dadgana 12.11.04, 19:31 Ja jestem po pysznym krupniczku.....ale ta pomidorowa za mną chodzi))) Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sloggi Re: Nasze zupki ulubione!i te na które mamy ochot 12.11.04, 19:42 Mam nadzieję, że się Krisowi dziś ta pomidorówka wykluje Odpowiedz Link
frida2 Re: Nasze zupki ulubione!i te na które mamy ochot 12.11.04, 19:46 ...a ja to bym ogórkowej zjadła Odpowiedz Link
sloggi Re: Nasze zupki ulubione!i te na które mamy ochot 12.11.04, 19:51 frida2 napisała: > ...a ja to bym ogórkowej zjadła Z ryżem, czy z kaszką manną w kostkę? Odpowiedz Link
frida2 Re: Nasze zupki ulubione!i te na które mamy ochot 12.11.04, 19:57 z takimi kuleczkami z lekkiego ciasta, pychotka Odpowiedz Link
sloggi Re: Nasze zupki ulubione!i te na które mamy ochot 12.11.04, 20:03 frida2 napisała: > z takimi kuleczkami z lekkiego ciasta, pychotka Pierwszy raz słyszę o kuleczkach z lekkiego ciasta. Odpowiedz Link
frida2 Re: Nasze zupki ulubione!i te na które mamy ochot 12.11.04, 20:05 sloggi napisał: > Pierwszy raz słyszę o kuleczkach z lekkiego ciasta. to takie ciasto jak na ptysie, parzone czy jakoś tak Odpowiedz Link
sloggi Re: Nasze zupki ulubione!i te na które mamy ochot 12.11.04, 20:11 aaaaaaaaaaaaaaaaa - groszek ptysiowy czyli protifrolki Odpowiedz Link
frida2 Re: Nasze zupki ulubione!i te na które mamy ochot 12.11.04, 20:15 sloggi napisał: > aaaaaaaaaaaaaaaaa - groszek ptysiowy czyli protifrolki czyli to się tak nazywa? dobrze wiedzieć Odpowiedz Link
sloggi Re: Nasze zupki ulubione!i te na które mamy ochot 12.11.04, 20:22 A ja myslałem, że pisałaś o gotowanych kulkach z ciasta Tak - tak to się zwie Odpowiedz Link
herbacianka Re: Nasze zupki ulubione!i te na które mamy ochot 12.11.04, 19:51 Ogórkowa jest najpyszniejszą zupą... tuż po pomidorowej ) Odpowiedz Link
frida2 Re: Nasze zupki ulubione!i te na które mamy ochot 12.11.04, 19:57 herbacianka napisała: > Ogórkowa jest najpyszniejszą zupą... tuż po pomidorowej ) zgadzam się w całej rozciągłości - Nie chcę żyć. Najpierw chcę kochać, a żyć przy okazji... Z.F. _nie ma jak w domu_ Radio94-nieźle ro(c)kuje Odpowiedz Link
sloggi Re: Nasze zupki ulubione!i te na które mamy ochot 12.11.04, 19:59 W całej rozwiązłości to jestem za pomidorową, później rosołek, grochóweczka, zupka cytynowa i dopiero ogórkowa. Odpowiedz Link
herbacianka Re: Nasze zupki ulubione!i te na które mamy ochot 12.11.04, 20:01 Cytrynowej nie znam... Czy to jest owocowa z samych cytryn? Odpowiedz Link
sloggi Re: Nasze zupki ulubione!i te na które mamy ochot 12.11.04, 20:05 Każdy tak myśli Nie, to jest zupa na czystym rosole. 2 kostki rosołowe, sok z jednej cytryny, 2 żółtka, pół szklanki ryżu, łyżka posiekanego koperku. W garnku zagotować litr wody i wsypać wypłukany ryż. Gdy będzie miękki, dodać kostki rosołowe i wlać sok z cytryny. Żółtka rozmącić i rozprowadzić kilkoma łyżkami przegotowanej wody. Zestawić zupę z ognia, wymieszać z żółtkami. Na talerzach posypać koperkiem. Odpowiedz Link
herbacianka Re: Nasze zupki ulubione!i te na które mamy ochot 12.11.04, 20:07 Ciekawe... Z żółtkami? Trzebaby wypróbować... Odpowiedz Link
sloggi Re: Nasze zupki ulubione!i te na które mamy ochot 12.11.04, 20:13 Jest kilka wersji gotowania tej zupy - ta jest najprostsza. Odpowiedz Link
dadgana Re: Nasze zupki ulubione!i te na które mamy ochot 12.11.04, 19:58 wiecie , a ja tam zupy wole od drugiego....ale jakos nie mogę sie przekonac do owocowej. P.S.- a na drugie co lubicie? Odpowiedz Link
frida2 Re: Nasze zupki ulubione!i te na które mamy ochot 12.11.04, 20:00 dadgana napisała: > P.S.- a na drugie co lubicie? ja preferuję makarony albo ryż z sosami (pomidorowy do makaronu jest git Odpowiedz Link
sloggi Re: Nasze zupki ulubione!i te na które mamy ochot 12.11.04, 20:01 frida2 napisała: (pomidorowy do makaronu jest git > pięknie to napisałaś. Boloński z Łowicza Odpowiedz Link
frida2 Re: Nasze zupki ulubione!i te na które mamy ochot 12.11.04, 20:04 sloggi napisał: > pięknie to napisałaś. Boloński z Łowicza a ja robię własny z własnego, tzn. maminego koncentratu pomidorowego, czosneczek, świerza bazylia i to posypane żółtym serem... mmmmm rozmarzyłam się Odpowiedz Link
sloggi Re: Nasze zupki ulubione!i te na które mamy ochot 12.11.04, 20:14 Spaghetti bolognese mi się przypomniało, albo lasagne. Odpowiedz Link
sloggi Re: Nasze zupki ulubione!i te na które mamy ochot 12.11.04, 20:00 Owocowa - lubię, ale nie może być słodka. Odpowiedz Link
frida2 Pierniczek.... 12.11.04, 20:17 a moja mamcia właśnie piecze piernik już zacieram rączki Odpowiedz Link
dadgana Kuchnia moja!!!!:))))) 12.11.04, 20:29 Ale mnei nastawiliście kulinarniejutro z samego rana kuchnia moja!!!!!zupka pomidorowa z nitkami i marcheweczką, na drugie kluseczki leniwe z cebulką i skwareczkami.....kurcze , chyba zarza sobie zrobię))))) Zapraszam wszystkich)))))))))))))) Odpowiedz Link
sloggi Re: Kuchnia moja!!!!:))))) 12.11.04, 20:37 Dajesz adres i juz zaczynasz się matwić Odpowiedz Link
sloggi Re: Pierniczek.... 12.11.04, 20:30 frida2 napisała: > a moja mamcia właśnie piecze piernik już zacieram rączki Mniam. Odpowiedz Link
dadgana Re: Nasze zupki ulubione!i te na które mamy ochot 12.11.04, 20:49 Ja bardzo chetniemam duzy stół i krzesełka takie wygodnea ostatnio zakupiłam wielkie garnki taka promocja.....nawet "odświetną" zastawe wyłożę i kwiatuszki Odpowiedz Link
virgin_black Re: Nasze zupki ulubione!i te na które mamy ochot 12.11.04, 22:16 pomidorowa zdecydowanie i bezszprzecznie na pierwszym miejscu. z braku laku sobie wlasnie sproszkowana w knorkowej wersji zalalam woda. Sloggi - tak, zdecydowanie dołączam się do klubu pomidorowych maniaków. Odpowiedz Link
virgin_black Re: Nasze zupki ulubione!i te na które mamy ochot 12.11.04, 22:28 nie jest dobra. ale zreanimowalam ją sosem sojowym, pieprzem i pieprzem cayenne. piecze Odpowiedz Link
muraszka1 Re: Nasze zupki ulubione!i te na które mamy ochot 12.11.04, 22:35 Dwa dni temu mialam fasolowa. Fasola "Jas" z mego ogrodu. Ta zupa to kalorie na tydzien. Odpowiedz Link
dadgana virgin.... 12.11.04, 22:47 przyjdz na krupnika nie biedna te torebkowe cuda jesz))))studentka?)))ja jak byłam an studiach(w sumie niedawno skończyłamznalam wszystkie szybkie dania a czy to ajdalne było czy nie to inna kwestia))))))) Odpowiedz Link
virgin_black biegnę 12.11.04, 23:37 a owszem, studentka...tyle że w tym samymi mieście mieszkam i studiuję DD Po prostu lodówka była pusta, nikomu z domowników nie chciało się robić zakupów. Niemniej do krupniczka już się przymierzam. Odpowiedz Link
axsa Zupa... 13.11.04, 07:30 ... ostatnio cebulowa albo koperkowa zmiksowana czyli krem z drobiowymi "ślimaczkami". )) Odpowiedz Link
martuha Re: Zupa... 13.11.04, 09:35 zawsze pomidorowa, rosol, ogorkowa i szczawiowa z jajkiem! Odpowiedz Link
dadgana Re: Nasze zupki ulubione!i te na które mamy ochot 13.11.04, 12:44 Ale mam ochotę na szczawiową!szczególnie dobra jest taka z szawiu lesnego,który zbieram jak tylko jest i mam okazję.Mniam pycha!!!i jeszcze jajeczko!)) Odpowiedz Link
very_famous Re: Nasze zupki ulubione!i te na które mamy ochot 13.11.04, 13:34 Ja dorzucam barszcz małorosyjski i zupę grzybową ) Odpowiedz Link
dadgana jaki to jest barszcz małorosyjski? 13.11.04, 14:14 a opieńkowa zupka , palce lizac....!!!!!!!)) Odpowiedz Link
jackussi zupa burakowa 13.11.04, 15:55 Mniam, taka czerwona aż brunatna z dodatkiem śmitany . A za chwile rosół Odpowiedz Link
frida2 Idę sobie zalać pomidorową :o) 13.11.04, 17:35 Tak mnie chęć naszła, że nie wytrzymam i idę zalać :o) Odpowiedz Link
frida2 Re: Nasze zupki ulubione!i te na które mamy ochot 14.11.04, 15:36 Dziś w menu był wyśmienity rosół, pychota Odpowiedz Link
virgin_black Re: Nasze zupki ulubione!i te na które mamy ochot 14.11.04, 22:25 Rodzicielka się ulitowała i widząc, jak pochłaniam proszkowy substytut pomidorowej, dziś zrobiła prawdziwą. Z trzylitrowego gara został kubeczek o pojemności 0,3 l )) Odpowiedz Link
towita Re: Nasze zupki ulubione!i te na które mamy ochot 15.11.04, 09:35 Moje dzieci tylko pomidorowa, ogórkowa i rosół. A ja mam ochotę na flaki! Acha, co Wy tak z tymi kostkami rosołowymi? GLUTAMINIAN SODU JEST SZKODLIWY DLA ZDROWIA !!! Odpowiedz Link
dadgana Re: Nasze zupki ulubione!i te na które mamy ochot 15.11.04, 11:45 a ja mam ochote na ogórkowa!!!!!chyba zaraz ide robić Odpowiedz Link
herbacianka Re: Nasze zupki ulubione!i te na które mamy ochot 15.11.04, 12:58 A ja właśnie zajadam pomidorową ) Odpowiedz Link
dadgana Re: Nasze zupki ulubione!i te na które mamy ochot 15.11.04, 13:01 My chyba jestesmy pomidorowi, kazdy lubi pomidorową Odpowiedz Link
altu Re: Nasze zupki ulubione!i te na które mamy ochot 15.11.04, 14:00 pochlonelam wlasnie pomidorowa z makaronem z szybkiego kubka.. hm.. mniamusna Odpowiedz Link
dadgana Re: Nasze zupki ulubione!i te na które mamy ochot 15.11.04, 14:03 Tu sa fani zupy pomidorowej!!!!!!!)))))))))))))ale fajnie))))))) Odpowiedz Link
dadgana altu 15.11.04, 14:06 jaki masz aparat , niesamoiwta jakość obrazu,ostrośc itp. Odpowiedz Link
altu Re: altu 15.11.04, 15:29 przy wiewiorce to byl taki badziewiasty, chyba sprzed 5 lat. cyfrowy Premium (tak sie nazywa i nic wiecej), ale vievioora to byla robiona z bardzo bliska (z mojej reki wziela orzecha i sobie stala dalej) a kaczka - tez z tego aparatu. tylko poczatkowo byla strasznie do doopy, bo byla robiona z odleglosci ok. 5-7 metrow. potem Palker wziął ją i przerrobił. i teraz jest ładna. Odpowiedz Link
frida2 Pomidorówkę zalałam :) 27.11.04, 18:22 ale mnie wzięło. organizm się domagał. mmmm smaczna )) Odpowiedz Link
senne_marzenie Re: Nasze zupki ulubione!i te na które mamy ochot 30.11.04, 11:54 krem z pomidorow i bazylii. Odpowiedz Link
umfana Re: Nasze zupki ulubione!i te na które mamy ochot 30.11.04, 19:32 pomidorowa...mniam Odpowiedz Link
sloggi Re: Nasze zupki ulubione!i te na które mamy ochot 18.05.05, 19:29 umfana napisała: > pomidorowa...mniam Taką właśnie jem Odpowiedz Link
agnie_szka9 Re: Nasze zupki ulubione!i te na które mamy ochot 18.05.05, 19:34 ja dziś miałam żurek z jajeczkiem ale pomidorówka to moja ulubiona...z kluseczkami, ze świeżych pomidorków, mniam. lubię też chłodnik i barszcz ukraiński i kalafiorową i grzybową (świąteczną...kiedy to wszyscy się zastanawiamy, czy to przypadkiem nie ostatnia zupa w życiu...i kto zbierał te grzyby?!) Odpowiedz Link
skiela1 Re: Nasze zupki ulubione!i te na które mamy ochot 18.05.05, 19:47 rosolek a potem botwinka Odpowiedz Link
czarna33 Re: Nasze zupki ulubione!i te na które mamy ochot 18.05.05, 19:50 A dziś u mnie jest szczawiówka,pierwsza w tym roku Odpowiedz Link
f.l.y Re: Nasze zupki ulubione!i te na które mamy ochot 14.06.05, 16:15 od kilku dni wcinam w pracy kubki Knorra: pomidorówkę, rosół pikantny i rosół zwykły.... Odpowiedz Link
skiela1 Re: Nasze zupki ulubione!i te na które mamy ochot 21.06.05, 18:13 Dzisiaj bedzie pyszna pieczarkowa. Kupilam wlasnie polskie zupy w torebkach foliowych firmy...PROFI-pyyyychotka. Wczoraj byla pomidorowa Bez barwnikow,bez konserwantow i taniutkie) Odpowiedz Link
zettrzy Re: Nasze zupki ulubione!i te na które mamy ochot 22.06.05, 05:54 tak, ta pomidorowa i caly folklor pomidorowej Odpowiedz Link