Gość: Malgorzata
IP: *.2-1.cable.virginm.net
30.10.13, 22:09
Witam.
Uprzejmie prosze o odpowiedz ile mleka (mleko modyfikowane) potrzebuje niemowle 5-6 miesieczne? Kiedy i o ile zredukowac ilosc mleka?
Na etykietach mm pieknie pisze ilosc karmien itp ale nie jest brane pod uwage indywidualne rozszerzanie diety.
Moj maly (5,5 miesiaca ) waga urodzeniowa to 4.5kg teraz juz ponad 8.7kg. Byl karmiony piersia potem w sposob mieszany. Od miesiaca przeszlam calowicie na mm i wprowadzam mu produkty stale. Tylko, ze ilosc mleka mu sie nie zmniejsza pomimo zwiekszania ilosci produktow stalych, tzn dalej lapczywie pije okolo 900-1000ml mleka dziennie. Przykladowo w porze lunchu pil 210ml a teraz 'pochlania' pol sloiczka a gdy oferuje mu mleko wypija 210ml jak poprzednio. Nie bede tu przedstawiac dokladnego schematu. Dodam, tylko ze jest na 3 posilkach dziennie, po kilka lyzeczke glownie warzyw I owocow oraz kleiku I jak pisalam wczesniej okolo 1000 ml Mleka (Aptamil Hungry Milk). Woda na porzadku dziennym. Probowalam zastepowac mleko woda ale..... nawet po 100ml potrafi wypic cala butelke.
Wiem wiem .... niejadka to ja nie mam ale boje sie zeby go nie przekarmic.
Z gory dziekuje za odpowiedz. (obiektywna krytyka tez mile widziana)
MK