rubeus 15.07.03, 21:12 kanapka z żołtym serem a co na serze ? u mnie najczęściej keczup, albo majonez - czasmi jakis dzem, a w sezonie letnim raz na jakis czas plasterek pomidora. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
adamco Re: co do zółtego sera ? [wątek kulinary 0.1 :) ] 15.07.03, 21:59 zwykle pomidor lub dzem (najchętniej truskawkowy), ale sporo zależy od gatunku sera leżącego na chlebku lub bułce Odpowiedz Link
very_famous Re: co do zółtego sera ? [wątek kulinary 0.1 :) ] 15.07.03, 22:33 Eee tam kanapki.. Sałatka z żółtego sera, ananasa z puszki, sporej ilości posiekanego czosnku i majonezu. PYCHA!!! Odpowiedz Link
ulalka Re: co do zółtego sera ? [wątek kulinary 0.1 :) ] 15.07.03, 22:42 salatka zwana Monika: 2 filiżanki kukurydzy 2 łyżki sera żółtego pokrojonego w kostkę 1 filiżanka gruszek, lub śliwek marynowanych 1 filiżanka posiekanej szynki Składniki wymieszać, polać majonezem przyprawionym do smaku łyżeczką miodu i pieprzem. Wymieszać, doprawić do smaku solą. Można posypać zieloną pietruszką. SMACZNEGO ) ------------- praca jest swietnym srodkiem, aby w cierpieniu znowu nas postawic na nogi. /Johann Peter Eckermann/ Zawsze lat☼ P☼gaduchy d☼ p☼duchy Odpowiedz Link
very_famous Re: co do zółtego sera ? [wątek kulinary 0.1 :) ] 15.07.03, 23:11 kukurydza rozumiem z puszki??? przepis juz zapisany - wypróbuję przy najbliższej okazji Odpowiedz Link
geograf Re: co do zółtego sera ? [wątek kulinary 0.1 :) ] 16.07.03, 00:14 Jak dla mnie istnieje tylko sam ser, ketchup na serze, bądź ogórek, pomidor, rozdkiewka na nim. Dżem? Matko niebieska... Odpowiedz Link
sloggi Re: co do zółtego sera ? [wątek kulinary 0.1 :) ] 16.07.03, 10:39 Kanapeczka - na masełko małosolniak i rzodkiew, na to dopiero serek i do mikrofali na 1,5-2 minuty i na taką ciepłą kanapkę plasterek pomidorka, troszkę cebulki oprószyć solą i pieprzem + moze być ostra papryczka. Odpowiedz Link
ulalka Re: co do zółtego sera ? [wątek kulinary 0.1 :) ] 16.07.03, 11:29 sloggi napisał: > Kanapeczka - na masełko małosolniak i rzodkiew, na to dopiero serek i do > mikrofali na 1,5-2 minuty i na taką ciepłą kanapkę plasterek pomidorka, troszkę > > cebulki oprószyć solą i pieprzem + moze być ostra papryczka. yummy... oslinilam sie lekko czytajac taaaki przepis sprobuj salatki ) Odpowiedz Link
sloggi Re: co do zółtego sera ? [wątek kulinary 0.1 :) ] 11.01.04, 20:45 Zapiekłem bułkę z szynką i żółtym serem i posmarowałem taka gorącą sosem tatarskim - fantastyczne. Odpowiedz Link
wgfc Re: co do zółtego sera ? [wątek kulinary 0.1 :) ] 11.01.04, 21:09 sloggi napisał: > Zapiekłem bułkę z szynką i żółtym serem i posmarowałem taka gorącą sosem > tatarskim - fantastyczne. Robię się głodny Odpowiedz Link
aankaa Re: co do zółtego sera ? [wątek kulinary 0.1 :) ] 11.01.04, 21:28 wgfc napisał: > Robię się głodny galopuj do kuchni !!! i nie zapomnij dodać utartej cebuli Odpowiedz Link
wgfc Re: co do zółtego sera ? [wątek kulinary 0.1 :) ] 11.01.04, 22:24 aankaa napisała: > galopuj do kuchni !!! > i nie zapomnij dodać utartej cebuli Tym razem zjadłem bez kombinowania Resztkę chleba z pasztetem - bardzo dobrym, domowym Teraz piję wino, żeby zatopić troski. Odpowiedz Link
sloggi Re: co do zółtego sera ? [wątek kulinary 0.1 :) ] 12.01.04, 08:48 Nie jedz wgfc za dużo cebuli, bo Ci się skuli. Odpowiedz Link
wgfc Re: co do zółtego sera ? [wątek kulinary 0.1 :) ] 12.01.04, 08:52 sloggi napisał: > Nie jedz wgfc za dużo cebuli, bo Ci się skuli. Dzień dobry Odpowiedz Link
anahella a moze koreczki? 12.01.04, 00:43 takie proste dwuskladnikowe: 1. ser + oliwka 2. ser + seler naciowy 3. ser + orzech wloski 4. ser + ogorek malosolny Odpowiedz Link
owca Re: co do zółtego sera ? [wątek kulinary 0.1 :) ] 12.01.04, 10:46 żółty ser najlepiej smakuje mi z czerwoną papryką albo surową albo konserwową pozdrawiam owca _,,,٢ة إ ة٦,,,_ Odpowiedz Link
altu Re: co do zółtego sera ? [wątek kulinary 0.1 :) ] 13.01.04, 09:55 tak, z ogorkiem konserwowym, ogorkiem zielonym, ogorkiem kiszonym, pomidorkiem i rzodkiewka... Odpowiedz Link
sloggi Re: co do zółtego sera ? [wątek kulinary 0.1 :) ] 21.05.04, 10:56 Na dziś? Lampka dobrego, półwytrawnego, czerwonego wina. Odpowiedz Link
zz_beatka a ja zaproponuję sałatkę 21.05.04, 11:11 ser żółty mozarella - koniecznie w wiórkach do kupienia w carfurze 1 jabłko jonagored - pokrojony w kostkę 4 jajka ugotowane na twardo pokrojone w kostkę kawałeczek pora część między białą a zieloną - pokrojony w kostkę 20 dkg szynki w platerkach pokrojonych w kostkę ogórek kiszony lub małosolny jak kto woli - ok 3-4 sztuk - pokrojony w kostkę trochę majonezu śmietany łyżkę troszeczkę pieprzu cayenne i soli Odpowiedz Link
magurka Re: co do zółtego sera ? [wątek kulinary 0.1 :) ] 21.05.04, 11:08 pomidorek z cebulka, ogoreczek kiszony, ogóreczek świeży, rzodkiewka, papryka w roznych kolorach, rzeżucha lub szczypior, do tego sól i pieprz. Czasmi bazylia jak jest w domu... a jeszcze jak zamiast sera żółtego bedzie feta, mmm... rozplywam sie Odpowiedz Link
zo_h Re: co do zółtego sera ? [wątek kulinary 0.1 :) ] 21.05.04, 11:16 Poza tym co wspomniałeś od siebie dodam jeszcze: - oliwki - ogórek kiszony - żywy ogórek - parówki sojowe - sałata - szczypior (ale to raczej pod) Odpowiedz Link
smia Re: co do zółtego sera ? [wątek kulinary 0.1 :) ] 21.05.04, 14:11 jesli ser jest plesniowy z zielona/niebieska plesnia, to polac miodem! Odpowiedz Link
nauma Re: co do zółtego sera ? [wątek kulinary 0.1 :) ] 21.05.04, 14:29 Do żółtego sera polecam: - pikantny ketchup - ostrą musztardę - majonez z pieprzem - sałatę - wszelkie konserwowane (ogórki, patisony, paprykę, grzyby) - cebulkę - dobry pasztet - parówki (zestaw kanadyjski) - konserwę tyrolską (poważnie) Odpowiedz Link
adhamah Re: co do zółtego sera ? [wątek kulinary 0.1 :) ] 02.06.04, 09:29 Wczoraj była musztarda. Tylko nie mówcie, że nie pasuje bo nie macie racji. Radzę spróbować Odpowiedz Link
brookie Re: co do zółtego sera ? [wątek kulinary 0.1 :) ] 02.06.04, 14:42 Na sniadanie zrobilam sobie fajna kanapke z serem ( tartym) w roli glownej. Na ciemny chlebek maslo, szynka, jajko, ser, papryczka konserwowa, ogorek, szczypiorek i odrobina natki pietruszki. Przepyszne! Maslo mozna zastapic majonezem. Odpowiedz Link
szampon4jajeczny Re: co do zółtego sera ? [wątek kulinary 0.1 :) ] 02.06.04, 14:46 a ja maslo zastepuje serkiem topionym Odpowiedz Link