sibeliuss 29.08.13, 11:21 Czy ktoś z Was robi jakieś przetwory do spiżarni, czy podobnie jak ja wolicie iść do sklepu po coś wyprodukowanego przemysłowo? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
loczek62 Re: Przetwory 29.08.13, 11:33 Jeżeli jest "wysyp" (jak na razie nie ma) to robimy tylko grzybki. W occie i suszymy Odpowiedz Link
sibeliuss Re: Przetwory 29.08.13, 11:36 U nas są weki przywleczone od teściów, taki bonus związku ze słoikiem Odpowiedz Link
1zorro-bis Re: Przetwory 29.08.13, 12:09 tylko ogorki malosolne i konfitury z wisni.... Odpowiedz Link
skiela1 Re: Przetwory 29.08.13, 14:05 Nie.Ja chyba mam jakis uraz z dziecinstwa Pamietam jak co roku zaczynal sie czas przetworow,mielismy ogrod i bardzo duzo owocow. Zapach smazonych powidel,kompoty,dzemy,przeciery pomidorowe....ja to pamietam -tez mame urobiona 'po lokcie'.Robilo sie bo w sklepach nic nie bylo.I wtedy sobie tak myslalam obym nigdy nie musiala tego robic... ale jednego smaku mi brakuje, bo ta sklepowa jest paskudna-dynia marynowana z gozdzikami. Odpowiedz Link
izydor88 Re: Przetwory 29.08.13, 14:13 Borowiki (w tym roku nie znaleźliśmy żadnego) i szparagi mrozimy. Szparagi - z Wolsztyna,bo tam są najlepsze. Czasami mojego męża dopadnie jakiś sentyment,albo resentyment i smaży konfitury ze śliwek.Oczywiście z własnej działki. Ja - powiem szczerze,nie lubię się babrać Odpowiedz Link
loczek62 Re: Przetwory 30.08.13, 09:32 izydor88 napisała: > Ja - powiem szczerze,nie lubię się babrać Bardzo mi się podoba Twoja szczerość Odpowiedz Link
izydor88 Re: Przetwory 29.08.13, 20:16 Czosnek niedźwiedzi jest ostatnio modny Dzisiaj robiłam leczo i czosnkiem niedźwiedzim mocno sypnęłam. Ale i taki pachniało i smakowało "zwykłym" czosnkiem +polędwiczki wieprzowe,bakłażan,papryki różnorakie i pomidory. No i oczywiście ryż. Jutro będzie to samo,ale z kaszą Odpowiedz Link
loczek62 Re: Przetwory 30.08.13, 09:31 gazeta_mi_placi napisała: > Nie umiem robić weków. Nie święci garnki lepią... Odpowiedz Link