Dodaj do ulubionych

prezent weselny

13.05.06, 12:36
Ide do mojej najlepszej przyjaciółki na wesele odgrywam tam ważną postac
jestem swiadkiem ehhhh
I myślałam ze piękna koperta w niej jakaś przyzwoita suma i będzie
dobrze .....a moja przyjaciólka na to że w żadnym wypadku kase chce od wujków
i ciotek a odemnie prezent który po 20 latach chce jej przypomnieć tamte
czasy.....i co ja mam zrobić? coż kupic?! może macie jakieś pomysły
Obserwuj wątek
    • ewolwenta Re: prezent weselny 13.05.06, 12:46
      Skoro ona tak otwarcie to może otwarcie zapytaj, co jej sprawi satysfakcję i w
      jakim stylu to coś ma być, żeby jej w mieszkaniu pasowało?
      Czy życzy sobie np. obraz (jeśli tak to w jakim stylu?), współczesną rzeźbę a
      może cukiernice (srebrną czy ze szkła rzeźbionego), może zabytkową komódkę,
      sztućce czy wazę (z jakiego okresu?).
      • simona7 Re: prezent weselny 13.05.06, 12:49
        ewolwenta napisała:

> Skoro ona tak otwarcie to może otwarcie zapytaj, co jej sprawi satysfakcję i
        w
        > jakim stylu to coś ma być, żeby jej w mieszkaniu pasowało?
        > Czy życzy sobie np. obraz (jeśli tak to w jakim stylu?), współczesną rzeźbę a
        > może cukiernice (srebrną czy ze szkła rzeźbionego), może zabytkową komódkę,
        > sztućce czy wazę (z jakiego okresu?).

Pytałam, niestety nie potrafi sprecyzować, szukam jakiegoś strzału w 10!
        Kiedyś tak strzeliłam własnie dosyć fajną cukiernicą smile
        • dimanche Re: prezent weselny 13.05.06, 14:51
          Ja mojej siostrze kupiłam przepiękny flakon...ale to zależy,. co kto lubi. Skoro
          znacie się tak długo, to może jednak coś wymyślisz...
          • ernest-wampir Re: prezent weselny 13.05.06, 15:10
            dimanche napisała:

> to zależy,. co kto lubi. Skoro znacie się tak długo, to może jednak coś
            wymyślisz...

dokładnie.
            ja nie bawiłbym się na przykład w rzeczy związane ze sztuką, chyba że bardzo
            dobrze znałbym gust takiej osoby ale to różnie bywa... Raczej postawiłbym na coś
            praktycznego ale oryginalnego, nie wiem, może jakiś nieduży mebelek [zegar?].
            albo właśnie coś bardziej zwariowanego ["porwanie" w jakieś wyjątkowe miejsce,
            wydarzenie]
            smile
            • dimanche Re: prezent weselny 13.05.06, 15:45
              Obawiam się, że na niewiele się przydamy z naszymi radami, czy zestaw czy obraz
              czy extra wazon - najważniejsze, że jest wybór, jest tyle pięknych rzeczy. Skoro
              to Twoja przyjaciółka, to zdaj się na intuicję. Nawet znając kogoś kilka tygodni
              możemy się zorientować, co lubi i jaki prezent sprawiłby jej lub jemu radość...
            • simona7 Re: prezent weselny 14.05.06, 09:49
              ernest-wampir napisał:

> dimanche napisała:
              >
              > > to zależy,. co kto lubi. Skoro znacie się tak długo, to może jednak coś
              > wymyślisz...
              >
              > dokładnie.
              > ja nie bawiłbym się na przykład w rzeczy związane ze sztuką, chyba że bardzo
              > dobrze znałbym gust takiej osoby ale to różnie bywa... Raczej postawiłbym na
              co
              > ś
              > praktycznego ale oryginalnego, nie wiem, może jakiś nieduży mebelek [zegar?].
              > albo właśnie coś bardziej zwariowanego ["porwanie" w jakieś wyjątkowe miejsce,
              > wydarzenie]
              > smile
              >
              >
              chciałam im zafundować bardzo zwariowaną sesje fotograficzną w pieknym plenerze
              wykonaną naprawdę przez super fotografa
              ale okazało się że już kogos maja i wogóle widziałam po jej minie że to mi
              podobałoby się o wiele bardziej smile kocham tą pare młodych bardzo ale wiem że są
              bardziej tradycjonalistami dlatego może postawie na jakis cudny zegar.....smile
              dzieki za pomysł smile
    • dimanche Re: prezent weselny 13.05.06, 15:46
      simona7 napisała:

> Ide do mojej najlepszej przyjaciółki na wesele odgrywam tam ważną postac
      > jestem swiadkiem ehhhh
      > I myślałam ze piękna koperta w niej jakaś przyzwoita suma i będzie
      > dobrze .....a moja przyjaciólka na to że w żadnym wypadku kase chce od wujków
      > i ciotek a odemnie prezent który po 20 latach chce jej przypomnieć tamte
      > czasy.....i co ja mam zrobić? coż kupic?! może macie jakieś pomysły
    • dimanche Re: prezent weselny 13.05.06, 15:47
      simona7 napisała:
      a odemnie prezent który po 20 latach chce jej przypomnieć tamte
      > czasy.....i co ja mam zrobić? coż kupic?! może macie jakieś pomysły

To tym bardziej sama musisz podjąć decyzję, w końcu tamte czasy pamiętacie tylko
      Ty i Ona...
    • trollik2 Re: prezent weselny 13.05.06, 18:40
      kup im psa;DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
      • simona7 Re: prezent weselny 14.05.06, 08:51
        trollik2 napisała:

> kup im psa;DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

heheh mają już dwa psy smile) ale zastanawiam się nad żółwiem on tych 20 lat
        najpredzej dożyje big_grin

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka