sibeliuss 16.11.07, 23:15 A tu brak Telesfora. Herbatka, paciorek, siusiu i lulu? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sibeliuss Re: Nocna pora 16.11.07, 23:23 asiouek napisała: > Fajne to słowo "paciorek"... Nie znałaś? Odpowiedz Link
asiouek Re: Nocna pora 16.11.07, 23:25 znałam, znałam. Babcia zawsze ze mną odmawiała przed snem. Tylko jak się czasem tak powtórzy parę razy to samo słowo, to ono się wydaje... takie inne. Przynajmniej ja tak mam, że się czasem zamyślę nad brzmieniem słów powszednich... Odpowiedz Link
parachute Re: Nocna pora 16.11.07, 23:29 ja mam tak nawet ze swoim imieniem i nazwiskiem... Odpowiedz Link
parachute Re: Nocna pora 16.11.07, 23:38 "ekstaza! wieczna ekstaza!" jak powiedziała pewna słonica z mniej pewnego dowcipu... Odpowiedz Link
parachute Re: Nocna pora 17.11.07, 00:28 to bardzo skomplikowane...las...bączek...i słonica...może Ci kiedyś opowiem Odpowiedz Link
parachute Re: Nocna pora 17.11.07, 00:38 skoro tak mowisz...wiem ze znasz mniej trashowe...dobranoc Odpowiedz Link
priw Re: Nocna pora 16.11.07, 23:36 Jak byłyśmy gówniarami-moja siostra i ja-często powtarzałyśmy jakieś slowo,po czym okazywało się,że jest ono przekomiczne w brzmieniu.Do tej pory pamiętam,jak tarzałyśmy się ze śmiechu,powtarzając w kółko "przyjaciel".Nasi rodzice chyba musieli być bardzo zaniepokojeni Odpowiedz Link
czerwone_francuskie Re: Nocna pora 16.11.07, 23:20 ciemno, zimno, koty spia pod kaloryferem...paciorek, nie, juz lepiej bajki...herbatka owszem... Odpowiedz Link
frida2 Re: Nocna pora 16.11.07, 23:29 sibeliuss napisał: > Kup termos Mam taki termiczny kubek, ale jakoś zapomniałam o nim. Zimno jest. Odpowiedz Link
asiouek Re: Nocna pora 16.11.07, 23:32 no, ja od dwóch tygodni tylko z termosu herbatkę. Ekonomiczne to, rano się zaparzy litra i można pić pół dnia... Odpowiedz Link
frida2 Re: Nocna pora 16.11.07, 23:35 asiouek napisała: > no, ja od dwóch tygodni tylko z termosu herbatkę. Ekonomiczne to, rano się zaparzy litra i można pić pół dnia... Ja musiałabym mieć wielolitrowy termos, bo herbat likwiduje sporo. Odpowiedz Link
asiouek Re: Nocna pora 16.11.07, 23:40 ja dziś wypiłam 7 Niemalże dwa termosy. No ale to co innego zaparzyć dwa razy w ciągu dnia termosik, a gotować co godzina siedem razy wodę... Odpowiedz Link
frida2 Re: Nocna pora 16.11.07, 23:49 asiouek napisała: > ja dziś wypiłam 7 Niemalże dwa termosy. No ale to co innego zaparzyć dwa razy w ciągu dnia termosik, a gotować co godzina siedem razy wodę... No tak, ale już przywykłam do tych moich pielgrzymek do kuchni Odpowiedz Link
asiouek Re: Nocna pora 17.11.07, 08:00 Przydałaby się poranna herbatka, najchętniej miętówka, tylko że się z wyrka nie chce ruszyć... Odpowiedz Link
frida2 Re: Nocna pora 16.11.07, 23:44 sibeliuss napisał: > A co to za kubek? A taki o: www.raffachi.pl/show.php?p=kubek-termiczny-czerwony_2547 Odpowiedz Link
frida2 Re: Nocna pora 17.11.07, 00:07 sibeliuss napisał: > Gdzie kupiłaś? Jest taki sklepik u nas, 1002 drobiazgi. Odpowiedz Link
frida2 Re: Nocna pora 17.11.07, 00:28 sibeliuss napisał: > Po ile i czy są jeszcze? Na pewno, chyba 20 parę zł, ale w tesco też są, z uchem, około 15 zdaje się. Odpowiedz Link
asiouek Re: Nocna pora 16.11.07, 23:53 Szczyrze mówiąc, to kubek fajny, ale tylko na rajdy, wycieczki, w podróż. No bo jak to? Herbatę w domu z takiego kubka? Jak dla mnie kubek musi być ceramiczny, z uchem porządnym i minimum 300ml pojemności Odpowiedz Link
frida2 Re: Nocna pora 16.11.07, 23:30 priw napisała: > To pij szybko. Nie umiem pić herbaty szybko. Odpowiedz Link
priw Re: Nocna pora 16.11.07, 23:41 Lekcja nr 1: Bierzesz kubek z herbatą w łapki,doprowadzasz go w ten sposób do otworu gębowego,przechylasz,gul,gul,gul-i po wszystkim Odpowiedz Link
frida2 Re: Nocna pora 16.11.07, 23:47 priw napisała: > Lekcja nr 1: > Bierzesz kubek z herbatą w łapki,doprowadzasz go w ten sposób do > otworu gębowego,przechylasz,gul,gul,gul-i po wszystkim Ale ja sobie lubie posiedzieć z kubkiem czaju Odpowiedz Link
priw Re: Nocna pora 16.11.07, 23:53 To jak wystygnie,zawsze możesz wylać i zrobić sobie nową Odpowiedz Link
asiouek Re: Nocna pora 16.11.07, 23:23 A mi się tak nie chce wyjść z wyra na to przedostatnie... kaczki mi trza... Odpowiedz Link
sibeliuss Re: Nocna pora 16.11.07, 23:27 asiouek napisała: > A mi się tak nie chce wyjść z wyra na to przedostatnie... kaczki mi trza... Musi być Kaczka? Odpowiedz Link
parachute Re: Nocna pora 16.11.07, 23:27 baseny som fajniejsze... "Wtedy płynę, płynę Chwytam w żagle wiatr" Odpowiedz Link
asiouek Re: Nocna pora 16.11.07, 23:31 siem przemogłam i poszłam... ale te kafelki ziiiiimne... Odpowiedz Link
parachute Re: Nocna pora 16.11.07, 23:37 najfajniejsze jest wbieganie z zimna pod jeszcze ciepłą kołdrę... jak byłem mniejszy, przybierałem wtedy kształt dużego embrionika.... Odpowiedz Link
asiouek Re: Nocna pora 16.11.07, 23:42 nu ba, ja w dzieciństwie mieszkałam na wsi. A 20 lat temu na Kaszubach to były zimy!!! Zimą mama wieszała prześcieradło i kołdrę na piec kaflowy, a na koniec dawała butelkę po szampanie wypełnioną wodą i w owym piecu podgrzaną. Tak "w nogi" to była frajda i docenienie ciepełka! Odpowiedz Link
parachute Re: Nocna pora 16.11.07, 23:49 u mnie w domu dośc wczesnie pozbyto sie piecow ...i to chyba był błąd...przy centralnym ogrzewaniu w domu bardzo szybko robiło się chłodno... że już nie wspomne o niedawnych czasach licealnych kiedy to miałem pokoj na poddaszu...bardzo nieszczelny, nietrzymający ciepła... koce, kołdra szły w ruch...bywało, że jak się rano budziłem, termometr pokazywał...7 stopni brrr...w akademikach jest za ciepło! niekt mnie nie rozumie...ja otwieram okna,inni je zamykają... Odpowiedz Link
parachute Re: Nocna pora 16.11.07, 23:25 może się przyśni tak,nie wiem,koniecznie,by może... Odpowiedz Link
czerwone_francuskie Re: Nocna pora 16.11.07, 23:28 bajka ulubiona...haha dla niegrzecznych dziewczynek...te wszystkie krolewny i krolewicze to koszmarne nudziarstwo...raczej mroczne historie, maggiczne... Odpowiedz Link
sibeliuss Re: Nocna pora 17.11.07, 00:49 agulaszek napisała: > jakie lulu, jeszcze młoda godzina Co prawda, to prawda. Odpowiedz Link
agulaszek Re: Nocna pora 17.11.07, 00:57 ja dopiero się wybudzam po całodziennym ziewaniu;D Odpowiedz Link
parachute Re: i łapki na kołderce ;)) 17.11.07, 11:11 no, pod kołderką to by brzydko wyglądało.... Odpowiedz Link