anulenka7 16.06.06, 15:37 czy są jakieś srodki lub sposoby zeby ją zmniejszyć? Ktoś mnie prosił o porade ale nie wiem co można zrobić (poza częstszym myciem). Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dimanche Re: Nadmierna potliwosc stóp 16.06.06, 15:38 sa przecież takie zasypki pudrowe albo żele... Odpowiedz Link
anulenka7 Re: Nadmierna potliwosc stóp 16.06.06, 15:43 Ale możesz mi podać nazwę? Jaka firma je produkuje? Odpowiedz Link
dimanche Re: Nadmierna potliwosc stóp 16.06.06, 15:46 Nie wiem jaka firma, a w każej aptece i w każdym sklepie kosmetycznym można dostać takie coś, tylko trzeba spytać sprzedającego...puder pewno jest skuteczniejszy niż żel...żele są często na bazie zielonej herbaty... Odpowiedz Link
anulenka7 Re: Nadmierna potliwosc stóp 16.06.06, 15:48 Dzięki za informację, popytam. Czy w takim razie picie zielonej herbaty zmniejsza potliwość? Odpowiedz Link
dimanche Re: Nadmierna potliwosc stóp 16.06.06, 15:50 anulenka7 napisała: > Dzięki za informację, popytam. > > Czy w takim razie picie zielonej herbaty zmniejsza potliwość? Należy spróbować, każdy ma zresztą inna potliwość...nie ma za co, bo jak czegoś szukamy, to zwykle pytamy w miejscach, gdzie można to dostać...więc pani lub pan sprzedawca lepiej Ci doradzi... Odpowiedz Link
anulenka7 Re: Nadmierna potliwosc stóp 16.06.06, 15:54 Ta osoba co narzeka na nadmierną potliwosc stosuje regularnie jakies leki - mysle, że to one maja na to wpływ, bo wczesniej takiego problemu nie miała. Odpowiedz Link
dimanche Re: Nadmierna potliwosc stóp 16.06.06, 15:56 anulenka7 napisała: > Ta osoba co narzeka na nadmierną potliwosc stosuje regularnie jakies leki - > mysle, że to one maja na to wpływ, bo wczesniej takiego problemu nie miała. To niech się poradzi lekarza... Odpowiedz Link
anulenka7 Re: Nadmierna potliwosc stóp 16.06.06, 15:59 Jest zapisana do lekarza w połowie lipca, do tego czasu sama musi sobie radzić. Odpowiedz Link
dimanche Re: Nadmierna potliwosc stóp 16.06.06, 16:01 anulenka7 napisała: > Jest zapisana do lekarza w połowie lipca, do tego czasu sama musi sobie radzić. Może moczenie stóp codziennie w jakimś preparacie? Nie wiem, w jakim...bo zwykle moczy się w osolonej wodzie... Odpowiedz Link
anulenka7 Re: Nadmierna potliwosc stóp 16.06.06, 16:08 A może w wodzie z dodatkiem wspomnianej przez Ciebie zielonej herbaty? Coś znalazłam w googlu: www.po40.pl/Dezodoranty_do_stop.html Odpowiedz Link
anulenka7 Re: Nadmierna potliwosc stóp 16.06.06, 16:11 Może i jakiś wpływ ma na to pocenie nerwowośc (bo to osoba dosyć wybuchowa). www.pfm.pl/u235/navi/199964 Odpowiedz Link
skiela1 Re: Nadmierna potliwosc stóp 16.06.06, 15:51 Ja synowi wsypuje pachnacy puder do butow. Niby twierdzi,ze mu sie nogi nie poca no ale na wszelki wypadek.... Odpowiedz Link
dimanche Re: Nadmierna potliwosc stóp 16.06.06, 15:53 Ten puder należy rozmieścić równomiernie między palcami...jak ktoś ma błonę między palcami miałby problem - np. taka żABA... Odpowiedz Link
c.kapturek Re: Nadmierna potliwosc stóp 16.06.06, 19:04 polecam także wymaczanie nóżek np w soli do stóp (bingo) [dostępna winna być w marketach, np Lidl] i używanie skarpetek tylko z 100% bawełny, by skóra miała w czym oddychać))) Odpowiedz Link
wadera3 Re: Nadmierna potliwosc stóp 16.06.06, 21:14 Firma Scholl, zresztą zobacz link: www.scholl.com.pl/index.php?page=15 poza tym w aptekach (lub sklepach zielarskich) są w sprzedaży tabletki z szałwią, która nieco zmniejsza pocenie się(a więc i stóp) Odpowiedz Link