netka6666 Re: Co obecnie czytają s@lonowicze? 14.04.06, 11:29 "Katanga" W. Smitha - mocna i męska powieść. Nie mogę się oderwać. Następna czeka "08/15" K. Hansa Odpowiedz Link
sloggi Re: Co obecnie czytają s@lonowicze? 16.04.06, 23:37 Spóźnionych kochanków Whartona sobie czytam. Odpowiedz Link
mrouh Re: Co obecnie czytają s@lonowicze? 19.04.06, 06:25 SKończyłam wczoraj w autobusie Cień wiatru. Bardzo lubie grube książki, a zwyczajne powieści uważam za najbardziej fascynujące. Czegoś mi tam brakowalo, szczególnie pod koniec, ale warto było. Odpowiedz Link
zuk77 Re: Co obecnie czytają s@lonowicze? 03.05.06, 16:30 a ja byłam zachwycona. A teraz czytam "Sto lat samotności" Odpowiedz Link
anulenka7 Re: Co obecnie czytają s@lonowicze? 18.06.06, 12:05 sloggi napisał: > Spóźnionych kochanków Whartona sobie czytam. Sloggi, i jak Ci się ta książka podoba? Odpowiedz Link
iwusia Re: Co obecnie czytają s@lonowicze? 22.04.06, 00:31 Krzysztof Kotowski "Serwal" Orson Scott Card "Dzieci Umysłu" (4 tom) Odpowiedz Link
agnie_szka9 Re: Co obecnie czytają s@lonowicze? 22.04.06, 19:31 kwiat śniegu i sekretny wachlarz - Lisa See (chyba tak się pisze) Odpowiedz Link
irazone Re: Co obecnie czytają s@lonowicze? 23.04.06, 19:06 seria fantasy Balgariada David'a Eddings'a Odpowiedz Link
towita Re: Lato w Dolinie Muminków 09.05.06, 14:13 Skończyłam właśnie "Uśpione morderstwo" a wcześniej "Tajemnicę Błękitnego Expresu" Agaty Christi. Odpowiedz Link
mrouh Podróż do kresu nocy 21.05.06, 19:48 w dwóch wersjach jednocześnie, francuskiej i polskiej. We francuskiej uderza bardzo, po polsku wydaje się łagodniejsza. Mam wielki sentyment i chociażw przypadku tego autora i tej ksiązki to brzmi dziwnie, bardzo lubię tą powieść Odpowiedz Link
grudniowe.slonko Re: Co obecnie czytają s@lonowicze? 29.05.06, 22:49 'Listy z Rosji' Markiza de Custine. Odpowiedz Link
magdusia11 Re: Co obecnie czytają s@lonowicze? 30.05.06, 09:49 Ja obecnie wertuję "Serce na temblaku" K.Grocholi... Dobrze czasem przenieść się w inny, może trochę lepszy świat. A wcześniej "połknęłam" inną książkę tej pisarki "Upoważnienie do szczęścia" POLECAM Magda Odpowiedz Link
sonrie Re: Co obecnie czytają s@lonowicze? 30.05.06, 18:06 "Traktat o łuskaniu fasoli", Myśliwski. Odpowiedz Link
kocuuurek Re: Co obecnie czytają s@lonowicze? 30.05.06, 23:45 "Rady dziadka masztalerza" Christiane Gohl swietna ksiazka o koniach, tlumaczona z niemieckiego przez Barbare Florianczyk, niebawem zaczynam prace z konmi w miedzynarodowym towarzystwie, a jak sie rozkrece, to moze cos o koniach napisze... miau Odpowiedz Link
wuj_chojny Re: Co obecnie czytają s@lonowicze? 31.05.06, 02:59 Co by tu napisać Salonowiczom... Wiadomo, "Cod Leonadrda" ale Kochani, czytam ja Was! Myślę,że to nieźle.. co? Oczywiście, mam zamiar zostać salonowiczem.. Wedle łaski Waszej ?) Odpowiedz Link
pep-per Marek Krajewski 01.06.06, 10:18 Seria o zabójstwach w Breslau i dzielnym kriminalrat Eberhardzie Mock Przeszedłem już przez "Widma w mieście Breslau", czytam "Koniec świata w Breslau", poluję na "Śmierć w mieście Breslau" i nie moge doczekać się, kiedy ukaże się w księgarniach ostatnia książka z serii - "Festung Breslau". PS. Tomek - polecam Odpowiedz Link
bubster Re: Co obecnie czytają s@lonowicze? 05.06.06, 17:42 Ja na razie "Paper 3.1 Audit and Assurance Services" oraz "Paper 3.3 Performance Management" Obydwie opasłe tomiska. niestety.... ale po piąteczku (egzamin) sobie odbiję jakąś literaturą piękniejszą niż sprawy ksiegowo - finansowe Odpowiedz Link
portboner Re: Co obecnie czytają s@lonowicze? 06.06.06, 01:11 f.l.y napisała: > co podczytujecie obecnie? > > ja "Panią Dalloway" czytam i czytam i czytam..... ja niestety jakieś chore brednie o układach półprzewodnikowych w technice TTL, jak mówia sesja: System Eliminacji Studentów Jest Aktywny Odpowiedz Link
czort Re: Co obecnie czytają s@lonowicze? 07.06.06, 19:11 Hena Medrzec i blazen o Boyu, calkiem mile czytadlo Odpowiedz Link
gszesznica Re: Co obecnie czytają s@lonowicze? 11.06.06, 22:12 "Ptasiek" Whartona piekna ksiazka. Odpowiedz Link
pep-per Re: Co obecnie czytają s@lonowicze? 13.06.06, 22:51 gszesznica napisała: > "Ptasiek" Whartona > piekna ksiazka. Jeśli chodzi o Whartona, osobiście wolę "W księżycową jasną nao". Ale Ptasiek też jest niezły. Przyznam, że jeszcze nie czytałem drugiej części. Nie mogę sie przekonać do kontrynuacji. Zazwyczaj nie są tak dobre, jak część pierwsza. Odpowiedz Link
frida2 Re: Co obecnie czytają s@lonowicze? 18.06.06, 11:46 dimanche napisała: > netykietę!!! Odpowiedz Link
gszesznica Re: Co obecnie czytają s@lonowicze? 22.06.06, 20:56 gszesznica napisała: > "Ptasiek" Whartona > piekna ksiazka. a teraz dalszy ciag losow Ptaska.."AL" autor naturalnie ten sam.. Odpowiedz Link
anulenka7 Re: Co obecnie czytają s@lonowicze? 18.06.06, 11:58 "Targowisko próżności" Thackeray Odpowiedz Link
dimanche Re: Co obecnie czytają s@lonowicze? 20.06.06, 10:23 Czytam różne sentencje z Saint-Exupery'ego Odpowiedz Link
frida2 Re: Co obecnie czytają s@lonowicze? 24.06.06, 12:20 Jeszcze tylko poniedziałek, potem będę mogła wreszcie poczytać to, co czeka właśnie na swoją kolej. Odpowiedz Link
nata82 wypożyczyłąm sobie z biblioteki 26.06.06, 19:07 4 książki a zaczęłam (tzn. juz skończyłam) czytać tę, która była w domu "Dziewczyna w mieście aniołów" Cathy Yardley - czytadło z cyklu "literarura w spódnicy" tych za 9.90 w kioskach. Może być - szybko się czyta - na upał, w zaciuszu domowym, przy dźwiękach jakiejś muzyki - jak znalazł. Odpowiedz Link
dimanche Re: wypożyczyłąm sobie z biblioteki 28.06.06, 19:13 codziennie staram się czytać w myślach mojego psa... Odpowiedz Link
to.ja.kas Re: baśnie braci Grimm 02.07.06, 18:03 A ja po raz kolejny trylogię Oriany Falacci. Kocham Ta kobietę. Odpowiedz Link
mrouh niespodzianki 05.07.06, 10:52 Roalda Dahla, po raz chyba trzeci- doskonałe, jak zawsze! Odpowiedz Link
skiela1 Re: Co obecnie czytają s@lonowicze? 17.11.06, 19:44 Jestem w polowie "Hanby" frida...co to Ty wczoraj czytalas? Odpowiedz Link
ada296 Re: Co obecnie czytają s@lonowicze? 25.11.06, 00:33 na bardzo wyraźne życzenie starszego dziecka zaczęłam czytać "Mistrza i Małgorzatę" chyba fajne Odpowiedz Link
alinka333 Re: Co obecnie czytają s@lonowicze? 07.07.06, 21:07 chcę wrócić do "Procesu" Kafki... czytałam bardzo dawno temu, nie przebrnęłam, a dziś rozumiem już o co chodzi... Tylko trzeba dojść do biblioteki... Odpowiedz Link
dimanche Re: Co obecnie czytają s@lonowicze? 08.07.06, 12:55 nie należę tu do żadnej biblioteki, bo jestem niemeldowana, ale chyba pójdę dać kaucję w wysokości 30 zł - będę znowu czytać, bo miałam długą przerwę, umieram bez książek...czegoś mi wtedy brakuje... Odpowiedz Link
f.l.y Re: Co obecnie czytają s@lonowicze? 12.07.06, 12:24 ostatnio podczytuję lekką babską literaturę... tak akurat do kawy na balkonie... na coś ambitniejszego nie mam ani chęci ani nastroju.... Odpowiedz Link
altu Re: Co obecnie czytają s@lonowicze? 13.07.06, 12:55 "cichy pokój" autorki nie pamietam. o dziewczynie, ktora choruje na schizofrenie.. suuper.. Odpowiedz Link
f.l.y Re: Co obecnie czytają s@lonowicze? 13.07.06, 16:19 wczoraj nabyłam "Zawał"...autora nie pamiętam.... to może być ciekawa pozycja... Odpowiedz Link
mrouh los powtórzony 15.07.06, 18:12 skończyłam, samotności w sieci nie dałam rady, poddałam sie po chyba ok.30 stronach. Los nawet chwilami mi się podobał, ale... chwilami. Na wakacje może być. Odpowiedz Link
mrouh wakacyjnego czytania ciąg dalszy 17.07.06, 14:43 Śpiąc w płomieniu J.Carrola. Nie. Czeka kolejny stosik Odpowiedz Link
mrouh Re: wakacyjnego czytania ciąg dalszy 17.07.06, 19:01 "Antychrysta" Amelie Nothomb. Tak, chociaż rozczarowało mnie ostatnie zdanie. Odpowiedz Link
mrouh dwie jednocześnie 21.07.06, 12:37 Traktat o łuskaniu fasoli Myśliwskiego i "Stefcię Ćwiek..." Ugresic. KAwa, ciasto teściowej i ksiązki- uczta Odpowiedz Link
grudniowe.slonko Chcę żyć 26.07.06, 22:39 Dziennik radzieckiej uczennicy 1932-3, Niny Ługowskiej Odpowiedz Link
idaliap Re: Chcę żyć 29.07.06, 09:53 "Modlitwa żaby"- Anthony De Mello - to krótkie opowiastki medytacyjne pochodzace z różnuch kultur i religii. Odpowiedz Link
idaliap Re: Chcę żyć 29.07.06, 10:01 Oto jedna z opowiastek : "- To bardzo uprzejmie z pana strony, że został pan do końca mego przemówienia, kiedy wszyscy pozostali wyszli. - Dziękuję panu za te słowa. Ale widzi pan ja jestem nastepnym mówcą." To tylko mała zachęta do przeczytania tej książki( sa dwa tomy). Odpowiedz Link
lonely85 Re: Co obecnie czytają s@lonowicze? 29.07.06, 19:58 "Pozytywni" Macieja Millera. Zauważylem, że ktoś juz wymienil ten tytuł w tym wątku. Odpowiedz Link
aanes Re: Co obecnie czytają s@lonowicze? 30.07.06, 21:44 "Leniwe maskotki i rekiny na smyczy" Tomasza Szlendaka. Szlendak jest rewelacyjny!!!! Cudne spojrzenie na konsumeryzm, współczesne kobiety i mężczyzn Odpowiedz Link
f.l.y Re: Co obecnie czytają s@lonowicze? 31.07.06, 09:39 "Dam sobie radę" - Stefankovej - pozycja dla małych dzieci...dość przystępnie napisana i pomocna w życiu.... książka tzw 'używana' przypominam sobie zanim oddam dalej w 'dobre ręce' a przed snem "Opowiadanie letnie" naszych polskich felietonistów i 'pisarzy' literatury kobiecej.... /niktórzy nazywają to literaturą dla gospodyń domowych - zupełnie nie rozumiem czemu... )/ Odpowiedz Link
karen_walker Re: Co obecnie czytają s@lonowicze? 31.07.06, 23:22 "The Beat Generation" Odpowiedz Link
sonrie Re: Co obecnie czytają s@lonowicze? 03.08.06, 10:19 "Blondynka na Kubie" Beaty Pawlikowskiej. Odpowiedz Link
andziaos Pan raczy żartrować Panie Feynmann 03.08.06, 11:33 a to dzięki uprzejmości jednej z forumowiczek która mi tę książkę przesłała. (szukałam tego przez ostatnie kilka lat) Odpowiedz Link
frida2 Re: Co obecnie czytają s@lonowicze? 06.08.06, 19:13 "Dom nad rozlewiskiem" Małgorzaty Kalicińskiej. Odpowiedz Link
gattara Re: Co obecnie czytają s@lonowicze? 08.08.06, 19:16 "Kot święty i przeklęty" Bogdy Balickiej, z Klubu KK Pruszyńskiego. Polecam wszystkim, nie tylko kociarzom. Odpowiedz Link
dimanche Re: Co obecnie czytają s@lonowicze? 18.08.06, 19:21 codziennie czytam, kto komu łeb ukręcił, gdzie coś wybuchło i kto jaki przekręt zrobił - taka moja praca Odpowiedz Link
karen_walker Re: Co obecnie czytają s@lonowicze? 20.08.06, 18:47 Ale masz fajnie. A ja nie moglbym takiej pracy wykonywac? mam juz kompletnie dosc mojej. Odpowiedz Link
pitubi Re: Co obecnie czytają s@lonowicze? 25.08.06, 02:46 "Okruchy dnia" Kazuo Ishiguro; klimat bardzo podobny do filmu; lubię porównywać film z książką i często czytam książki po obejrzeniu filmu i vice versa; dużym rozczarowaniem dla mnie była książka grooma "Forrest Gump"; wątki, które znacie z filmu idą tam w zupełnie innych, zaskakujących kierunkach; te filmowe były lepsze, chyba bardziej przemyślane; najlepiej samemu sprawdzić; ksiażka, która zrobiła na mnie duże wrażenie to "The Gospel According to Jesus Christ" Jose Saramago, nie wiem czy jest tłumaczenie, Jezus jako człowiek, ze wszystkimi normalnymi, ludzkimi uczuciami i emocjami; gorąco polecam Odpowiedz Link
diablica_28 Re: Co obecnie czytają s@lonowicze? 25.08.06, 18:20 "Anioły i Demony" Browna Odpowiedz Link
atob Re: Co obecnie czytają s@lonowicze? 27.08.06, 23:30 Patrick O'Brian Jak ktos z Was ogladal "Pana i wladce ...." Cala seria ...niestety(?)nie wszystko zostalo przetlumaczone Choc to pierwsza ksiazka gdzie jej ekraznizacja okazala sie lepsza . Dziwne. Odpowiedz Link
frida2 Re: Co obecnie czytają s@lonowicze? 27.08.06, 23:49 Odświeżam sobie Gretkowską, tym razem "Europejka". Odpowiedz Link
rubeus Re: Co obecnie czytają s@lonowicze? 29.08.06, 23:43 9 tom 'Nekroskopa' - zaraz sięgne po 10 i 11 Odpowiedz Link
strahnawruble Re: Co obecnie czytają s@lonowicze? 03.09.06, 15:50 Biografie Bonnie Prince Charlie'go. Dopiero co wypozyczona, wiec wybaczcie ze nie podam autora. Odpowiedz Link
beer_forever Re: Co obecnie czytają s@lonowicze? 07.09.06, 22:32 pitubi 25.08.06, 02:46 + odpowiedz "Okruchy dnia" Kazuo Ishiguro; klimat bardzo podobny do filmu; lubię porównywać film z książką i często czytam książki po obejrzeniu filmu i vice versa; dużym rozczarowaniem dla mnie była książka grooma "Forrest Gump"; wątki, które znacie z filmu idą tam w zupełnie innych, zaskakujących kierunkach; te filmowe były lepsze, chyba bardziej przemyślane; najlepiej samemu sprawdzić; "Forrest Gump" jest bardzo dobrym filmem ale ksiazka jak dla mnie jest jeszcze lepsza Zaczelem czytac nowy psycho-thriler Koontza "The Husband" gdzie autor na poczatku zadaje pytanie: " poswiecil bys swoje zycie dla milosci?" " czy moze zabil bys dla milosci"" The choice is Yours! He,he dobry stary Koontz Odpowiedz Link
nata82 Re: Co obecnie czytają s@lonowicze? 09.09.06, 00:11 to chyba dlatego, że tak głośno teraz o ekranizacji. "Samotnośc w sieci" Wiśniewskiego. Polecam każdemu - kobietom i facetom. Aż żałuję, że juz kończę Odpowiedz Link
nata82 albo mi się zdaje, albo... 12.09.06, 09:46 w książce ani razu nie padło jej imię. Potem czytam jakiś artykuł w gazecie i ponoc miała Ewa. Hmmm zapamiętałabym... Odpowiedz Link