Dodaj do ulubionych

Beatyfikacja JP2.

15.01.11, 16:09
Usłyszałam, że nasi posłowie chcą gremialnie i służbowo czyli za nasze pieniądze udać się do Rzymu na mszę beatyfikacyjną. Jestem zbulwersowana. Uważam, że mamy świeckie państwo i taki fakt nie powinien mieć miejsca. Niech jada prywatnie jeśli chcą i muszą. Oficjalnie nie powinniśmy się w ogóle zajmować tematem.
Obserwuj wątek
    • ewa9717 Re: Beatyfikacja JP2. 15.01.11, 17:46
      Ba!
      Skoro w sejmie tego swieckiego państwa już się nawet modły o deszcz osbywały...
      • tojajurek Re: Beatyfikacja JP2. 15.01.11, 18:02
        Podejrzewam, że były też modły o śnieg. Może nawet zbyt długie.
    • mi.ka.n Re: Beatyfikacja JP2. 15.01.11, 19:26
      Dede na jakiej podstawie napisałas ,ze mamy świeckie Panstwo?
      • dede43 Re: Beatyfikacja JP2. 15.01.11, 19:44
        Taj zdaje się jest zapisane w Konstytucji, no, ale może nie jestem, na bieżąco. Od mojej matury upłynęło już 50 lat.
        • mi.ka.n Re: Beatyfikacja JP2. 15.01.11, 19:56
          A od mojej jeszcze 5 lat więcej.Ale wydaje mi sie na zdrowy rozum ,ze trudno oddzielic Państwo od Kościoła skoro zdecydowana wiekszosc narodu jest religijna.
          • mi.ka.n Re: Beatyfikacja JP2. 15.01.11, 20:04
            P.S.Co zaś tyczy sie Konstytucji to tam duzo bzdur jest powypisywanych.
            • jedzoslaw Re: Beatyfikacja JP2. 15.01.11, 20:25
              Takie wycieczki to mogą sobie urządzać za swoje pieniądze, a nie budżetowe. Rozumiem, że przedstawiciele Polski powinni się na tej mszy znaleźć, ale w zupełności wystarczy Prezydent z małżonką.
              • wirujacypunkt Re: Beatyfikacja JP2. 15.01.11, 21:49
                W progamie trzecim
                • wirujacypunkt Re: Beatyfikacja JP2. 15.01.11, 22:05
                  c.d.
                  odbywła się dyskusja posłów między innymi nt. beatyfikacji JP II. W dyskusji brała udział między innymi P.posłanka Jakubowska. Wyraziła zdumienie, że rząd nie uczynił nic w tymi kierunku aby Wadowice staly się czymś w rodzaju sanktuarium.
                  Pomysł poszedł w eter. Znajdzie się jeszcze paru posłów którzy to podchwycą, a sejm uchwali i rząd będzie zmuszony do tego aby sprawę załatwić.
                  Takie jest nasze państwo świeckie gwarantowane przez konstytucje.
                  Słysząc wypowiedz P. posłanki nie mogłam wyjść ze zdumienia. Wprawdzie posłowie którzy też brali udział w audycji protestowali, ale......
                  • jedzoslaw Re: Beatyfikacja JP2. 16.01.11, 00:16
                    wirujacypunkt napisał:

> c.d.
                    > odbywła się dyskusja posłów między innymi nt. beatyfikacji JP II. W dyskusji br
                    > ała udział między innymi P.posłanka Jakubowska.

To była Elżbieta Jakubiak smile
              • anoagata Re: Beatyfikacja JP2. 15.01.11, 21:52
                Dede ,myślę że to mało ważne w jakim państwie żyjemy / gdzie ta min.ka n.a żyje?/ czyli świeckim czy nie ,choć żyjemy w świeckim ale należy zauważyć fakt że p/osły zajmują się chętnie wszystkim tylko nie tym do czego są powołani.
              • dede43 Re: Beatyfikacja JP2. 16.01.11, 01:04
                jedzoslaw napisał:

Rozumiem, że przedstawiciele Polski powinni się na tej mszy znaleźć, ale w zupełności wystarczy Prezydent z małżonką.

A dlaczego mieliby być? Może być pan Komorowski z żoną, pan Iksiński z żoną (lub z przyjaciółką), ale nie Pan Prezydent z Pierwszą Damą. Nie ta ranga uroczystości moim zdaniem.
                >
    • ala1-23 Re: Beatyfikacja JP2. 21.01.11, 18:46
      "Oficjalnie nie powinniśmy się w ogóle zajmować tematem."

Tematem beatyfikacji czy wyjazdem za panstwowe pieniadze?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka