Dodaj do ulubionych

Nocna zmiana pod krzyżem

15.07.10, 19:55
. - Powiedzmy to wreszcie głośno: Tusk z Putinem ukartowali tę zbrodnię. To
oni zabili naszego prezydenta - usłyszała pod Pałacem Prezydenckim
dziennikarka "Gazety Wyborczej". Dziennik publikuje relację z nocnego czuwania
obrońców krzyża na Krakowskim Przedmieściu.
wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80273,8139971,Nocna_zmiana_pod_krzyzem.html
Czy ich po ...o ?
Obserwuj wątek
    • aaricia_szalona Re: Nocna zmiana pod krzyżem 15.07.10, 20:45
      Od rana próbuję zrozumieć o co, k..., chodzi?
      Ale po tekście: "Stalin też wybijał swoich - komentuje jedna z osób fakt, że w katastrofie zginęli politycy koalicji rządzącej" się poddałam.
      Zdaje się, że pewna, dość ściśle związana z pewnym gatunkiem wełny, grupa społeczna poddana została zbiorowej lobotomii.
      • dede43 Re: Nocna zmiana pod krzyżem 16.07.10, 08:19
        Każdy wiek ma swoja adrenalinę - młodzi podniecają się przygoda, pięknymi
        ciałkami i gadżetami - starsi krzyżem i nagrobkami.
        • ewa9717 Re: Nocna zmiana pod krzyżem 16.07.10, 12:38
          No to młódka ze mnie wink
          A swją ścieżką, jak to się dzieje, że ten kurduplowaty frustrat i
          nienawistnik ma tylu wyznawców!
          • matt.j Re: Nocna zmiana pod krzyżem 16.07.10, 22:26
            ewa9717 napisała:
            > A swją ścieżką, jak to się dzieje, że ten kurduplowaty frustrat i
            > nienawistnik ma tylu wyznawców!

Dobrze ujęłaś: „wyznawców” sad
    • katja_24 Re: Nocna zmiana pod krzyżem 16.07.10, 13:09
      Boja sie, ze Bronek przyjdzie w nocy i wykopie? winkTo pod Wawelem tez powinni
      pilnowac big_grin
      Oszolomy...
    • 1_tralala pogarda 16.07.10, 13:42
      skad u was tyle pogardy dla innych? geby pelne frazesow o homo, kseno....itp
      fobii, w rzeczywistosci maloskowi , przekonani o swojej wyzszosci (niewiedziec
      czemu) ludzie dajacy upust swoim frustracjom w temacie( pis) ktory nie tylko, ze
      nie jest zakazany,ale wrecz nakazany.
      ewa naprawde potrzebujesz pluc na innych ,by dowartosciowac sie?
      nie widzialem nigdy zadnej twojej opinii, ktora odnosila by sie w rzeczowy
      sposob do tematu- plucie na innych zdecydowanie jest twoja domena.
      smutne.
      • ewa9717 Re: pogarda 16.07.10, 13:58
        Nie pluję, gdybym to chciała zrobić, byłabym bardziej wymowna.
      • jedzoslaw Re: pogarda 16.07.10, 14:03
        Tralala, a niby co reprezentują ci ludzie spod krzyża, jak nie pogardę? Kim oni
        są, jak nie pełnymi jadu i pogardy małymi ludźmi? Pytam, jak oceniasz to, co tam
        się wyrabia? I oskarżenia o współudział w rzekomym mordzie na parze
        prezydenckiej i politykach oraz nawet oskarżenie o sfałszowanie wyborów?
        Przecież to jest zwyczajny skandal. Nie próbuj nawet ich tłumaczyć, przecież
        widać jak na dłoni, kto tu robi największy dym. Plucie na tych prostych,
        biednych i zmanipulowanych ludzi jest nieetyczne, ale zważ najpierw, kto tu
        pierwszy zaczyna pluć, podżegany przez polityka, który wykorzystuje politycznie
        swoją tragedię rodzinną.
        • 1_tralala Re: pogarda 16.07.10, 14:38
          jedzoslaw napisał:

> Tralala, a niby co reprezentują ci ludzie spod krzyża, jak nie pogardę?
          a przypadkiem nie samo co bezkrytyczni "czytelnicy wyborczej"?

Kim oni
          > są, jak nie pełnymi jadu i pogardy małymi ludźmi? Pytam, jak oceniasz to, co ta
          > m
          > się wyrabia? I oskarżenia o współudział w rzekomym mordzie na parze
          > prezydenckiej i politykach oraz nawet oskarżenie o sfałszowanie wyborów?
          > Przecież to jest zwyczajny skandal.

aprobujesz propagande jednych, burzac sie na innych .

Nie próbuj nawet ich tłumaczyć, przecież
          > widać jak na dłoni, kto tu robi największy dym. Plucie na tych prostych,
          > biednych i zmanipulowanych ludzi jest nieetyczne, ale zważ najpierw,

czyli zmanpulowani przez wyborcza i "przyjaciol" z tvn to swiatli obywatele?

kto tu
          > pierwszy zaczyna pluć, podżegany przez polityka, który wykorzystuje politycznie
          > swoją tragedię rodzinną.

i wlasnie tak masz myslec!!!!!! chociaz myslec w tym wypadku jest naduzyciem-
          powtarzac .
          • jedzoslaw Re: pogarda 16.07.10, 15:20
            > jedzoslaw napisał:
            >
            > > Tralala, a niby co reprezentują ci ludzie spod krzyża, jak nie pogardę?
            > a przypadkiem nie samo co bezkrytyczni "czytelnicy wyborczej"?

Ale chyba zauważasz różnicę ciężarów gatunkowych między krytyką ze strony ludzi
            związanych z GW a tym, co mówią ci ludzie?

> aprobujesz propagande jednych, burzac sie na innych .

Nie aprobuję żadnych tego typu zachowań, a już na pewno nie aprobuję tak
            bezczelnych i obrzydliwych zarzutów. Bo nawet w przypadku Blidy GW nie
            twierdziła, że PiS chciał Blidę z premedytacją zamordować. Czytelnicy GW nie
            uważali też, że wybory w roku 2005 były sfałszowane.

> czyli zmanpulowani przez wyborcza i "przyjaciol" z tvn to swiatli obywatele?

Po obu stronach występuje manipulacja, po obu też stronach są ludzie myślący,
            którzy rozmawiają i ludzie głupi, którzy krzyczą to, co usłyszą. Nie zmienia to
            jednak faktu, że ci pod krzyżem są zmanipulowani w sposób wręcz wulgarny i
            niestety, stopniem agresji przewyższają nawet Palikota.

> i wlasnie tak masz myslec!!!!!! chociaz myslec w tym wypadku jest naduzyciem-
            > powtarzac .

A ja Ci powiem: gówno prawda. To, co napisałem widać jak na dłoni, sam to widzę,
            choć jeszcze niedawno było mi szczerze żal tego człowieka. Teraz widzę, że
            niestety, po raz kolejny dałem się zwieść. Uważasz, że potrzebuję gazetki czy
            TVN-u, żeby myśleć?! Masz mnie czy ludzi z tego forum za idiotę?! Czyli, jeśli
            powiem, że trawa jest zielona to Ty mi odpowiesz, że przeczytałem to w GW, bo
            sam nie potrafię do tego dojść?! Uważasz mnie zatem za kretyna? KAŻDY myślący
            człowiek widzi, co jest grane. Nie widzą tego tylko ci, którzy albo są wpatrzeni
            w Prezesa jak w obrazek albo organicznie nienawidzą Tuska czy Komorowskiego.
            Zapamiętaj sobie raz na zawsze, że do myślenia nie potrzebuję żadnej gazetki,
            zaś TVN-u i tak nie oglądam, jak i w ogóle telewizji (jedynie nieregulanie
            wybrane, pojedyncze pozycje). Tak się składa, że jakkolwiek tendencje, poglądy i
            obsesje GW są widoczne dla każdego posiadacza mózgu to jednak w tym względzie GW
            mówi dokładnie to, co myślą wszyscy myślący ludzie, ludzie pozbawieni klapek na
            oczach.
            I na koniec, zdziwisz się, ale kiedyś byłem fanem PiS. Dziś się tego wstydzę,
            ale to taki błąd młodości. Nie miałem jeszcze pojęcia, co to za ludzie, wierząc
            w ich wyższość moralną. Jednakże, czar prysnął, gdy Prezydent meldował wykonanie
            zadania, a Kurski nabijał się z ciemnego ludu. Tak oto pokazano mi "fucka", a ja
            niestety, jestem pamiętliwy. I wiem, że polityka trzyma się z dala od tzw.
            Wartości i nie ma takiej partii, która może się szczycić wyższością moralną.
            Dlatego, choć nie śpię z portretem Tuska nad łóżkiem mam nadzieję, że ten
            nudziarz Komorowski będzie w miarę znośnym prezydentem, zaś Tusk możliwie nie
            napsuje więcej, niż poprzedni rząd.
            • 1_tralala Re: pogarda 16.07.10, 18:06
              jedzoslaw napisał:

> Ale chyba zauważasz różnicę ciężarów gatunkowych między krytyką ze strony ludzi
              > związanych z GW a tym, co mówią ci ludzie?

a przypadkiem to nie palikot byl pierwszy? palikot czyli PO.

> Nie aprobuję żadnych tego typu zachowań, a już na pewno nie aprobuję tak
              > bezczelnych i obrzydliwych zarzutów.

tak ,tak czemu dajesz upust krytyce czlowieka ze swinskim ryjem. pewnie nawet
              wpisales sie na liste popierjacych jego poglady.

Bo nawet w przypadku Blidy GW nie
              > twierdziła, że PiS chciał Blidę z premedytacją zamordować. Czytelnicy GW nie
              > uważali też, że wybory w roku 2005 były sfałszowane.
              >

no dzieki ci gazeto,ze tak wpanialomyslnie postapilas.big_grin
              przypominam, komisja od blidy trwa niemal 3 lata i jak do tej pory
              niczego nie udowodnila pisowi, zreszta tak samo naciskowa. zero osiagniec. z
              blidy zrobiona swieta, z sawickiej niepokalna a Z mira ,rycha, zbycha apostolow
              gloszacych nowa jakosc.

> GW
              > mówi dokładnie to, co myślą wszyscy myślący ludzie, ludzie pozbawieni klapek na
              > oczach.

to wlasnie wpoila ci ta gazeta.kto nie z nami-do odstrzalu.
              ale zauwaz, ze jak zniknie pis, zniknie i po. po nie istnieje bez pisu . cala
              jej popularnosc zostala zbudowna na bezpardonowej wojnie.dlatego ludzie pokroju
              palikota, niesilowskiego beda zawsze mieli wiele do powiedzenia.
              Jednakże, czar prysnął, gdy Prezydent meldował wykonani
              > e
              > zadania, a Kurski nabijał się z ciemnego ludu. Tak oto pokazano mi "fucka",

a nie prysnal czar do po. gdy premier teoretycznie deomkratycznego kraju
              ingeruje w tematy prac mgr, nie prysnal gdy kazdego kto mysli inaczej, dostrzega
              minusy, ba odwaza sie o nich mowic linczuje sie za przyzwoleniem gawiedzi.nie
              prysnal gdy minister mowi o swoim kraju dziki? nie prysnal gdy ogladasz komisje
              hazardowa.wymieniac dalej?

> a
              > niestety, jestem pamiętliwy. I wiem, że polityka trzyma się z dala od tzw.
              > Wartości i nie ma takiej partii, która może się szczycić wyższością moralną.

> nudziarz Komorowski będzie w miarę znośnym prezydentem, zaś Tusk możliwie nie
              > napsuje więcej, niż poprzedni rząd.
              >
              opisze relacje tvn z powodzi:

w studiu prowadzacy i 4 komentatorow. premier odwiedza zalane tereny.
              komenatorzy: jak naturalnie premier wyglada w kurteczce, jednak jemu wszystko
              pasuje.pawlak w mundurze strazaka już troche mniej itd......
              nie bedziez mial szans dowiedzie sie gdy sie cos nie uda.
              • jedzoslaw Re: pogarda 16.07.10, 21:28
                > a przypadkiem to nie palikot byl pierwszy? palikot czyli PO.

I co, uważasz, że to czyni zachowania tych ludzi słusznymi? Że jak Palikot
                zaczął to to ich rozgrzesza? Palikot to pajac, ale oni wcale nie są lepsi. Obie
                strony reprezentują ten sam poziom.

> tak ,tak czemu dajesz upust krytyce czlowieka ze swinskim ryjem. pewnie nawet
                > wpisales sie na liste popierjacych jego poglady.
                >

Sorry, ale nie rozumiem. Jaki upust? Kto ma ten świński ryj? Powtarzam: dla
                Palikota szacunku nie mam, a tym bardziej go nie popieram.

> no dzieki ci gazeto,ze tak wpanialomyslnie postapilas.big_grin
                > przypominam, komisja od blidy trwa niemal 3 lata i jak do tej pory
                > niczego nie udowodnila pisowi, zreszta tak samo naciskowa. zero osiagniec. z
                > blidy zrobiona swieta, z sawickiej niepokalna a Z mira ,rycha, zbycha apostolow
                > gloszacych nowa jakosc.
                >

Nie zmienia to faktu, że ze strony GW i jej środowiska nie padło nigdy nic, co
                można byłoby uznać za odpowiadające swoją wagą zarzutom tych ludzi. Zatem, mamy
                tutaj sytuację niesymetryczną.

> to wlasnie wpoila ci ta gazeta.kto nie z nami-do odstrzalu.

A Tobie dokładnie to samo wpoił Sakiewicz i reszta spółki. Kto nie z nami- do
                odstrzału. Chcesz mi wmówić, że jest inaczej? Że retoryka środowisk PiSo-filnych
                jest inna? Niczym oni się nie różnią od różowego salonu. I zanim komuś zarzucisz
                manipulację i "wpajanie" czegokolwiek to najpierw spójrz na siebie. Tym
                bardziej, że ja korzystam ze źródeł różnorodnych, wbrew pozorom. Więc akurat o
                manipulacji w moim przypadku mowy nie ma.

> ale zauwaz, ze jak zniknie pis, zniknie i po. po nie istnieje bez pisu . cala
                > jej popularnosc zostala zbudowna na bezpardonowej wojnie.dlatego ludzie pokroju
                > palikota, niesilowskiego beda zawsze mieli wiele do powiedzenia.

Jak zniknie PiS to jego elektorat przejmie SLD: tak jak w latach 90-tych. I
                wtedy dopiero może prawica zmądrzeje i ta wojenka się skończy. Uważam bowiem za
                tragiczne, że dawna opozycja antykomunistyczna jest tak podzielona. Nie uważam
                jednak, że winę za to ponosi tylko jedna partia.

> a nie prysnal czar do po.

Nie prysnął, bo nigdy go nie było. Polityków traktuję z dystansem. Nie są i nie
                będą dla mnie złotymi cielcami. Ja po prostu daję im szansę i oceniam, gdy ich
                kadencja się kończy.

gdy premier teoretycznie deomkratycznego kraju
                > ingeruje w tematy prac mgr,

To znaczy? Szczegóły proszę.

nie prysnal gdy kazdego kto mysli inaczej, dostrzeg
                > a
                > minusy, ba odwaza sie o nich mowic linczuje sie za przyzwoleniem gawiedzi.

Rozwiń.

nie
                > prysnal gdy minister mowi o swoim kraju dziki?

Nie poczułem się tym urażony, bo to akurat jest zgodne z prawdą. Wciąż
                konserwuje się u nas pozostałości socjalizmu, co zbliża nas do obszaru WNP,
                zamiast do Europy. A ja akurat jestem gospodarczym liberałem (może nie
                ultraliberałem a'la Korwin-Mikke, ale jednak czasem ten facet ma sporo racji).

nie prysnal gdy ogladasz komisje
                > hazardowa.wymieniac dalej?

Patrz wyżej. Nie prysnął, bo go nie było. Od tamtej pory nie wierzę już w
                jakiekolwiek moralne odnowy. W każdej partii istnieje pewien odsetek
                karierowiczów i prywatników. Nie mam żadnych podstaw, by uważać, że w PiS jest
                inaczej. Kiedyś myślałem, że PiS jest inny, dziś już tak nie sądzę. Tym
                bardziej, że jeśli CBA wykryje podobną aferę po stronie ludzi PiS to nie wierzę,
                byśmy się o tym dowiedzieli.

> w studiu prowadzacy i 4 komentatorow. premier odwiedza zalane tereny.
                > komenatorzy: jak naturalnie premier wyglada w kurteczce, jednak jemu wszystko
                > pasuje.pawlak w mundurze strazaka już troche mniej itd......
                > nie bedziez mial szans dowiedzie sie gdy sie cos nie uda.

Mam gdzieś ćwierkanie TVNowskich klakierów. Za to wiem, że w rękach PiS od 5 lat
                jest TVP i Polskie Radio. Zatem siły są wyrównane, a nawet powiedziałbym, że
                sytuacja jest wybitnie po myśli PiS. Włącz telewizor czy radio i spytaj sam
                siebie, czy oprócz Żakowskiego na 3 TVP jest tak ktoś jeszcze z jego opcji. Bo
                póki co, rządzi Wildstein i Pospieszalski, a w radiowej Trójce Sakiewicz.
      • lambert77 o wypraszam sobie... 16.07.10, 14:05
        ... nikt mi nie będzie zarzucał, że ja opluwam biednych skrzywdzonych przez los
        i życie ludzi.

Proponuję tylko, żeby następny cwaniak, który postanowi postawić gdzieś krzyż bo
        odczuł taką potrzebę, dostał parę klapsów policyjną pałką i został odwieziony
        rodzicom. Bo to się w pale nie mieści jakieś harcerzyki stawiają krzyż nie
        wiadomo po co nie wiadomo dlaczego i teraz próba zrobienia czegokolwiek z tym
        krzyżem jest od razu torpedowana przez parę sprawnych umysłowo inaczej osób.
        Dlaczego mam na nich pluć. To tylko narzędzia w czyiś rękach. Przecież jak
        młotkiem uderzę się w palec to nie przeklinam i nie opluwam młotka smile.
        Co będzie następne ?? obrona skrzyżowań bo chcą z nich zrobić ronda?? W końcu to
        też krzyż. Opanuj się troszkę albo zmień forum smile
        • ewa9717 Re: o wypraszam sobie... 16.07.10, 14:29
          Rewelacji jarkacza ciąg dalszy:
          wiadomosci.wp.pl/kat,1342,title,Jesli-Komorowski-usunie-krzyz-sprzed-Palacu-bedzie-jasne-kim-jest,wid,12482153,wiadomosc.html?
          ticaid=1a886&_ticrsn=3

To nie może być człowiek przy zdrowych zmysłach.
          • keepersmaid Re: o wypraszam sobie... 16.07.10, 17:05
            Ciekawa jestem, co takiego zlego zrobil Zapatero?
            Zalegalizowal zwiazki homoseksualne i pozbawil hiszpanski kosciol z
            pozycji totalnej swietej krowy?
            • katja_24 Re: o wypraszam sobie... 16.07.10, 17:09
              A jeszcze calkiem niedawno wlazil Napieralskiemu w d.pe. Tak wlasnie wyglada
              wielka przemiana Jarcia.
              • anoagata Re: o wypraszam sobie... 16.07.10, 21:43
                Też sobie wypraszam,chyba udowodniono naukowo,ze najlepszą obroną jest atak i
                PiS atakuje,czego dowodem jest tu 1Tralale która atakuje Ewę.To ja pytam Tralala
                gdzie jest zachowanie przykazań boskich i kościelnych,skoro tak jesteście
                przywiązani do krzyża,znam znaczenie krzyża i do tego o którym mówimy mam ok.300
                km nie byłam przy nim i nie mam zamiaru być u mnie krzyż jest w domu w godnym do
                tego miejscu ale jak słyszę babę,że będzie go bronić tysiace lat ,to są ludzie
                nawiedzeni złym duchem.
                • matt.j Re: o wypraszam sobie... 16.07.10, 22:44
                  Wypaczenie religii i symbolów religijnych…
                  Jaka to żałoba, jaka to pamięć, jaki hołd i wspomnienie zmarłych…
                  już nie mówię o żałobnej zadumie. Bezobcesowe wykorzystywanie
                  wzniosłych symboli do brudnej politycznej walki.
                  • anoagata Re: o wypraszam sobie... 16.07.10, 23:06
                    Matt.j pięknie piszesz i zapewne głęboko myslisz,ale kto to może wiedzieć co w
                    człowieku może siedzieć /była taka reklama/.Były lata,że głosowałam na PiS,chyba
                    wtedy bardzo płytko myślałam,teraz jakoś wstydzę sie sama siebie,ale niestety
                    wszystko trzeba przeżyć.
      • matt.j Re: pogarda 16.07.10, 22:39
        1_tralala napisał:
        > skad u was tyle pogardy (...)

Wiesz co, Jedzoslaw wdał się z tobą w polemikę, ja uważam, że nie ma
        to sensu.
        Głupio myślisz (albo nie myślisz sam) i głupio przez to piszesz.
        Idź lepiej pod krzyżem wojować wraz z współwyznawcami Jarosława K.
        Tak, ten człowiek stworzył coś wręcz na kształt sekty wyznaniowej i
        scala ją śmiercią swojego brata. Dziwnie zapomniał, że poza bratem,
        bratową i członkami PiS’u zginęli też politycy innych partii oraz
        szereg nie związanych z wielką polityką osób.
        Ile w sobie trzeba mieć zgorzknienia i złości na otaczający świat
        aby dać się tak zmanipulować jednemu człowiekowi. To wszystko wynika
        z wewnętrznej ludzkiej goryczy, pretensji, niezadowolenia i
        wszystkiego za co winę najłatwiej zrzucić na „nich”, „tych” o
        niewypowiedzianym imieniu, „tych” bez twarzy, „tych” z układu (teraz
        mamy nowy polsko-rosyjski wink ) ... byleby nie mieć pretensji do
        siebie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka