Dodaj do ulubionych

Orange stacjonarny

IP: *.xdsl.centertel.pl 07.05.09, 15:20
6 marca zawarłem umowę z Orange na Orange Freedom, jednocześnie zawarłem umowę na orange stacjonarny podpisując zamówienie WLR przenoszące numer z TPsa. Zamówienie to upoważnia Centertel do występowania w moim imieniu wobec TPsa.
Internet - nie bez problemów- zadziałał po dwóch tygodniach.
Lokalne biuro Orange deklarowało przejście numeru stacjonarnego od maja. Po 60 dniach:
1/nie mam uruchomionej usługi Orange stacjonarny,
2/nie mogę dodzwonić się do Biura Obsługi Klienta ( z nr. stacjonarnego) ponieważ połączenie jest stale zajęte ( i płatne każdorazowo 1 zł!)
3/Lokalne biuro Orange wie że bywają problemy i każe czekać.

Jakie jest wyjście z tej chorej sytuacji skoro jestem związany umową na internet przez rok ? Nie mogę sam rozwiązać umowy z TPsa bo stracę łącze.A umowy z TPsa nie rozwiązuje też Orange.

Obserwuj wątek
    • ekspert.uke Re: Orange stacjonarny 12.05.09, 16:29
      Gość portalu: jarosław napisał(a):

> 6 marca zawarłem umowę z Orange na Orange Freedom, jednocześnie zawarłem umowę
      > na orange stacjonarny podpisując zamówienie WLR przenoszące numer z TPsa. Zamó
      > wienie to upoważnia Centertel do występowania w moim imieniu wobec TPsa.
      > Internet - nie bez problemów- zadziałał po dwóch tygodniach.
      > Lokalne biuro Orange deklarowało przejście numeru stacjonarnego od maja. Po 60
      > dniach:
      > 1/nie mam uruchomionej usługi Orange stacjonarny,
      > 2/nie mogę dodzwonić się do Biura Obsługi Klienta ( z nr. stacjonarnego) poniew
      > aż połączenie jest stale zajęte ( i płatne każdorazowo 1 zł!)
      > 3/Lokalne biuro Orange wie że bywają problemy i każe czekać.
      >
      > Jakie jest wyjście z tej chorej sytuacji skoro jestem związany umową na interne
      > t przez rok ? Nie mogę sam rozwiązać umowy z TPsa bo stracę łącze.A umowy z TPs
      > a nie rozwiązuje też Orange.
      >
      Szanowny Panie,

w tej sprawie Urząd Komunikacji Elektronicznej może pomóc w rozwiązaniu powstałego sporu za pomocą mediacji. Wniosek w tej sprawie wraz z dokładnymi danymi oraz opisem sytuacji i zgodą na rozstrzygnięcie sporu na drodze mediacji, proszę skierować na adres:

Urząd Komunikacji Elektronicznej, ul. Kasprzaka 18/20, 01-211 Warszawa z dopiskiem „mediacja”

lub za pomocą poczty elektronicznej pod adres uke@uke.gov.pl.

W pytań bądź wątpliwości zapraszam Pana do kontaktu z naszym Centrum Informacji Konsumenckiej UKE - tel. 0 801 900 853 (koszt połączenia wg taryfy operatora lokalnego) od poniedziałku do piątku w godzinach 07:15 - 16:15 lub mailem: uke@uke.gov.pl.
    • Gość: marek Re: Orange stacjonarny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.16, 02:06
      Orange to zwykli oszuści i złodzieje tyle w temacie gdzie jest urząd ochrony konsumentów
    • zhas Re: Orange stacjonarny 09.10.16, 16:59
      Tak, tak ORANGE polska to naciągacze. Z mojego doświadczenia wynika, że zawierają umowę na coś na co nie mają możliwości technicznych. W moim przypadku siada multiplexowanie - zbyt wielu użytkowników na jednym porcie. Bardzo często zrywa się synchronizacja DSL (to jeden z efektów).
      Wstyd ! XXI wiek i transfer poniżej 1MB/s. Wstyd

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka