie. U mnie na dworze nie tak okropnie. Wprawdzie ponuro i od czasu do czasu pada ale nie ma tego zimnego wiatrzyska. Wychodziłam i jeszcze muszę wyjśc do apteki. Psinę tez ubieram i wyjdziemy razem . Juz raz byliśmy. Odpoczynku w w domkach zyczę. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: --- MAJOWO --- 14.05.19, 18:40 Witaj Mario,dobrze,że napisałaś. Miejmy nadzieję,że za parę dni pogoda się poprawi, bo nie chce mi się wychodzić,a muszę. Trzymaj się z psiunkiem Odpowiedz Link
kendo Re: --- MAJOWO --- Xystos 15.05.19, 07:10 odszel juz na druga strone... niech spoczywa w spokoju Odpowiedz Link
pia.ed Re: --- MAJOWO --- Xystos 15.05.19, 11:51 Co??? Niemozliwe!!! Az mi sie slabo zrobilo, napisz, ze to nieprawda ... bo mi juz lazy ciekna ... kendo napisała: > odszel juz na druga strone... > > niech spoczywa w spokoju > > Odpowiedz Link
pia.ed Re: --- MAJOWO --- Xystos 15.05.19, 11:53 Lzy mi ciekna ... nie moge dalej pisac . Odpowiedz Link
kendo Re: Xystos 15.05.19, 11:58 po dlugoletnich chorobach odszedl zalozyciel Vistuli XYSTOS ... teraz juz nic go nie bedzie bolalo i na pewno spotkal wszystkie swoje pieski,za ktorymi tak teskni. PS;.. *Pia, calkiem na powaznie to prawda... Odpowiedz Link
jaga_22 Re: Xystos 15.05.19, 13:21 Dlaczego??? nic nie czytałam,że się pogorszyło,tylko bardzo mało pisał. To chyba dlatego byłaś ostatnio mało obecna na forum. Przytulam Kendula mocno. Czytam i czytam i trudno uwierzyć Odpowiedz Link
dorka556 Re: Xystos 15.05.19, 13:55 Kendo, wielki żal, ściska gardło. Będzie nam bardzo brakowało Xystosa-Zena-Henryka. Mocno przytulam, jestem z Tobą w smutku. Dobrze, że masz Lusię i nie jesteś sama. Będę wypatrywać jakiejś wiadomości od Ciebie, tu i na Jesieni. Odpowiedz Link
pia.ed Re: Xystos 15.05.19, 16:12 Tesiuniu, przeciez w zeszlym tygodniu z Henrykiem rozmawialam, oddalas mu sluchawke abysmy zamienili pare slow... mowil, co planuje zrobic... i nagle ta wiadomosc! Rozumiem, jak bardzo Ty przezywasz te strate, serdecznie wspolczuje . Odpowiedz Link
iryska2604 Re: Xystos 15.05.19, 18:39 Jestem z tobą ,sama przez to w styczniu przechodziłam. Teraz trzeba czasu, czas leczy rany. Szkoda tylko że pamięci nie zamyka...Niech spoczywa w pokoju. Odpowiedz Link
pia.ed Re: Xystos 16.05.19, 21:10 Kendo, a czy Lusia juz wróciła? Byłoby Ci trochę lżej ... . Odpowiedz Link
alfredka1 Re: Xystos 17.05.19, 10:18 Poczekajmy spokojnie , powspominajmy Henryka ... Terenia musi uporać się z wieloma sprawami i to w stanie smutku . Odpowiedz Link
jaga_22 Majowo 18.05.19, 09:33 Kendo...Świat się nie zatrzymał.Trzeba wziąć ciężar na barki i nieść dalej. Powrotu do rzeczywistości życzę Odpowiedz Link
kendo Re: DZIEKUJE 18.05.19, 09:38 WAM WSZYSTKIM ZA KONDOLENCJE, kazdy osobiscie przezywa zalobe, wiec mysle,ze bedziecie respektowac i moja.. trzymajcie sie zdrowo, dodam,ze deszczy od paru dni... Odpowiedz Link
jaga_22 Re: DZIEKUJE 18.05.19, 10:20 Oczywiście Kendo ,będziemy czekać Twojego powrotu. Trzymaj się. Odpowiedz Link
maria88 Re: DZIEKUJE 18.05.19, 16:10 Weszłam na forum i... zatkało mnie. Nie ma Xystosa....tak nagle. Nie zbadane są wyroki Boskie. Czlowiek dzisiaj jest a za parę godzin go nie ma. Dla Xystosa to odszedł troche za wczesnie mimo ,że od wielu lat borykał się ze swoimi dolegliwościami. Był człowiekiem niezwykle wrażliwym i takiego go zapamiętam. Składam serdeczne wyrazy współczucia przede wszystkim Kendo i Mamie Xystosa a także Lusi bo była najbliżej rodziny. W takiej chwili brakuje słów...Spij w spokoju. Odpowiedz Link
kendo Re: DZIEKUJE 19.05.19, 09:47 dziekuje jeszcze raz, dodam, ze teraz ma juz spokoj od lekarzy/wszystkich prob/mase medycyny podczas calego dnia...niech spoczywa w spokoju Odpowiedz Link
maria88 Re: DZIEKUJE 19.05.19, 09:59 Trzymaj się Kendo.Byłaś jak wiem sama ostatnio bardzo umęczona ogromem zajęć a teraz ratuj teraz swoje zdrowie, bo masz dla kogo zyć. Kiedy uroczystośc pogrzebowa? Czy mama już wie? Czy na razie nie powiadamiacie? Czy Lusia już jest z Tobą? U mnie dzionek pochmurny i zanosi sie na deszcz temp, +20. Spokojnego dnia życzę. Odpowiedz Link
kendo Re: DZIEKUJE 21.05.19, 09:05 :Mario tu z pochuwkiem sie nie spiesza, dadza nam znac kiedy, jeszcze mam pare spraw do zalatwienia, wczoraj czesc zalatwilam, dzis jeszcze jeden telefon i bedzie chyba finito.. Syn duzo pozalatwial i FISKUS-bo kiedy zglosilismy "odejscie" to juz automatycznie tam gdzie trzeba pojawila sie adnotacja.. pogodowo cieplo z lekim wiatrem i slabym slonce, trzymajcie sie Odpowiedz Link
maria88 Re: DZIEKUJE 21.05.19, 18:49 Dziękuje Kendo za kilka słów informacji. Kiedyż Xystos pisał,że wszystko ma zaplanowane i opłacone na wypadek gdyby....żebyś nie miała z tym kłopotu . Przytulam Cię w tej smutnej chwili. Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: --MAJ 2019 27.05.19, 20:19 Po prawie dlugiej nieobecnosci, dotarlam tutaj. Dziekuje obecnym za podtrzymywanie swojej obecnosci w "dziendoberku". Zycie toczy sie dalej i my rowniez staramy sie dalej zyc, taka jest kolej rzeczy na tym padole. Przyjemnego, cieplego wieczoru Nam zycze. Odpowiedz Link
alfredka1 Re: --MAJ 2019 27.05.19, 20:49 Lusiu , powoli powoli trzeba wracać do świata żywych ... Dobrze , że Terenia ma Ciebie . Wiem jak to jest gdy zostaje sie samemu po wielkim smutku . Ale wszystko mija , zycie tocczy sie jak kula sniegowa i my wraz z nią .. My trochę poobijani po wczorajszych wyborach .... Pozdrów Tereskę i powiedz Jej , że czekamy na Jej powrót . Uściski dla Was . Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: --MAJ 2019 28.05.19, 07:42 Witam... Dziekuje Wam za slowa otychy i wsparcia. caly czas jestem z Kendo: telefonicznie i w realu, a syn tez jest blisko. To juz ostatni tydzien maja, u nas nie zapowiadaja optymistycznej pogody, ale byle w sercach goscilo cieplo, to bedzie dobrze. Pprzyjemnego wtorku zycze Nam- Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: --MAJ 2019 29.05.19, 08:27 Witam... Slonce od samego rana przyswieca mi przez ramie w salonie. Zrobilam juz plan na caly dzien. Najpierw zakupy, bo jutro czerwona kartka w kalendarzu, bedzie dlugi weekend dla pracujacych. Pranie, oczywiscie jak w srodku tygodnia odkurzacz tez popracuje, a pozniej spotkanie z Kendo, wszystko zalezy od tego jak sie obie w czasie wyrobimy. Przyjemnej srody Nam zycze. Odpowiedz Link
alfredka1 Re: --MAJ 2019 30.05.19, 21:42 Hej ... odzywaj sie Lusiu , zycie toczy sie ..... Czekamy na Terenię cierpliwie doskonale rozumiejąc Jej stan . Pozdrów Ją serdecznie od nas i powiedz, że żeremie pozdrawia i czeka .. A co u Ciebie , jak się czujesz , jaka pogoda , kiedy wybierasz się do Kraju ... a może i Terenię namówisz ,.. Pogodę mamy juz lepszą, ciepło jest , kasztany przekwitaja, akacje pachną i malwy maja juz pączki . Córka wyjechała do Niemiec na ślub córki przyjaciela i do Czubatka /mojej siostry/. Pusto w domu . serdecznie pozdrawiamy i czekamy na słów chociaż kilka . Odpowiedz Link
kendo Re: --MAJ 2019 31.05.19, 09:09 WITAJCIE, wracam powoli do zycia.... ciesze sie,ze jednak na forum byla mala atywacja w podpisaniu "chociazby listy obecnosci" DZIEKUJE WSZTSTKIM ZA SLOWA OTUCHY, Tymajcie sie zdrowo Odpowiedz Link
jaga_22 Re: --MAJ 2019 31.05.19, 10:33 Nareszcie jesteś Kendo,pisz co u Ciebie,jak sobie radzisz. Dziękuję również Lusi. Cieszę się,że wracasz do życia. Pogoda piękna . Odpowiedz Link
alfredka1 Re: --MAJ 2019 31.05.19, 17:30 Pozdrawiamy serdecznie . Czekamy na , w miarę możliwości , Twoje pisanie . Nie zapominaj o nas ... przecież my przyjaciele Twoi od lat .. Odpowiedz Link