Dodaj do ulubionych

jajecznica

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.11, 15:49
Witam
Moje pytanie dotyczy jajecznicy.Czy mogę 14miesiecznej córce ,podać smażoną jajecznicę??W jaki inny jeszcze sposób mogę podawać córce jajka,kanapki odpadaja pozniewaz córka nie chce zjesc,do obiadku dodaje żółtko,ale nie zjada go całego.Dziekuję.Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • matka_karmiaca Re: jajecznica 20.05.11, 16:34
      Jajko na twardo w sałatce warzywnej (lepiej z jogurtem zamiast majonezu)
      Kluseczki lane (żółtko z mąką wlane na wrzący wywar warzywny / zupę)
      Omlet na minimalnej ilości tłuszczu (jeśli masz dobrą patelnię)
    • tanera Re: jajecznica 25.05.11, 14:31
      Jesli chodzi o jajecznicę to koleżanki synek ma 8m-cy i jada jajecznicę. Czy można czy nie można to nie wiem, ale jemu nic nie dolega po tym, więc zajada się.
    • momago Re: jajecznica 25.05.11, 15:05
      Moja jadła i było Ok. Możesz rozetrzeć jajko, dodać szczypiorek - jako pasta na chleb
    • agnieszka.lelen Re: jajecznica 31.05.11, 19:00
      Powinno się unikać podawania potraw smażonych ale wybór należy do Pani. Można "zaciągnąć" zupę jajkiem, lub zrobić kluski albo sałatkę warzywną z jajkiem albo pastę do chleba. Można też popatrzeć na przepisy na jajka i potrawy z nich w książkach kucharskich.
      Pozdrawiam. Agnieszka Leleń
      lekarz w Klinice Pediatrii i Żywienia IP Centrum Zdrowia Dziecka w Warszawie
      • koliberek15 Re: jajecznica 07.06.11, 13:41
        mój syn je tez jaja na miękko ale takie gdzie biało jst sciąte a żółtko jeszcze płynne. jajecznie najpier mu na parze robałm,potem na teflonoej dobrej patelni, bez tłuzszczu, a teraz jak wlewam jajka to kawaczek masła dodaję, rozupszcza si razem z jajami i daje lepszy smak. nie podsmaząmy zadnej szynki, nic, jeśłi juz to pokra wrzucam raezm z jajkami.
    • Gość: patrycja Re: jajecznica IP: *.home.aster.pl 08.06.11, 13:17
      ja proponuje zrobić jajecznicę na parze. Jajko możesz przemycić w omletach, naleśnikach, dodatke do zupy jest wtedy gęściejsza np pomidorowa), zrobić kuseczki z jajek, pasty z jajka, pasty z ryby i jajka, grzanki z jajkiem (ale jak nic niesmażysz to może być jeszcze za wcześnie), jajko możesz przemycić w biszkopcie, cieście drożdzowym i wielu innych produktach. Ja bardziej się martwieże daję za dużo jajek :)

Polecam przepisy na tej stronie, może coś ci się przyda. Sprawdziam parę przepisow jest na pasty np z jajkiem czy np omlety.
      www.przepisy-dla-dzieci.pl/Receipe?categoryId=298&page=1&pageSize=12
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka