Dodaj do ulubionych

TRATORIA 'Quattro Formaggi'

13.06.03, 11:12
W dniu dzisiejszym został zdjęty wątek kulinarny pt. "Co u was fajnych
słychać?" z powodów ogólnie nieznanych - znaczy wiemy kto miał pretensje i
ogólnie dlaczego tylko, że nie są one niczym konkretnym podyktowane.

Otwieram zatem nowy watek kulinarny i zapraszam do kontynuowania tradycji
informowania co sie ostatnio jadło.

pzdr.
persona non grata KK
Obserwuj wątek
    • sloggi Re: TRATORIA 'Quattro Formaggi' 17.06.03, 16:03
      Dziś pełza za mną pizza, taka z salami i ostrymi papryczkami.
      • zet_a Re: TRATORIA 'Quattro Formaggi' 18.06.03, 12:07
        Dzisiaj na obiadokolację będę mieć ruskie pierogi. Kupne, niestety. Mam
        nadzieję, że po ugotowaniu nie zrobi się z nich zupa.
    • kuleczka Re: TRATORIA 'Quattro Formaggi' 18.06.03, 12:13
      Wczoraj zrobiłam Gnocci Quattro Formaggi i do tego devolaj. Pyszotka.
      • sloggi Re: TRATORIA 'Quattro Formaggi' 18.06.03, 12:34
        Ooooooooooooooo, takiego de'vollaile'a chętnie zjadłbym.
    • sloggi Re: TRATORIA 'Quattro Formaggi' 20.06.03, 18:23
      Dziś będą pierogi z mięsem.
      • irre Re: TRATORIA 'Quattro Formaggi' 20.06.03, 22:17
        a ja mam cudoooowny makowiec, taki pachnący, z lukrem i rodzynkami, mniam
        • sloggi Re: TRATORIA 'Quattro Formaggi' 21.06.03, 18:10
          Zżarłeś cały? - samolub!
          • irre Re: TRATORIA 'Quattro Formaggi' 22.06.03, 19:14
            no nie cały od razu, ale dziś po imieninach babci dostałem jeszcze pyyyyszny
            sernik z ananasami i ten na pewno zjem sam!
    • tradycja1 Re: TRATORIA 'Quattro Formaggi' 22.06.03, 05:40
      Ja ugotowalam caly gar leczo...
      • sloggi Re: TRATORIA 'Quattro Formaggi' 22.06.03, 15:21
        Czy gotowałaś go do 5.40?
        Ale mam cichą nadzieję, że nie konsumowałaś go o świcie?
        • tradycja1 Re: TRATORIA 'Quattro Formaggi' 22.06.03, 16:05
          5:40 w PL -7h u mniesmile
          W nocy tez nie jadlam...
    • sloggi Re: TRATORIA 'Quattro Formaggi' 22.06.03, 21:32
      Dziś był klops w gęstym sosie, makaron świdry i surówka.
    • sloggi Re: TRATORIA 'Quattro Formaggi' 27.08.03, 11:25
      Zjadłbym pizzę - ale mam smaka smile)))))))))))))))))))))))
      • sharlotka Re: TRATORIA 'Quattro Formaggi' 27.08.03, 12:30
        sloggi napisa?:

> Zjad?bym pizze˛ - ale mam smaka smile)))))))))))))))))))))))

wlasnie zamowilam (mimo diety) pizze z kaparami, papryka i pieczarkami i juz nie moge sie doczekac... jej, ale jestem glodna...
        • sloggi Re: TRATORIA 'Quattro Formaggi' 27.08.03, 12:43
          sharlotka napisała:

> sloggi napisa?:
          >
          > > Zjad?bym pizze˛ - ale mam smaka smile)))))))))))))))))))))))
          >
          >
          > wlasnie zamowilam (mimo diety) pizze z kaparami, papryka i pieczarkami i juz
          nie moge sie doczekac... jej, ale jestem glodna...

Wejdę przez monitor i zjem kawałem - odruch Pawłowa galopuje mi po śliniankach
          tłukąc obcasami o migdały.
          • sharlotka Re: TRATORIA 'Quattro Formaggi' 27.08.03, 12:59
            Wejde˛ przez monitor i zjem kawa?em - odruch Paw?owa galopuje mi po s´liniankach
            > t?uka˛c obcasami o migda?y.

szkoda, juz pozaralam.... jej, byla goraca, aromatyczna, ser sie ciagnal no i te mile kapary.... mniam (to tak dla draznienia slinianek)....
            teraz glaszcze sie po brzuchu, sennym wzrokiem wpatrujac sie w monitor....
            a zjadlam polowe, az mi glupio...
            no coz, czego nie robi sie dla pizzy....
    • sloggi Re: TRATORIA 'Quattro Formaggi' 18.09.03, 15:22
      Mamęcja zrobiła gołąbki czyli faszerowaną kapustkę.
      • jeremy27 Re: TRATORIA 'Quattro Formaggi' 18.09.03, 15:31
        a gołąbki chodzą za mną od kilku dni...póki co oblizuje strony z obrazkami z
        PORADNIKA DOMOWEGO...jutro maja przyjść ponoćwink))
        • sloggi Re: TRATORIA 'Quattro Formaggi' 18.09.03, 15:32
          Chcesz jednego w słoiku?
          • jeremy27 Re: TRATORIA 'Quattro Formaggi' 18.09.03, 15:34
            dziekiwink)...ale poczekam do jutra maja przyjśc razem z rodzicami...nie mogę
            się doczekać(na gołąbki oczywiście)wink)).Wyrodny syn Jeremywink))
            • sloggi Re: TRATORIA 'Quattro Formaggi' 18.09.03, 15:36
              Ty niewdzięczny egzemplarzu forumowicza z Salonu, to Ojciec Założyciel chciał
              Ci w ekskluzywnym słoiku ofiarować gołąbka z faszerowanej kapusty, a Ty nim
              (gołąbkiem) gardzisz?
              Wstydź się.
              • jeremy27 Re: TRATORIA 'Quattro Formaggi' 18.09.03, 15:38
                spuszczam wzrok z pokorawink))
                • sloggi Re: TRATORIA 'Quattro Formaggi' 18.09.03, 15:52
                  jeremy27 napisał:

> spuszczam wzrok z pokorawink))

Co robisz z tym wzrokiem? (co nazywasz wzrokiem?) smile
                  • jeremy27 Re: TRATORIA 'Quattro Formaggi' 18.09.03, 15:54
                    ja Ci takich rzeczy tłumaczyc nie bede...wstydz sie...ja tam o gołabkach, a Ty
                    wyskakujesz tu z tamimi....dziwnymi insuacjami...wink))...chyba ze mnie sie
                    tylko wydaje...
                    • sloggi Re: TRATORIA 'Quattro Formaggi' 18.09.03, 15:58
                      jeremy27 napisał:

> ja Ci takich rzeczy tłumaczyc nie bede...wstydz sie...ja tam o gołabkach, a
                      Ty
                      > wyskakujesz tu z tamimi....dziwnymi insuacjami...wink))...chyba ze mnie sie
                      > tylko wydaje...

Oczywiscie, ze Ci się wydaje. Jestem czysty jak kryształ górski (yhm, yhm).
                      Czasami lubię porozmawiać o wzroku.
                      • jeremy27 Re: TRATORIA 'Quattro Formaggi' 18.09.03, 16:00
                        o wzroku to bylo w innym watku (zreszta jakos omijasz te moje, czyzby zadnych
                        psychoz - nie wieeeeeeerzewink))...ja mam wzrok bazyliszka...o czym przekonały
                        si eco poniektore jednostkiwink))
                        • sloggi Re: TRATORIA 'Quattro Formaggi' 18.09.03, 16:01
                          To te jednostki jakieś chrome są, a co do Twojego wzroku, tiaaaa.
                          Rozmawialiśmy o gołąbkach, dzisiejsze będą po lwowsku - czyli z kaszą gryczaną.
                          • jeremy27 Re: TRATORIA 'Quattro Formaggi' 18.09.03, 16:03
                            takie kojarza mi sie z koloniąwink))
                            • sloggi Re: TRATORIA 'Quattro Formaggi' 18.09.03, 16:05
                              Po lwowsku to również znaczy na ostro, czyli trochę papryki i soli czosnkowej.
                              Sos ze świeżych pomidorów i wiejskiej śmietany.
                              • jeremy27 Re: TRATORIA 'Quattro Formaggi' 18.09.03, 16:10
                                O!!!!mY GOD!...pierwszy raz słyszę...brzmi intrygującowink)
                                • sloggi Re: TRATORIA 'Quattro Formaggi' 18.09.03, 16:12
                                  Moja Mamęcja lubi gotować, zatem wszystko jest "wkusne", a eintopf z grochu z
                                  naleśnikowym makaronem w jej wykonaniu bije rekordy świata.
                                  • jeremy27 Re: TRATORIA 'Quattro Formaggi' 18.09.03, 16:14
                                    ja nawet nie wiem co to eintopf...coraz bardziej wydaje mi sie ze jestem
                                    kulinarnym prostakiem...to wszystko przez parówki berlinkiwink))
                                    • sloggi Re: TRATORIA 'Quattro Formaggi' 18.09.03, 16:15
                                      Eintopf, to bardzo gęsta, zawiesista zupa z grochu i warzyw (taka gęsta jak kit
                                      grochówka). Naleśniki rolujesz, tniesz w makaroniki i zalewasz zupą.
                                      • jeremy27 Re: TRATORIA 'Quattro Formaggi' 18.09.03, 16:19
                                        to nieludzkie katowac mnie takimi przepisami;-(((..jesc, jesc, jesc...
                                        • sloggi Re: TRATORIA 'Quattro Formaggi' 18.09.03, 16:24
                                          Pomyśl, że w domciu, w lodówce czekają wspaniałe (jak co dnia) parówy z Morlin.
                                          • jeremy27 Re: TRATORIA 'Quattro Formaggi' 18.09.03, 16:26
                                            WYCZUWAM IRONIE?...CZY TYLKO MNIE SIE TAK WYDAJEwink))
                                            jest jeszcze pieczarka sztuk 4, ser radamer i jakis jeszcze, kiełbaska
                                            suszona...i mnóóóóóóstwo piwa i resztki wódkiwink))
                                            • sloggi Re: TRATORIA 'Quattro Formaggi' 18.09.03, 16:28
                                              Jak mam chociaż kawałek lodówki pustej, to czuję jakby wogóle była pusta.
                                              Pieczarki zasmażyć z pokrojonymi parówkami i na wierzch ser.
                                              Albo to wszystko na bułeczkę i zapiekanki jak 150 na Twardej - takie
                                              zarąbczyste.
                                          • jeremy27 Re: TRATORIA 'Quattro Formaggi' 18.09.03, 16:26
                                            no te mleko 2%wink))
                                            • sloggi Re: TRATORIA 'Quattro Formaggi' 18.09.03, 16:29
                                              Od mleka to proszę się odkleić, ono w tej lodówce jest jak Wolne Miasto Gdańsk -
                                              niby przynależne, ale niepodległe.
                                              • jeremy27 Re: TRATORIA 'Quattro Formaggi' 18.09.03, 16:36
                                                a niech se stoi...dotykac go nie będę...co ja bym miał z nim robic...jeszcze
                                                bym się zatruł czy co?wink)))
                                                • sloggi Re: TRATORIA 'Quattro Formaggi' 18.09.03, 16:37
                                                  jeremy27 napisał:

> a niech se stoi...dotykac go nie będę...co ja bym miał z nim robic...jeszcze
                                                  > bym się zatruł czy co?wink)))

A tu Cię mam - to jest mleko od wściekłej krowy rasy Creutzfeldt-Jacob.
                                                  Kartonik prawie paruje?
                                                  • jeremy27 Re: TRATORIA 'Quattro Formaggi' 18.09.03, 16:41
                                                    czy ja wiem...może...przetestujemywink))...ja ogólnie na mleko to tak jakos z
                                                    ostrożnoscią patrzęwink)))
                                                  • sloggi Re: TRATORIA 'Quattro Formaggi' 18.09.03, 16:42
                                                    Ok, ponieważ nie jestem nieśmiały - zatem poddam się testowi, tylko proszę o
                                                    wygodny tron - jakby mleko przeze mnie zbyt szybko przeleciało.
                                                  • jeremy27 Re: TRATORIA 'Quattro Formaggi' 18.09.03, 16:47
                                                    brzmi drastycznie....dlatego ja nie pijamwink))
                                                    ja zmykam do domu...zobacze czy te mleko sie nie wscieklo za bardzo i
                                                    poturbowało lodówki...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka