gacus2 23.09.03, 10:11 Natchniony cytatami z ksiązek wpisujmy tu swoje ulubione aforyzmy: Oto moje: "Trzeba będzie zapłącić za każdą poniechaną miłość , za niewypowiedziane słowa, za stracone sny" Paul Valery Zasade te staram sie stosowac.... Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
frunze Re: Aforyzmy 23.09.03, 10:14 "Nadzieje się chyba spełniają, bo jest ich coraz mniej" To z mojego ukochanego Leca i jego "myśli nieuczesanych". Mogę Wam codziennie podrzucać jedną jego myśl Odpowiedz Link
sharlotka Re: Aforyzmy 23.09.03, 10:24 Drugi moj ulubiony (Gomez de la Serna) to: (chyba nie pomylilam czegos...) "Byla tak niesmiala, ze kiedy byla pol naga rozmawiajac przez telefon, nakladala stanik na sluchawke".... budzi usmiech Odpowiedz Link
kreskator Re: Aforyzmy 23.09.03, 10:45 to tez z Leca "tylko ludożerca nie pogardza cżłowiekiem" Odpowiedz Link
anahella Prosze wiecej Leca:) 23.09.03, 13:51 Czytanie jego aforyzmow to wielka przyjemnosc, a ja zakladam konkurencyjny - frywolny watek o fraszkach Odpowiedz Link
gacus2 Re: Prosze wiecej Leca:) 23.09.03, 15:14 Może spróbujmy sobie codziennie wpisywać jakis aforyzm (jeśli nei codziennnie ot co jaiś czas... Dziex Odpowiedz Link
geograf Re: Aforyzmy 24.09.03, 18:03 „[...] I wyciągnąłem z tych nauk właściwe wnioski. Na przykład taki, że większość ludzie nie pragnie wcale poznania prawdy, lecz potrzebuje zręcznego kłamstwa ułatwiającego życie. Lud chce być oszukiwany, więc należy go mamić. [...]” Witold Jabłoński "Uczeń Czarnoksieżnika" (cytat powyżej jest okrojony o końcówkę wersu, która nie każdemu może się spodobać, więc aby nie psuć wrażenia, napisze tutaj: "[...] Wszak Kościołowi Katolickiemu udaje się to już od prawie 2000 lat." ) Odpowiedz Link
kreskator Re: Aforyzmy 24.09.03, 18:50 "Świat depresji jest światem monochromatycznym panuje w nim szrość lub całkowita ciemność" Kępiński Odpowiedz Link
kreskator Re: Aforyzmy 24.09.03, 19:06 no moóżna tak powiedzieć ale to z pogranicza psychologi filozofii i poezji jakoś dzis mnie do tej psychologi ciągnie Odpowiedz Link
kreskator i jeszcze na koniec o śnie... 24.09.03, 19:45 zostałem tylko niegrzecznie przebudzony czy można przebudzic grzecznie? Odpowiedz Link
hm` Re: Aforyzmy 24.09.03, 22:54 "Mielismy na to dwa lata, a zdamy wszystko w tydzien." by Budzik, kolega z roku, o naszej sytuacji sesyjnej. pozdr. hm` Odpowiedz Link
frunze Lec na dziś ;) 25.09.03, 08:14 To uwielbiam, takie prawdziwe: Giętki kręgosłup: mieć łeb w żłobie i nie wypaść z siodła )) Odpowiedz Link
sloggi Re: Aforyzmy 26.09.03, 10:05 "Umysł posiada własną logikę, ale rzadko wtajemnicza w nią innych" B.A. de Voto Odpowiedz Link