aniouek1 Kendo biegusiem :-) 24.02.04, 22:24 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=11087&w=10006795&a=10978780 Odpowiedz Link
slo-onko Re: Kendo :-) 29.02.04, 13:26 ta inf. o toksoplazmozie jest z encyklopedii. nie wiem czy jest na tyle niebezpieczna na ile ja opisuja. nie od dzis sa koty ale nie slyszlam, zeby byly jakies powazne powiklania. a nawet wiem, ze jest to wyleczenia.ale pzrezorny zawsze ubezpieczony Toksoplazmoza, choroba wywołana przez pierwotniaka Toxoplasma gondii, należącego do klasy Sporozoa ( zarodnikowce). Źródło zakażenia stanowią zwierzęta dzikie i domowe (zwłaszcza koty). Rozróżnia się dwie postacie choroby: toksoplazmozę nabytą - mniej groźną, występującą u osób dorosłych, i toksoplazmozę wrodzoną - spowodowaną przejściem zarazka przez łożysko od matki do płodu. Zarażenie łożyskowe powoduje obumarcie płodu i poronienie lub stwierdzane po urodzeniu objawy mózgowe, jako następstwo zapalenia mózgu i opon, a także małogłowie i wodogłowie. Częsta jest również wrodzona toksoplazmoza oczu. W wyniku toksoplazmozy wrodzonej występują późne zaburzenia funkcji umysłowych dziecka (ok. 70 przypadków na 10 000 żywo urodzonych dzieci), a rozpoznawane zwykle dopiero w przedszkolach i pierwszych latach szkolnych. Toksoplazmoza jest jedną z oportunistycznych infekcji pojawiających się przy zakażeniu wirusem HIV. Odpowiedz Link
mala20033 Re: Kendo :-) 04.03.04, 20:06 Jakos sie pozbieralam po tej aferze na GP..choc wiesz..znasz mnie ..jak takie rzeczy przezywam..Dzis pies na badaniach w klinice,..Caluski Mala Odpowiedz Link
mala20033 Re: Kendo :-) 05.03.04, 14:38 Kendus..starsze bedzie miec w srode pod narkoza opercje.. Mlodsze zas znowu uszkodzilo drzwi do bawialni z decku..wybilo szybke w nich.. Odpowiedz Link
slo-onko Re: Kendo :-) 10.03.04, 20:57 Kendus a czy to czasem nie jest tuz przy tetarze PLECIUGA? boz a tym teatrem dla dzieci jest kosciol. a jesli nie tam to powiesz mi na jakiej ulicy i juz na pewno bede, tylko dlaczego tak krotko macie ten postoj?????((((( a tak w ogole kiedy wybierasz sie do Polski w najblizszym czasie? Odpowiedz Link
slo-onko Re: Kendo :-) 11.03.04, 09:09 to juz zupelnie nie wiem gdzie to moze byc. ale moze tez byc na obrzezach Szczecina jesli nie w centrum? jak bedziesz sie wybierac to uzgodnimy szczegoly Odpowiedz Link
slo-onko Re: Kendo :-) 11.03.04, 10:35 Kendus to ja juz wiem gdzie. tak myslslam,z e do centrum ani jak mi to nie pasi. na os. slonecznym mieszka moja rodzina i nietylko. jest to teraz najwieksze osiedle w Szczinie. a miejsce to Sanktuarium Matki Boskiej. Taki kosciulek wlasnie z czerwonej cegly w formie okregu. W srodku jest pzreslicznie. tam mialy komunie dzieci z anszej rodziny. wlasciwie to juz wiem wszystko co wiedziec powinnam pod warunkiem, ze nie zmieni firma planu postoju albo ktos nie zacznie stawiac jakichs budynkow. ale sie ciesze juz sie ciesze wiesz?)))))przyjezdzaj predko, na wiosne, na swieta a ja juz tam bede))) Odpowiedz Link
kasikk Re: Kendo :-) 12.03.04, 14:53 kenduniu, pracusiowałam, jak to aniouek nazywa ) ale już jestem Odpowiedz Link
mala20033 Re: Kendo :-) 12.03.04, 22:08 Padnietam..mlodsze mi spac nie dalo..ledwo zipie..Caluski Mala Odpowiedz Link
slo-onko Re: Kendo :-) 15.03.04, 20:39 gapiszon ze mnie, sama sobie odpisalam -------------------------------------------------------------------------------- nie dziwie sie bo sama gapilam sie na swoje jak na mojej uczcie wygladalo a recepta i pzrepis to jak ful-serwis Odpowiedz Link
jtka Re: Kendo :-) 17.03.04, 21:11 Kendusiu kochana... biorę , co tylko mi do głowy przyjdzie... ale sama wiesz ,że takie sa prawa grypy , by pomęczyć i nic na to nie poradzę.Ale walczę dzielnie farmakologicznie, tradycyjnie(ziółka, płukania gardziołka itp) i optymistycznie.... bo czy grypa może męczyć kogoś zadowolonego??? zaraz sobie pójdzie... Odpowiedz Link
slo-onko Re: Kendo :-) 18.03.04, 12:07 rozbawilas mnie Kendus a w czym chcialabys wystapic? bo ja kiedy mialam isc na bal pzrebierancow wybralam tygrysice ale inne sa rownie ciekawe kroliczek z playboya to pzry nich maly pikus (oczywiscie wczesniej klkilam rozmowe do siebie-jak zwykle gapiszon ze mnie Odpowiedz Link
slo-onko Re: Kendo :-) 18.03.04, 14:27 e to chyba kazdy facet podnosi brew dobrze, ze podnosi to zauwaza zmiany ja kiedy wracam z corka z torbami to siada i zaczyna sie pokaz. a jak wracamy bez toreb to dziwuje sie bardzo, ze nic dla nas nie bylo Odpowiedz Link
slo-onko Re: Kendo :-) 18.03.04, 14:28 a propos zakupow to wykorzystuje najczesciej moment kiedy jade z nia do centrum a pzry okazji i ja sie okbkupie. czasem mneij zcasem wiecej. z reguly mniej ;- ) Odpowiedz Link
slo-onko Re: Kendo :-) 18.03.04, 14:51 ale sie usmialam Kendus)))))))))))) super stwierdzenia typowych facetow-zawsze to samo. albo zgani albo pochwali albo zcasem w ogole nie zauwazy. byly takie sytuacje, ze zaczelam paradowac np w nowym biustonoszu a on nic, no zupelnie nic. a dla mnie nowy biustonosik to luksusik jak mozna tego nie zauwazyc?????????? Odpowiedz Link
slo-onko Re: Kendo :-) 20.03.04, 21:21 skad biore energie? z musu jak musze ja miec to po prostu znosze to bo tak trzeba. pisalam gzies tamw ktoryms watku, ze osttanimi zcasu ogarnal mnie len. ale chyba zdechl bo znow amm energie do robienia wszytskiego i wszedzie. z reszta z natury jestem "energetyczna" i raczej na miejscu usiedziec nie moge choc ostatnio bylo tragicznie czas wziac sie za siebie i nadrobic zaleglosci. 3 lata temu kiedy moja Paulina przygotowywala sie na proby przed I komunia sw. to latalm z nia do kociola i zabieralam pol osiedla dzieci i tak 4 razy w tyg. z poczatku bylo mi ciezko ale potem jak wpadlam w rytm to juz jakos bylo. pzryzwyczajenie robi swoje ))))))) Odpowiedz Link
slo-onko Re: Kendo :-) 20.03.04, 22:27 Kendus czy TY wiesz, ze ja wczoraj nie wytzrymalam i zadzwonilam na if. telekomunikacji i spytalam ile taka pzryjemnosc rozmowy bedzie kosztowac i keidy jest taniej? Pani odp. mi ze to ebz roznicy wiem ile i juz na bank zadzwonie jak znjade chwilke na spokojne pare minut, tak zeby w tym zcasie nikt nic ode mnie nie cierpial))))))))) Odpowiedz Link
slo-onko Re: Kendo :-) 25.03.04, 21:11 Kendus golabek z listem i albumami polecial do Ciebie Odpowiedz Link
slo-onko Re: Kendo :-) 25.03.04, 21:25 Kendus jakbys chciala cos pisnac a proos dzisiejszych wiadomosci to pisnij na alisa@wmf............. odczytam sobie jutro rano bo w domu bede dopiero wieczorem(((((((((((( Odpowiedz Link
slo-onko Re: Kendo :-) 26.03.04, 07:45 oczywiscie golabek doszedl z albumem ale mijalysmy sie w czasie wczoraj ja golebia Tobie a Ty mnie i jeszcze redagowalysmy w miedzyczasie na gazecie Odpowiedz Link
slo-onko Re: Kendo :-) 29.03.04, 17:28 tylko Wam pozadroscic ale glosno brykacie az w rzece zaszumialo Odpowiedz Link
slo-onko Re: Kendo :-) 30.03.04, 11:50 Kendus wiec skorka za wyprawke oni licza koszty pzrelotu. i taka pzresylka o takiech wymiarach jak wanna oraz jej waga liczona jest jako wga 187 kg. co daje 7116 zł((((((( czyli u Was i takw ychodzi taniej. spodziewalam sie wysokich kosztow ale nie az takich. Odpowiedz Link