sibeliuss 10.03.12, 10:36 wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114881,11318822,Benedykt_XVI__Malzenstwa_homoseksualne_i_seks_przedmalzenski.html Niech ktoś napisze, że KK jest postępowy Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
1zorro-bis Re: Język miłości? 10.03.12, 10:39 img.interia.pl/facet/nimg/6/e/Andrzej_Mleczko_3222341.jpg Odpowiedz Link
loczek62 Re: Język miłości? 10.03.12, 10:40 Też to dostrzegłem, ale wkleiłem w wątku o "naukach przedmałżeńskich" i po wpisie o tym że kościół pozwala na śluby ciężarnych panien młodych. Odpowiedz Link
1zorro-bis Re: Język miłości? 10.03.12, 10:42 Nic dodac, nic ujac.... 2.bp.blogspot.com/_dyZx2dKD26M/SwKRmu1TboI/AAAAAAAAAJ8/U8poCU8CwJ8/s1600/teraz+ksi%C4%85dz.jpg Odpowiedz Link
piotr_57 Re: Język miłości? 10.03.12, 10:58 sibeliuss napisał: > > Niech ktoś napisze, że KK jest postępowy A może byś tak łaskawie przeprowadził jakiś dowód myślowy na to, że homoseksualizm jest jest synonimem postępu, a stosunek innych do niego, jest wyznacznikiem ich postępowości. Bo tak to trochę kulą w płot ten strzał. Odpowiedz Link
1zorro-bis Re: Język miłości? 10.03.12, 11:03 piekne..... sawka.pl/show_image.php?id=3048&add=1 Odpowiedz Link
jedzoslaw Re: Język miłości? 10.03.12, 11:35 KK jest jaki jest. Przecież B XVI nie powiedział nic nowego. Odpowiedz Link
sibeliuss Re: Język miłości? 13.03.12, 09:15 Piotr, u Ciebie te procesy myślowe to takie natręctwo chyba. Odpowiedz Link
piotr_57 Re: Język miłości? 13.03.12, 09:44 sibeliuss napisał: > Piotr, u Ciebie te procesy myślowe to takie natręctwo chyba. Ależ skąd. To tylko pewien stopień odpowiedzialności za słowa. Po prostu nie widzę żadnego powodu by oceniać czyjąś" postępowość" czy czyjeś "zacofanie" na podstawie stosunku do homoseksualistów. Tak samo jak nie widzę powodu, by każdego (np.) antysemitę uważać za zacofanego. Odpowiedz Link
sibeliuss Re: Język miłości? 13.03.12, 09:47 Ja pewne rzeczy wklejam informacyjnie i nie komentuję. Odpowiedz Link
piotr_57 Re: Język miłości? 13.03.12, 09:58 sibeliuss napisał: > Ja pewne rzeczy wklejam informacyjnie i nie komentuję. A ja tylko komentuję, nikogo nie tylko nie zmuszam, ale nawet nie namawiam by się ze mną zgadzał. Odpowiedz Link
sibeliuss Re: Język miłości? 13.03.12, 10:18 Czasami mam wrażenie, że dla Ciebie najgorszym nieszczęściem jest, gdy ktoś ma takie samo zdanie jak Ty. Odpowiedz Link
1zorro-bis Re: Język miłości? 13.03.12, 10:31 sibeliuss napisał: > Czasami mam wrażenie, że dla Ciebie najgorszym nieszczęściem jest, gdy ktoś ma > takie samo zdanie jak Ty. Odpowiedz Link
piotr_57 Re: Język miłości? 13.03.12, 10:33 sibeliuss napisał: > Czasami mam wrażenie, że dla Ciebie najgorszym nieszczęściem jest, gdy ktoś ma > takie samo zdanie jak Ty. Tu masz pewien procent racji Nie przepadam za ludźmi mającymi takie samo zdanie jak ja. Najwyżej cenie ludzi, mających inne zdanie ode mnie i potrafiących inteligentnie go bronić. Odpowiedz Link
skiela1 Re: Język miłości? 10.03.12, 16:04 sibeliuss napisał: > Niech ktoś napisze, że KK jest postępowy Nie jest i przerazajace jest to,ze nigdy nie bedzie. Odpowiedz Link
piotr_57 Re: Język miłości? 10.03.12, 17:09 skiela1 napisała: > > Nie jest i przerazajace jest to,ze nigdy nie bedzie. A dla mnie przerażające jest nierozumienie roli kościoła w społeczeństwie. Spodziewanie się "postępowości", po instytucji najbardziej zachowawczej i konserwatywnej na świecie, jest równie rozsądne jak oczekiwanie od krowy by fruwała. > Odpowiedz Link
chlodne_dlonie Re: Język miłości? 13.03.12, 10:10 O koniu słyszałam, ale żeby k r o w a..? Odpowiedz Link
piotr_57 Re: Język miłości? 10.03.12, 17:09 jhbsk napisała: > A czego się można było spodziewać? Ale czy należało się spodziewać ? ? ? Odpowiedz Link
ptasiek_777 Re: Język miłości? 10.03.12, 17:48 Spodziewać to może się kobieta dzieciątka ale nie można spodziewać się tego że kk zmieni np dekalog na odwrytkę by przypodobać się obecnej jewropie a ta i tak w piętkę już goni bo jeszcze trochę a kitajce i muzułmani czapkami nas nakryją Odpowiedz Link
czarna9610 Re: Język miłości? 10.03.12, 19:13 Przypominam że kościół kilka razy musiał zmienić zdanie. Przytoczę tu choćby przykład Giordano Bruno. Odpowiedz Link
ptasiek_777 Re: Język miłości? 10.03.12, 21:24 Co tam Bruno, co tam Kopernik.....sam Syn 'poprawił' /unowocześnił ?/ dzieło swojego Ojca wiecie co mam na myśli ? Odpowiedz Link
czarna9610 Re: Język miłości? 10.03.12, 21:39 Nie porównuję kosmosu do czterech liter, tylko obyczaje się zmieniają i coraz więcej wiemy o człowieku. Rzeki nie zawrócisz kijem , tak samo nie cofniesz tego co zmieniło się w ciągu ostatnich dziesięcioleci w stosunkach międzyludzkich. Kto wiem, może następny papież zrozumie, ze tabletka antykoncepcyjna nie jest dziełem szatana . Odpowiedz Link
jmarek26 Re: Język miłości? 10.03.12, 21:56 nawet pani Grodzki przeoperował się na kobietę bo znudziło mu się dawanie od tyłu Odpowiedz Link
jhbsk Re: Język miłości? 11.03.12, 08:39 Zgadza się. Szkoda, że Polsce luteran jest mało. Odpowiedz Link
jhbsk Re: Język miłości? 13.03.12, 09:34 W takiej Wiśle stanowią nawet większość, ale jak popatrzymy na cały kraj, to jest ich niestety bardzo mało. Odpowiedz Link
1zorro-bis Re: Język miłości? 13.03.12, 10:30 w calym kraju to nie wíem czy bylby nawet 1 %..... jhbsk napisała: > W takiej Wiśle stanowią nawet większość, ale jak popatrzymy na cały kraj, to je > st ich niestety bardzo mało. Odpowiedz Link
czarna9610 Re: Język miłości? 11.03.12, 08:15 jmarek26 napisał: > nawet pani Grodzki przeoperował się na kobietę bo znudziło mu się dawanie od ty > łu i to jest przykład "języka miłości " typowego dla Frondy i innych tego typu portali Odpowiedz Link
jmarek26 Re: Język miłości? 11.03.12, 11:17 proszę nie mylić mnie z żadną partią polityczną ani ugrupowaniem, jestem samodzielny i samorządny, przecież było wiadomo że Papież nic nowego nie ogłosi ponieważ sakrament małżeństwa nie przewiduje związku osób tej samej płci a są jeszcze urzędy stanu cywilnego i one powinny być władne w tej kwestii, a co do kościoła też mi się wiele rzeczy nie podoba co biskupi wyprawiają a najgorsza jest walka o kasę a oni są od tego żeby ludzi zachęcać do wiary a nie dzielić naród Odpowiedz Link