Dodaj do ulubionych

Słownik ortograficzny na forum GW

25.10.06, 22:35
Zauważyli, że działa sprawdzanie pisowni? Aaa? ;>
Obserwuj wątek
    • szarex Re: Słownik ortograficzny na forum GW 25.10.06, 22:37
      Nie zauważyłem takiego wynalazku na tym forum.
      • very_famous Re: Słownik ortograficzny na forum GW 25.10.06, 22:38
        To zrób błąd.
        • szarex Re: Słownik ortograficzny na forum GW 25.10.06, 22:39
          Żułw
          • very_famous Re: Słownik ortograficzny na forum GW 25.10.06, 22:42
            Teraz to po herbacie. Wpisz wyraz z błędem. Dopóki nie naciśniesz "Wyślij"
            wyrazy z błędami będą podkreślane.
            Oczywiście jeśli korzystasz z Firefoxa 2.0
            • magdajeden Re: Słownik ortograficzny na forum GW 25.10.06, 22:46
              to nie forum ma tę opcję, to opcja firefoxa. i nie automatyczna tylko ręcznie wink
              sterowana.
              • very_famous Re: Słownik ortograficzny na forum GW 25.10.06, 22:51
                Gdzieś napisałam, że jest automatyczna korekta?
                • dimanche Re: Słownik ortograficzny na forum GW 25.10.06, 22:53
                  very_famous napisała:

> Gdzieś napisałam, że jest automatyczna korekta?

Ja mogę robić korekte, bo robię to zawodowotongue_out
                  • very_famous Re: Słownik ortograficzny na forum GW 25.10.06, 22:54
                    Jesteś korektorem?
                    • dimanche Re: Słownik ortograficzny na forum GW 25.10.06, 22:55
                      very_famous napisała:

> Jesteś korektorem?

Tak...ale sama sadzę literówki...ale je potem widzę i to jest ważnewink
                      • szarex Re: Słownik ortograficzny na forum GW 25.10.06, 22:59
                        Biedna dimka smile Jak to jest widzieć swój błąd i nie móc go poprawić, mimo że jesteś korektorem/korektortą?
                        • dimanche Re: Słownik ortograficzny na forum GW 25.10.06, 23:00
                          szarex napisał:

> Biedna dimka smile Jak to jest widzieć swój błąd i nie móc go poprawić, mimo że je
                          > steś korektorem/korektortą?
                          >

Korekortą? Jak zwał,tak zwał...Ano to jest straszne, wiesz, mam wręcz traumęwink
                          • szarex Re: Słownik ortograficzny na forum GW 25.10.06, 23:06
                            > Korekortą
                            Miało być oczywiście "Korektorką" - jak widać korektorka błędowi nie przepuści smile
                            • dimanche Re: Słownik ortograficzny na forum GW 25.10.06, 23:08
                              szarex napisał:

> > Korekortą
                              > Miało być oczywiście "Korektorką" - jak widać korektorka błędowi nie przepuści
                              > smile

No widzisz, jaka jestem zacięta...wink
                      • very_famous Re: Słownik ortograficzny na forum GW 25.10.06, 23:00
                        Ja też mam podobne zboczenie. Zawsze coś znajdę smile
                        • dimanche Re: Słownik ortograficzny na forum GW 25.10.06, 23:01
                          very_famous napisała:

> Ja też mam podobne zboczenie. Zawsze coś znajdę smile

Mimo że w grafice siedzisz, czyli jesteś wrażliwa, choć zboczonawink
                          • very_famous Re: Słownik ortograficzny na forum GW 25.10.06, 23:06
                            Nawet na wydrukach widzę nadmiar spacji big_grinDD
                            Normalnie perwers.
                            • dimanche Re: Słownik ortograficzny na forum GW 25.10.06, 23:08
                              very_famous napisała:

> Nawet na wydrukach widzę nadmiar spacji big_grinDD
                              > Normalnie perwers.

No, ale chyba leczyć sie nie będziemywink
                              • very_famous Re: Słownik ortograficzny na forum GW 25.10.06, 23:09
                                Że niby za późno na leczenie? Ano racja.
                                • szarex Re: Słownik ortograficzny na forum GW 25.10.06, 23:11
                                  NFZ chyba nie refunduje takich "przypadków" smile
                                  • very_famous Re: Słownik ortograficzny na forum GW 25.10.06, 23:11
                                    NFZ w ogóle mało refunduje.
                                    • rubeus Re: Słownik ortograficzny na forum GW 27.10.06, 02:07
                                      to co potrzeba refunduje
                                • dimanche Re: Słownik ortograficzny na forum GW 25.10.06, 23:12
                                  very_famous napisała:

> Że niby za późno na leczenie? Ano racja.

Nie, miałam na myśli że takie przypadki są beznadziejnewink znaczy nieuleczalne...
                • magdajeden Re: Słownik ortograficzny na forum GW 25.10.06, 23:40
                  very_famous napisała:

> Gdzieś napisałam, że jest automatyczna korekta?

"słownik ortograficzny na forum GW"
                  no nie napisałaś oczywiscie, ze jest automatyczna, skądże znowu. napisalas ze
                  jest słownik na forum
                  a ja postarałam sie w przystepny sposób wyjasnic to co odkryłas
                  • very_famous Re: Słownik ortograficzny na forum GW 26.10.06, 10:10
                    I zapewne wszyscy forumowicze mający kłopot z czytaniem ze zrozumieniem są ci
                    zobowiązani za to "przystępne" wyjaśnienie.
                    • magdajeden Re: Słownik ortograficzny na forum GW 26.10.06, 10:47
                      zalewa mnie w takim razie fala wdziecznosci.
                      żebys jeszcze ty sie nauczyła jasniej pisac, byłaby pełnia szczescia.
                      • dimanche Re: Słownik ortograficzny na forum GW 26.10.06, 11:15
                        magdajeden napisała:

> zalewa mnie w takim razie fala wdziecznosci.
                        > żebys jeszcze ty sie nauczyła jasniej pisac, byłaby pełnia szczescia.

O, jak niewiele potrzeba Ci do szczęścia...A może to Ty nie umiesz czytać, nie
                        pomyślałaś?
                        • tomek854 Re: Słownik ortograficzny na forum GW 26.10.06, 16:05
                          Ale magdajeden ma racje. To nie na forum gazety jest slownik tylko u very_famous
                          w komputerze. Nie wiem, dlaczego sie jej czepiacie.

Czy to tak trudno napisac 'a faktycznie, to nie na gazecie, tylko u mnie w
                          frajerfoxie?'
                          • very_famous Re: Słownik ortograficzny na forum GW 26.10.06, 16:16
                            Stoi jak wół.
                            forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=11207&w=50976262&a=50976796&t=1161872147356
                          • dimanche Re: Słownik ortograficzny na forum GW 26.10.06, 16:18
                            tomek854 napisał:

> Ale magdajeden ma racje. To nie na forum gazety jest slownik tylko u
                            very_famous w komputerze. Nie wiem, dlaczego sie jej czepiacie.
                            >
                            My się czepiamy? A czemu Magdajeden radzi Very, żeby się nauczyła jasno pisać? W
                            jakim celu ją poucza? Żeby udowodnić swoją wyższość? Jak się nie rozumie to może
                            trzeba zapytać: co miałas na myśli? A nie od razu się unosić i zarzucac komuś to
                            czy tamto...
                            • dimanche Re: Słownik ortograficzny na forum GW 26.10.06, 16:20
                              Jak ja czegos nie zajarzę to sie po prostu pytam, a nie rzucam i nie udowadniam
                              wtedy innym, że źle tłumaczą...
                            • zoskaanka Re: Słownik ortograficzny na forum GW 26.10.06, 16:41
                              Niestety to Wy, very i dimanche, się czepiacie i to niesłusznie.
                              W pierwszym poście ja wół stoi napisane: "Zauważyli, że działa sprawdzanie
                              pisowni? Aaa? ;>" Dla mnie z tego wynika, że jest to jakaś opcja w oczywisty
                              sposób dostępna wszystkim uczestnikom forum, a więc z forum związana, a nie z
                              programem, z którego korzysta autorka posta.
                              Po przeczytaniu tego posta zaczęłam się rozglądać po forum, czy przypadkiem GW
                              w szaleństwie rewolucji portalowej faktycznie nie wprowadziła funkcji korekty.
                              Czytanie ze zrozumieniem nie ma tu nic do rzeczy.

Naprawdę tak ciężko uznać swoją pomyłkę i napisać "przepraszam"?????
                              • dimanche Re: Słownik ortograficzny na forum GW 26.10.06, 16:44
                                zoskaanka napisała:

> Niestety to Wy, very i dimanche, się czepiacie i to niesłusznie.
                                > W pierwszym poście ja wół stoi napisane: "Zauważyli, że działa sprawdzanie
                                > pisowni? Aaa? ;>" Dla mnie z tego wynika, że jest to jakaś opcja w oczywist
                                > y
                                > sposób dostępna wszystkim uczestnikom forum, a więc z forum związana, a nie z
                                > programem, z którego korzysta autorka posta.
                                > Po przeczytaniu tego posta zaczęłam się rozglądać po forum, czy przypadkiem GW
                                > w szaleństwie rewolucji portalowej faktycznie nie wprowadziła funkcji korekty.
                                > Czytanie ze zrozumieniem nie ma tu nic do rzeczy.
                                >
                                > Naprawdę tak ciężko uznać swoją pomyłkę i napisać "przepraszam"?????
                                >
                                W tym momencie to jest chwytanie za słówka, Very odniosła to jako przykład do
                                forum i dalej wyjaśniła że dotyczy tylko tego konkretnego firefoxa. Za co mamy
                                przepraszać? Za to, że Magdajeden szuka dziury w całym?
                                • tomek854 Re: Słownik ortograficzny na forum GW 26.10.06, 17:17
                                  > W tym momencie to jest chwytanie za słówka, Very odniosła to jako przykład do
                                  > forum i dalej wyjaśniła że dotyczy tylko tego konkretnego firefoxa. Za co mamy
                                  > przepraszać? Za to, że Magdajeden szuka dziury w całym?

Mozesz sobie to nazwac jak chcesz. Chwytanie za slowka? Ok. Ale skoro te slowka
                                  sa tak niespojnie napisane, ze wiele osob odebralo to jako informacje o nowej
                                  funkcji na forum, a nie to, ze very famous odkryla u siebie w komputerze cos, co
                                  ja mam w linuksie od wielu lat, to widocznie napisala ona to w taki sposob, ze
                                  mozna bylo to tak zrozumiec.

Wlasciwym zachowaniem bylo by napisanie 'chodzilo mi o opcje u mnie w
                                  komputerze' a nie jezdzenie po magdzie.

Magda ma, hmmm, nazwijmy to swoim stylem, ale very famous jest za to nadeta. To
                                  nie ona napisala nie do konca jasno, to wszyscy inni sa glupi! Wiec sobie nie
                                  pogadacie....
                                  • dimanche Re: Słownik ortograficzny na forum GW 26.10.06, 18:38
                                    tomek854 napisał:
                                    >
                                    > Magda ma, hmmm, nazwijmy to swoim stylem, ale very famous jest za to nadeta.
                                    To nie ona napisala nie do konca jasno, to wszyscy inni sa glupi! Wiec sobie nie
                                    > pogadacie....

W którym miejscu Very napisała, że wszyscy są głupi? Bo ja patrzę i nie widzę?
                                    Nadęta powiadasz? A TY za to przypinasz łatkę...
                                    • tomek854 Re: Słownik ortograficzny na forum GW 27.10.06, 00:01
                                      Widac verka ma racje, ze problemem jest na tym forum czytanie ze zrozumieniem...
                                      No chyba, ze kazdy widzi to co chce po prostu wink
                                • magdajeden Re: Słownik ortograficzny na forum GW 26.10.06, 17:34
                                  o jessssoooo, dobra, szukam dziury w całym a tytuł postu, który jest tak
                                  naprawdę nie istnieje albo brzmi zupełnie inaczej.
                                  ale ja czepliwa jestem, tylko czytac nie potrafię.
                              • very_famous Re: Słownik ortograficzny na forum GW 26.10.06, 16:46
                                Kochanie - przepraszać to trzeba mieć za co.
                                Nikogo nie obraziłam i nie uraziłam. Okej - nie napisałam wszystkiego w
                                pierwszym poście ale to nie jest powód do tego aby ktokolwiek z tego powodu
                                wylewał swój jad.
                                • tomek854 Re: Słownik ortograficzny na forum GW 26.10.06, 17:18
                                  to prawda. Ale gdybys zamiast robic z tego wielka afere napisala 'chodzilo mi
                                  nie o to, a o to' nie bylo by calej dyskusji. Nie musisz przepraszac za bledy -
                                  kazdemu sie moze pomylic. Ale przyznac sie raczej musisz, bo i tak kazdy widzi.
                                  • very_famous Re: Słownik ortograficzny na forum GW 26.10.06, 17:21
                                    Racz wystawić nos zza tego wątku. Zamieściłam erratę.

Nikogo się nie czepiam. A odpowiadając na uszczypliwości jakie byłeś łaskaw
                                    zawrzeć kilka postów wyżej - nie wiem co ty masz w linuxie od wielu lat i mało
                                    mnie to obchodzi. Od wczoraj bodajże jest nowa wersja przeglądarki, której ja
                                    używam i w niej jest słownik.
                                    • tomek854 Re: Słownik ortograficzny na forum GW 26.10.06, 17:30
                                      Nie widze erraty. Widze tylko "oczywiscie, jezeli korzystasz z firefoxa 2.0".
                                      Moze Cie to zdziwi, ale to wciaz nie jest oczywiste.

Widze tez pare odniesien do "forumowiczow nie umiejacych czytac" i tak dalej -
                                      to ciekawa forma wyjasniania nieporozumien wink
                                    • magdajeden Re: Słownik ortograficzny na forum GW 26.10.06, 17:37
                                      very_famous napisała:

> Racz wystawić nos zza tego wątku. Zamieściłam erratę.
                                      >
                                      > Nikogo się nie czepiam. A odpowiadając na uszczypliwości jakie byłeś łaskaw
                                      > zawrzeć kilka postów wyżej - nie wiem co ty masz w linuxie od wielu lat i mało
                                      > mnie to obchodzi. Od wczoraj bodajże jest nowa wersja przeglądarki, której ja
                                      > używam i w niej jest słownik.

a ja starej wersji firefoxa uzywam od miesiąca i W NIEJ JEST SłOWNIK
                                • magdajeden Re: Słownik ortograficzny na forum GW 26.10.06, 17:36
                                  jaki jad??? prosze cie? że chciałam żebys wyjasniła?
                                  ze sprostowałam twoją wypowiedz?
                                  zaraz tam jad.
                                  normalnie czad smile)
                                  jak ktos sie odwazy kogokolwiek tu skrytykowac to zaraz jadem pluje?
                                  alez ludzie sie przewrazliwieni ostatnio zrobili
                                • zoskaanka Re: Słownik ortograficzny na forum GW 26.10.06, 18:09
                                  very_famous napisała:

> Kochanie - przepraszać to trzeba mieć za co.

Nie kochamy się, nawet nie znamy, więc daruj sobie protekcjonalizm.
                                  A owszem masz za co przepraszać. Za swoją nieprzemyślana, chaotyczną wypowiedź,
                                  która narobiła zamieszania.

> Nikogo nie obraziłam i nie uraziłam.

A to jedyne powody, gdy należy przepraszać?

Okej - nie napisałam wszystkiego w
                                  > pierwszym poście ale to nie jest powód do tego aby ktokolwiek z tego powodu
                                  > wylewał swój jad.
                                  >
                                  Taaaaa. Chyba jako jedyna ten jad czujesz, bo łatwiej jest atakować niż
                                  przyznać się do błędu.
                                  • skiela1 Re: Słownik ortograficzny na forum GW 26.10.06, 18:18
                                    A o co chodzi?

Bedziemy sie przepraszac?

A to dopiero nowosctongue_out
                                  • very_famous Re: Słownik ortograficzny na forum GW 26.10.06, 22:26
                                    Proponuję sprawę skierować do sądu i ukarać mnie karą śmierci przez powieszenie.

A tak na serio - to chyba cię zdrowo pogięło.
                                    • dimanche Re: Słownik ortograficzny na forum GW 26.10.06, 22:28
                                      very_famous napisała:

> Proponuję sprawę skierować do sądu i ukarać mnie karą śmierci przez powieszenie.

Patrz, Very, ale sie narobiłó, namieszałas ludziom i musisz przeprosić, naprawdę
                                      straszne rzeczywink
                                      • magdajeden Re: Słownik ortograficzny na forum GW 26.10.06, 22:42
                                        dimanche napisała:

> very_famous napisała:
                                        >
                                        > > Proponuję sprawę skierować do sądu i ukarać mnie karą śmierci przez powie
                                        > szenie.
                                        >
                                        > Patrz, Very, ale sie narobiłó, namieszałas ludziom i musisz przeprosić, naprawd
                                        > ę
                                        > straszne rzeczywink
                                        >
                                        >

własnie, straszne rzeczy, przez gardło nie przejdzie.
                                        tylko kąsać będzie.
                                        najlepszą obroną jest atak, tylko biedna very famous nie wie, ze jej NIKT nie
                                        atakuje, to dlaczego sie broni?
                                        • dimanche Re: Słownik ortograficzny na forum GW 26.10.06, 22:46
                                          magdajeden napisała:
                                          > własnie, straszne rzeczy, przez gardło nie przejdzie.
                                          > tylko kąsać będzie.
                                          > najlepszą obroną jest atak, tylko biedna very famous nie wie, ze jej NIKT nie
                                          > atakuje, to dlaczego sie broni?

Very Famous nie jest biedna, zapewniam Cię...ma dużą wiedzę i chyba Jej tego
                                          zazdrościsz...
                                          • magdajeden Re: Słownik ortograficzny na forum GW 26.10.06, 22:49
                                            dimanche napisała:

> magdajeden napisała:
                                            > > własnie, straszne rzeczy, przez gardło nie przejdzie.
                                            > > tylko kąsać będzie.
                                            > > najlepszą obroną jest atak, tylko biedna very famous nie wie, ze jej NIKT
                                            > nie
                                            > > atakuje, to dlaczego sie broni?
                                            >
                                            > Very Famous nie jest biedna, zapewniam Cię...ma dużą wiedzę i chyba Jej tego
                                            > zazdrościsz...

taaaak, rozgryzłas mnie, zazdroszczę jej.
                                            nie wiem czego, ale napewno jej zazdroszczę. bo z jakiego innego powodu
                                            ośmieliłabym sie skrytykować taką pełną wiedzy osobę.
                                            • dimanche Re: Słownik ortograficzny na forum GW 26.10.06, 22:51
                                              magdajeden napisała:
                                              >
                                              > taaaak, rozgryzłas mnie, zazdroszczę jej.
                                              > nie wiem czego, ale napewno jej zazdroszczę. bo z jakiego innego powodu
                                              > ośmieliłabym sie skrytykować taką pełną wiedzy osobę.
                                              >
                                              NO chyba tak, skoro próbujez kogos sprowadzić do parteru, to chyba nie bez
                                              przyczyny...
                                              • magdajeden Re: Słownik ortograficzny na forum GW 27.10.06, 01:49
                                                dimanche napisała:

> magdajeden napisała:
                                                > >
                                                > > taaaak, rozgryzłas mnie, zazdroszczę jej.
                                                > > nie wiem czego, ale napewno jej zazdroszczę. bo z jakiego innego powodu
                                                > > ośmieliłabym sie skrytykować taką pełną wiedzy osobę.
                                                > >
                                                > NO chyba tak, skoro próbujez kogos sprowadzić do parteru, to chyba nie bez
                                                > przyczyny...
                                                >

spróbuj zrozumieć, ze najzwyczajniej w swiecie chciałam:
                                                a) dowiedziec sie czegos o słowniku na GW
                                                b) wyjaśnic, że chodzi tu inny rodzaj slownika - wyjasnienie to mogłoby sie
                                                przydac innym osobom, ktore weszły w ten watek z takim nastawieniem jak ja i
                                                usilnie poszukiwały "tego słownika"

dlaczego wszedzie widzisz atak?
                                                • tomek854 Re: Słownik ortograficzny na forum GW 27.10.06, 16:37
                                                  > spróbuj zrozumieć, ze najzwyczajniej w swiecie chciałam:
                                                  > a) dowiedziec sie czegos o słowniku na GW
                                                  > b) wyjaśnic, że chodzi tu inny rodzaj slownika - wyjasnienie to mogłoby sie
                                                  > przydac innym osobom, ktore weszły w ten watek z takim nastawieniem jak ja i
                                                  > usilnie poszukiwały "tego słownika"

Osoby te, takie jak magdajeden, skiela, ja i inni zmarnowaly swoj czas przez to,
                                                  ze vera napisala pomylkowo. I choc nie jest w tym niczym winna, nie chciala
                                                  nikogo urazic ani obrazic, nalezalo by zwyczajnie przeprosic... Oczywiscie mozna
                                                  sie ze mna nie zgadzac, ze jest to rzecz, za ktora sie przeprasza. Potrafie z
                                                  tym zyc. Jest wiele osob, ktore uwazaja, ze sie nie powinno przepraszac np. za
                                                  potracenie kogos, za pierdzenie i bekanie, za ochlapanie mnie z kaluzy...
                                                  • zo_h Re: Słownik ortograficzny na forum GW 27.10.06, 16:51
                                                    Tak jak już pisałem ... Tomek lubię Ciebie, ale te wywody o straconym czasie są
                                                    mocno wydumane. Równie dobrze możesz mnie zaraz poprosić o to abym Ciebie
                                                    przeprosił, bo przecież straciłeś "tyle" czasu aby przeczytać te bzdury które
                                                    napisałem. Tym bardziej powinienem Ciebie przepraszać, bo przecież być może
                                                    przyjdzie Ci debatować o tej wypowiedzi (np: z magdajeden) przez następne dwa
                                                    dni ...
                                                  • tomek854 Re: Słownik ortograficzny na forum GW 27.10.06, 17:33
                                                    Hi hi wink

No w sumie o tym samym pomyslalem jak to napisalem wink

Ale fakt jest taki, ze teraz sobie debatujemy, bo nam sie chce. A slownika
                                                    szukalismy w nadziei, ze bedzie. To troche co innego smile

Bo tu juz dawno nie chodzi o slownik, tylko o jakies zasady.
                                          • tomek854 Re: Słownik ortograficzny na forum GW 27.10.06, 00:03
                                            Alez nikt nie neguje ze ma duza wiedze - na pewno zna sie np. na grafice
                                            komputerowej lepiej ode mnie. Ale akurat tutaj sie pomylila. I tyle.
                                      • tomek854 Re: Słownik ortograficzny na forum GW 27.10.06, 00:02
                                        No widzisz? A jak czasem kogos potraci w autobusie, zupelnie niechcacy, przeciez
                                        chciala po prostu wsiasc, to tez przepraszac nie bedzie! W dupie im sie
                                        poprzewracalo - potraci kogos niechcacy i od razu przepraszac? wink
                                        • dimanche Re: Słownik ortograficzny na forum GW 27.10.06, 00:04
                                          tomek854 napisał:

> No widzisz? A jak czasem kogos potraci w autobusie, zupelnie niechcacy, przecie
                                          > z
                                          > chciala po prostu wsiasc, to tez przepraszac nie bedzie! W dupie im sie
                                          > poprzewracalo - potraci kogos niechcacy i od razu przepraszac? wink

Ale Very nikogo nie uraziła, możemy sobie podyskutować...Ja czasami się
                                          przejęzyczam i tez przepraszać nie zamierzam...
                                          • zoskaanka Re: Słownik ortograficzny na forum GW 27.10.06, 09:59
                                            dimanche napisała:

> tomek854 napisał:
                                            >
                                            > > No widzisz? A jak czasem kogos potraci w autobusie, zupelnie niechcacy, p
                                            > rzecie
                                            > > z
                                            > > chciala po prostu wsiasc, to tez przepraszac nie bedzie! W dupie im sie
                                            > > poprzewracalo - potraci kogos niechcacy i od razu przepraszac? wink
                                            >
                                            > Ale Very nikogo nie uraziła, możemy sobie podyskutować...Ja czasami się
                                            > przejęzyczam i tez przepraszać nie zamierzam...

Współczuję Ci tak strasznej frustracji...
                                          • tomek854 Re: Słownik ortograficzny na forum GW 27.10.06, 16:32
                                            Jak kogos potracilas w autobusie to tez go nie chcialas urazic prawda? Nie
                                            wdajesz sie z nim w dyskusje na temat ogolnego wzrostu potracalnosci autobusowej
                                            ktory jest wprost proporcjonalny do wzrostu ilosci pasazerow i odwrotnie do
                                            zmniejszania sie wozokilometrow zapewnianych nam przez komunalne
                                            przedsiebiorstwo transportowe?

To nie kwestia dyskusji, to zwykle dobre wychowanie. Nikogo nie urazila,
                                            wprowadzila w blad. I ja nie mowie o przepraszaniu. Jakby napisala 'napisalam
                                            forum, ale chodzilo mi o przegladarke' to by ja to nic nie kosztowalo, a (jak
                                            widac) wielu ludziom szukajacych tej opcji na forum oszczedzilo pare sekund
                                            czasu. Jezeli jednak dla kogos wlasna jakas, nawet nie wiem jak to nazwac,
                                            poczucie wyzszosci (nie potrafienie sie przyznac do bledu, nie potrafienie
                                            przeprosic za nieumyslne wprowadzenie w blad - bo przeciez nikt (a przynajmniej
                                            ja) jej nie wini za to) jest wazniejsze niz czas innych - no coz.
                                            • zo_h Re: Słownik ortograficzny na forum GW 27.10.06, 16:41
                                              Sorry ale teraz to chrzanisz ... piszesz o marnowaniu czasu ... a za
                                              przeproszeniem drugi dzień "debatujecie" na ten temat i nie szkoda na to czasu big_grin.

Zresztą od kiedy to na forum oszczędza się czas tongue_out.

Forum to nic innego jak zwykły pożeracz czasu big_grin.

Pozdrawiam.
                                              • tomek854 Re: Słownik ortograficzny na forum GW 27.10.06, 17:33
                                                Tak jak pisalem - juz dawno nie debatujemy o slowniku wink
                            • tomek854 Re: Słownik ortograficzny na forum GW 27.10.06, 16:34
                              > My się czepiamy? A czemu Magdajeden radzi Very, żeby się nauczyła jasno pisać? \

Bo magdajeden szuka kazdej okazji, zeby komus dowalic - taki ma styl. Wiec skoro
                              Vera nie umie jasno napisac (a przynajmniej jej sie to nie udalo tym razem) jest
                              to mlyn na wode magdy. Proste, prawda?

I teraz: vera moze sie przyznac 'tak, niejasno napisalam' a moze sie wdac w
                              dyskusje, co w swietle faktu, ze naprawde napisala niejasno (tudziez blednie)
                              stawia ja na przegranej pozycji, poniewaz dostarcza nowego pola do dowalenia jej
                              'nie dosc ze niejasno pisze, to jeszcze sie nie potrafi przyznac'.

Gdyby napisala (co zrobila wreszcie w erracie, ale dopiero jak zobaczyla, ze
                              faktycznie mamy racje) od razu - nie bylo by zadnego problemu.
                              • magdajeden Re: Słownik ortograficzny na forum GW 27.10.06, 16:50
                                tomek854 napisał:

> > My się czepiamy? A czemu Magdajeden radzi Very, żeby się nauczyła jasno p
                                > isać? \
                                >
                                > Bo magdajeden szuka kazdej okazji, zeby komus dowalic - taki ma styl. Wiec skor
                                > o
                                > Vera nie umie jasno napisac (a przynajmniej jej sie to nie udalo tym razem) jes
                                > t
                                > to mlyn na wode magdy. Proste, prawda?
                                >

no nie przesadzaj, po prostu jestem rzeczowa i lubię rzeczowe dyskusje. nie
                                lubie lania wody i plecenia bzdur.
                                słowo daję marzę o dniu, w którym w całym necie nie bede miała komu "dowalić".
                                no i jeszcze jedno, forum czyli miejsce do dyskusji, jak sama nazwa wskazuje
                                słuzy do dyskutowania. a ja lubię dyskutowac. ale co to za dyskusja jak kazdy
                                kazdemu kadzi, jak nie mozna nikomu powiedziec, ze sie myli, albo ze nie ma
                                racji - nawet jesli ma - niech sie broni merytorycznie, ja sie chetnie przyznam
                                do pomyłki albo zmienie zdanie pod wpływem przekonujących argumentów. naprawde,
                                dyskusje merytoryczne moga byc bardzo ciekawe i rozwijające (co wielu osobom by
                                sie przydało). a odrobina ironii a czasem nawet i cynizmu jeszcze nikomu krzywdy
                                nie zrobiła.
                                • zo_h Re: Słownik ortograficzny na forum GW 27.10.06, 16:55
                                  "po prostu jestem rzeczowa i lubię rzeczowe dyskusje. nie lubie lania wody i
                                  plecenia bzdur."

W takim razie polecam zaszyć się na jakiś forach eksperckich ... na forum
                                  towarzyskim zawsze znajdziesz obfitość lania wody i plecenia bzdur. Zresztą nie
                                  pisz że marzysz o tym dniu, bo może się to kiedyś spełnić i ... będzie dla
                                  Ciebie nudno, bo nie będziesz miała kogo "drapać za uchem".

Pozdrawiam.
                                  • magdajeden Re: Słownik ortograficzny na forum GW 27.10.06, 17:40
                                    zo_h napisał:

> "po prostu jestem rzeczowa i lubię rzeczowe dyskusje. nie lubie lania wody i
                                    > plecenia bzdur."
                                    >
                                    > W takim razie polecam zaszyć się na jakiś forach eksperckich ... na forum
                                    > towarzyskim zawsze znajdziesz obfitość lania wody i plecenia bzdur. Zresztą nie
                                    > pisz że marzysz o tym dniu, bo może się to kiedyś spełnić i ... będzie dla
                                    > Ciebie nudno, bo nie będziesz miała kogo "drapać za uchem".
                                    >
                                    > Pozdrawiam.

no własnie na eksperckich bywam, ale zaszywac sie nie lubie.
                                    a drapac za uchem to tylko moje psy moge, ale one ostatnio strasznie brudne sa i
                                    nie chce mi sie ich drapać.
                                    no widzisz jakie ja mam ciezkie życie? wink
                              • dimanche Re: Słownik ortograficzny na forum GW 27.10.06, 17:41
                                tomek854 napisał:
                                >
                                > Bo magdajeden szuka kazdej okazji, zeby komus dowalic - taki ma styl. Wiec
                                skoro Vera nie umie jasno napisac (a przynajmniej jej sie to nie udalo tym
                                razem) jest> to mlyn na wode magdy. Proste, prawda?
                                >
                                O, tak, bardzo proste, czyli wszyscy powinni się mieć na baczności, nie wolno im
                                się mylić, czy nie wyjaśnić od razu, bo inaczej będzie to dla Magdyjeden młyn na
                                wode...Należy zatem uważać, by jej nie podpaść. Kto jest nieomylny i zawsze
                                wyraża się rozumiale, niech pierwszy rzuci kamieniemtongue_out
                                • tomek854 Re: Słownik ortograficzny na forum GW 27.10.06, 18:20
                                  Nie. Znaczy, moze i w pewnym sensie tak - najprostszy sposob na niemanie
                                  wytykanych bledow przez magdejeden to ich nie robienie wink

Ale mi chodzilo o co innego: jezeli popelnilas blad, a ktos Ci to wytknie, to
                                  nawet jezeli zrobil to w sposob nie taki jak by Ci sie podobalo wciaz przyczyna
                                  tej sytuacji jest Twoj blad. Wiec naprawienie tej sytuacji bedzie wymagalo
                                  naprawy bledu (np. przeprosin lub wyjasnien) a nie wsiadania na wytykacza. Bo to
                                  jest walka ze skutkami a nie z przyczyna smile
                                  • dimanche Re: Słownik ortograficzny na forum GW 27.10.06, 18:24
                                    tomek854 napisał:

> Nie. Znaczy, moze i w pewnym sensie tak - najprostszy sposob na niemanie
                                    > wytykanych bledow przez magdejeden to ich nie robienie wink
                                    >
                                    > Ale mi chodzilo o co innego: jezeli popelnilas blad, a ktos Ci to wytknie, to
                                    > nawet jezeli zrobil to w sposob nie taki jak by Ci sie podobalo wciaz
                                    przyczyna tej sytuacji jest Twoj blad. Wiec naprawienie tej sytuacji bedzie
                                    wymagalo naprawy bledu (np. przeprosin lub wyjasnien) a nie wsiadania na
                                    wytykacza. Bo to jest walka ze skutkami a nie z przyczyna smile

Nie zgadzam się, sposób wytknięcia błędu jest istotny...Powtarzam po raz
                                    ostatni: zawsze można zapytać, jak się nie rozumie...A nie na kogoś najeżdżać...
                                    • magdajeden Re: Słownik ortograficzny na forum GW 27.10.06, 18:28
                                      ty TO nazywasz najazdem:

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=11207&w=50976262&a=50977109
                                      proszę cie.......

inaczej: jak TY bys to napisała?
                                      • dimanche Re: Słownik ortograficzny na forum GW 27.10.06, 18:30
                                        magdajeden napisała:

> ty TO nazywasz najazdem:
                                        >
                                        > forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=11207&w=50976262&a=50977109
                                        > proszę cie.......
                                        >
                                        > inaczej: jak TY bys to napisała?

Nie, nie to, dalej są te Twoje sugestie i porady, by Very się nauczyła jasno
                                        tłumaczyć i właśnie to nazywam najazdem...
                                        • magdajeden Re: Słownik ortograficzny na forum GW 27.10.06, 18:35
                                          dimanche napisała:

> magdajeden napisała:
                                          >
                                          > > ty TO nazywasz najazdem:
                                          > >
                                          > > <a
                                          href="forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=11207&w=50976262&a=50977109"
                                          target="_blank">forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=11207&w=50976262&a=50977109</a>
                                          > > proszę cie.......
                                          > >
                                          > > inaczej: jak TY bys to napisała?
                                          >
                                          > Nie, nie to, dalej są te Twoje sugestie i porady, by Very się nauczyła jasno
                                          > tłumaczyć i właśnie to nazywam najazdem...

ale mozna było na tym zakonczyć, nieprawdaż? i wątek już dawno by spadl. ale
                                          nie, szanowne panie muszą drążyć i drążyc, zamiast powiedziec, tak, kurna, tytuł
                                          to mi sie nie udał. nota bene ten tytuł nadal kopiuje sie w kazdym poscie tongue_out
                                          • zo_h Mała prpozycja 27.10.06, 18:38
                                            "Złotka" to może obie przeskoczycie do wątku z erratą? Przynajmniej wtedy
                                            będziecie podbijać watek z poprawnymi a nie błędnymi informacjami big_grin.

Pozdrawiam.
                                        • magdajeden Re: Słownik ortograficzny na forum GW 27.10.06, 18:36
                                          czyli rozumiem, ze TO jest najazd:
                                          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=11207&w=50976262&a=50981036
                                          tak?
                                    • tomek854 Re: Słownik ortograficzny na forum GW 28.10.06, 19:26
                                      > Nie zgadzam się, sposób wytknięcia błędu jest istotny...

Nie mowie, ze nie. Ale jednak nawet nieprawidlowa metoda zwrocenia uwagi nie
                                      zmienia faktu, ze blad wystapil.
                                      • magdajeden Re: Słownik ortograficzny na forum GW 29.10.06, 00:11
                                        tomek854 napisał:

> > Nie zgadzam się, sposób wytknięcia błędu jest istotny...
                                        >
                                        > Nie mowie, ze nie. Ale jednak nawet nieprawidlowa metoda zwrocenia uwagi nie
                                        > zmienia faktu, ze blad wystapil.

jak pokazałam gdzies nizej tutaj nie bylo nieprawidłowej metody zwrócenia uwagi.
                                        i tej wersji bede sie trzymac tongue_out
                                • magdajeden Re: Słownik ortograficzny na forum GW 27.10.06, 18:26
                                  dimanche napisała:

> O, tak, bardzo proste, czyli wszyscy powinni się mieć na baczności, nie wolno i
                                  > m
                                  > się mylić, czy nie wyjaśnić od razu, bo inaczej będzie to dla Magdyjeden młyn n
                                  > a
                                  > wode...

no woda na młyn smile)))
                                  słowo daję, ze nie mogłam sie powstrzymać smile)))
                          • magdajeden Re: Słownik ortograficzny na forum GW 26.10.06, 17:32
                            tomek854 napisał:

> Ale magdajeden ma racje. To nie na forum gazety jest slownik tylko u very_famou
                            > s
                            > w komputerze. Nie wiem, dlaczego sie jej czepiacie.
                            >
                            > Czy to tak trudno napisac 'a faktycznie, to nie na gazecie, tylko u mnie w
                            > frajerfoxie?'

ehh, szkoda słów, ja sie juz przyzwyczaiłam
                            tak, to ja NIE UMIEM czytać.
                            happy??? big_grin cieszę sie równiez.
            • szarex Re: Słownik ortograficzny na forum GW 25.10.06, 22:49
              > Oczywiście jeśli korzystasz z Firefoxa 2.0

nie korzystam, używam Opery 9.02
            • margala Re: Słownik ortograficzny na forum GW 26.10.06, 16:52
              very_famous napisała:

> Teraz to po herbacie. Wpisz wyraz z błędem. Dopóki nie naciśniesz "Wyślij"
              > wyrazy z błędami będą podkreślane.
              > Oczywiście jeśli korzystasz z Firefoxa 2.0

urzywam Mozilla Firefox i hyba mi nia dziaua poprawianie buęduf
              • very_famous Re: Słownik ortograficzny na forum GW 26.10.06, 16:54

> urzywam Mozilla Firefox i hyba mi nia dziaua poprawianie buęduf

To ściągnij sobie nową wersję Firefoxa. Co prawda samo poprawiać nie będzie ale
                będzie podkreślać błędy. smile
              • magdajeden Re: Słownik ortograficzny na forum GW 26.10.06, 17:39
                a nie masz takiego zielonego ptaszka i literek "abc" na górze? moze masz gdzies
                schowane? to cale sprawdzanie pisowni tam siedzi - od daaaawna.
    • skiela1 Re: Słownik ortograficzny na forum GW 25.10.06, 23:25
      rurznica
      • skiela1 no i jak to dziala? 25.10.06, 23:26
        • skiela1 Re: no i jak to dziala? 25.10.06, 23:29
          ale ja balwan jestem..

myslalam,ze ten program bedzie poprawial bledytongue_out

• dimanche Re: no i jak to dziala? 25.10.06, 23:30
            skiela1 napisała:

> ale ja balwan jestem..
            >
            > myslalam,ze ten program bedzie poprawial bledytongue_out
            >

zaraz bałwan,ja tez tak myslałam...to już są dwa bałwanywink
            • skiela1 Re: no i jak to dziala? 25.10.06, 23:32
              no to mi razniejtongue_out

• dimanche Re: no i jak to dziala? 25.10.06, 23:33
                skiela1 napisała:

> no to mi razniejtongue_out
                >

Mnie tez, jest nas większość;D
    • rzulw Re: Słownik ortograficzny na forum GW 26.10.06, 23:47
      a co forum ma do produkcji Firefoxa ?
      Chyba to, ze duzo forumowiczow uzywa tej przegladarki, choc watpie czy w wersji 2.0
      • magdajeden Re: Słownik ortograficzny na forum GW 27.10.06, 01:50
        nie zadawaj takich pytań, bo sie autorka watku poczuje urazona. wink
    • lekia Re: Słownik ortograficzny na forum GW 27.10.06, 17:45
      rzóczek i rzułwiątko chandlują husteczkami,pży czym kręcą dóżymi dópkami
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka