jolkapo2007 15.02.11, 08:49 Mój syn 11.meś. nie chce mleka ani żadnych kaszek ,co mam dawać zamiast.Dodam że wszystko bardzo ładnie je.To mleko i kaszki chyba mu się już znudziły. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
agnieszka.lelen Re: Nie chce mleka 18.02.11, 00:33 Wg zaleceń żywieniowych dla dzieci w wieku 1-3 lat dziecko powinno jeść nabiał codziennie. Można próbować inne produkty nabiałowe: kefir, jogurty, maślankę,twaróg, serki lub mleko "ukryte" w jakiejś potrawie. Nabiał jest konieczny z uwagi na wysoką zawartość wapnia, b. trudną do zapewnienia z produktów nienabiałowych. Jeśli je inne produkty zbożowe w odpowiednich ilościach nie musi jeść kaszek. pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Monika109 Re: Nie chce mleka IP: *.home.aster.pl 18.02.11, 10:16 Cześc miałam podobny problem :) Dawałam jogurt naturalny z owocami, twarożek, kefir serek z jajkiem, z warzywami itp. Z czasem się to jakoś unormowało. Tutaj porada, którą udzieliła mi Dietetyk z inneg portalu może bedzie dodatkowym uzupełnieniem tej którą otrzyamłeś od Pani Ekspert. www.przepisy-dla-dzieci.pl/Cooking/Article/2ec5cbb2-a0e8-4e99-8f35-a819ec4a2564 Odpowiedz Link Zgłoś