asiouek 13.03.08, 09:24 na podstawie Hłaski. O ludziach w Bieszczadach. Znacie? Leci właśnie na TVPKultura, polecam: www.vingo.tv/viewing.php?channelID=3&br=l Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kriss67 Re: Baza ludzi umarłych 13.03.08, 09:32 Czołem Asiulku Film bardzo dobry, jeden z moich ulubionych w polskiej kinematografii. A nowela Marka Hłaski, na której oparty jest scenariusz nosi tytuł "Następny do raju". Pozdro Krzysztof Odpowiedz Link
defendo Re: Baza ludzi umarłych 13.03.08, 09:47 Cholera, spóźniłam się - lubię ten film... Asiołku - jak sie u Ciebie komentarze dodaje? Chciałam - i nie potrafię, od dawna już próbuję, pomocy!!!! Odpowiedz Link
leftt Re: Baza ludzi umarłych 13.03.08, 10:25 O ile mi wiadomo, Hłasko wycofał swoje nazwisko z czołówki filmu, bo nie odpowiadało mu zakończenie. Tak trochę off topic: czytając Hłaskę doszedłem do wniosku, że im dłuższe opowiadanie pisał, tym gorzej mu to wychodziło (np. "Palcie ryż kazdego dnia" - nie do czytania).Macie podobne wrażenia? Odpowiedz Link
asiouek Re: Baza ludzi umarłych 13.03.08, 10:58 Zakończenie chyba bardziej pozytywne niż w prozie. A możecie mi przypomnieć, jak zginął Rosaczek (ten od akordeonu) - bo akurat ktoś do mnie dzwonił i przegapiłam. Odpowiedz Link
asiouek Re: Baza ludzi umarłych 13.03.08, 11:17 Hej Defendo, musisz kliknąć najpierw na "Komentarze" - jest pod każdym tekstem, a potem na dole strony jest "Dodaj komentarz", pozdrawiam Odpowiedz Link