Dodaj do ulubionych

Wino chroni przed cukrzycą typu 2

03.11.11, 22:06
Może już wkrótce lekarze będą wypisywali receptę na wino pacjentom cierpiącym na otyłość i zagrożonym rozwojem cukrzycy. Naukowcy właśnie udowodnili w pierwszych badaniach klinicznych z udziałem ludzi prozdrowotne właściwości czerwonego trunku.

zdrowie.dziennik.pl/cukrzyca/artykuly/364561,wino-chroni-przed-cukrzyca-typu-2.html
Ciekawe ile tego wina trzeba wypic.
Obserwuj wątek
    • chlodne_dlonie Re: Wino chroni przed cukrzycą typu 2 03.11.11, 22:28
      Info w ostatnim paragrafie linkowanego przez Ciebie tekstu:

Optymalna dawka resweratrolu na dobę to 150 mg. Aby taką dostarczyć organizmowi, należy wypić około 13 butelek wina (100 mg resweratrolu znajduje się w 6 litrach dobrej jakości czerwonego wina). Dlatego naukowcy polecają przyjmowanie resweratrol w postaci suplementu diety. Natomiast osoby biorące udział w eksperymencie (11 otyłych mężczyzn) otrzymywały resweratrol w zastrzykach.
    • irena0503 Re: Wino chroni przed cukrzycą typu 2 03.11.11, 22:29
      Wino panaceum na wszystko....nadciśnienie,cukrzyca,krążenie,cholesterol,hemoglobina,a więc pijmy.
      • ewa9717 Re: Wino chroni przed cukrzycą typu 2 03.11.11, 23:43
        Wysiadam, nie dam rady wchłonąć zalecanej skutecznej dawki wink
      • skiela1 Re: Wino chroni przed cukrzycą typu 2 04.11.11, 00:00
        irena0503 napisała:

> Wino panaceum na wszystko....nadciśnienie,cukrzyca,krążenie,cholesterol,hemoglo
        > bina,a więc pijmy.

Jakos o watrobie zapomnieli.
    • czarna.aza Re: Wino chroni przed cukrzycą typu 2 04.11.11, 14:11
      To się amatorzy trzepomózgów ucieszą smile
      Oni wypijają odpowiednie ilości ;D
      • czarek_777 Re: Wino chroni przed cukrzycą typu 2 04.11.11, 15:09
        I szybko idą do piachu zamiast tryskać zdrowiem smile ja tam nie wierzę w takie diety cud itd. Każdy jest inny i jeśli ktoś ma np skłonności do tycia, to i od wody się upasie smile niektórzy chuchają dmuchają na siebie całe życie a bywa że ono krótkie to Ich życie i z chorobami. I odwrotnie, chlają i palą niektórzy i nie chorują, a żyją ? całkiem całkiem, wcale nie tak krótko. Ja tam dbam o siebie ale bez przesady, nie odmawiam sobie tego i owego smile bo co mam pisane i tak mnie minie.
        • skiela1 Re: Wino chroni przed cukrzycą typu 2 04.11.11, 18:02
          To znaczy,ze nie warto sie leczyc bo i tak wszystko przesadzone?
          • czarek_777 Re: Wino chroni przed cukrzycą typu 2 04.11.11, 18:15
            Absolutnie nie, warto się leczyć i trzeba jeśli zajdzie taka konieczność, co innego miałem na myśli. Że nie warto na siebie chuchać i dmuchać, tego nie jeść tamtego nie jeść bo to bo śmo. Moja Mama właśnie tak żyła ponieważ większość swojego życia żyła tylko jedną nerkę, drugą, przez pomyłkę lekarza usunięto - zdrową usunięto, chora pozostała. Zmarła młodo ale nie z powodu jak wyżej tylko na raka piersi mimo że sama wcześnie go wykryła. Ojciec do diety nigdy wagi nie przykładał i nie przykłada ,je wszystko. Ma już 89 lat i czuje się świetnie smile będę naśladował swojego Starego smile
            • skiela1 Re: Wino chroni przed cukrzycą typu 2 04.11.11, 19:19
              Ja lubie siebie i lubie o siebie dbac,pomimo,ze i tak od czasu do czasu jakies chorobsko sie przyplacze i wtedy slysze takie przyglupiaste komentarze jak ostatnio kiedy mi sie zab trzonowy porzadnie ukruszyl-znajoma mi powiedziala
              -"no i latasz do dentysty i wydajesz kase/faktycznie na czyszczenie co 5 miesiecy/a masz takie same problemy jak ja",czy to warto..."
              • czarek_777 Re: Wino chroni przed cukrzycą typu 2 04.11.11, 19:33
                Rób co uważasz że powinnaś robić bo to Twoje sprawy i Twoje życie. A takie komentarze ? zbyć byle czym, śmiechem np smile w przychodni dentystycznej do której ja chodzę czyszczenie zębów jest w ramach ubezpieczenia. Nie płaci się dodatkowo, tylko za plomby.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka