jedzoslaw 26.08.13, 12:50 finanse.wp.pl/kat,,sort,14,title,Szkoda-ze-panstwo-tego-nie-uslysza,wid,15921813,wiadomosc.html#opinie Modernizacja na siłę? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
loczek62 Re: Cyfryzacja Polskiego Radia 26.08.13, 12:54 Czy jesteś "wyznawcą" (miłośnikiem?) ideologi hipsterskiej? Odpowiedz Link
jedzoslaw Re: Cyfryzacja Polskiego Radia 26.08.13, 13:04 Jestem wyznawcą wygody i swobodnego dostępu. Odpowiedz Link
loczek62 Re: Cyfryzacja Polskiego Radia 26.08.13, 13:06 jedzoslaw napisał: > Jestem wyznawcą wygody i swobodnego dostępu. A mógłbyś łaskawie o co bardzo proszę rozwinąć myśl o "swobodnym dostępie"? Odpowiedz Link
jedzoslaw Re: Cyfryzacja Polskiego Radia 26.08.13, 13:11 > A mógłbyś łaskawie o co bardzo proszę rozwinąć myśl o "swobodnym dostępie"? > > Wyjaśniłem niżej. Odpowiedz Link
tjbazuka Re: Cyfryzacja Polskiego Radia 26.08.13, 13:04 Nie ma obawy .Ja juz od dawna mam radio w standardzie DAB+ ale normalnie można sluchac wybranych stacji na analogu lub w samochodzie. Jeszcze potrwa zanim wyrzucimy starego tranzystora. Oczywiscie nie zapominajmy o radiu internetowym. Odpowiedz Link
jedzoslaw Re: Cyfryzacja Polskiego Radia 26.08.13, 13:09 Nie da się jednak ukryć, że radio analogowe jest o wiele bardziej dostępne. Można go posłuchać bez potrzeby łączenia się z internetem, a więc de facto w każdym miejscu w kraju, niezależnie od zasięgu telefonii komórkowej (jeśliby ktoś chciał posłuchać radia przez internet w telefonie). Oczywiście, nie mam nic przeciwko cyyfryzacji jako takiej, ale jestem przeciwko wyłączaniu sygnału analogowego. Odpowiedz Link
leftt Re: Cyfryzacja Polskiego Radia 26.08.13, 13:16 Na razie chyba nie ma się czym podniecać, jeżeli kwestia wyłączenia analogu to kilka, a może i kilkanaście lat. Na szczęście te radia cyfrowe nie wyglądają na zbyt drogie. Aby nic na siłę. Odpowiedz Link
jedzoslaw Re: Cyfryzacja Polskiego Radia 26.08.13, 13:21 Mam nadzieję, że nic na siłę, choć podawanie jako przykładu Wielkiej Brytanii i porównywanie standardów tego kraju z Polską to co najmniej nieporozumienie. Co do dostępności, o której pisałem poprzednio to było to w kontekście podanego w artykule argumentu, jakoby niedługo "wszyscy" będą słuchać już tylko radia w internecie, więc trzeba ten trend wyprzedzić. Jedyne, co mnie przekonuje do cyfry to fakt zwiększenia dostępności radia tam, gdzie sygnał analogowy jest za słaby. Odpowiedz Link
leftt Re: Cyfryzacja Polskiego Radia 26.08.13, 13:51 "Wszyscy" to jeszcze długo nie będą wiedzieli, jak internet wygląda. Odpowiedz Link