Dodaj do ulubionych

Do znawców telefonów komórkowych

27.03.04, 19:08
Kochani, poradźcie. Przysługuje mi już wymiana komórki i najsensowniejsze
aparaty, które mi zaproponowano to Nokia 3510i(za ok. 2 zł)i Siemens MC60 (za
ok. 50 zł). Ta Nokia ma świetną baterię (trzyma tydzień), a Siemens ma gorszą
baterię, ale więcej "bajerów". Która markę uważacie za lepszą, Nokia czy
Siemens? Co wybrać? Ja jestem kompletną ignorantką, jeśli chodzi o telefony.

Z góry dzięki.
Obserwuj wątek
    • spyheart Re: Do znawców telefonów komórkowych 27.03.04, 19:54
      ja zmieniam telefony jak rękawiczki ale jedna uwagę jaka mam do nokii to to ze
      szybko sie psuje wyświetlacz sprawdzone 3 nokie mialam we wszystkich pada
      wyświetlaczsad

co do simensow fakt ale naprawa wyświetlacza kosztuje wiecej anizeli wymiana
      wyswietlacza
      jestem raczej intensywnym urzytkownikem ale sadze ze nokia prosta owszem aLE
      za wiele razy widzialam ten sam problem z wyświetlaczem u nie jednego modelu
      wiec radziłabym jednak simensa
      mimo ze jest trudniejszy w obsludze
      pozdrosmile
      • feminna Re: Do znawców telefonów komórkowych 27.03.04, 20:20
        Dziękismile Zadałam to samo pytanie na innym forum i tam strasznie zjechali tego
        Siemensa i "wyśmieli" Nokię z powodu staroświeckiego wyglądu, a poza tym
        uświadomili mi, że powinnać się "potargować" o lepszy aparat. Nie miałam o tym
        pojęcia.
        • spyheart Re: Do znawców telefonów komórkowych 27.03.04, 20:55
          wiesz tu maja racje simeensy sa i nokie tez modne
          ale podobno panasonic i philipsy sa dobre znaczy bez bajerow ale ale się nie
          psują!
          • biuralistka Re: Do znawców telefonów komórkowych 28.03.04, 18:57
            spyheart napisała:

> ale podobno panasonic i philipsy sa dobre znaczy bez bajerow ale ale się nie
            > psują!

Niestety, miałam panasonica i wysiadła mu bateria akurat po tym, kiedy
            skończyła się gwarancja, czyli po roku sad
            Od tej pory mam Nokie i jestem zadowolona, ale jednej z nich też popsuła się
            bateria po około 2 latach. A ja się przywiązuję nawet do telefonów. Za to na
            bajery nie zwracam uwagi, jeśli tylko nie jest za bardzo przestarzała smile
            B.
    • anexxa Re: Do znawców telefonów komórkowych 27.03.04, 22:28
      bawiłam się obydwoma telefonami - każdym po parę miesięcy. n3510i to starszy
      model w stosunku do smc60. ale oba mają plusy i minusy.

plus nokii, to - jak już wiesz - bateria oraz duży, czytelny wyświetlacz. minus
      - tandetna obudowa (oryginalna trzeszczy w czasie rozmowy, no i te odblaski po
      bokach... czułam się trochę jak uczestniczka programu "bądź widoczny na drodze")
      i dość duży rozmiar - mozna mieć mniejszy, wygodniejszy telefon.

co do siemensa - co prawda ja akurat lubię tę markę, ale mc60 nie przypał mi do
      gustu. jest gruby, ma koszmarne czerwone podświetlenie klawiatury, a obiektyw
      aparatu jest tak umieszczony, że idealnie trafiam weń czubkiem palca, ilekroć
      łapię za telefon. no, ale ma aparat, a czasem to się przydaje.

idealnie byłoby się wykłocić o siemensa s55 (mały, zgrabny, duuużo funkcji,
      opcja integracji z Outlookiem i świetna bateria) lub Nokię 3200 (lepszy
      wyświetlacz, wbudowany aparat, możliwość tworzenia własnych obudów) - zależy, co
      wolisz.

xx.
      • feminna Re: Do znawców telefonów komórkowych 27.03.04, 23:07
        Dziękuję. Niestety te aparaty, które sugerujesz nie są w promocji więc raczej
        nie ma szansy ich "wydusić". Co sądzisz o Nokii 6610 lub Motoroli V300?
        • smia Re: Do znawców telefonów komórkowych 28.03.04, 16:37
          nie kupuj Motoroli! to nie sa dobre telefony, choc ladnie wygladaja. pisze
          generalnie o marce, nie o konkretnym modelu, jest wiec mozliwe ze ten sie jakos
          rozni. mam motorole, kilkaro znajomych tez, no i nasze wspolne obserwacje:
          bateria sie latwo wyjmuje, tj, potrafi wypasc np. w pleckau, kiedy cos ja
          nacisnie. obudowa dosc badziewna, troche sie rusza i skrzypi, a mam ja nieco
          ponad rok, uzywam owszem, ale raczej nia nie rzucam o sciane... u mnie
          dodatkowo (mam T191) telefon sie czasem zawiesza, kiedy musi za duzo operacji
          wykonac (pisze SMS-a, a w tym czasie przychodzi mi potwierdzenie wyslania).
          menu ma fajne, sam telefonik tez przyjemny, ale te minusy jedna mnie skutecznie
          zniechecaja i nastepny handy to nie bedzie motorola.
          • feminna Re: Do znawców telefonów komórkowych 28.03.04, 16:41
            Fakt, to estetyczne telefonki, ale od strony technicznej wysiadają.

Dzięki smile
        • anexxa Re: Do znawców telefonów komórkowych 29.03.04, 08:06
          6610 to niezły telefon, warto wziąć. Motorola... no cóż. żaden telefon z klapką
          nie jest fajny, bo 8 na 10 użytkowników rozwala klapkę - po prostu używając
          telefonu.

xx.
    • sloggi Re: Do znawców telefonów komórkowych 27.03.04, 22:33
      Nie jestem obiektywny, bo od dłuższego czasu jestem wierny Nokii. To dobra
      firma, robi solidne telefony, mnie bajery nie interesują - telefon ma być
      użyteczny.
      • ichi Re: Do znawców telefonów komórkowych 28.03.04, 03:01
        no cóz ja nokię powoli zaczynam uwielbiać, n-gage---> gry, mp3, radio, pamięć , notatki, kalendarz... żyć nie umierać smile
        • feminna Re: Do znawców telefonów komórkowych 28.03.04, 16:40
          A można wiedzieć, który to model Nokii?
          • trelki_morelki Re: Do znawców telefonów komórkowych 28.03.04, 17:33
            nokia forever
            a telefon jest po to zeby dzwonic (ewentualnie smsy),
            wiec po co inne bajery
            • olga55 Re: Do znawców telefonów komórkowych 28.03.04, 18:36
              Jestem fanką nokii!!!Mam nieco stareńki model,od paru lat w promocji wolę
              darmowe minuty niż nowy aparat, poza tym ja gównie dzwonię, wysyłam SMS-y i
              odbieram, te wszystkie bajery i ich użytkownicy mnie strasznie śmieszą.Teraz
              jak będę musiała niestety (wiek i łokrutna eksploatacja nieraz w ekstremalnych
              warunkach)to też wezmę nokię. (niestety już chyba z bajerami)
          • anexxa Re: Do znawców telefonów komórkowych 29.03.04, 08:09
            no, n-gage to n-gage. taki model. n-gage.com/PL/pl/home.html hybryda
            komórki i konsoli. moim zdaniem średnio udana od strony hardware (wkładanie gier
            poprze wyjecie baterii suxxsmile), ale genialna, jeśli chodzi o gry i możliwości
            sieciowe tychże. wyświetlacz i soft podobny do tego z 7650.

xx.
    • feminna No i... 29.03.04, 15:35
      ...nic nie dało się wynegocjować. Do tej pory miałam Nokię i nie chciałam
      żadnej innej marki. W końcu zdecydowałam się na Nokię 3100 za 59 zł.
      Bezpłatnie też zmienię taryfę, dostanę aparat kurierem do domu i 60 minut do
      wykorzystania przez 2 miesiące.
    • miss.sajgon Re: Do znawców telefonów komórkowych 29.03.04, 16:04
      Ja jestem zwolennikiem Siemensów.
      podobno sa trudniejesze w obsłudze, ale nie zamienie swojego MT50 na nic
      innego. Wcześniej miałam M35. Do tej pory z przyjemnością do niego wracam.

Służbowo przysługuje mi nokia 3510 i. koszmar chodzący. no, ale darowanemu
      koniowi.. nie lubię jej i tyle...

Miłe wspomnienia mam też z sagemem my-x5. simpatico..smile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka