kamka1 02.07.04, 12:41 Nie jestem z Lubina, ale chyba jedyni w tym woj. macie prywatna klinike poloznicza. Mam nadzieję ze ktos podzieli sie ze mna swoimi wrazeniami.Chodzi mi o porod, a nie konsultacje ginekologiczne. Dzięki. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
szkodnik Re: klinika FEMINA 02.07.04, 14:22 ...dla ciężarnych kobiet są pokoje jednoosobowe w cenie (chyba) 200 zł....dwuosobowe po 100 o ile pamiętam..... ....klinika w środku robi wrażenie, sprzęt maja świetny.... opieka praktycznie 24h/dobę.... nr tel. 724 96 95 tam dowiesz się więcej.... PS... ja nie rodziłem....ale chcę żeby żona właśnie tam rodziła, a nie w szpitalu.....dlaczego ??? hmmmmmm.....można to chyba porównać do komfortu jazdy np. "maluchem" i "audi" pozdrawiam.... Odpowiedz Link Zgłoś
gertruda5 Re: klinika FEMINA 02.07.04, 14:33 Rozdziły tam moje znajome i ich ocena jest bardzo dobra. Poród kosztuje chyba 300 zł. Opieka nad matką i dzieckiem fachowa i sympatyczna. Obawa, która jest niekiedy wypowiadana to, że gdy będą komplikacje to odwożą do Legnicy. Odpowiedz Link Zgłoś
if_ona Re: klinika FEMINA 02.07.04, 17:25 W czerwcu rodziła tam żona znajomego. W efekcie zaniedbania ze strony personelu Feminy pojawiły sie problemy zdrowotne u dziecka.. Nie bede wdawać sie w szczegóły.. Dziecko leczone było w szpitalu na Bema.. Znajomy na wspomnienie Feminy był nieźle wkurzony - delikatnie pisząc.. A tutaj inne opinie: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=612&w=10308427&v=2&s=0 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=612&w=5440955&v=2&s=0 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=612&w=5405686&v=2&s=0 Odpowiedz Link Zgłoś
kamka1 Re: klinika FEMINA 04.07.04, 20:37 Dziękuje za wszystkie informacje! Mam jescze jedno pytanko. Nie wiecie jak tam wygląda sprawa z tzw. "cesarką na Zyczenie". Chodzi mi o to czy jest to tam możliwe. Wszystkie, a własciwie wiekszosc klinik ma ją normalnie w cenniku. Jak dzwonilam do FEMINY to trochę ociagali sie z odpowiedzią. Odpowiedz Link Zgłoś
if_ona Re: klinika FEMINA 04.07.04, 20:47 kamka1 napisała: > Dziękuje za wszystkie informacje! > Mam jescze jedno pytanko. Nie wiecie jak tam wygląda sprawa z tzw. "cesarką na > Zyczenie". Chodzi mi o to czy jest to tam możliwe. Jest mozliwe - znajoma sobie zażyczyła i miała.. Za ile? - nie wiem.. Odpowiedz Link Zgłoś
szkodnik Re: klinika FEMINA 05.07.04, 07:32 Witam ponownie. W sobotę miałem szczęście odwiedzić Feminę, poznać panujące tam warunki, ba, nawet ją zwiedzić. Poród razem z całym pobytem kosztuje 300 zł. Pokój jednoosobowy jest droższy. W pokojach są łazienki. Panuje tam bardzo miły nastrój. Jest pokój dla noworodków, jakieś tam wanny (nie znam się na tym) do czegoś tam. Szkoła rodzenia kosztuje 120 zł - na kurs i my się wybieramy. Żeby rodzić w Feminie trzeba jedynie stawić się na badanie przed porodem, z kartą ciąży, nawet od innego lekarza. pozdrawiam PS .....dziewczyny, na kiedy macie terminy ??? Odpowiedz Link Zgłoś
haanny Re: klinika FEMINA 10.07.04, 21:22 Gdyby ktoś jeszcze zajrzał do tego wątku to zawiadamiam, że poród w Feminie to najlepsze rozwiązanie dla kobiet. Mój syn przyszedł tam na świat 14 miesięcy temu (czasy kiedy porody i pokoje były za darmo). Opieka o jakiej można tylko pomarzyć!!! Teraz pewnie jeszcze lepiej to wszystko się prezentuje. Wystrój i atmosfera panująca w Feminie sprzyja szybszemu powrotowi sił po porodzie albo jak w moim przypadku po cesarskim cieciu. Ale chyba najlepszą sprawą jest to, ze ojciec dziecka zaraz po porodzie moze zobaczyć swojego malucha, a nawet wykąpać. haanny Odpowiedz Link Zgłoś
szkodnik Re: klinika FEMINA 12.07.04, 07:55 No ba, nawet może być przy porodzie, odbierać......bo właśnie to planuję....:) Odpowiedz Link Zgłoś
kamka1 Re: klinika FEMINA 13.07.04, 10:03 Właśnie przeczytałam twoje inf. Czy maiłaś cięcie ze wskazań madycznych czy tzw. na życzenie. Ja już jedną cesarkę miałam, tak wyszło w trakcie porodu. nie wyobrażam sobie teraz innej możliwości. Wolę normalnie zapłacić niż dawać cichcem łapówki. Dzięki za ewentualną odpowiedż.Do kogo w tej sprawie najlepiej w Feminie sie udać? Odpowiedz Link Zgłoś
bartma Re: klinika FEMINA 13.07.04, 14:21 haanny napisała: > Ale chyba najlepszą sprawą jest to, > ze ojciec dziecka zaraz po porodzie moze zobaczyć swojego malucha, a nawet > wykąpać. Na Bema też może, z czego skwapliwie skorzystałem. Poród rodzinny odbywa się w specjalnie przygotowanej sali, tylko warto to wcześniej zapowiedzieć, ustalić, zarezerwować, inaczej można wylądować na ogólnej. Cóż, nie będę się wypowiadał na temat luksusów Feminy. Chciałbym tylko nadmienić bezkrytycznym, że Femina _nie_jest_szpitalem_ i trzeba się liczyć z tym, że w razie komplikacji i tak się trafi na Bema. W Feminie specjaliści niepołożnicy są na telefon, a czasem ważna jest każda minuta. W każdym razie jeśli jest choćby cień szansy na to, że coś może być nie po myśli - Feminy bym nie ryzykował, bo różnie się to może skończyć. Dla luksusów życia potomka ryzykować nie warto.... poród nie należy do przyjemności i warunki ogólne tego tak naprawdę nie zmienią, choć faktycznie mogą wpłynąć na poczucie bezpieczeństa, czy komfort psychiczny. Zerowe urodziny mojego synka wspominam jako najdonioślejsze wydarzenie mojego życia, mam wrażenie, że gdyby moja żona rodziła na stogu siana, to byłoby podobnie. Ona też ma podobne odczucia. I mimo, że komfortowo ( wiadomo - szpital z jego atmosferką, nieprzyjemne salowe na roomingu, cieńka zupka w ramach tak zwanego obiadu czy mało przytulne sale ) nie było, okres ten wspominamy dobrze, cały czas, poza nocą, mogliśmy być we trójkę. A że w mało sympatycznych warunkach, cóż, dla kobiety dodatkowa motywacja by się pozbierać i zwiewać do domu :). Bartek M Odpowiedz Link Zgłoś
bmatk Re: klinika FEMINA 27.12.04, 00:06 Ja rodziłam pierwszego syna na Bema - bardzo nie przyjemnie wspominam ten poród. Rodziłam w 2001r, niestety jeszcze w tedy Feminy nie było . Po mnie rok później właśnie w Feminie rodziła moja siostra i szwagierka (pierwsza miała poród naturalny , druga miała cesarkę).Bardzo im zazdrościłam wygodnych niezapadających się łóżek, łazienki w pokoju (gdy na Bema była jedna na cały oddział),przytulnej sali porodowej, w której też była łazienka, wygodny fotel i niesamowicie przyjazna położna i pielęgniarka (obydwie te panie były przy mnie przez cały poród i udzielały na bierząco informacji, o tym co się dzieje ze mną i moją córką, gdy ją rodziłam). Córeczkę Basię urodziłam w Feminie. Poród trwał niecałą godzinę. Po porodzie zostałam przewieziona na wózku do sali dwóosobowej. Dwie godziny później przywieziono mi Basińkę. W Feminie przebywałam dwie i pół doby. Polecam tam poród każdej przyszłej mamie, której ciąża przebiega bez żadnych komplikacji i której lekarz prognozuje bezproblemowy poród (nietety w razie komplikacji grozi przewiezienie na Bema, gdzie niezbyd chętnie są przyjmowane pacjentki z Feminy (co mogła odczuć na swojej skórze moja siostra rodząc drugiego synka w listopadzie) lub przewiezienie do szpitala w Legnicy. Odpowiedz Link Zgłoś