Dodaj do ulubionych

Pytanie do UKE - Netia

13.10.10, 14:36
Od wielu miesięcy walcze z Netią!
Miałem u nich 1MB (na łączach TP) w 2009 zaproponowali mi 20MB za 49zł. Zgodziłem się. Po miesiącu okazało się za anulują umowę bo "nie ma możliwości technicznych". Wiosną 2010 zadzwonili z propozycją 20MB - na moje pytanie o " możliwości techniczne" wyraźnie odpowiedzieli że już są. Mieli uruchomić od pierwszego... czekałem kolejne miesiące po czym poinformowali że "nie ma możliwości technicznych". Powrócili do poprzeniej umowy (na 1MB) a następnie naliczyli mi 100zł za 1MB (bo nie mam podpisanej umowy na 1MB w "promocji").
Reklamowałem - uznali.
Zadzwoniłem na linię techniczną i zapytałem jaka prędkość łącza mogą mi udostępnić (jakie są "mozliwości techniczne") - technik poinformował że do 15MB powinno "pójść" więc 10 MB "spokojnie" mogą mi dać. Potem zadzwoniłem jeszcze 2 razy i za kazdym razem techik informował że 10 MB będe miał.
Podpisałem (telefonicznie) kolejną umowę tym razem na 10MB (za 69zł). mieli uruchomić od pierwszego października... Pierwszego było nadal 1MB, drugiego i trzeciego też. W końcu napiasałem reklamację. Dostałem informacje e-mailem że: Z przyczyn technicznych usługa bedzie uruchomiona od pierwszego... listopada. Wczoraj dostałem rachunek za internet... 100zł za 1MB (bo nie mam podpisanej umowy na 1MB w "promocji")

Tak w skrócie wyglądają moje potyczki z Netia...
Nie mam już siły!
Co robić?
Obserwuj wątek
    • ekspert.uke Re: Pytanie do UKE - Netia 02.11.10, 08:59
      uprzejmie wyjaśniam, iż powinien Pan kierować w tej sprawie reklamację do Netii. Jeżeli z winy operatora usługa nie została uruchomiona w terminie, to w ramach reklamacji może żądać Pan odszkodowania określonego w regulaminie za każdy dzień zwłoki. Jeżeli zmiany warunków umowy (dokonane za pośrednictwem środków porozumiewania się na odległość – telefonicznie) weszły w życie, a mimo to operator w rozliczeniu nie uwzględnił nowych stawek to również w ramach reklamacji może Pan żądać korekty naliczonych przez operatora opłat w fakturze Vat. Jeżeli złożona reklamacja do operatora nie przyniesienie oczekiwanego efektu, proszę kierować skargę do Urzędu Komunikacji Elektronicznej.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka