Dodaj do ulubionych

Discovery teraz

23.07.07, 21:46
oglądam właśnie reportaż o najgrubszym człowieku na świecie... ja
pierdzielę... odchudzają go...
Obserwuj wątek
    • weekenda Re: Discovery teraz 23.07.07, 21:55
      facet z 500 kg schudł w 9 m-cy do 340... minus 170 kg... jednak przy tej wadze
      wciąż nie chodzi i dalej wygląda jak... no nie wiem... chciałam napisać
      wieloryb ale przy nim wieloryb to smukłość gracji poza tym nie te kształty i
      proporcje sad

Od 5 lat nie wychodzi z domu. Młody chłopak, nawet nie wiem czy miał 30-tkę.
      Trudno wyczuć przy tych gabarytach i tej karnacji. To był chyba Meksyk albo
      jakiś inny kraj w Ameryce Łac.

Ja krece... nie ogladalam od poczatku. Szkoda. Moze powtorza...
    • mabiwy Re: Discovery teraz 23.07.07, 22:04
      nie chce mi się włączać TV. Powiedz czy przeżył. Poważnie pytam.
      • goska_32 Re: Discovery teraz 23.07.07, 22:16
        Żyje sobie dalej spokojnie we własnym świecie, a jak chce wyjść na spacer
        zamawia platformę i straż pożarną z wyciągarką...
        • mabiwy Re: Discovery teraz 23.07.07, 22:21
          no i ? tak sobie popatrzy popatrzy i już wyspacerowany? Rany, kto mu to zrobił?
          • goska_32 Re: Discovery teraz 23.07.07, 22:23
            Nawiedzeni rodzice, którzy uważają, że zdrowe dziecko to grube dziecko...
          • weekenda Re: Discovery teraz 23.07.07, 22:24
            no. na łóżku o specjalej konstrukcji wyciągneli go (z tym łózkiem) na ulicę...
            orkiestra grała itd. A tylko dlatego to zrobili bo juz wazył 340 kg... jak
            wazył pół tony to nikt niczego zrobić nie mógł...
      • weekenda Re: Discovery teraz 23.07.07, 22:17
        Się już skończyło.
        Przeżył. To całe odchudzanie to specjalny program sztabu lekarzy. I będzie ciąg
        dalszy.

Nie będe opisywała jak wyglądało ciało tego człowieka... sad Matka Gilberta
        Grape'a to Laska w porównaniu z tym chłopakiem sad((
        • mabiwy Re: Discovery teraz 23.07.07, 22:20
          znaczy wegetacja, dzień za dniem, mówią, że kochanego nigdy za wiele.
          Cholera , znowu kłamią!
          • weekenda Re: Discovery teraz 23.07.07, 22:22
            daj spokój z taka miłością sad facet od 5 lat nie chodzi, mało tego - nie
            przemieszcza się! za przeproszeniem nawet nie może na tamtejszy basen usiąść...
            bo nie wiadomo gdzie mu go podstawić... dalej mam pisac?
            • goska_32 Re: Discovery teraz 23.07.07, 22:24
              pisz, pisz... już po kolacji smile
              • mabiwy Re: Discovery teraz 23.07.07, 22:25
                to ostatnia była jak sadzę. Tak profilaktycznie ;P
                • goska_32 Re: Discovery teraz 23.07.07, 22:30
                  Nieee... Jeszcze cała noc przede mną... Lodówka pełna, fryty w piekarniku a jak
                  przyjdzie ochota to na stację blisko...
                  • mabiwy Re: Discovery teraz 23.07.07, 22:31
                    najdziwniejsza to ta ochota ;P
                    • goska_32 Re: Discovery teraz 23.07.07, 22:34
                      a to dlaczego?
                      • mabiwy Re: Discovery teraz 23.07.07, 22:37
                        Tobie edukacja zbędna?
                        • goska_32 Re: Discovery teraz 23.07.07, 22:39
                          Oj, ja jestem bardzo dobrze wyszkolona...
                          • mabiwy Re: Discovery teraz 23.07.07, 22:43
                            szkolenie z edukacją niewiele ma wspólnego. Chyba, że w IV RP. Ale to zupełnie
                            inna bajka wink
              • weekenda Re: Discovery teraz 23.07.07, 22:34
                proszę:

z róznych - poza standardowymi - miejsc na ciele zwisały mu olbrzymie fałdy
                tłuszczu w skórze...

biust miał ja wiem... w miseczkę D to brodawka z kawałkiem piersi może by weszła

na wewnetrznych stronach udach urosło mu nie wiem jak to określić... to
                wyglądało jak dwie wielkie doklejone poduszki do każdego uda, ogromnych
                rozmiarów bochny chleba...

stóp prawie nie było widać... poznałam je po palcach które wyglądały jakby
                wyrastały z tego czegoś w pionie... nie było stopy. Nie było tych naturalnych
                krzywizn jakie są między golenią a stopą. To były jakiegos dziwnego kształtu
                kikuty zakończione dziwnymi monstrualnymi palcami...

Z pleców zwisały mu fałdy tłuszczu

oczywiście szyji nie było

te rózne fałdy tłuszczu brał w ręce i je podnosił jak przyklejone wory...
                KONIEC! więcej nie piszę! sad

A z tego wszytskiego to została mu ladna męska twarz... Ładny, męski Indianin
                • mabiwy Re: Discovery teraz 23.07.07, 22:38
                  bardzon plastyczny opis, a gośka chęć na żarełko ma wink
                  • goska_32 Re: Discovery teraz 23.07.07, 22:39
                    I zaraz fryty sobie schrupię...
                    • mabiwy Re: Discovery teraz 23.07.07, 22:41
                      a gdzie wyobraźnia ;D
                      • goska_32 Re: Discovery teraz 23.07.07, 22:45
                        Nie muszę uruchamiać swojej wyobraźni bo widziałam ten program... Same
                        okropności...
                        Myślę, że jak każda kobieta mam instynkt samozachowawczy i pewnych granic nie
                        przekroczę... Wtedy to już nie chandra a depresja by mnie dopadła...
                        • mabiwy Re: Discovery teraz 23.07.07, 22:47
                          skora tak mówisz, to pewnie wiesz smile
                          • goska_32 Re: Discovery teraz 23.07.07, 22:52
                            wiem o tym i dlatego się tym tak nie przejmuję...
                            czasami praca mnie pochłania całkowicie i po prostu zapominam o jedzeniu...
                            • mabiwy Re: Discovery teraz 23.07.07, 22:55
                              to bardzo mi bliskie. Zresztą nie potrafię z żarełka bożka zrobić. Lubię
                              pychoty, ale nie przwiązuję specjalnej wagi. Wagę do wagi i do sprawności, tak.
                              • goska_32 Re: Discovery teraz 23.07.07, 23:01
                                Ja natomiast lubię się delektować smakołykami...
                                Jest parę takich pyszności, przed którymi nie mogę się oprzeć. I nie są to
                                słodkości...
                                • mabiwy Re: Discovery teraz 23.07.07, 23:08
                                  co innego delektować się a co innego stosować reżim żywieniowy. Zwłaszcza
                                  obiadki. Zupełnie nie moja bajka. Może dlatego, że bardziej roślinożerny jestem
                                  i podprawiona surowizna bardzo mi odpowiada.
                                  • goska_32 Re: Discovery teraz 23.07.07, 23:15
                                    carpaccio z łososia w sosie śmietanowym... do tego oliwki... dużo oliwek...
                                    i sałatki... dla mnie tylko to mogłoby istnieć...
                                    • mabiwy Re: Discovery teraz 23.07.07, 23:22
                                      do zjedzenia .. raz na jakiś czas, niezbyt często. Oliwki .. oddam
                                      potrzebującemu, bez żalu. Za to sałatki i surówki w ilościach hurtowych.
                                      • goska_32 Re: Discovery teraz 23.07.07, 23:32
                                        sałatki bez oliwek?... nie dla mnie...
                                        ja uwielbiam ryby pod każdą postacią... owoce morza, coś pysznego... za to
                                        mięso mogłoby nie istnieć...
                                        natomiast wracając do biadków, to wolę zupy ale w formie kremów...
                                        • mabiwy Re: Discovery teraz 23.07.07, 23:42
                                          smak czarnej oliwki wiąże się nierozerwalnie z jedną z wiekszych skuch mojego
                                          młodzieńczego życia. Nigdy nie polubiłem jej tak naprawdę. W sałatce zjem.
                                          Jeśli robię sam na pewno oliwkę pominę albo dodam w ilościach homeopatycznych.
                                          Lubię ośmiornice i kraby, nie przepadam za krewetkami. Mięso chętnie, byle
                                          rzadko. Ryby tak, ale nie gotowane, ani w galarecie.
                                          Pomidory zawsze i w każdej ilości. Z rarytasów poziomki i zielony groszek.
                                          Słoneczniki, rany smile już mam czarne pazury .
                                          • goska_32 Re: Discovery teraz 23.07.07, 23:52
                                            w galarecie to jedynie karp na święta...
                                            oliwki - zielone, chociaż czarnymi nie pogardzę...
                                            kalmary, krewetki, ostrygi i malże... aż ślinka leci...
                                            pestki ale dynii, orzechy - nerkowce i laskowe...
                                            owoce - ananasy, grapefruity (pochłaniam niezliczone ilości bez dodatków)
                                            i arbuzy...
                                            a poza tym to brokuły, kalafior, pomidory (mimo, iż uczulają), frasolka
                                            szparagowa i tony marchewki...
                                            • mabiwy Re: Discovery teraz 24.07.07, 00:08
                                              ostrygi tak, małże, jak kiedy. Kalmary kiedyś, już prawie nie pamiętam ich
                                              smaku. Pestki i orzechy wszelkie. Włoskie mnie nie lubią. Jedzone w nadmiarze,
                                              dają temu wyraz. Owoce , wspomniane poziomki, truskawki skolko ugodno, jagody
                                              Na jabłka, brzoskwinie, winogrona, ananasy, grapefriuty zawsze ma chęć ale nie
                                              w każdych ilościach. W poprzednią zimę pochłaniałem pomarańcze. Jak odkurzacz.
                                              • goska_32 Re: Discovery teraz 24.07.07, 00:19
                                                ja niestety jestem alergikiem i na truskawki (jak i wiele innych produktów)
                                                jestem uczulona... chociaż w zeszłym roku znalazłam i na to wyjście... jadłam
                                                ile wlezie i zagryzałam wapnem aby zminimalizować efekty uboczne smile
                                                niestety z tym roku już to nie wyszło... chyba się starzeję a i organizm się
                                                szybciej na nowinki uodparnia...
                                                • mabiwy Re: Discovery teraz 24.07.07, 00:33
                                                  moja alergia bardzo łaskawa, produktów spożywczych nie dotyczy i dzięki Ci
                                                  Paniesmile. Spróbuj z antyhistaminocem, powinien być skuteczniejszy niż wapno

żartowałem.
                                                  • goska_32 Re: Discovery teraz 24.07.07, 00:42
                                                    już wielu rzeczy próbowałam...
                                                    nie ma to jak wstrzemięźliwość...
                                                  • mabiwy Re: Discovery teraz 24.07.07, 00:47
                                                    przecież żartowałem. Zresztą sama wiesz, co istotniejsze, chwila przyjemności
                                                    czy skutki smile (cały czas o alergii mowa wink
                                                  • goska_32 Re: Discovery teraz 24.07.07, 00:50
                                                    chociaż czasami chwila zapomnienia jest warta odrobiny cierpienia...
                                                  • mabiwy Re: Discovery teraz 24.07.07, 00:54
                                                    cóż.. nic nie ma za darmo. I dobrze , że tak jest. Trudno byłoby docenić to, co
                                                    jest.
                                                  • mabiwy bez kolacji 24.07.07, 00:56
                                                    na głodniaka smile dobranoc.
                                                  • goska_32 Re: bez kolacji 24.07.07, 00:57
                                                    miłego ssania w żołądku smile dobranoc
                                                  • mabiwy Re: bez kolacji 24.07.07, 01:00
                                                    żołądek przywyczajony. Lżejszy

Tobie obfitości pokarmów i snów.. smile
        • goska_32 Re: Discovery teraz 23.07.07, 22:22
          Ale to jeszcze nic... Kiedyś był program o pewnej angielce, która ważyła ponad
          340kg. To był dopiero widok... Ona to wogóle z łóżka nie wstawała, no i się w
          końcu pod nią się pod nią zarwało... Takie filmy powinni puszczać jako
          edukacyjne...
          • mabiwy powinni karać 23.07.07, 22:30
            za takie marnotrawstwo ludzkiego ciała i potencjału.Zupełnie poważnie mówię.
            Kiedyś oglądałem taki film o młodym chłopaku. Na zdjęciach było widać
            jak "puchł w oczach". Udało mu się zapewnić przedłużenie gatunku (!), ale
            potomka nie doczekał. Umarł oczekując na zmniejszenie żołądaka. Nie uratowała
            go nawet wcześniej założona opaska uciskowa. Inne organy odmówiły współpracy.
            • goska_32 Re: powinni karać 23.07.07, 22:34
              Jest to wina cywilizacji. Coraz więcej fast foodów i mniej ruchu. Teraz nie
              wychodząc z domu, ba nawet nie wstając z fotela można wszystko załatwić...
              • mabiwy Re: powinni karać 23.07.07, 22:36
                żadna tam cywilizacja. Wenętrzne rozchełstanie i przyzwolenie na zgnuśniałość
                albo przesadną dbałość.
                • goska_32 Re: powinni karać 23.07.07, 22:41
                  No nie wiem... Jakby tak Tobie wszystko pod nosek podsuwali to byś nie brał?
                  • mabiwy Re: powinni karać 23.07.07, 22:46
                    nie teoretyzuję smile

raczej samorządny , samodzielny i samowystarczalny jestem. Prawie jak
                    przedsiębiorstwo państwowe wink. I bardzo to sobie cenię.
                    • goska_32 Re: powinni karać 23.07.07, 22:54
                      samowystarczalny? coś podobnego... już myślałam, że ten gatunek na wymarciu...
                      • mabiwy Re: powinni karać 23.07.07, 22:58
                        no może nie do końca. I jedno i drugie ;P
              • tjbazuka Re: powinni karać 23.07.07, 22:41
                goska_32 napisała:

> Jest to wina cywilizacji. Coraz więcej fast foodów i mniej ruchu. Teraz nie
                > wychodząc z domu, ba nawet nie wstając z fotela można wszystko załatwić...

albo... sie zalatwic. Jeden gosciu siedzial przed kompem bez przerwy trzy czy
                cztery tygodnie tak walil w klawiature ze zapomnial o posilkach i
                niestety ..wykitowal. Jedna z pierwszych ofiar gier komputerowych.
                • mabiwy Re: powinni karać 23.07.07, 22:48
                  ciekawe, co dorosłemu facetowi mózg zalało?
                  • goska_32 Re: powinni karać 23.07.07, 22:55
                    skąd wiadomo, że dorosłemu?
                    chociaż, faceci nawet dorośli to takie duże dzieci...
                    • mabiwy Re: powinni karać 23.07.07, 22:57
                      Skłonność do bycia Piotrusiem Panem nie zależy od płci. Dziecko, chciałbym
                      zachować w sobie na zaś, do mauzalemowej starości, o ile taką osiągnę .
                      • goska_32 Re: powinni karać 23.07.07, 23:11
                        Muszę przyznać Tobie rację, co wcale nie przychodzi mi łatwo...
                        Czasami łapię się na tym, iż im jestem starsza tym większą mam ochotę na
                        szaleństwa małej dziewczynki...
                        • mabiwy Re: powinni karać 23.07.07, 23:17
                          przynawaj, to nie boli wink
                          ja sobie na drobne szaleństwa tamtego okresu co raz chętniej pozwalam, nie
                          zważając na reakcję otoczenia. Skakanie w kałuży sprawiło mi naprawdę dużą
                          przyjemność.
                          • goska_32 Re: powinni karać 23.07.07, 23:28
                            wiem coś o tym... kąpiele w fontannie, gra w klasy na chodniku, a nawet
                            strzelanie z procy do gołębi... najlepsze są reakcje ludzi na około...
                            • mabiwy Re: powinni karać 23.07.07, 23:29
                              a puszczałaś ostatnio zajączki. Ludzie tak fajnie reagują.
                              • goska_32 Re: powinni karać 23.07.07, 23:35
                                oj nie... będę musiała spróbować...
                                ale w czasie deszczu robię coś okropnego za to... wiesz co takiego?
                                • mabiwy Re: powinni karać 23.07.07, 23:43
                                  uum, co ?
                                  • mabiwy Re: powinni karać 23.07.07, 23:45
                                    kiedyś lubiłem łapać deszcz wprost do ust i smakować gwiazdki śniegu. Teraz
                                    przy śniegu pozostaję smile

nie mów , że ochlapujesz przechodniów..
                                    • goska_32 Re: powinni karać 23.07.07, 23:57
                                      ja za to lubię sople lodu... a na śniegu robić orła albo na tyłku zjeżdżać a
                                      góry na dół na ulicę pod koła samochodów (to mi zostało z dzieciństwa)...
                                  • goska_32 Re: powinni karać 23.07.07, 23:54
                                    bardzo lubię rozpędzona wjeżdżać w kałuże kiedy na chodniku stoją ludzie... ale
                                    tylko latem... aż tak bezduszna i wredna nie jestem...
                                    • mabiwy Re: powinni karać 23.07.07, 23:59
                                      o rany, jesteś.. z nadzieją, że Ty, odpicowana będziesz stać na chodniczku i ..
                                      miło sobie wyobrazić..
                                      • goska_32 Re: powinni karać 24.07.07, 00:02
                                        może właśnie dlatego, iż kilkakrotnie sama tego doświadczyłam teraz sama to
                                        robię... taka słodka zemsta... ale mam zasady, nigdy osób starszych,
                                        schorowanych, dzieci w wózkach i babeczek, które widać, że śpieszą się na
                                        spotkanko...
                                        • mabiwy Re: powinni karać 24.07.07, 00:10
                                          rany, co za przewrotność tongue_out
                                          ale co dajesz, to wraca . Niekoniecznie natycmiast. Co się odwlecze.. wink
                                          • goska_32 Re: powinni karać 24.07.07, 00:20
                                            ;P
                                          • goska_32 Re: powinni karać 24.07.07, 00:26
                                            a Ty to może świętoszkiem jesteś?
                                            każdy ma małe grzeszki na sumieniu, które mogą do niego powrócić...
                                            • mabiwy Re: powinni karać 24.07.07, 00:29
                                              grzesznik jak się patrzy. Ale nie dręczyciel ;P
                                              • goska_32 Re: powinni karać 24.07.07, 00:38
                                                a ja to niby dręczycielka?
                                                • mabiwy Re: powinni karać 24.07.07, 00:39
                                                  skąd taka rozkoszna rozbawiaczka. Bardzo Ci chodnikowcy rozbawieni ?
                                                  • goska_32 Re: powinni karać 24.07.07, 00:43
                                                    czasami tak... nawet potem ładnie machają na pożegnanie smile
                                                  • mabiwy Re: powinni karać 24.07.07, 00:49
                                                    popatrz, jak to trudno przweidzieć , co innym sprawi przyjemność.
                                                    To wdzięczne pożegnanie, to taka dłoń zasiśnięta w pięść i energiczne ruchy
                                                    przedramieniem ?
                                                  • goska_32 Re: powinni karać 24.07.07, 00:56
                                                    oj nie... to czasami uniesiona w górę, razem z ręką parasolka... czasami to
                                                    tylko wielkie oczy ze zdziwienia... ale zobacz jaka to przyjemność w tak
                                                    ponurym dniu pobudzić ludzi do odrobiny wysiłku, skocznego tańca, lekkiego
                                                    przytupu...
                                                  • mabiwy Re: powinni karać 24.07.07, 00:58
                                                    no altruistka big_grin, perwersyjna wręcz tongue_out
                • goska_32 Re: powinni karać 23.07.07, 22:49
                  Kurcze, wykitował chyba ze zmęczenia a nie z głodu...
                  Ja mam czasami takie odloty, że zapominam o jedzeniu skupiając się na pracy...
                  Ale są obok ludzie, którzy mi w końcu o nim przypominają...
                  • tjbazuka Re: powinni karać 23.07.07, 22:58
                    mabiwy 23.07.07, 22:48 + odpowiedz

ciekawe, co dorosłemu facetowi mózg zalało?

"bullet games". Adekwatna nazwa gry do zaistnialej sytuancji wink
                    • mabiwy Re: powinni karać 23.07.07, 23:00
                      mówisz o nazwie zabawki, mnie powód interesuje
                      • tjbazuka Re: powinni karać 23.07.07, 23:19
                        hmm niestety nie znam. wybacz
                        • mabiwy Re: powinni karać 23.07.07, 23:22
                          dobra
                      • goska_32 Re: powinni karać 23.07.07, 23:43
                        Powodów może być wiele...
                        Niektórzy mylą fikcję z rzeczywistością... Zatracają się całkowicie... To jest
                        jak nałóg, hazard... Można porównać to do pracoholizmu...
                        Tylko, że większość z nas potrafi w pewnym momencie odejść od tego, powrócić do
                        świata realnego...
                        Niestety, jemu się to nie udało... Myślał, że jeszcze może jeszcze jeden dzień,
                        jedna godzina, jedna minutka...
                        • mabiwy Re: powinni karać 23.07.07, 23:46
                          to takie książkowe tłumaczenie. Co musi dziać się w życiu człowieka, albo czego
                          mu brak, że się tak w fikcji zatraca ?
                          • goska_32 Re: powinni karać 23.07.07, 23:59
                            myślę, że samotność...
                            • mabiwy Re: powinni karać 24.07.07, 00:19
                              czyli erzac.. coś zamiast
                              • goska_32 Re: powinni karać 24.07.07, 00:24
                                właśnie tak...
                                jedni zostają wchłonięci przez gry i neta a drudzy przez fikcję literacką...
                                ja wychodzę z założenia, że do wszystkiego trzeba mieć umiar i nie popadać z
                                jednej skrajności w drugą... to nigdy nie wróży nic dobrego...
                                • mabiwy Re: powinni karać 24.07.07, 00:30
                                  nie jest niczym dobrym
                                  • goska_32 Re: powinni karać 24.07.07, 00:40
                                    jak widać po przykładzie dla kolesia nie skończyło się dobrze...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka