sloggi 05.12.04, 20:47 Tak słucham nastolatków i zaczynam mieć wrażenie, że ich relacje ze starymi opierają się na zdobyciu kasy i kupnie tego, czy owego. Być może nie mam racji, ale takie jest ogólne spostrzeżenie. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
geograf Re: Nastolatek i rodzice 05.12.04, 20:55 Aby wydać osąd powinno się zapytać/zaobserwować jak rodzice traktują swoją latorośl. Wiele zależy od otoczenia, ale nic nie bierze się z niczego... Odpowiedz Link
carrramba Re: Nastolatek i rodzice 05.12.04, 20:57 sloggi napisał: > Tak słucham nastolatków i zaczynam mieć wrażenie, że ich relacje ze starymi > opierają się na zdobyciu kasy i kupnie tego, czy owego. Być może nie mam > racji, ale takie jest ogólne spostrzeżenie. Sloggi, kiedyś czytałam , co mówił Sokretes o współczesnej mu młodzieży. Gdybym nie wiedziała, że czytam Ssokratesa, mógłby to mówić mój ojciec) Odpowiedz Link
vitalia Re: Nastolatek i rodzice 05.12.04, 21:03 Jestem na bieżąco z nastolatkami i moje akurat mają inne podejście do życia.Świetnie się dogadujemy i nie mamy problemów.Więcej mi dają niż biorą.(o kasie nie mówię)Tak więc nie wszystkie nastolatki to piranie,chociaż znam i takie przypadki że włos na głowie się jeży. Odpowiedz Link