geograf 20.11.03, 23:22 "wszystko co ma swój początek, ma i swój koniec" "nic nie dzieje sie bez przyczyny" znacie tego typu anegdoty? ech... vanitas vanitatum... Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
owca Re: ubi lex ibi poena 21.11.03, 09:55 ja znam to troszkę pod inną postacią: "nie ma wiary, nie ma kary" pozdrawiam owca _,,,٢ة إ ة٦,,,_ Odpowiedz Link
jeremy27 Re: C'est la vie 21.11.03, 10:40 "...dobre, złe - to juz nieważne skoro miało chęć sie zacząć musi skończyc się jakoś..." Odpowiedz Link
api3 Re: C'est la vie 21.11.03, 13:03 Nihil lacrima citius arescit Nic nie wysycha szybciej niż łza. Odpowiedz Link
frunze Re: C'est la vie 21.11.03, 13:09 Moje ulubione: dum spiro spero. Póki oddycham nie tracę nadziei. Odpowiedz Link
geograf Re: C'est la vie 21.11.03, 17:31 a może: Quidquid agis, prudenter agas et rescipe finem ?? Cokolwiek czynisz,czyń roztropnie i patrz końca... Odpowiedz Link
vika411 Re: C'est la vie 21.11.03, 17:56 Festina lente... Kto ma zapalniczke? Szukam od godziny ! Odpowiedz Link
geograf Re: C'est la vie 21.11.03, 18:17 historia magistra vitae per aspera mad astra? (historia nauczycielką życia; przez trudy do gwiazd??) ech...pieknie brzmi,ale... Odpowiedz Link
very_famous Re: C'est la vie 21.11.03, 18:22 Nec mortem effugere quisquam nec amorem potest Odpowiedz Link
snow.white Re: C'est la vie 21.11.03, 18:23 geograf napisał: > per aspera mad astra? per aspera ad astra tlumaczenie dobre a juz myslalam,ze po zaliczeniu nigdy do tych przyslow nie wroce ) Odpowiedz Link
vika411 Re: C'est la vie 21.11.03, 18:25 Weselsze sa przyslowia polskie. Na przyklad : Doputy dzban wode nosi dopoki kozka nozki nie zlamala bo nie jednemu psu Burek! Czyli jak Filip z tej marihuany ...czy jakos tak... Odpowiedz Link
snow.white Re: C'est la vie 21.11.03, 18:29 vika411 napisała: > Weselsze sa przyslowia polskie. > Na przyklad : > Doputy dzban wode nosi dopoki kozka nozki nie zlamala bo nie jednemu psu Burek! > Czyli jak Filip z tej marihuany ...czy jakos tak... no wlasnie,nasze przyslowia sa fajniejsze aliena laudatis,vestra ignoratis! Odpowiedz Link
vika411 Re: C'est la vie 21.11.03, 18:55 snow.white napisała: > vika411 napisała: > > > Weselsze sa przyslowia polskie. > > Na przyklad : > > Doputy dzban wode nosi dopoki kozka nozki nie zlamala bo nie jednemu psu > Burek! > > Czyli jak Filip z tej marihuany ...czy jakos tak... > > no wlasnie,nasze przyslowia sa fajniejsze > aliena laudatis,vestra ignoratis! > Juz sam mistrz Mikolaj mowil, ze Polacy to kury i gdakac potrafia! Odpowiedz Link
geograf Re: C'est la vie 21.11.03, 19:04 niestety najczesciej gdaczą i nic z tego nie wynika, no ale cóż... cierp ciało, samo chciało. Odpowiedz Link
vika411 Re: C'est la vie 21.11.03, 19:48 geograf napisał: > niestety najczesciej gdaczą i nic z tego nie wynika, no ale cóż... > > cierp ciało, samo chciało. To wszystko przez to, ze sercu jest drozsza piosenka nad Wisla i piasek Mazowsza...a nie jakies tam austriackie gadanie Odpowiedz Link
geograf Re: C'est la vie 21.11.03, 19:01 literówka hmmm...miałaś łacinę w LO, czy na studiach? Odpowiedz Link
vika411 Re: C'est la vie 21.11.03, 19:03 geograf napisał: > literówka > > hmmm...miałaś łacinę w LO, czy na studiach? > Jaaaaaa???????? ja mam lacine w malym palcu lewej nogi! A nie na zadnych studiach ani w liceum. niektorzy mowia, ze mnie jej uczyla kucharka mojej babci...ale zawsze... Odpowiedz Link
geograf Re: C'est la vie 21.11.03, 19:08 w takim razie wypada zapytac jaki rodzaj łaciny posiadasz w swym palcu a co do pytania-było ono akurat do śnieżynki pozdraiwam! Odpowiedz Link
vika411 Re: C'est la vie 21.11.03, 19:11 geograf napisał: > w takim razie wypada zapytac jaki rodzaj łaciny posiadasz w swym palcu > > a co do pytania-było ono akurat do śnieżynki > > pozdraiwam! > a to przepraszam i wycofuje sie z dyskusji. swojej lacinniczej wiedzy tez nie bede prezentowac na tym forum bo tu bywa maloletnia mlodziez i czasami dzieci a poza tym Sloggi by mnie wywalil na zbite pyszczydlo niewyparzone! www1.gazeta.pl/forum/790620,30353,790602.html?f=10740 Odpowiedz Link
snow.white Re: C'est la vie 21.11.03, 19:29 i na studiach i w liceum tak myslalam,ze literowka ale obywatelski obowiazek kazal mi poprawic,zeby sie ktos zle nie nauczyl przypadkiem )) Odpowiedz Link
geograf Re: C'est la vie 21.11.03, 19:36 liceum?? hmmmm..do którego LO chodziłaś,że łaciny tajniki poznałaś?? dziękuję za poprawienie. jeszcze jedno mi się przypomniało: raz na wozie-raz pod wozem. Odpowiedz Link
snow.white Re: C'est la vie 21.11.03, 19:44 geograf napisał: > liceum?? > hmmmm..do którego LO chodziłaś,że łaciny tajniki poznałaś?? tajemnica!! > dziękuję za poprawienie. polecam sie na przyszlosc > jeszcze jedno mi się przypomniało: > raz na wozie-raz pod wozem. albo-baba z wozu,koniom lzej ) Odpowiedz Link
geograf Re: C'est la vie 21.11.03, 19:52 szczelam: I albo III LO. jak zgadłem to powiedz,proszę hmm..to z baba definitywnie nie paduje do klimatu wątku Odpowiedz Link
snow.white Re: C'est la vie 21.11.03, 20:05 geograf napisał: > szczelam: > I albo III LO. > jak zgadłem to powiedz,proszę moge ci na ucho powiedziec najwyzej @ zobacz > hmm..to z baba definitywnie nie paduje do klimatu wątku jak nie-polska prawda w koncu to jest )) Odpowiedz Link
geograf Re: C'est la vie 21.11.03, 20:15 PADŁEM...i powstać nie mogę... ha! swój do swego ciągnie sprawdź pocztę Odpowiedz Link