Dodaj do ulubionych

słoiczki są bee

IP: *.internetia.net.pl 02.11.11, 11:10
Mój synek ma 6 miesięcy, kp, 3 centyl. Za tydzień wracam do pracy. Mały w ciągu dnia dostaje kaszkę Holle jaglaną, zupkę warzywno-mięsną i na podwieczorek jakiś owoc (najczęściej jabłko w sitku do samodzielnego memłania - ma już 2 zęby). O ile kaszkę wsuwa (potrafi zjeść nawet 160 ml na jedno posiedzenie) o tyle z zupkami jest problem. No za nic mu nie smakują słoiczki - krzywi się, memła, wypluwa, a czasami ma nawet odruch wymiotny. Ja go nawet rozumiem - te słoiczkowe papki są niesmaczne po prostu. Chciałabym mu gotować sama i tak się zastanawiam gdzie kobietki wielkomiastowe kupujecie warzywa? O ile mam dostęp do dobrej jakości mięsa to z warzywami problem. W supermarkecie nie chcę kupować. I tak się zastanawiam - a może mrożonki? Po ziemniaki i marchew mogę podskoczyć na targ, ale co z innymi warzywami? Fasolka, groszek, kukurydza? Na targu w zimie tego nie kupię. Co sądzicie o mrożonkach?
Obserwuj wątek
    • matka_karmiaca Re: słoiczki są bee 02.11.11, 11:38
      Mrożonki są gites :)

Jak czasem kupię więcej dobrych warzyw, to obieram, kroję i robię sobie zestawy jednoporcjowe, a jak nie, to Hortex jest moim przyjacielem :)
    • momago Re: słoiczki są bee 02.11.11, 11:52
      To co można kup na bazarze od rolnika, reszta z mrożonki.
    • agnieszka.lelen Re: słoiczki są bee 03.11.11, 20:39
      Jeśli synek zjada kaszkę ze smakiem to być może po prostu smak warzyw (ogólnie pojęty) mu nie odpowiada. Wtedy zupka ugotowana własnoręcznie również może być wypluta. Można przygotowywać zupki z mrożonych warzyw. Ale również można spróbować inne potrawy z innych słoiczków np.: HIPP, których składniki pochodzą z upraw ekologicznych.
      Pozdrawiam. Agnieszka Leleń
      lekarz w Klinice Pediatrii i Żywienia IP Centrum Zdrowia Dziecka w Warszawie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka