Dodaj do ulubionych

pytanie do mam

IP: *.metrolink.pl 28.06.11, 13:42
Drogie Mamy. Jak przygotowujecie jajecznice dla swoich maluszkow??? Jaki nabial podajecie (taki jak dla doroslych typu twarogi, serki spulchniane azotem itp)? Moze macie jakies dobre, odpowiednie dla maluchow firmy nabialowe? ja zaczynam rozszerzac diete o takie produkty i pogubilam sie stojac przy sklepowej polce z nabialem. Dzieki i pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • matka_karmiaca Re: pytanie do mam 28.06.11, 14:22
      Nie przygotowuję jajecznicy specjalnie dla małej, czasem dajemy jej popróbować z naszego talerza "normalnej".
      Jeśli chodzi o nabiał: serek Bieluch, z jogurtów naturalnych daję Danone i chyba Bakomę, choć oba mają w składzie tajemnicze "białka mleka" / mleko w proszku, ale nie znalazłam lepszych. Czytam składy generalnie i daję te bez dodatków. Ostatnio młodej bardzo smakował żółty ser, ale był kupowany na plasterki, więc składu nie widziałam - aż się boję, co mogła w nim zjeść... I zottarella jej bardzo smakuje (w składzie z niepożądanych składników ma tylko sól).
    • calineczkazbajkii Re: pytanie do mam 28.06.11, 15:23
      jajecznicę robię na wodzie i kroplce oliwy + przyprawy

z nabiału podaję tylko kozie mleko ( jest zbliżone do kobiecego)
    • Gość: Patrycja Re: pytanie do mam IP: *.home.aster.pl 29.06.11, 11:53
      Jajecznicę robię na parze według tego przepisu 1.Zagotuj w garnku wodę.
      2.Do miski aluminiowej wbij jajko, dokładnie roztrzep widelcem.
      3.Miskę połóź na garnek, w którym gotuje się woda.
      4.Mieszaj jajko.
      5.Smacznego
      Co do nabiału i produtów dla dzieci polecam tą stronę. Ja wybieram zgodnie z ich zaleceniami niektore fajne wyszukane produkty jak np właśnie z nabiału (już sama nie wiedziałam ktory jogurt nawet natrualny jest dobry :) bo nawet do jogurtu naturalnego wrzucają zagestniki itp) Na stronie Robią analizy produktów dla dzieci. Możesz sama przesłać produkt do dietetyka i oni za darmo wykonują analizę i mówią czy jest ok :) Ja wysłałam do nich też ostatnio produkt i czekam aż mi go ocenią :)
      www.przepisy-dla-dzieci.pl/Cooking/Index?categoryId=73
      • Gość: mamakeke Re: pytanie do mam IP: *.metrolink.pl 29.06.11, 13:16
        Hej. Dziekuje za fajna podpowiedz. Stronka jest super i od jutra z niej korzystam pelna para! Jeszcze raz dziekuje i pozdrawiam!
    • agnieszka.lelen Re: pytanie do mam 01.07.11, 11:58
      Rozumiem że chodzi o dzieci w okolicy roczku? Nie powinno się podawać potraw smażonych więc jajecznicę lepiej przyrządzić na parze. Produkty nabiałowe trzeba wybierać aby odpowiadały smakiem, konsystencją i miały odpowiedni smak - to trzeba sprawdzić.
      Pozdrawiam. Agnieszka Leleń
      lekarz w Klinice Pediatrii i Żywienia IP Centrum Zdrowia Dziecka w Warszawie
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka