tukee 28.12.05, 17:43 Jest pieknie, pada śnieg i wydaje się, że jest bardzo świateczny nastroj. Atmosfera wzajemnego zrozumienia i uprzejmości. Ja też uleglam tej spoznionej magii światecznej. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
vitalia Re: Nareszcie biało! 28.12.05, 19:16 No to ja nie wiem gdzie Wy mieszkacie..u mnie wieje przeokropnie,sztorm jak cholera..może i coś tam pada,ale w takim wietrzysku wszystko gdzieś wywiewa.. Odpowiedz Link
skiela1 Re: Nareszcie biało! 28.12.05, 19:22 W Warszawie bialo i na rynku w Glogowie tez pieknie) Odpowiedz Link
aankaa Re: Nareszcie biało! 28.12.05, 19:39 >> Atmosfera wzajemnego zrozumienia i uprzejmości zwłaszcza wśród kierowców pomykałam sobie z pracy bialutką jezdnią, z prędkością "dostosowaną" do warunków. I co ?? I obtrąbiona zostałam. Mam nadzieję, że ścigacze, którzy mnie (z wizgotem opon na śniegu) wyprzedzali dojechali cało do domu Odpowiedz Link
tomek854 Re: Nareszcie biało! 28.12.05, 19:47 Na pewno nie mieli się czego bać, bo mają zimówki Ostatnio ostro sobie dyskutowałem na wrocławiu. Między innymi się dowiedziałem, że zimówki zapewniają bezpieczną jazdę po śniegu. Jakoś nikt nie potrafił mi wyjaśnić dlaczego zatem w moim duzym fiacie (już byłym) przedni zderzak był nienaruszony a w tylni uderzano mnie wielokrotnie. Co ciekawe, uderzały mnie samochody drogie, na zimowych oponach, a ja przez 3 zsezony pomykałem na tych samych całorocznych i w nic nigdy nie walnąłem... Odpowiedz Link
aankaa Re: Nareszcie biało! 28.12.05, 20:02 mam 4 nówki-zimówki ale ... jakoś nie dowierzam współużytkownikom i stąd moja "prędkość" Odpowiedz Link
tukee Re: Nareszcie biało! 28.12.05, 19:53 Smiesznie wygladaja ulice. Samochody jada w rowniutkich odstepach i z jednakowa predkoscia - jakby staly na jakiejs taśmie. Odpowiedz Link
aankaa Re: Nareszcie biało! 28.12.05, 19:58 a jezdnia (mimo, że pada od ładnych kilku godzin) równie biała pewnie 180 nie zasłużyło na pług Odpowiedz Link
tukee Re: Nareszcie biało! 28.12.05, 20:11 aankaa napisała: > pewnie 180 nie zasłużyło na pług Mowa oczywiscie o naszym wspanialym autobusie? Odpowiedz Link
aankaa Re: Nareszcie biało! 28.12.05, 20:30 wiesz...używam własnego teleportera... i stan jezdni nie jest mi obojętny Odpowiedz Link
aankaa kierowcy wszystkich ulic łączcie się :P 28.12.05, 20:35 właśnie wyjrzałam przez okno (odkąd wróciłam do domu, ok. 4 godziny temu, nie słyszałam pługów) to się nazywa "błoto pośniegowe" Odpowiedz Link
tukee Re: kierowcy wszystkich ulic łączcie się :P 28.12.05, 20:48 Nic sie nie martw, po nocy juz nie bedzie zadnego blota. Wszystko zamarznie i bedzie szklaka z posypka. Jutro jade metrem - z dusza na ramieniu skoro nasi dzielni wojacy beda jeszcze rok w Iraku. Mam nadzieje, ze nikt nie bedzie chcial nam "umilic" przedostatnich dni tego roku. Odpowiedz Link
aankaa Re: kierowcy wszystkich ulic łączcie się :P 28.12.05, 20:51 Smoczą przejechała właśnie kawalkada pługów - chyba zapomnieli o opuszczeniu lemieszy (?) nadal bialutko Odpowiedz Link
aankaa Re: kierowcy wszystkich ulic łączcie się :P 28.12.05, 20:53 Smoczą przejechała właśnie kawalkada pługów - chyba zapomnieli o opuszczeniu lemieszy (?) nadal gnój pośniegowy Odpowiedz Link
frida2 Re: Nareszcie biało! 29.12.05, 00:07 Zasypie nas na amen jak tak dalej pójdzie. Odpowiedz Link
czarnaandzia Re: Nareszcie biało! 29.12.05, 00:08 I mnie ten wariant bardzo sie podobaByle przed lutym ustąpiło Odpowiedz Link
skiela1 Re: Nareszcie biało! 29.12.05, 00:12 frida2 napisała: > Zasypie nas na amen jak tak dalej pójdzie. Nooo bo Cie trzepne Odpowiedz Link
skiela1 Re: Nareszcie biało! 29.12.05, 00:30 frida2 napisała: > No co? > Zobacz jak biało No widze,myslalam,ze juz narzekasz Odpowiedz Link
frida2 Re: Nareszcie biało! 29.12.05, 00:39 Nie, no skąd. Ten śnieg taki czyściutki, a bestia dziś cała się w nim wytarzała Odpowiedz Link
skiela1 Re: Nareszcie biało! 29.12.05, 01:36 frida2 napisała: > Nie, no skąd. > Ten śnieg taki czyściutki, a bestia dziś cała się w nim wytarzała Ciesz sie poki bialutko/u mnie leje,mamy tak na odwrot/ Odpowiedz Link
frida2 Re: Nareszcie biało! 29.12.05, 01:57 Myślę, że ten stan rzeczy (biały) jest w stanie utrzymać się dość długo, ale potem będzie błotko Odpowiedz Link
agnie_szka9 Re: Nareszcie biało! 30.12.05, 13:46 ale zawieja! znowu będą jeździć jak matoły... a przez ostatni tydzień było tak cudnie...15 minut do pracy. ziuuu Odpowiedz Link
rene8 Re: Nareszcie biało! 30.12.05, 13:54 Ale fajnie! a na drodze...katastrofa! Właśnie wróciłam z zakupów. Odpowiedz Link
rene8 Re: Nareszcie biało! 30.12.05, 14:03 Nie. Kreację mam ..uniwersalną Pojechałam po kosmetyki bo mi MAły znowu wywlił wszystko na podłogę w łazience i ..poszło wszystko w formie sypkiej Na 17 idę do fryzjera...fajna pogoda na nowy fryz Odpowiedz Link
agnie_szka9 Re: Nareszcie biało! 30.12.05, 14:07 robisz się na bóstwo? może przestanie sypać do tej godziny, ale na wszelki wypadek załóż jakąs torbę na głowe) Odpowiedz Link
f.l.y Re: Nareszcie biało! 30.12.05, 14:28 po dwóch tygodniach z kawałkiem 'niemania' samochodu - tez teraz jeżdżę jak matoł bo mi szkoda wyliftingowanego wózka ale jutro-pojutrze i znowu będę brykac normalnie.... w środku też mi go piknie posprzątali i wypachnili miodzio....aż szkoda z zaśnieżonymi trzewikami do środka wsiadać hi..hi.... a jeśli chodzi o fryz...to ja na jutro robię sobie loky... jeszcze przed nami droga powrotna do domu dzisiaj mam nadzieję, że nie zasypało mojej półwsi Odpowiedz Link
agnie_szka9 Re: Nareszcie biało! 30.12.05, 14:42 jak zwykle się uśmiałam) To Ty chyba kochana nie wiesz jak jeżdżą matoły! a jeśli chodzi o zasieżone trzewiki - zdejmuj je. nie nabłocisz w środku. albo podłóż gazetę (kiedyś podłożyłam, fajnie wplątywała się w pedały a ja nie dam zarobić fryzjerowi, sama się dziś ufarbuję Odpowiedz Link
rene8 Re: Nareszcie biało! 30.12.05, 15:21 Ja tu się zachwycam piekna zimą,ale jak ja jutro dojadę na sylwka? Pewnie od 7-demki to po Nas traktor wyjedzie? Muszę zadzwonić aby co Niektórzy saperki wzieli To nie sa żarty ! Odpowiedz Link
diablica_28 Re: Nareszcie biało! 30.12.05, 15:44 a niech tak jeszcze dosypie, bo za 5 dni przyjdzie odwilż i cóż już po zimie w tym sezonie. Oczy aby nią nacieszyc to będę musiała skoki Małysza ogladać. Odpowiedz Link
tukee cieszylam sie a teraz okropnie boje sie 30.12.05, 20:46 Jutro jedziemy do lesniczowki na mazury. Nie mamy opon zimowych. Mam nadzieje ze jeszcze bede z wami salonowac po powrocie. Nie moge nie jechac, ale ja tu jechac? Boje sie i to nie sa zarty. Odpowiedz Link
rene8 Re: cieszylam sie a teraz okropnie boje sie 30.12.05, 20:54 I ja Ci się nie dziwię... Może pożyczyć od kogoś auto? (no ja wiem ,ze to moze niezręcznie...) Ale łańcuchy to musisz kupić! I to koniecznie! Ja nie żartuję. Ha i ja tez mam ten problem... Odpowiedz Link
tukee Re: cieszylam sie a teraz okropnie boje sie 30.12.05, 21:07 Rene nie zalamuj mnie! Boje okropnie a wszyscy ciesza geby z powodu wyjazdu. To nie sa zarty. Wolalabym juz chyba zostac w domku, ale lesniczowka na odludziu tez strasznie nęci. Chcialabym juz tam byc. Odpowiedz Link
magdajeden Re: cieszylam sie a teraz okropnie boje sie 31.12.05, 14:09 bez zimowych opon??? lepiej nie ruszaj sie z domu. dobrze radzę. Odpowiedz Link
bei magia magią...ale nas tu zabałwankowano:)) 30.12.05, 21:41 pług zaoral drogę- skiba na lewo...skiba na prawo- wysoka na 2 metry ...sniegowa biala i zwarta...... Odpowiedz Link
tukee Re: magia magią...ale nas tu zabałwankowano:)) 30.12.05, 21:43 Pamietam jak za dawnych lat bylam w Wisle i chodzilysmy snieznymi korytarzami. to byla frajda! Odpowiedz Link
frida2 Re: Nareszcie biało! 30.12.05, 22:39 Nieodgarnięty śnieg zalega na chodnikach, ciężko się chodzi. Odpowiedz Link
rene8 Re: Nareszcie biało! 30.12.05, 23:02 Właśnie przyjachałam na Bielany..biało i cudnie..marzenie... Tylko jak My kuźwa jutro dojedziemy? Odpowiedz Link
rene8 Re: Nareszcie biało! 30.12.05, 23:10 frida2 napisała: > Sanie wynajmij. Chyba Kochanie za kuca będzie robił i sankami "młodych" mnie ciągnął" 70 km...na bal DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD Odpowiedz Link
bigot8 Re: Nareszcie biało! 30.12.05, 23:16 frida2 napisała: > Miłośc wymaga poświęceń --No właśnie poświęceń a niewolnictwa ...Jej Kochanie... Odpowiedz Link
bigot8 Re: Nareszcie biało! 30.12.05, 23:16 -Kochanie poszła myc grejfruty. ...Jej Kochanie... Odpowiedz Link
frida2 Re: Nareszcie biało! 30.12.05, 23:20 bigot8 napisał: > --No właśnie poświęceń a niewolnictwa Nie byłbyś zdolny do tego dla Rene? Odpowiedz Link
aankaa Tukee 30.12.05, 23:23 jutro też możecie kupić zimowe opony - będzie taniej niż blacharz, inne - odpukać Odpowiedz Link
rubeus Re: Nareszcie biało! 31.12.05, 13:59 Na szczęście do klientów, u których robimy porządki w archiwach, mam bliziutko i wygodny szynowy dojazd... Ale po chodnikach łazi się koszmarnie... Odpowiedz Link
magdajeden Re: Nareszcie biało! 31.12.05, 14:08 taaa, nareszcie biało... niby ładnie ale jeździ się tragicznie a dzisiaj trzy godziny odśnieżałam niby zdrowo ale pleców nie czuję (( wolałabym dopisać sie do wątku " nareszcie upał" )) Odpowiedz Link
czarnaandzia Re: Nareszcie biało! 31.12.05, 14:16 Biało i bieli nadalBardzo mi się to podoba..zaokiennie Odpowiedz Link
aankaa Re: Nareszcie biało! 31.12.05, 14:24 niech sobie będzie pierzynowo byle jakieś pługi zaczęły jeździć Odpowiedz Link
frida2 Re: Nareszcie biało! 31.12.05, 14:25 Pług - głogowskie ulice go nie widziały, niestety. Jak zwykle wszyscy, z drogowcami na czele zostali zaskoczeni. oh. Odpowiedz Link
sloggi Re: Nareszcie biało! 15.01.06, 22:54 Mogłoby tak trochę posypać, szaro-bury zrobił się ten "stary" śnieg. Odpowiedz Link
sloggi Re: Nareszcie biało! 15.01.06, 23:06 Ilośc żółtych plam i gównien mnie powala - nic tylko narzygać do kompletu. Odpowiedz Link
frida2 Re: Nareszcie biało! 15.01.06, 23:08 No niestety, widok do przyjemnych nie należy. Faktycznie lepszy już śnieg, przynajmniej sa jakieś pozory czystości. Odpowiedz Link
sloggi Re: Nareszcie biało! 15.01.06, 23:17 Dokładnie tak. A jak przyjdzie roztop, to na tych gównach dojedziemy do czeskiej Prahy. Odpowiedz Link
sloggi Re: Nareszcie biało! 15.01.06, 23:33 frida2 napisała: > Przeraża mnie ta wizja. W sumie śmierdząca sprawa. Odpowiedz Link
frida2 Re: Nareszcie biało! 15.01.06, 23:34 Gdybyś widział wejście na teren mojej uczelni po takich roztopach, to dopiero jest jedno wielkie bagno. Odpowiedz Link
skiela1 Re: Nareszcie biało! 15.01.06, 23:36 frida2 napisała: , > to dopiero jest jedno wielkie bagno. Szambo chcialas napisac Odpowiedz Link
frida2 Re: Nareszcie biało! 15.01.06, 23:41 skiela1 napisała: > Szambo chcialas napisac Nie, nie, żadne szambo Jest błoto, duuużo błota Odpowiedz Link
skiela1 Re: Nareszcie biało! 15.01.06, 23:44 frida2 napisała: > Nie, nie, żadne szambo > Jest błoto, duuużo błota Myslalam,ze tam pieski tez wybieg maja Musisz sobie jakies kalosze kupic...na poslizg dobre)) Odpowiedz Link
frida2 Re: Nareszcie biało! 15.01.06, 23:47 Ostatnio podczas takiego rozpuszczania się tej białej masy, wychodząc z tej bramy, wyglądaliśmy komicznie, szkoda, że nie miałam kamery )) Istna akrobacja. Odpowiedz Link
skiela1 Re: Nareszcie biało! 16.01.06, 00:10 wyobrazam sobie zwykle przy tym jest duzo smiechu Odpowiedz Link
frida2 Re: Nareszcie biało! 16.01.06, 00:13 skiela1 napisała: > wyobrazam sobie > zwykle przy tym jest duzo smiechu Długo będziemy czekac na wyjście z tego bagna. Uczelnia nie ma kasy Odpowiedz Link
skiela1 Re: Nareszcie biało! 16.01.06, 00:16 Wystarczy wysypanie jakims zwirem czy czyms podobnym.Ale to jeszcze trzeba chciec. Odpowiedz Link
frida2 Re: Nareszcie biało! 16.01.06, 00:18 skiela1 napisała: > Wystarczy wysypanie jakims zwirem czy czyms podobnym.Ale to jeszcze trzeba chciec. Otóż to. Rok temu z wizyta była Kwaśniewska. Gdzie ją zawieźli? No przecież na kampus A, gdzie pałace ze stali i szkła, wszystko nowoczesne, a nie do nas gdzie nawet wjazdu przyzwoitego nie ma, nie mówiąc o reszcie. Odpowiedz Link
sloggi Re: Nareszcie biało! 15.01.06, 23:54 frida2 napisała: > Gdybyś widział wejście na teren mojej uczelni po takich roztopach, > to dopiero jest jedno wielkie bagno. Co jest u nas za furtką - przemilczmy. Odpowiedz Link
sloggi Re: Nareszcie biało! 16.01.06, 00:07 frida2 napisała: > To się do tivi nadaje. W porze obiadowej. Odpowiedz Link
sloggi Re: Nareszcie biało! 16.01.06, 00:27 frida2 napisała: > Nie bądźmy az tak drastyczni. Jak jechać to po całości. Odpowiedz Link
skiela1 Re: Nareszcie biało! 15.01.06, 23:35 Myslalam ze na tym Osiedlu bedzie inaczej bo mlodzi z innymi nawykami a tu prosze....... Odpowiedz Link