sloggi 07.07.03, 16:31 Wyobraźmy sobie, że sieć telefonów komórkowych milknie. Milknie na długi czas - minimum miesiąc, pół roku. Chyba ciężko funkcjonowałoby się nam bez tego, pozornie błahego ustrojstwa? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
hm` Re: A gdyby telefony komórkowe zamilkły? 07.07.03, 16:51 Hm, nie mam telefonu komorkowego. pozdr. hm` Odpowiedz Link
rubeus Re: A gdyby telefony komórkowe zamilkły? 07.07.03, 16:58 nic by sie nie stalo strasznego... jakos zylismy bez nich Odpowiedz Link
sloggi Re: A gdyby telefony komórkowe zamilkły? 07.07.03, 20:24 Bez komputerów też, wcześniej bez telewizorów. Ludzie więcej czytali, więcej rozmawiali etc. Odpowiedz Link
blond_maupa Re: A gdyby telefony komórkowe zamilkły? 09.07.03, 10:46 ciezko to malo powiedziane... czlowiek sie latwo przyzwyczaja do wygody ... Odpowiedz Link
gacus2 Re: A gdyby telefony komórkowe zamilkły? 09.07.03, 13:16 A gdyby telefony komórkowe zamilkły? Zaczelibyśmy ze sobą rozmawiac... Odpowiedz Link
geograf Re: A gdyby telefony komórkowe zamilkły? 09.07.03, 17:26 hmmmm..to przez telefony ze soba nie rozmawiamy? Ja tak-bardzo p[rzyadtne gdy nie ma mnie w odmu, a chciałbym porozmawiac z kimś, kogo nie ma aktualnie w moim mieście...zwąłszcza, ze w telefonie kom. są darmowe minuty Odpowiedz Link
senne_marzenie Re: A gdyby telefony komórkowe zamilkły? 09.07.03, 17:28 nie darmowe, tylko opłacone w abonamencie. Odpowiedz Link
gacus2 Re: A gdyby telefony komórkowe zamilkły? 10.07.03, 10:11 No cóż rozmawiamy, ale rozmawialibyśmy dłużej i jakosciowo lepiej, bo rozmowaa w 4 oczy to nie to co telefon... Odpowiedz Link
geograf Re: A gdyby telefony komórkowe zamilkły? 10.07.03, 14:16 w sumie prawdziwe... jednak niekiedy ten abonament w sieci telefonii komórkowej jest niższy od abonemantu TP SA, nawet będąc z darmowymi minutami, sms-ami... Ale co rpawda to pradwa, Gacus-rozmowa w 4 oczy, najlepiej przy kawie, harbacie, ew. pywie jest niezastąpiona... Odpowiedz Link
sloggi Re: A gdyby telefony komórkowe zamilkły? 11.07.03, 16:34 Podczas rozmowy istotny jest bezpośredni kontakt wzrokowy Odpowiedz Link
adonis28 Re: A gdyby telefony komórkowe zamilkły? 10.07.03, 13:09 nawet nie pisz takich rzeczy! Sms'y to oprócz internetu mój drugi poważny nałóg. Odpowiedz Link
sloggi Re: A gdyby telefony komórkowe zamilkły? 02.10.03, 14:46 Gdyby zamilkł mój komórczak czułbym się wyizolowany. Odpowiedz Link
zo_h Re: A gdyby telefony komórkowe zamilkły? 02.10.03, 14:50 Jak na razie temat ten mnie nie dotyczy , jeszcze nie czuję tej potrzeby aby kupić garść elektroniki pod postacią telefonu komórkowego . Odpowiedz Link
frunze Re: A gdyby telefony komórkowe zamilkły? 02.10.03, 14:54 Chyba bym sobie dała radę bez telefonu. Natomiast nie wyobrażam sobie bez niego mojej siostry...jak ona by odwoływała te wszystkie spotkania ze mną albo informowała, że się spóźni..? Chyba musiałaby zacząć być punktualna??!!!!! )))) Odpowiedz Link
kochanica_francuza A gdyby do tego siadły komputery i Sieć? 02.10.03, 18:20 ja też komóry nie mam... Odpowiedz Link
babik Re: A gdyby telefony komórkowe zamilkły? 02.10.03, 19:30 Da się przeżyć bez komóry. Psiadam , ale używam sporadycznie heheheh Ciężko w to uwierzyć co ? Odpowiedz Link
very_famous Re: A gdyby telefony komórkowe zamilkły? 02.10.03, 22:08 Ja jestem nałogowcem. Poza tym w tym małym urządzonku jest spis telefonów, gdyby komórki zamilkły nastąpiłby powrót do archaicznej epoki noszenia kalendarzyków, czego nie cierpiałam. Odpowiedz Link
geograf Re: A gdyby telefony komórkowe zamilkły? 03.10.03, 23:01 bytłoby..cicho...i bez smyczy, i tak beztrosko.. ale z drugiej strony-większość już się przyzwyczaiła, że można od ręki zadzwonić, sprawdzić, złapać kogoś...byłoby dziwnie. a na pewno-niezręcznie a moze poczulibyśmy się wolni?uwolnieni spod ręki coraz silniej oddziaływującej na nas cywilizacji? Odpowiedz Link
altu Re: A gdyby telefony komórkowe zamilkły? 03.10.03, 23:20 ja przez dwa dni bylam bez telefonu... pierwsze pare godzin bylo najgorsze... siegalam do torebki, zeby sprawdzic, ktora godzina, czy ktos nie dzwonil. a tam cicho i ciemno... potem juz zajarzylam, ze nie dziala i sie przyzwyczajalam do mysli ze jestem nieuchwytna. zupelnie jak poza zasiegiem. tylko w zasieg sie wchodzi. a w telefonie cisza... pierwszym odruchem po uruchomieniu telefoniku bylo wyslanie chyba z 10 sms-ow, ze zyje i ze jest wszystko ok. bo na poczcie mialam tysiace nagran i zapytan o stan zdrowia, czy wszystko jest dobrze, czy zyje, czy nie bylo wypadku i co sie w ogole dzieje... i pomyslec, ze bez ladowarki zycie moze sie az tak skomplikowac. zapomnialam spakowac i wyjechalam na cale 5 dni. po 2 dniach znalazlam zastepczy element ladujacy.. Odpowiedz Link
zaba50 Re: A gdyby telefony komórkowe zamilkły? 04.10.03, 00:04 Witam Ja jeszcze nie mam komorki... i jakos nie czuje ze jest mi potrzebna... moze dlatego ze jescze nie pracuje. Tak wiec doskonale sie bez niej obywam - za to mam stale lacze... bez ktorego juz nie moge zyc )) Pozdrawiam Odpowiedz Link