Dodaj do ulubionych

Wigilia na stole czyli Wasze ulubione potrawy

24.12.03, 10:37
Jak to ktoś kiedyś zauważył, wszystkie nasze rozmowy sprowadzają się do dwóch
tematów, to teraz porozmawiajmy dla odprężenia o ulubionych potrawach
wigilijnych i nie tylko. Czy macie taką potrawę, na którą czekacie cały rok?
Obserwuj wątek
    • frunze Re: Wigilia na stole czyli Wasze ulubione potrawy 24.12.03, 10:40
      Ubóstwiam pierogi. Ale one są przez cały rok. A w Święta jest jedyna okazja,
      by zjeść kluski z makiem mojej teściowej in spe. Pychota.
      • aiwa7 Re: Wigilia na stole czyli Wasze ulubione potrawy 24.12.03, 10:50
        Barszcz, Barszcz z Uszkami ....myhhhh pychotaaa smile
      • kolczatka Re: Wigilia na stole czyli Wasze ulubione potrawy 24.12.03, 10:53
        Też uwielbiam pierogi i dlatego preparuję je pod byle pretekstem. Na Wiglię
        uwielbiam pasjami zupkę grzybową, grzybki w cieście, kapustę z grzybami, mniam
        mniam.
    • sferka Re: Wigilia na stole czyli Wasze ulubione potrawy 24.12.03, 10:46
      Dla mnie zawsze barszcz z uszkami made by my mother, a w tym roku nie będzie-
      deficyt suszonych grzybów-i to dla mnie kolejny powód, by mieć dołek...
      • frunze Re: Wigilia na stole czyli Wasze ulubione potrawy 24.12.03, 10:48
        Gdybym wiedziała, to bym Ci sprezentowała suszone grzyby, u mnie jest ich
        trochę.
        • sferka Re: Wigilia na stole czyli Wasze ulubione potrawy 24.12.03, 10:51
          smile))) A ja odstąpiłabym wtedy kilka obłędnych uszek wink
          • frunze Re: Wigilia na stole czyli Wasze ulubione potrawy 24.12.03, 10:57
            No niestety, deal nie dojdzie do skutku, boś nie powiedziała sad A taką mam
            ochotę na uszka smile
            • sferka Re: Wigilia na stole czyli Wasze ulubione potrawy 24.12.03, 11:07
              Nawet nic nie mów-ślina mi cieknie na klawiaturę i wygląda to nieestetycznie. ;-
              )
            • martuha Re: Wigilia na stole czyli Wasze ulubione potrawy 24.12.03, 11:08
              karp smazony jest the best! i ryba faszerowana mojej babci! a tak w ogole, to
              wszystko w swieta inaczej smakuje niz na codzien, nawet slodycze!
    • jeremy27 RWigilia na stole czyli Wasze ulubione potrawy 24.12.03, 11:11
      uwielbiam pierogi z kapustą i grzybami i kapustę wigilijną - bo bigos to juz
      nie bardzo...a i lubię żreć suszone sliwki, ale to do potrawy raczej nie
      zaliczam...nie mam w tej kwestii umiaru.
      • kolczatka Re: Wigilia na stole czyli Wasze ulubione potraw 24.12.03, 11:24
        Kwestia zasadnicza suszone śliwki czy wędzone? Suszone uwielbiam, zżeram
        kilogramami szczególnie w wersji w czekoladzie wink. Wędzone tylko w śladowych
        ilościach do bigosu.
        • jeremy27 Re: Wigilia na stole czyli Wasze ulubione potraw 24.12.03, 11:40
          suszone i wędzone...żaden problem, każda postać...w czekoladzie też...niestety
          maja one własciwości "rozsadzające" i pózniej czuje sie jak piłka, ale sama
          przyjemnośc pochłaniania wystarczawink
          Kolczatko widzę, ze Ty preferujesz grzybki (w cieście, pierogi)...jesli sama
          robisz te pyszności mam nadzieję, że kiedys sie podzieliszwink))...grzyby tez
          łykam w kazdej postaciwink))
          • kolczatka Re: Wigilia na stole czyli Wasze ulubione potraw 24.12.03, 11:43
            Nie ma sprawy, możemy urządzić jakieś poświąteczne spotkanie to mogę donieść
            takie żarło.
    • zet_a Re: Wigilia na stole czyli Wasze ulubione potrawy 24.12.03, 11:31
      Uwielbiam barszcz czerwony z uszkami i pierogi oraz grzyby w cieście. W tym
      roku niestety barszczu nie będzie, tylko zupa grzybowa, buu...
    • aankaa Re: Wigilia na stole czyli Wasze ulubione potrawy 24.12.03, 14:25
      zwieńczeniem każdej Wigilii, którą przygotowywała moja Mama był kisiel z żurawin
      na to czekałam najbardziej smile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka