Dodaj do ulubionych

Mleko Hipp Bio Combiotic 2

02.02.12, 14:35
czy ktoras z was podaje to mleko dziecku? synek ma prawie 5.5 miesiaca, do tej pory karmiony tylko piersia, zaczelam mu rozszerzac diete o sloiczkowe dania, ale jeszcze troche i musze zaczac podawac kaszki i sztuczne mleko (powrot do pracy). Poczytalam troche o tych roznych mlekach i sklaniam sie ku temu wlasnie, chetnie poczytam opinie innych mam. pytam o 2, ale mamy ktore podaja to mleko od urodzenia tez prosze o wypowiedz.i jesli mozna - o fachowa opinie pani ekspert :)
Obserwuj wątek
    • kondolyza Re: Mleko Hipp Bio Combiotic 2 02.02.12, 17:50
      tak, ja używam dla swojej córki od 7go mca. nie ma po nim żadnych skutków ubocznych tak jak po innych (nan i bebiko).
      poza tym bardzo dobrze wpływa na wypróżnienia i to nie tylko moje zdanie ale tez moich koleżanek które zmieniały mleko bebilon na polecenie lekarza wlaśnie w celu wyleczenia zaparć.
      jest drogie i to mnie na początku zrażało, ale to było jedyne które dziecku smakuje.
      poza tym można kupić w promocji za jakieś 32 pln zamaist 39 np w rossmanie, auchan czy leclerku.
      wg mnie to najlepsze mleko na rynku.
      • julita165 Re: Mleko Hipp Bio Combiotic 2 02.02.12, 18:17
        Mój synek ( 4 miesiące ) jest wyłącznie na HIPPIE od urodzenia i jestem bardzo zadowolona. Przez cały czas zero zaparć, alergii i kolek, bardzo dobre przyrosty, urodzony 3420, jutro kończy 4 miesiące i dziś ważył 7500 ale jest długi
    • mia_siochi Re: Mleko Hipp Bio Combiotic 2 02.02.12, 20:25
      To było pierwsze mleko, jakie próbowałam dać młodemu, miał jakieś 5 miesięcy. Pluł dalej niż widział, co i tak było sukcesem, bo np po bebiko wymiotował;) Teraz ma 11 miesięcy, twardo odmawia picia sztucznego mleka, nawet kaszek na nim nie chce. Został na piersi, to zupełnie nie koliduje z pracą-pracuję na pełen etat.
      Dziś dałam mi Hipp 3, tak dla testu, bo miałam puszkę kupioną kiedys w promocji, teraz dzieć do niej dorósł. Odmówił współpracy, trudno, będzie jadł jogurty i już.
      Ale Hipp śmierdzi trochę mniej niż inne mleka, więc pewnie nie jest złe ;)
      • purple.pain Re: Mleko Hipp Bio Combiotic 2 02.02.12, 21:12
        mia ja mam taka prace ze kilka razy w tygodniu pracuje po 12 godzin, w nocy tez, tak wiec nie bedzie mnie 3-4 razy po 12 godzin w tygodniu w domu, nie wyobrazam sobie ze by przez te 12 godzin synek nie wypil mleka. Twoje dziecko jest starsze, masz wiekszy wybor mlecznych rzeczy, a ja poki co albo kaszka mleczna na wodzie, albo bezmleczna na mleku, a sciagnac nie dam rady, moje piersi skutecznie bronia sie przed laktatorem
        • mia_siochi Re: Mleko Hipp Bio Combiotic 2 03.02.12, 09:26
          Ależ ja Cię namawiać na kp nie będę:) Ty wiesz najlepiej jak sobie to poukładać, rozumiem Cię, bo też laktator odpadł w przedbiegach. Zobaczysz sama, jak zaakceptuje mm to super, jak nie to też się świat nie zawali.Mój dostawał kaszki na mleku (kupuję niemieckie Alete, mieszam z jaglaną- nie jest to słodkie, a porcja mleka jest; co ciekawe- w tych kaszkach mm przechodzi bez problemu), do picia woda/rooibos. Naprawdę- spokojnie da radę bez mleka. Nadrobi potem. Już niedługo będziesz mogła dać jogurty- mój pochłonie dowolną ilość naturalnego i jeszcze będzie mu mało. Jak Twoje je kaszki mleczne to porcję mleka dostaje,naprawdę nie musi tego mleka PIĆ.
          Jak mu ten hipp nie podejdzie to spróbuj innych, dla mnie śmierdzą tak samo, ale pewnie różnią się smakiem, koleżanka przestawiła na Nan i obyło się bez większych problemów.
          • purple.pain Re: Mleko Hipp Bio Combiotic 2 03.02.12, 09:33
            Jest taki wybor mieszanek ze na pewno cos dla siebie znajdziemy :-) Twoie dziecko zjada kaszki lyzeczka?
            • mia_siochi Re: Mleko Hipp Bio Combiotic 2 03.02.12, 09:41
              Tylko i wyłacznie, butelek nie zna.JUż nie pamiętam dokładnie, ale chyba tak w okolicy 5,5-6 miesiąca były pierwsze próby, załapał szybko. Nie dawałam żadnych kleików itp, bo są bezwartościowymi zapychaczami. Jaglana+owoce, a jak jak chcę posiłek mleczny- jaglana + dobra kaszka mleczna. Polecam tę:allegro.pl/nestle-kaszka-jogurtowa-truskawka-z-bananem-250g-6-i2038106530.html
          • panikorbka-to-ja do mia siochi 04.02.12, 19:57
            można takim maluchom rooibos?
            fajnie :) ja głownie rooibos pije, moja mała tylko wodę ku zgorszeniu babć, ale może bym jej coś innego podała, rumianku się boję
    • betti.3 Re: Mleko Hipp Bio Combiotic 2 05.02.12, 20:54
      Maly 21 miesiecy pije to mleko od momentu jak skonczyl 7 miesiecy, zadnych alergii, efektow ubocznych. Polecam
    • agnieszka.lelen Re: Mleko Hipp Bio Combiotic 2 09.02.12, 17:14
      Mleko HIPP Combiotik produkowane jest na bazie ekologicznego mleka; zawiera pre - i probiotyk oraz kwasy omega -3 co upodabnia ja do mleka matki. Jest też mleko HIPP Combiotik hipoalergiczne, w którym białko mleka "pocięte" jest na mniejsze fragmenty lepiej tolerowane przez układ pokarmowy niemowlęcia. Więcej informacji (kontakt z konsultantem) na stronie producenta ;www.hipp.pl
      Pozdrawiam. Agnieszka Leleń
      lekarz w Klinice Pediatrii i Żywienia IP Centrum Zdrowia Dziecka w Warszawie
      • purple.pain Re: Mleko Hipp Bio Combiotic 2 15.02.12, 00:54
        Kupilam mleko jednak wszystko wskazuje na to ze prawie cala puszka wyladuje w smietniku.synek ani mysli je pic, nie chce tez bebika, bebilonu, bebilonu pepti.nie chce ani z butelki, ani z niekapka, ani z doidy, nie i juz.niestety odkad podjęłam proby ze sztucznym mlekiem maly zupełnie zrezygnował ze sloiczkow, choc zjadal juz porcje zupki codzien. Zadnych kaszek tez nie chce, myślałam ze moze tym go skusze ale nic z tego. No i nie wiem co dalej,wróciliśmy do punktu wyjścia - tylko piers. Co robic-odpuscic wszystko na jakis czas czy konsekwentnie próbować codzień z zupkami i mlekiem?
        • miss_paradox Re: Mleko Hipp Bio Combiotic 2 15.02.12, 23:17
          Hej Purple.pain :)

w ksiazkach pisza, zeby nie rezygnowac i probowac nowe rzeczy, a do odrzuconych wracac po kilku tygodniach
          • purple.pain Re: Mleko Hipp Bio Combiotic 2 16.02.12, 12:42
            hej miss_paradox :) doszlo do tego ze synek na widok butelki/lyzeczki/kubeczka zaczyna plakac, do tej pory np bral doidy w raczki i probowal sam pic z niego, teraz nawet nie chce dotknac
    • hexe82 Re: Mleko Hipp Bio Combiotic 2 28.02.12, 15:21
      Moja córa po Hipp dostała mega alergii - kwaśnie kupy, mega odparzenie pupy. Wiele znajomych mam sie skarży na to mleko. Nie polecam.
      • purple.pain Re: Mleko Hipp Bio Combiotic 2 28.02.12, 22:10
        a u nas sie udalo z tym mlekiem, bebiko i bebilon do smietnika, a tego hippa zaakceptowal. wypija roznie, od 100 do 180ml na porcje, kupy sa zielonkawe czasem ale poki co nie wiaze tego z mlekiem ale z zabkami - wyszla jedna jedynka, druga w drodze :)
        • lady2009 Re: Mleko Hipp Bio Combiotic 2 06.05.12, 22:12
          Moj po hipie ulewac zaczal.
          • Gość: infant5321 Re: Mleko Hipp Bio Combiotic 2 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.13, 17:37
            stosuje go od 1,5 tygodnia i wystapiklo uczulenie.jutro idziemy do lekarza mala nagle zrobija sie jak pomidor ;(
            • Gość: babcia Re: Mleko Hipp Bio Combiotic 2 IP: *.e-wro.net.pl 24.02.13, 22:42
              Oddam Mleko Hipp Bio Combiotic 2, 800 g. Data ważności sierpień 2013.Wrocław tel 667430340.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka