marghot 05.08.09, 12:27 czy przed podaiem kiełków maluchowi nalezy je sparzyć lub podgotować? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
cafe_tee Re: Kiełki dla niemowlaka 05.08.09, 13:31 osobiście jeszcze nie podawałam - ale moja sąsiadka podaje 11 mies. synowi - "surowe". Kroi je drobniutko i dorzuca np. do zupy albo na kanapkę. nie wiem w jakim wieku jest twoje dziecko - ale "starsze" niemowlaki jedzą już "surowizny" ;) Odpowiedz Link Zgłoś
marghot Re: Kiełki dla niemowlaka 05.08.09, 13:37 moja pociecha to wlasnie starszy niemowlak - ma 10m3t chcialabym zaczac od pszenicy, czerwonej soi czy slonecznika i pewnie wrzuce do zupki czy drugiego dania Odpowiedz Link Zgłoś
cafe_tee Re: Kiełki dla niemowlaka 05.08.09, 13:42 dorzuć śmiało:) może na początek tylko trochę. mojej nie smakowało :/ jak "podkradliśmy" troszkę kanapki od sąsiada, dlatego nie podaję. Ale może jej się "zmieniło" i teraz zjadłaby. spróbuję. Odpowiedz Link Zgłoś
ahkoscian Re: Kiełki dla niemowlaka 06.08.09, 11:35 Drogie Mamy, ja w przededniu zmiany jadłospisu... do czego dążyć w 9-10 miesiącu życia dziecka? do 5 posiłków? jak one u Was wyglądają? interesuje mnie przede wszystkim czas obiad-kolacja... będę wdzieczna za podpowiedzi, A Odpowiedz Link Zgłoś
joanna.czerwinska Re: Kiełki dla niemowlaka 08.08.09, 17:25 Witam! Nie wiem w jakim wieku jest Maluszek. Myślę,że wystarczy dobrze umyć i drobno pokroić, jeśli Maluszek nie jest przyzwyczajony do gryzienia. Warto również sprawdzić z jakiego źródła pochodzi produkt. Pozdrawiam Joanna Czerwińska Odpowiedz Link Zgłoś