Dodaj do ulubionych

anteny na dachu sąsiada

IP: 88.220.37.* 14.09.10, 16:36
Witam
Mam sąsiada który ma maszt na dachu,na którym pełno anten.Zakłucają one telewizje, radio a ostatnio zauwazyłem okropne bóle głowy i osłabienie po przyjeździe do domu. Pytanie gdzie można sprawdzić legalność jego sprzętu ??
Obserwuj wątek
    • Gość: Łukasz jo81rq Re: anteny na dachu sąsiada IP: *.chello.pl 28.09.10, 19:51
      To że sąsiad ma na dachu anteny, nie znaczy ze zakłóca, jego anteny są na dachu wiec promieniowanie elektromagnetyczne nie jest skierowane w dom, poza tym nie koniecznie pana sąsiad musi cokolwiek nadawać. Skąplikowane anteny służą raczej do słuchania. Na koniec dodam tylko ze rozmowa przez telefon komórkowy trzymany przy głowie ma kilkadziesiąt razy większy wpływ niż nadające anteny w okolicy. Osoby zajmujące się krótkofalarstwem postrzegani są często jako dziwacy, jednak pomagają społeczeństwu , mając osobę która posiada środki łączności kryzysowej można spokojniej spać. Mam sąsiada który tez posiada anteny w zeszłym roku poinformował mnie godzinę przed nawałnicą nie poniosłem zadnych strat, pozostali sąsiedzi zbagatelizowali informację na parkingu 4 samochody pod drzewami do kasacji. Pozdrawiam
    • Gość: ms Re: anteny na dachu sąsiada IP: *.magma-net.pl 29.09.10, 00:16
      W delegaturze UKE:
      www.uke.gov.pl/uke/index.jsp?place=Lead24&news_cat_id=326&news_id=10&layout=9&page=text
    • ekspert.uke Re: anteny na dachu sąsiada 08.10.10, 13:15
      w odpowiedzi na post uprzejmie wyjaśniam.
      W sprawach zakłóceń proszę kontaktować się z Delegaturą Urzędu Komunikacji Elektronicznej właściwą dla miejsca zamieszkania (miejsca występowania zakłóceń). Terytorialny zakres działania Delegatur UKE odpowiada podziałowi Polski na województwa. Adresy Delegatur UKE odnajdzie Pan na naszej stronie internetowej www.uke.gov.pl w zakładce Urząd -> kontakt z Urzędem -> Delegatury UKE, link: www.uke.gov.pl/uke/index.jsp?place=Lead24&news_cat_id=326&news_id=10&layout=9&page=text.
      W kwestii dotyczącej ewentualnego oddziaływania na zdrowie sprawę należy kierować do Wojewódzkiej Stacji Sanitarno-Epidemiologicznej.
    • tehuana Re: anteny na dachu sąsiada 11.10.10, 00:34
      Polakowi to wszystko przeszkadza. Nawet to, ze sasiad ma kilka anten. Zlosliwosc ludzka nie zna granic.
      Radze ogladac mniej telewizji, a wiecej spacerowac-a bol glowy przejdzie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka