emma_me 31.03.10, 12:06 często czytam, że na śniadanie jecie plasterki szynki. JA się doczytałam, że nie wolno jeść wieprzowiny czyli rozumiem, że szynki też nie wolno. Jaką wędlinę jecie na co zwracacie uwagę. Link Zgłoś Obserwuj wątek
madzikb81 Re: dziewczynki pytanko mam 31.03.10, 12:11 W nowej książce jest napisane, że można jeść wędlinę wieprzową. Ale np kotlety schabowe są już zabronione ;-) Ja przeważnie wcinam szynkę z indyka :-) Link Zgłoś
joanna669 Re: dziewczynki pytanko mam 31.03.10, 12:12 Szynki nie można jeść surowej i wędzonej wieprzowej. Gotowaną można. Ale dziweczyny piszą pewnie o szyneczce indyczej i drobiowej :-) Link Zgłoś
3-mamuska Re: dziewczynki pytanko mam 31.03.10, 13:26 Ja kupuje wieprzowa ale ma takie proporcje: -bialko 18.7 -wegle 1.1 -tluszcz 1.5 wiec jest dozwolona,taki mi sie przynajmniej wydaje hahaha. Link Zgłoś
samantha.jones Re: dziewczynki pytanko mam 31.03.10, 13:33 Kupuję głównie wędliny drobiowe - "szynkę" z indyka lub kurczaka, ale czasem kupuję też paczkowana wędlinę wieprzową i prawdzam ile czego ma. Poza tym wydaje mi się, ze większość z nas pisząc "szynka" ma na myśli po prostu wędlinę :) Link Zgłoś