sibeliuss 14.12.12, 19:39 I znów jakiemuś świrowi pomyliła się gra komputerowa z realnym życiem? Kolejny sfrustrowany kmiot pozbawił życia 18 dzieci. Szkoda, że go zastrzelili, powinien być proces i krzesełko. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
skiela1 Re: Strzelanina w USA 14.12.12, 22:33 Nie byloby dostepnej tak latwo broni,nie byloby strzelania biorac pod uwage,ze wariatow jest jakby wiecej. Odpowiedz Link
skiela1 Re: Strzelanina w USA 14.12.12, 22:39 ewa9717 napisała: > Niewyobrażalna tragedia. Takie sa teraz czasy,ze strach do kina isc albo do galerii handlowej.Ci wariaci przed swietami sie wyjatkowo uaktywniaja. Odpowiedz Link
mamakrzysia4 Re: Strzelanina w USA 14.12.12, 23:27 bo poziom frustracji w tym czasie bardzo szybko rośnie za takie tragedię współodpowiedzialne są również media które kreują taki a nie inny obraz świata a już święta w amerykańskim wydaniu to jest tak wyidealizowany świat, że naprawdę zdrowy człowiek czuje się mocno nie na miejscu wśród tych uśmiechów, objęć, kolorów podrasowanych do granic możliwości, młodzi piękni, dzieci uśmiechnięte, zdrowe, staruszkowie po ostrym retuszu młodsi i wyprasowani ze zmarszczek albo w ogóle nieobecni wszyscy happy i w pewnym momencie coś pęka takie świąteczne jajko z niespodzianką Odpowiedz Link
mamakrzysia4 Re: Strzelanina w USA 14.12.12, 23:35 myślę że realnie tak samo jak liczba samobójstw i prób samobójczych nie każdy jest cyborgiem, nie każdy jest szczurem, czasami dochodzi do zwarcia i pędzimy do samozagłady takie czasy brak rodziny, związków opartych na rozmowach, wspólnych obiadów i bycia razem jest pęd, kasa, gadki szmatki w necie a człowiek? nie ma go a przecież musi być w każdym wymiarze na 200 procent: super facet, super szef, super tatuś i ogier w łóżku, co to syna ma zdrowego, piękny dom i drzewo bleee blee bleee a pewnego dnia.................. Odpowiedz Link
skiela1 Re: Strzelanina w USA 14.12.12, 23:47 Wina jest w nas a nie w tym co pokazuje TV. Czlowiek nie powinien byc tak bardzo podatny na to co mu media sila wciskaja. Odpowiedz Link
mamakrzysia4 Re: Strzelanina w USA 14.12.12, 23:50 jasne tyle że weź takiego dzieciaka, który zamiast rodziców ma net i kompa nikt mu nie tłumaczy tego co widzi i on sam główkuje, kombinuje i gubi się zawsze za takim dzieciakiem stoi dorosły, który olał sprawę wychowania Odpowiedz Link
1zorro-bis Re: Strzelanina w USA 15.12.12, 07:49 i pomyslec, ze Hamerykony chca uczyc innych demokracji i cywilizacji.... Hameryka sie konczy tak jak 20 lat temu ZSRR.... Odpowiedz Link
mamakrzysia4 Re: Strzelanina w USA 14.12.12, 23:22 nie jestem zwolenniczką kary śmierci czy śmierć kata przywróci życie ofierze? złagodzi ból? nie sądzę raczej dożywocie w najcięższym więzieniu bez możliwości wcześniejszego wyjścia i b.ciężka praca na rzecz państwa Odpowiedz Link
gazeta_mi_placi Re: Strzelanina w USA 15.12.12, 22:21 Takie skutki dostępu do broni. Średnio raz na kilka miesięcy w Stanach komuś przychodzi do głowy wziąć broń i postrzelać, do dzieci, nastolatków, dorosłych, w szkole, supermarkecie, szpitalu (ponoć niedawno), koledżu, w kinie. I nadal jest dostęp do broni jaki był. Odpowiedz Link
jedzoslaw Re: Strzelanina w USA 15.12.12, 23:08 Dzisiaj w serwisie na Polsacie słyszałem, że do kupienia dowolnej broni (z moździerzem włącznie) wystarczy w USA tylko dowód osobisty i niekaralność. Nikt nie sprawdza ani predyspozycji psychologicznych ani tym bardziej zdrowia psychicznego. Dziki kraj, trzymający się nadal mentalności plemiennej. A równocześnie tak arogancki wobec innych, tak samo plemiennych, choć biedniejszych krajów. Odpowiedz Link
gazeta_mi_placi Re: Strzelanina w USA 15.12.12, 23:18 Czy arogancki to bym polemizowała, jednakże powinien coś zrobić z tak łatwą dostępnością do broni. Czy za mało już zginęło niewinnych osób, w tym dzieci? Odpowiedz Link
skiela1 Re: Strzelanina w USA 17.12.12, 19:48 Jak tak czytam o tej tragedii to sobie mysle,ze szkoda ,ze jego mamusia nie przezyla. Mogliby jeszcze napisac jakich psychotropow oboje uzywali. "52-letnia Nancy Lanza kochała broń - twierdzi "The New York Times". Była lubianą sąsiadką, troskliwą matką, ale także opętaną wizją końca świata "survivalistką" - informują z kolei brytyjskie media: "Daily Mail" i "The Independent". W swoim domu zgromadziła zapasy jedzenia, wody i broń - dużo broni. Czekała na koniec świata i załamanie gospodarcze, które pogrąży USA w chaosie. Chciała być gotowa" Odpowiedz Link
loczek62 Re: Strzelanina w USA 17.12.12, 20:03 skiela1 napisała: > ale także opętaną wizją końca świata "survivalist > ką" - informują z kolei brytyjskie media: "Daily Mail" i "The Independent". W s > woim domu zgromadziła zapasy jedzenia, wody i broń - dużo broni. Czekała na kon > iec świata i załamanie gospodarcze, które pogrąży USA w chaosie. Chciała być go > towa" To wcale nie takie dziwactwo skoro poważny kanał National Geographic Channel ma w swojej ofercie taki program: "Czekając na apokalipsę" ngc.gazeta.pl/pl/czekajac-na-apokalipse/info "Seria dokumentalna "Czekając na apokalipsę" przedstawia Amerykanów, którzy przygotowują się na ekstremalne zdarzenia. Ruch społeczny "prepping" określa tych, którzy chcą być gotowi na nagły kataklizm. Zgodnie ze swoimi przekonaniami i motywacją, ci ludzie robią wszystko, by się przygotować na każdą ewentualność. Dzięki ocenom ekspertów dowiedzą się, jakie mają szanse na przetrwanie najgorszego..." Odpowiedz Link
skiela1 Re: Strzelanina w USA 17.12.12, 20:12 Moim zdaniem jak ktos czeka na koniec swiata i sie wyjatkowo przygotowuje to nie jest normalne. Bardzo lubie National Geographic jeden z moich ulubionych.Akurat tej serii nie ogladalam bo mnie to po prostu nie interesuje. Odpowiedz Link
loczek62 Re: Strzelanina w USA 17.12.12, 20:18 Oglądając kilka odcinków odniosłem wrażenie że nie jest to cykl pokazujący "dziwactwa", a jak najbardziej film instruktażowy pokazujący co i jak zrobić lub też jak ulepszyć swoje dotychczasowe działania... Odpowiedz Link
skiela1 Re: Strzelanina w USA 17.12.12, 20:32 Jaki by nie byl ten koniec swiata to najlepiej szybko umrzec, a nie dodatkowo sie jeszcze meczyc. A nawet jezeli jest jakas szansa przezycia to ja nie wiem czy chcialabym wracac do czasow kamienia lupanego. Odpowiedz Link
loczek62 Re: Strzelanina w USA 17.12.12, 20:37 Ani mnie ziębi ani grzeje. Będzie ten koniec świata to będzie nie będzie też dobrze. A jak ma być to tylko proszę o szybką śmierć. Odpowiedz Link
jedzoslaw Re: Strzelanina w USA 17.12.12, 22:28 > To wcale nie takie dziwactwo skoro poważny kanał National Geographic Channel ma > w swojej ofercie taki program: "Czekając na apokalipsę" > rel="nofollow">ngc.gazeta.pl/pl/czekajac-na-apokalipse/info > "Seria dokumentalna "Czekając na apokalipsę" przedstawia Amerykanów, którzy prz > ygotowują się na ekstremalne zdarzenia. Ruch społeczny "prepping" określa tych, > którzy chcą być gotowi na nagły kataklizm. > Zgodnie ze swoimi przekonaniami i motywacją, ci ludzie robią wszystko, by się p > rzygotować na każdą ewentualność. Dzięki ocenom ekspertów dowiedzą się, jakie m > ają szanse na przetrwanie najgorszego..." Nie wiem, jaki jest sens dbania o przetrwanie najgorszego, skoro kiedyś trzeba będzie z takiego schronu wyjść i napromieniować się/zatruć gazami/zginąć w walce z innymi ocalonymi o czystą wodę/udusić się z braku powietrza (to w przypadku rozpadu globu na kawałki, które pofruną w kosmos). Odpowiedz Link