Dodaj do ulubionych

kaszka i ulewanie

22.02.12, 18:42
Pani doktor mam pytanie moja mała skonczy niedługo 6 miesiecy i chciałam jej wprowadzac powoli kaszki > zaczełam od kaszki jabłkowej dodaje jedna miarke do mleka ale mała cos mi ulewa po niej i boli ja brzuszek. chciałambym małej dawac jeden posiłek na gesto z kaszka ale nie wiem jak podawac zeby mała dobrze ja tolerowała. jaka pani doktor poleca kaszke i ile tego dziecku dawac i w jakich ilosciach?? Jest kaszka z bobovity bez smakowa ale ona jest glutenowa wiec odpada.
Mam jeszcze jedno pytanie czy podawac juz zóltko ???? Ijak podac zółtko do słioczkowych dan???
Obserwuj wątek
    • agnieszka.lelen Re: kaszka i ulewanie 23.02.12, 22:40
      Może należy spróbować z kaszą bez owoców. Porcja ok. 100-150ml. Rodzaj kaszy trzeba dobrać tak, aby dziecko tolerowało. A tego nie da się z góry ustalić. Wybór zależy też od tego czy ma to być kasza bezmleczna czy mleczna. Może pomoże Probiotyczna HIPP? Rozumiem,że dziecko je zupki jarzynowe ze słoiczków. Wówczas początkowo (w 7mies.) dodajemy do zupki 1/2 ugotowanego i rozdrobnionego żółtka.
      Pozdrawiam. Agnieszka Leleń
      lekarz w Klinice Pediatrii i Żywienia IP Centrum Zdrowia Dziecka w Warszawie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka