sloggi 10.03.04, 14:42 Co można poza nieśmiertelnymi fistaszkami do piva pogryźć, schrupać lub pomamleć? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jackussi Re: Przekąska do piva - ale jaka? 10.03.04, 15:01 już pisałem w jednym z wątków - w byłym ZSRR pijałem piwo zagryzając suszoną soloną rybą. Suszona ryba - to jest TO!! Odpowiedz Link
blondynka200 Re: Przekąska do piva - ale jaka? 11.03.04, 10:18 do piva to tylko dobry mecz i to wszystko a zagryzki no można np do małży zapiekanych idealnie pasuje ciemne piwo -ale nie porter -z okolic Nigeru-mniam mniam pyszne ale w Polsce nie do zdobycia Odpowiedz Link
luloo1 Re: Przekąska do piva - ale jaka? 10.03.04, 15:06 uwielbiam meksykańskie Nachos i pistacje lub suszone śliwki i morele. Ostatnio zajadam te ostatnie.Albo chipsy i dipy. Odpowiedz Link
f.l.y Re: Przekąska do piva - ale jaka? 10.03.04, 15:20 rzadko piwuję...jeśli już, to do dobrze schłodzonego DAABa muszę mieć coś na ciepło - zazwyczaj duży ziemniak, 6 minut w mikrofali, obieram ze skórki, kroję w plastry, pacnę trochę Ramy lub jakiegośinnegomargaryna, solę i przegryzam popijając zimne piwo... różnice temperatur robią mi 'dobrze' polecam... Odpowiedz Link
slodkoslony Re: Przekąska do piva - ale jaka? 10.03.04, 15:28 Pyszne - choć raczej dla facetów . Świńskie skórki z kminkiem przetarte czosnkiem prażone w piecu - smakują i wyglądaja jak najlepsze chipsy . Nie wiadomo czemu w Polsce niemal nie znane dosyć popularne w południowych Niemczech . Odpowiedz Link
sasha_m Re: Przekąska do piva - ale jaka? 10.03.04, 16:57 A dlaczego dla facetów? Ze swojej strony polecam paluszki krabowe, wystarczy rozmrozić Odpowiedz Link
luloo1 Re: Przekąska do piva - ale jaka? 10.03.04, 15:29 f.l.y napisała: > rzadko piwuję...jeśli już, to do dobrze schłodzonego DAABa muszę mieć coś na > ciepło - zazwyczaj duży ziemniak, 6 minut w mikrofali, obieram ze skórki, kroję > > w plastry, pacnę trochę Ramy lub jakiegośinnegomargaryna, solę i przegryzam > popijając zimne piwo... > różnice temperatur robią mi 'dobrze' > > polecam... mam smaka, dziś przetestuję Odpowiedz Link
bubster Re: Przekąska do piva - ale jaka? 10.03.04, 17:22 nieśmiertelne chipsy, paprykowe lub solone Odpowiedz Link
zo_h Re: Przekąska do piva - ale jaka? 10.03.04, 20:57 Precelki - moim zdaniem bardzo dobre są a już na pewno 1000 razy lepsze niż paluszki (choć w smaku podobne). Są bardziej spieczone i co najlepsze można takowego wpakowac całego do buzi a nie dziobać po kolei jak bóbr i kruszyć na około . A swoją drogą paluszki też dobre ... tyle że no właśnie bardzo sie znaczy okruszkami teryorium, .... ale komu przeszkadza to po 2 lub 3 piwach . Odpowiedz Link
vika411 Jajka faszerowane na zimno:-) palce lizac!!! 10.03.04, 21:52 Ugotowac trzeba 10 jajek na twardo. Ostudzic i obrac ze skorupek. Przekroic na polowki wzdluz. Zoltka wrzucic do miseczki. posiekac drobniutko 5 ugotowanych w osolonej wodzie pieczarek lub innych kapeluchow z grzybow.Moga byc suszone.dowalic do zoltek wraz z posiekanym koperkiem(dwie lyzeczki do herbaty) i pietruszka zielona( tylez co koperku) oraz posiekana mala cebulka.Dowalic cztery lychy majonezu. Posolic i popieprzyc lekko do smaku.Wymieszac na jednolita papke. ta papka nadziac polowki bialek i ulozyc na polmisku grzbiecikami do gory. przybrac piorkami koperku z wierzchu a potem zjesc do piwka z kawalkami buleczki z maslem Odpowiedz Link
olga55 Re: Korbacz 10.03.04, 23:36 Na Słowacji dość popularny.Jest to warkocz spleciony z cienkich "rurek" żółtego sera.Chyba jakiś krowio-owczy,trochę w typie mozzarelli.Fajne to. Odpowiedz Link
sasha_m Re: Korbacz 11.03.04, 08:28 O, korbaczyki są super do piwka. I podobno mozna jer gdzieś w Warszawie kupić, ale ja nie spotkałam Odpowiedz Link
jackussi Re: Korbacz 11.03.04, 09:00 sasha_m napisała: > O, korbaczyki są super do piwka. Booo..she , co to są korbaczyki? ) Odpowiedz Link
sasha_m Re: Korbacz 11.03.04, 09:09 Olga opisała Korbaczyki/korbaczki można kupić w górach w stoiskach z oscypkami. Korbaczyki to ser (owczy?), faktycznie w smaku przypomina mozarellę, może jest bardziej pikantny, w formie spaghetti sprzedawany w motkach (jak wełna ), a korbacz w warkoczach. Mniam Odpowiedz Link
jackussi Re: Korbacz 11.03.04, 09:12 a więc to, co proponowała mi góralka w białce pod wyciągiem to było właśnie to.A ja kupiłem tylko łoscypka. Odpowiedz Link
babik Re: Przekąska do piva - ale jaka? 11.03.04, 09:12 Do browarka , taca serów pleśniowych ,tak samo jak do winka )) Odpowiedz Link