Gość: tutek IP: *.54.248.172.smlw-legionowo.pl 15.05.13, 18:47 Czy 7 mies dziecko będące na piersi (oprócz oczywiście stałych posiłków) trzeba dopajać? czy wystarcza mu popicie pokarmu stałego piersią? Od kiedy podawać wodę? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
murwa.kac Re: dawać wodę 7 mies? 16.05.13, 07:51 piers wystarczy. wode mozesz podawac od kiedy Ci pasuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tutek Re: dawać wodę 7 mies? IP: *.54.248.172.smlw-legionowo.pl 16.05.13, 09:21 Murwa nawet latem w upaly nie trzeba? Wsiadly na mnie ciocie dobre rady ze musze dawac ta wode bo dziecku sie chce pic jak jest goraco i nie wiem ... Wkurzaja mnie tym gadaniem ale tez nie chcialabym zeby na zle to dziecku wyszlo ze go nie dopoje. Odpowiedz Link Zgłoś
murwa.kac Re: dawać wodę 7 mies? 16.05.13, 09:39 nie trzeba, pod warunkiem, ze podajesz piers na żądanie. sama piers spokojnie zaspokoi zarowno pragnienie jak i glod. ciocie olej. koniecznosc dopajania przy piersi to urban legend zamierzchlych czasow. Odpowiedz Link Zgłoś
murwa.kac Re: dawać wodę 7 mies? 16.05.13, 09:40 ale oczywiscie sama woda jako taka, podana najlepiej w niekapku albo zwyklym kubku - szkod nie narobi. Odpowiedz Link Zgłoś
aslishan Re: dawać wodę 7 mies? 16.05.13, 14:52 Ja czasem podaję wodę, mimo że podstawowy napój to pierś - np. na spacerze w upalny dzień - parę łyków z kubeczka bez wysiadania z wózka można podać w każdym miejscu, a do karmienia piersią nie zawsze są warunki. W domu też czasem przepija obiad wodą - ale to wszystko są minimalne ilości (max. może 20-50ml dziennie), bardziej w celach treningowych, żeby oswoił się z kubeczkiem. Picie z kubeczka jest dla synka dużą frajdą, więc niech ją sobie ma, a wodę, choć niby bez smaku, uwielbia jakby to była jakaś ambrozja :) Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszka.lelen Re: dawać wodę 7 mies? 16.05.13, 21:06 Nie trzeba. Wystarcza. Ale już warto uczyć picia wody z kubka. Pozdrawiam. Agnieszka Leleń lekarz w Klinice Pediatrii i Żywienia IP Centrum Zdrowia Dziecka w Warszawie Odpowiedz Link Zgłoś