sloggi 06.01.04, 12:32 Wczoraj nic nie miałem, a kaczki-głodniaczki takie siedziały skulone. Dziś kupię bochenek więcej i skroję na kostkę, w ramach samorehabilitacji. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wgfc Re: Dokarmiajmy ptaki 06.01.04, 12:44 Sloggi napisał: > Wczoraj nic nie miałem, a kaczki-głodniaczki takie siedziały skulone. A gdzie siedziały? Nad rzeczką, opodal krzaczka? > Dziś kupię bochenek więcej i skroję na kostkę, w ramach samorehabilitacji. Pmiętaj, żeby powstrzymać się dzisiaj od prac niekoniecznych. Odpowiedz Link
sloggi Re: Dokarmiajmy ptaki 06.01.04, 12:48 Siedziały nad Kanałkiem Bródnowskim. To jest praca konieczna (nie jestem autokefalikiem). Odpowiedz Link
kolczatka Re: Dokarmiajmy ptaki 06.01.04, 12:56 Jeśli naprawdę chcesz te kaczki nakarmić to lepiej im zrobią gotowane warzywa zamiast chleba, może być nawet zwykła marchewka. Chleb, wbrew powszechnemu mniemaniu, nie jest najlepszym pomysłem. Odpowiedz Link
altu Re: Dokarmiajmy ptaki 06.01.04, 15:02 Ja ostatnio dokarmiam sikorki i gołębie na podworku. Oraz psa. Teraz jest moim przyjacielem, chociaż jeszcze nie wiem, jak ma na imię ani gdzie mieszka. Po prostu pilnuje mi na ulicy poduszkowca. Ostatnio dostał duże mięsko i ziemniaczki... Odpowiedz Link
aankaa Re: Dokarmiajmy ptaki 06.01.04, 18:02 altu napisała: > dostał duże mięsko i ziemniaczki... zwierzakom nie podaje się ziemniaków !! Odpowiedz Link
szampon4jajeczny Re: Dokarmiajmy ptaki 06.01.04, 18:04 aankaa napisała: > altu napisała: > > > dostał duże mięsko i ziemniaczki... > > zwierzakom nie podaje się ziemniaków !! > to prawda , raczej kasza lub ryz Odpowiedz Link
snow.white Re: Dokarmiajmy ptaki 06.01.04, 15:37 Ja dokarmiam na balkonie ptaszki,ale podobno zle robie,bo sie przyzwyczaja i nie bedzie im sie chcialo wiosna "na wlasna reke" jedzenia szukac-to zdanie lesnika. Odpowiedz Link
wedrowiec2 Re: Dokarmiajmy ptaki 06.01.04, 16:04 Bardziej sprytne ptaszki same potrafią się ogrzać: serwisy.gazeta.pl/fotografie/964822,35083,964860.html?str=8 Odpowiedz Link
zz_beatka Re: Dokarmiajmy ptaki 06.01.04, 16:47 zapomniałeś o kuropatwach. dziś rano wygłodniałe stadko patrzyło smętnie w twoją stronę Odpowiedz Link
owca Re: Dokarmiajmy ptaki 07.01.04, 12:26 u mnie sezon dzwońców się zaczął od wczoraj codzień rano mamy ich na balkonie w karminiku około 20 ha ha koty dostają szału (widzieliście kiedyś szczekającego kota? u mnie są teraz na parapecie takie dwa dokarmianie ptaków jest dobre, ale czy to nie znęcanie się nad własnymi futrzakami? pozdrawiam owca _,,,٢ة إ ة٦,,,_ Odpowiedz Link
kolczatka Re: Dokarmiajmy ptaki 07.01.04, 13:07 Widok "szczekającego" kota jest niezapomniany. Moje kocury uwielbiają siedzieć na parapecie i w ten szczególny sposób "adorować" ptaszyska za oknem. Najbardziej denerwują się kiedy przylatują zaprzyjaźnione synogarlice, które regularnie dokarmiam kiedy spadnie śnieg. Odpowiedz Link
sferka Re: Dokarmiajmy ptaki 07.01.04, 14:41 A ja wywieszam na balkon skórki od boczku dla sikorek. Potem mój kot ma kino, a mój mężczyzna twierdzi, że nie mam sumienia, ani dla ptaków, ani dla sierścia. No i sierściu też oczywiście szczeka. Odpowiedz Link