sibeliuss 28.05.07, 20:52 Umiecie w życiu kierować się zasadą mniejszego zła i nie mieć później wahnięć, że źle wybraliście? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
agulaszek Re: Mniejsze zło 28.05.07, 20:57 To zależy od sytuacji.Często zstanawiamsię czy zrobiłam dobrze, czy kogoś nie skrzywdziłam. Taka czasem ze mnie siostra miłosierdzia, nie Cohenowska. Odpowiedz Link
agulaszek Re: Mniejsze zło 04.06.07, 00:52 Lubię Cohena A z siostry miłosierdzia coś tam mam Odpowiedz Link
sibeliuss Re: Mniejsze zło 04.06.07, 01:07 Był taki zespół Sisters of Mercy - nieźle wymiatali. Odpowiedz Link
agulaszek Re: Mniejsze zło 04.06.07, 17:51 Do wyboru to www.youtube.com/watch?v=ANAf7xfipNI lub to www.youtube.com/watch?v=oBFQg7P5YKw Wole to drugie Odpowiedz Link
poranna-kawa Re: Mniejsze zło 04.06.07, 07:53 złota zasada, którą się kieruję w życiu : nie żałować tego , co już się zrobiło. Nic to nie zmieni, a powoduje niepotrzebne wyrzuty sumienia i błądzenie myśli. Zasada numer dwa ... staram się dwa razy nie popełniać tego samego błędu ( staram się mocno ;-P) Odpowiedz Link
carrramba Re: Mniejsze zło 04.06.07, 08:54 moja zasada, ktora pomaga mi zyc : nie przejmowac sie specjalnie rzeczami, na ktore nie mam wplywu. Odpowiedz Link
mabiwy Re: Mniejsze zło 04.06.07, 23:07 nie ma odpowiedzi jednoznacznej. Geneza, powód, kontekst, skutek - zmienne. Ocena wyboru też. Odpowiedz Link