Dodaj do ulubionych

Kaczyński: Jak przegramy w 2011, odejdę (archiw.)

10.10.11, 13:38
- Jeżeli w 2011 roku wyborów nie wygramy, to ja pozostawię miejsce innym, pewnie młodszym, oni dalej będą to prowadzili - zapowiedział szef PiS Jarosław Kaczyński. Zaraz jednak wyraził przekonanie, że PiS ma wszelkie szanse wtedy wygrać i "w związku z tym jeszcze trochę młodzi się pomęczą”.

www.tvn24.pl/12690,1546943,,,kaczynski-jak-przegramy--w-2011--odejde-z-polityki,wiadomosc.html
Obserwuj wątek
    • kriss67 Re: Kaczyński: Jak przegramy w 2011, odejdę (arch 10.10.11, 13:58
      Czołem Jedzosławsmile

A ja bym raczej radził skupić sie na obietnicach wyborczych partii rządzących. Na obietnicach sprzed lat czterech. I co z nich dzis zostało?
      Dzisiaj w TVN 24 usłyszałem, że w zwyciestwie PO nadal kluczem jest "mniejsze zło". Czyli co? Czyli, że ludzie popierają Tuskobusa bo nie ma innej alternatywy, bo pod żadnym pozorem Prawo i Sprawiedliwość. Każdy lepszy tylko nie Kaczor.....

Smutne to nie dla mnie, a dla wyborców PO.

Pozdro
      Krzysztof
      • skiela1 Re: Kaczyński: Jak przegramy w 2011, odejdę (arch 10.10.11, 15:50
        ". Każdy lepszy tylko nie Kaczor.....
        Smutne to nie dla mnie, a dla wyborców PO."

Kandydatow na czolowe stanowiska w rzadzie powinno sie poddawac bardzo rygorystycznym testom psychologicznym i psychiatrycznym,ktore oceniaja m.in zdolnosci do wspolpracy a nawet temperament,nie mozna pominac zrownowazenia.
        Rzad ma sluzyc narodowi ,a nie byc okazja do zaspokajania chorych ambicji.
        Kaczor wypadlby na starcie i to rozwiazaloby problem.
        • jedzoslaw Re: Kaczyński: Jak przegramy w 2011, odejdę (arch 10.10.11, 16:16
          A tu jeszcze nowy głos rozsądku...
          krakauer.salon24.pl/352223,list-otwarty-do-jaroslawa-kaczynskiego
      • marcin_rz Re: Kaczyński: Jak przegramy w 2011, odejdę (arch 10.10.11, 16:15
        W rzeczy samej, jakie znaczenie mają słowa Kaczyńskiego- przy niespełnionych obietnicach i cudach Tuska.
        • jedzoslaw Re: Kaczyński: Jak przegramy w 2011, odejdę (arch 10.10.11, 16:21
          Czołem, Kriss i reszcie z Was smile
          Tym bardziej zatem, skoro Tusk miał tak wiele na sumieniu, a mimo to PiS nie potrafił tych niespełnionych obiecanek wykorzystać z pozytywnym skutkiem dla siebie to w takim układzie Kaczyński powinien wylądować na politycznej emeryturze. Oni naprawdę mieli możliwość zmienić ton i swoją politykę, udowodnić, że mają jakieś pomysły, poza ciągłym maglowaniem Smoleńska oraz "miesiączkowaniem" pod Pałacem. Skoro im się to nie udało to tym bardziej czas, aby poleciały głowy, jak w SLD.
          • jedzoslaw Re: Kaczyński: Jak przegramy w 2011, odejdę (arch 10.10.11, 16:24
            Poza tym, jest pewna nadzieja w Palikocie. On, mam nadzieję, wprowadzi do Sejmu, tej jaskini darmozjadów powiew świeżości i będzie bezlitosnym krytykiem lenistwa Tuska i Pawlaka oraz właściwym kontrapunktem dla PiS. Tym razem Tuskowi już nie będzie tak łatwo leserować, a obecność PO-wskiego prezydenta wytrąca im z ręki argument o bezsilności.
            • kriss67 Re: Kaczyński: Jak przegramy w 2011, odejdę (arch 10.10.11, 16:39
              Czołem Jedzoslawsmile

Znając życie polityczne na szczeblu samorządu od podszewki, obawiam sie , że sie mylisz.
              Ale każdy musi sie przekanoć na własnej skórze, na własnych podtaktach....
              No nic, powodzenia życze Tobie i twojemy Palikotowi i jego ferajnie.
              • anoagata Re: Kaczyński: Jak przegramy w 2011, odejdę (arch 10.10.11, 16:59
                I chyba się z Krisem67 zgodzę.Już wczoraj Palikot powiedział,że nie pcha sie do rządzenia.A jego zaplecze??? czy ktoś zna??? po za 1-2 osobami.Należy też pamiętać że punkt siedzenia zmienia punkt widzenia.
                • jedzoslaw Re: Kaczyński: Jak przegramy w 2011, odejdę (arch 10.10.11, 17:12
                  anoagata napisała:

> I chyba się z Krisem67 zgodzę.Już wczoraj Palikot powiedział,że nie pcha sie do
                  > rządzenia.A jego zaplecze??? czy ktoś zna??? po za 1-2 osobami.Należy też pami
                  > ętać że punkt siedzenia zmienia punkt widzenia.

Oczywiście. Będzie rodzajem kolorowego głosu ludu, ale nie żądającego władzy. Oddał mandat poselski, gdy z PO było mu nie po drodze, bo ma z czego żyć i nie siedział tam tylko dla synekur. Wiedział też, że być może do Sejmu nie wróci, skoro na początku istnienia jego partii dawano 0.5% poparcia. To jednak wymagało pewnej odwagi.
              • jedzoslaw Re: Kaczyński: Jak przegramy w 2011, odejdę (arch 10.10.11, 17:07
                kriss67 napisał:

> Czołem Jedzoslawsmile
                >
                > Znając życie polityczne na szczeblu samorządu od podszewki, obawiam sie , że si
                > e mylisz.
                > Ale każdy musi sie przekanoć na własnej skórze, na własnych podtaktach....
                > No nic, powodzenia życze Tobie i twojemy Palikotowi i jego ferajnie.

On nie jest "mój". Nie byłem tak naprawdę przekonany do żadnej partii. Po prostu, wyrażam pewną nadzieję smile Trzeba nam przewietrzenia Sejmu wink
                • anoagata Re: Kaczyński: Jak przegramy w 2011, odejdę (arch 10.10.11, 17:24
                  W Sejmie chyba niema okien,to nie wiem czy wpuści powietrze świeże,widzę większy bałagan.
                  • czarek_777 Re: Kaczyński: Jak przegramy w 2011, odejdę (arch 11.10.11, 09:16
                    A mnie ciekawi czy media kolejne cztery lata będą zajmowały się głównie opozycją a rządzącym dalej będą włazić do dupy PO palcu smile mnie marny wynik SLD nie zaskakuje - bo SLD nie była opozycją gdy była w opozycji ale w koalicji z PO przeciw PiS, także w komisjach śledczych szła z PO ramię w ramię i ludzie to zapamiętali. Traciła czas na włażenie w dupę PO w jej wojnie z PiS zamiast pracować nad własnym programem i punktowaniem błędów popełnianych przez PO. Myślę że jest to już koniec tej lewicy jako przedłużenie nieboszczki PZPR.
                    • jedzoslaw Re: Kaczyński: Jak przegramy w 2011, odejdę (arch 11.10.11, 11:04
                      Myślę że jes
                      > t to już koniec tej lewicy jako przedłużenie nieboszczki PZPR.

Najwyższy czas, by postkomuna zamknęła swoją czerwoną trumnę smile Podejrzewam natomiast, że Palikot będzie dla PO równie zajadły jak PiS smile
              • czarek_777 Re: Kaczyński: Jak przegramy w 2011, odejdę (arch 11.10.11, 09:55
                Kriss !! na pohybel różowej komunie ,piosenka smile pzdr

vod.gazetapolska.pl/562-dorzynanie-watahy-andrzej-kolakowski
      • sibeliuss Re: Kaczyński: Jak przegramy w 2011, odejdę (arch 11.10.11, 10:23
        kriss67 napisał:

> Smutne to nie dla mnie, a dla wyborców PO.
        >
        Tobie wesoło? To smutne Kriss67.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka